Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Azt írja a linkelt forrásod a kérdés időszakra (1988, Bakony-II hadrend), hogy:
"31., 47., 59. honi vadászrepülő ezredek, Taszár, Pápa, Kecskemét"
Ez meg pont az, amit én írtam. Tehát a szervezetet ez a három fő entitás alkotta.
Max. én "reptér"ként hivatkoztam az adott repülőtéren működő ezredre és egyből a századok számát kérdeztem.
Az alapkérdés egyébként az volt, hogy az a bizonyos "113 harci repülőgép", amivel a Néphadsereg ekkor rendelkezett, az ezeknek az ezredeknek az állományát takarta-e és ha igen, akkor ezeket mind használták is folyamatosan vagy voltak ezek közül már nem repülőképes példányok, esetleg direkt tartalékolt/zárolt példányok.
Vagy hogy mondjuk a kiképző gépek (Delfin vagy Alba) ezekbe beleszámolódtak-e.
A Bécsi haderő csökkentési (bizalom erősitő) tárgyalások és kölcsönös ellenőrzések korában ezt akkor viszonylag nyiltan tárgyalták, sok sajtó termék meg is irhatta.
Az 1435-ben benne volt a Pingyom tetőn lezsirzott több száz T-34-es is.
Azt nem irnám, hogy olyan állapotban voltak, hogy be sem indultak, mert próbákon majd mindegyik beindult.
De
a harcértékük.................
A lövészhadosztályokban pedig volt pár "sivatagi" hadosztály, például a Kiskunfélegyházi vagy a Nyiregyházi ahol csak a keret kerete volt meg.
Gondolom ezekben a számokban a harcképtelen példányok is benne vannak , de azért a 44db leóval összehasonlítva nagyon más képet mutatnak :
"1988-ban a néphadsereg békelétszáma 106 800 fő volt, közvetlenül a rendszerváltozást megelőző időszakban 13 gépesített lövész-, 4 harckocsi-, és 4 tüzérdandárja, 4 páncéltörő tüzérezrede, 7 műszaki- és 3 híradóezrede, 1 hadműveleti-harcászati rakétadandára, 3 harcászati rakétaosztálya, 4 felderítő- és 1 deszant rohamzászlóalja, 1 rádiótechnikai dandára, 11 légvédelmi tüzér- és rakétaezrede, 1 harci helikopterezrede védte az ország határait és légterét. Ezenkívül még számos híradó, elektronika harc, vegyvédelmi, ellátó, javító, szállító és egyéb egység és alegység, valamint különféle hadtáp, kutató és oktatási intézetek szerepeltek a hadrendben. A csapatoknál 113 harci repülőgép, 96 harci helikopter, 1435 harckocsi, 2310 páncélozott szállító harcjármű, 27 tüzérségi rakétaindító, 1750 tábori tüzér löveg, 270 páncéltörő löveg, kb. 500 légvédelmi fegyver és kb. 50 önjáró hídvető állt szolgálatban."
Még a választások előtt ki fog derülni és nagybetűs címekkel megírják, hogy R.R körösztanyja ángyának negyedik szomszédja egy malomtulajdonos kulák szeretője volt.
Még a választások előtt ki fog derülni és nagybetűs címekkel megírják, hogy R.R körösztanyja ángyának negyedik szomszédja egy malomtulajdonos kulák szomszédja volt.
... de ha Ruszin már a kinevezésekor is alkalmatlan volt , mint ahogy így utólag állítják , akkor az őt kinevező még alkalmatlanabb volt a posztjára ...