2023 Augusztus óta állt, ez meg volt szakítva 24 tavaszán pár hét forgalommal. Szávában pedig a 2201 lett össze lapátolva, az 'csak' 23' November óta állt. Péntek óta a 42-esen rendel.
Érdekes TW-t láttam a 62-es vonalán, nem mozgott a lépcsője és LED csíkok voltak az ajtón de bent az utastérben is LED volt, talám kamerák is voltak benne , valaki azt mondta ez egy felújított villamos. A többi is ilyen lesz idővel ?
A rövid Caf háromfázisú tyúkbélre kötve 3x70 A-t vett fel a 400 V-os hálózatból, teljes klímahasználat mellett. 600-ról ez kb. 3x57=150 A. Ezek mért adatok, nem tudom, mennyit számít.
Szóval az eredeti kérdésre visszatérve: ki lehet mondani azt, hogy a CAF-ok többletfogyasztását a Tátrákhoz képest a klíma okozza? Mi a helyzet télen? (amikor a klímás fűtés elvileg kevesebbet fogyaszt, mint a villanykályha)
Ilyen próbák a belső Bartok Béla úton is ami nem sikerült. De verte a mellét a BKK. Mi volt végeredmény 5-6 késés ,utasoknak meg bukó átszállás a Gárdonyi téren
De kell fejleszteni, a klíma nyáron nagyon is kell, nyáron sokkal inkább megjelenik ez a többletfogyasztás.
Másrészt télen a klímával fűtenek a villamoson, így akkor sem lehet kikapcsolni (az már csak extra, hogy az autódban is télen is kell mennie a klímának, csak fűtő funkcióban, máskülönben sokkal hamarabb tönkremegy...)
Szóval de, kell a fejlesztés.
A Caps Lock-ot meg kapcsold ki, nem kell kiabálni :)
Rákospalota Újpest vasútállomásnál mától életbe lépett egy új lámpaprogram, aminek a lényege, hogy csúcsidőn kívül a villamos mostantól 90mp ként kap szabadot a 60 helyett. Éljen a villamos gyorsítás! Mire nagy nehezen eljut a rendelőig, hogy ott meg a 20E visszavegye a villamostól a szabadot. 14 es vonal valakinek nagyon szúrja a szemét ott fent, nem is nagyon lehet már jobban el lehetetleníteni rajta a közlekedést
Az eredeti TW lépcső konstrukciójából adódóan lifeg, lévén kapcsolók érzékelik, hogy áll-e rajta valaki.
A "fejlesztett" hosszú ajtó meg a konstrukciós hiba miatt lifeg, ami azért nem mindegy. Meg lehetett volna csinálni pont olyan jóra, mint az eredeti ajtó, ott volt a lemásolnivaló, csak hát nem sikerült.
"az ajtó nyitott állapotban lifeg, nem áll, mint a cövek"
Én, aki nem vagyok rendszeres TW utazó, meg attól ijedek meg, amikor a lépcső lifeg, amikor rálépek. Az átalakítás előtti, lenyílós lépcsős TW-kre gondolok természetesen.
Az IHO-ban jelent meg egy cikk arról, hogy a CAF-ok magasabb fogyasztása miatt fejleszteni kell az áramellátó struktúrát. Engem az érdekelne, hogy a CAF-ok fogyasztása csak a csúcsfogyasztásuk révén magasabb a Tátráknál, vagy az általános fogyasztásuk (tehát amikor egy vonalon a CAF vagy a Tátra megy végig) is magasabb? Mennyivel magasabb? Ebben a klímának mekkora része van?
Azok a zárolt, lezsírozott, félretett kocsik. Kár, hogy nem hivatalosan a héten elkezdték szétlopni, vajon milyen állapotban lesznek, ha mégis újra használni kell őket?