Hátsz, lassan mi is így leszünk valahogy!!!! Nézem az AUCHAN-ba, hogy 1re több az áruszállítósoknak előkészítő, árugyűjtögető dolgozó, akiktől lassan nem lehet vásálni:DDDD Már így is csak 7ente 1x megyünk és mi is lefagyasztjuk a felszeletelt kenyeret és tudjuk, hogy sajnos a magyar sajtokat nem lehet fagyasztani, mert morzsálódnak és sajnos csak a német Amländert lehet, pedig igyekszem csak magyar terméket választani és kerülöm pl. a madaras termékeket, de már sokszor kellett tapasztalnom, hogy nem is rosszabbak sőt, hiszen ezek francia termékek, többnyire, igaz hogy valszeg nem a csúcsminőséget hozzák ide!!!!!!
Megint égettük kicsit, hogy gyorsabban fogyjanak:DDDDD
Szomorú vagyok. Olyan könnyen fölrúgják a terveimet. Mégsem jó nekik az a nap, hanem máskor. Én már kész vagyok a tervekkel, rendelésekkel. Elég idős is vagyok, hogy nem számolok sok karácsonnyal; legalábbis amit én készítek. Sütemény dátumra rendelve.
Ma nem jön a takarító, mert nem jó neki ma. Bosszant. Miért lehet ezt velem? Mert öreg vagyok. Nem annyira számít. Most ilyeneket gondolok. Van hozzá jó dumája. Valaki beteg a környezetében, és nehogy nekem vírust hozzon. Ezt mindig elsüti, ha nem akar jönni.
A Diaprelt nálam levette az orvos; azt mondja nyugaton már visszavonták. De anélkül sokkal ugrálósabb a cukrom. A többit szedem rendesen. Én is 2-es vagyok. Megérzem a frontot, de inkább abban, hogy nem jól alszom. Kisebb kilengésekkel betartom a diétát, a fehérlisztet és cukrot biztosan.
Már nem tudnék boltba menni. Az autót letettem. Nehezen járok. Nagyon meg vagyok elégedve a házhoz szállítással. Van egy plussz kis fagyasztó szekrényem, kenyeret és felvágottakat is teszek el. Jöhet a tél. Arra is számítok, ha leesik nagyobb hó, kibírom amíg kiásnak.
Tulképp semmi, csak iszonyatos sötétség:(((( Szvsz a tegnap lehetett az év legsötétebb napja!!!!!
Cukormentesség????? Szvsz nem kéne, mert én 2. osztályos cukis vagyok és már régen rájöttem, hogy az időjárástól függ, hogy mennyi a reggeli cukim!!!!! Hidegfront jövetelét magas, 7-8 cukival jelöli, melegfrontkor alacsonnyal 5,8-6,4, front mentes napokon 6-6,5 között, de ha 5,8, akkor tudom, hogy másnap az egekben lesz a cuki, mert jön a hideg, esős front pár nap mulva:((((( Gyógyszer???? Hát persze, diaprel reggel, Merkformin délben és este és már nem törődöm, hogy mit eszem, mert ilyen kevés ételnél, akármit ehetek:)))))
Persze, mind 3 égett 1 kicsit:))))) Még majd ki kell okumulálni, hogy a jövő 7-en mikor kell vásálni, mert pénteken biztosan nem lehet, ja, hát 27.-én szombat, nem éppen bíztató!!!!!!
Tegnap megrendeltem a süteményeket; találtam egy jó cukrászdát helyben, és nem is vészes árakkal. Szerettem sütni, és finomak voltak, de már nem vállalom. Nekem úgy tűnik, nagyon elszakadtak az árak. Amiben valami munka van az alapanyagon kívül, eszméletlen drága lett. Ez mindenre vonatkozik, közérti árukra is .
Éjjel még rendeltem sok kacsát, úgyhogy eldőlt a családi vacsora is. Valami jó köretet kell még találjak, a konyhaszag miatt most nem vállalnék pároltkáposztát.
Szenteste rántott ponty lesz majonézes krumplival, mert én így szeretem. Cukormentes beigli.
Már csak 9 nap és itt a kadácsony, hihetetlen!!!!!! Hálistennek vendégek nincsenek. legalábbis étkezősök és így pár, nálunk nem gyakori ételtől eltekintve a szokásos ételeket esszük:)))
Mik a nem gyakori ételek???:
- rántott ponty
- fóliás tarja
- olajban sült krumpli, ui. a halsütő olajból ki kell strippelni a kozmaolajokat:)))
- kaszinó tojás
- töltött káposzta
- bájgli, diós és mákos
Gyakori ételek:
- különböző levesek, de mind zöldséggel és libanyak tésztával, borsóval, babbal, maggi alapon grízgaluska leves, paradicsom leves betűtésztával
- lecsó,
- nokedli,
- főtt karfiol
- paprikás csirke
- palacsinta
- túró gombóc
- gazdag tócsni sajttal
- néha leves és sütemény, almás, meggyes
Reggel:
- mindig hosszú kávé, kakaóval, tejjel, zabpehely, lenmag, aszaltszilva bele:)))
- vajas kenyér szalámival, vagy disznósajttal, vagy parizerrel, véreshurka, Medvesajt, Cambozzola
- paprika
- idén először saját stollen!!!!
Este:
- vajas parasztkenyér, Amlander sajt és parizer paprika
- vagy csak sajttal és virsli 2db
No szóval ölég 1xű az élet nálunk és mindenből csak nagyon keveset eszünk és ma már sajnos sokat nem is tudunk enni, pedig régen milyen nagy zabák voltak!!!!!
