A Böszörményi úton sosem volt az OPK. Ott a "Vöröscsillag Érdemrenddel Kitüntetett Kun Béla zászlós és tisztelyettes képző iskola" volt /jelenleg ILEA Budapest/, meg egy másik objektumban a Rendőrtiszti Főiskola levelező tagozata, az most a vérellátóhoz tartozik. Az OPK a Labanc utcában volt. Jártam oda eleget. :-) Nagyon sokszor vittem az őrséget mindefelé. Ha '78-'79-ben ott voltál, akkor biztosan ültél mögöttem a platón. :-)
Tizenpár éve kezdtem bringázni rendszeresen, ortopéd orvosi tanácsra. Fájt a térdem, ha sokat túráztam, s azt mondta, h a futás nem fejleszti a belső combizmot, ezért elfordul a térdkalácsom, s fejlesztenem kell azt az izmot. Mindenhova bringával járok, ha tehetem (napi 20-60 km), azóta nix gond. :-)
Én még nem repültem vele, de a szomszédom rendszeresen repül a fiához, és ő mondta, hogy szól a térde miatt a detektor, leültetik egy székre, és kézi detektorral átvizsgálják, és továbbengedik. Neki sincs semmilyen igazolása.
A régi sohasem csörgött be egyetlen reptéren sem. (Egyetlenegyszer a Nyugdíjintézet beléptetőjén, de lehet, hogy volt a zsebemben némi apró). Szerintem, a másik sem fog. A hőkamerás vizsgálaton viszont kiszúrják. De nem kell csinálni semmit, esetleg szólni, hogy protézis. Utána elengednek.
Egy kérdés a "gyakorlott" sorstársakhoz, amit a dokitól elfeljtettem megkérdezni. Mi a helyzet a biztonsági kapuknál (pl. reptér)? A zárójelentésen kívül más papírom nincs, hogy nem fegyert rejtegetek a nadrágomban. Legalábbis már nem annyira éleset.:-)
Úgy látom, vagyunk már itt egy páran, akik csípőprotézissel mászkálunk itthon is és külföldön is. Én is kettővel közlekedem április óta. Nem sokára külföldön is megjáratom őket.
Én is azt kaptam, bár előtte azt mondták, hogy csak 60 alattiaknak adják a cement nélkülit, aztán a doki azt mondta, hogy látja, hogy aktív vagyok, minden eü. előzmény rendben, akkor miért ne?
Csak maga a "vas" másfél millió volt az egyik ápolónő elmondása szerint. A cementes olcsóbb...
Igaz, csinálom becsülettel azóta is.:-) Azt ígérte a sebész, hogy ha tartom ezt életmódot, amit az utóbbi egy-két évben folytattam, akkor a jobb csípőm menthető lesz, és nem kell azt is megvasalni.:-)
Jut eszembe, köszönöm a biztatást meg a jókívánságot, szerencsésen túl vagyok a műtéten, a vadiúj protézissal csak úgy hasítok a szobakerékpáron.:-) A második héten már tudtam mankó nélkül menni, de a harkányi gyógytornász néni picit csúnyán nézett, és kiegyeztünk egy mankóban.:-)
Igazad van, tényleg olcsóbban jönne ki, de így nem kell foglalkozni a szervezéssel, meg a vezetéssel, csak élvezni a társaságot, meg a programokat (Trogir, Split, Krka, ibenik, Primoten, bár azért a 9 órás buszozást Dubrovnikba kihagyjuk). A poén, hogy a hat napot olcsóbban megússzuk félpanzióval és szilveszteri gálavacsorával, mintha egy jobb belföldi szállodába mentünk volna.
Pont válaszolni akartam, de megírtad helyettem, köszi.:-)
Nagyjából stimmel, útközben már Zágrábban is fogunk forralt borozni, a rólam elnevezett tér környékén.:-)
Amúgy az általad vázolt okok miatt is szívesebben megyek nyáron is vonattal, még úgy is, ha így Split környékére korlátozódik a mozgásterünk. Nincs annál szebb, mint amikor a reggeli ébredés után, a kávét kavargatva, vagy netán egy felessel a kezemben nézem az ablakból a tengert, miközben a Kennedy főgépének dübörgése verődik vissza a sziklákról, ahogy ereszkedünk le a hegyekből.:-) Persze távozáskor is szép, csak már nem esik annyira jól.:-)
Szerdán egy hét tagú baráti társaságban mentünk Bécsbe. Semmi konkrét cél, lődörgés a karácsonyi vásárokon, evés-ivás lesés. Az már előre le lett fixálva, hogy bármiféle vásárlás tilos az asszonynépnek. Vonattal /RegioJet/ mentünk, pedig mindenkinek jó kocsija van, de úgy gondoltuk, hogy jobb lesz így.
Szerintem FOMA is társasággal utazik, arra viszont sokkal jobb a szervezett utazás.
Nem kell számolgatni, hogy mikor ihatom meg az utolsó pohár bort, pezsgőt, milyen lesz az út, a forgalom. ráadásul végig együtt leszünk nem a kocsikba zárva. A busz hazavisz. Nekünk jól sikerült ez a kis csavargás.
Az áprilisi prágai háromnapos túra, szigorúan vonattal, már szervezés alatt. Csupa kipróbált 60+ -os bolond házaspár, kényelmesen.
Aztán júliusban a családdal irány Orebic. A lányainkal, a férjükkel/párjukkal, unokákkal.
Kösz a tippeket mind a kettőt ismerem 3szor voltam már ezeken. A Kotor feletti szerpentint most se hagyom ki a másik sajnos kimarad mivel Kotorból 1seggel kell majd hazamenni és ez így is sok lesz. De lehet kicsit beleharapok a Durmitorba mivel felmegyek ahhoz a Piva kilatoponthoz a tótól a sziklás alagutakig tudod. Ami érdekelne még hogy lefelé milyen lesz a Sarajevo Mostar rész asszem Vranduk alagút amit évek óta csinálnak.Dugóhelyzet arra?