Na és persze meg lett gyújtva a 3., a rózsa és néztük:DDDDD
14-én már sokkal jobban szoktam állni. Tegnap végre eljutottam a menü kiválasztásáig. Kétszeri alkalom lesz a vendégjárásra karácsony táján.
Az ajándékozásról megbeszéltük, hogy kevés és jelképes ajándékozás legyen. A nagyobb dolgokról kiderül néha, nem is azt vagy nem pont olyat szeretett volna. Azt vegye meg magának. Kap könyvet, csokit, italt.
Azért talán mégse:))))) Nem jön olyan gyorsan a bombázás, aztán ott van Taszár és jön Trump, mint a Vuk:DDDDD
Tulképp semmi, ha csak az nem, hogy majd 1 órát küzdöttem, hogy vissza csavarjam a szemüvegből kieső csavart, ami pont az asztalra pottyant elém!!!!! Először azt hittem, hogy légypiszok:DDDD Szerelés közben felsejlett bennem, hogy az emberi testi fejlődés sem fog leállni és lesz 3 keze:DDDDD Jó, tuuuúúúúdom, lesz külön szemüveg-csavar becsavaró robot:DDDD
Már 1 hete csak....... bent voltunk és ki sem mozdultunk, no jó vásálni igen!!!!!!
Jéééé, a tegnap kimaradt:(((( Nem véletlenül ui. mi sem történt:DDDD
Ma viszont meg kell venni a szaloncukrot, szvsz 2 dobozzal, az nekünk pont ölég:)))) A gyerekesek majd vesznek maguknak:DDD
Már hetek óta nézem a filézett pontyot, de nincs:(((( Tavaly kényszerűségből az utolsó adagot vittem el és azt hittem vacak lesz!!!! Nagy meglepetés volt, mert rántva jobb volt, mint a ponty szelet:)))) Szép nagy, vastag húsok!!!!! No még két vásárlás Szent este előtt, talán még kapok:)))) Persze akkor sincs baj, mert a szelet már régen bepanírozva csücsül a mélyhűtőben:))))
Izzanak, haladnak a napok a Jézuska felé, de nekünk nem hoz semm..... Ácsi, dehogynem:)))) A Stühmer csokoládés, csokival töltött szaloncukrot:)))) Következő vásárláson az lesz a fő célpont!!!!
Tegnap kicsit égettük a másodikat, hogy gyorsabban fogyjon:DDDDD
Ja és VILÁGBÉKÉT, békét a világnak, 1enest Orbán kezéből:)))))
Hátssszz, amikor a Weiss Manfréd erőművét bombázták az amerikaiak, akkor minden elment:(((( És majdnem nappali világosság volt éjjel, amikor a Shell kikötőt érte szőnyegbombázás!!!! Soha többé háborút Mo.-on!!!!!!
Vasárnap meggyújtottuk a másodikat:)))) Ennek is szép volt a lángja:DDDD Megy az idő, mint a gyorsvonat:((((((
Hát igen a főzés örömet okoz, legalább is nekem, pláne és sőt akkor, amikor a túrógombócot elszódabikáztam és az egész szétfőtt:(((( Még jó, hogy van szűrővásznam és abba öntöttem az egész cuccost és délig jó lecsöpögtettem, aztán kanállal megettük:DDDDDDDDD
Ja, cérnametélt, mert az a feltét van az olasz tésztagéphez, ill. szélesebb 4-5mm metélt profil ls, de jobban szeretem a nudlit, mert anyám mindig olyat csinált és frissen, a lábasból estem neki:))))) DDDDD Sose jött vissza az az íz:(((((((
Mi nem díszítünk, van 1 pici mukarifa (az évekkel korábbi hozzászólásokból kiderül, hogy mi az:DDD), arra teszünk 1 rövid világító füzért(jééééé, régen volt FÜSZÉRT is), és akkor ketten körül álljuk:DDDD
Megadod a módját a főzésnek. Gyerekkorban gyúrtam utoljára tésztát, egész jól ment. Túróscsuszához laskára tépedettet. Te cérnametéltre vágod hozzá?
Benti koszorúm nincs, de naponta egy kis gyertyafény, a hangulat kedvéért. Tegnap ragasztottam a bejárati ajtóra egy "Boldog Karácsonyt!" színes matricát.
A lakás feldíszítését szeretem. Még csak tegnap lett behozva a garázsból a zsák, tele girlanddal, karácsonyi figurákkal, és ablakba való díszek. A készülődés hangulatát is szeretem.
Mikulás napja vagyon:)))) Tegnap megleptem magam 1 kindercsoki Mikulással:))) Ma reggeli után megettem a fejét:DDD Nem jön be nekem a Kinder, gájlul édes:((((
Mondtam, hogy stollent szeretnék csinálni??? Meg is vettem a hozzávalókat, de sajna kandírozott citromot és narancsot nem kaptam:((( Viszont ananászt igen:)))) Ma kimérem a gezemice adagokat és holnap elkezdem összeállítani:))))
Kicsit égettük az ádventit, hogy fogyjon:DDDD Kis unokánk mondta, amikor megkérdeztük tőle, hogy miért tép le olyan hosszú celluxot a ragasztáshoz??? - Hogy gyorsabban fogyjon - mondta:DDDDDDDD Viszont logikus, nem????:DDDDD