Szerintem az ajtózárás-jelzés éppen azért van, hogy meghallja a "delikvens", hogy most már nem kellene erőltetni a fel-, és/vagy leszállást, mert a hang után jön az ajtó is. Nem baj az, ha hangos, legalább észreveszi. Bár a tapasztalat azt mutatja, hogy tökmindegy, milyen hang, milyen erősen, mennyi ideig szól. Ő akkor is még fel akar szállni, mert neki ez "alkotmányos joga"... :-/
Biztos lehetne, de a korábbi évek tapasztalatai alapján nem lesz.
Amúgy volt már olyan indításjelző, ami mindenkinek tetszett? Mert mindegyik pittyeg, csenget vagy dudál, annó a 412-esekben volt elég egyedi az a dallamcsengő, de persze sokan azt is szarozták...
Én találom csak nagyon szűknek az első és második ajtó közötti részt? Úgy láttam dupla ülések vannak, nem dupla és másfeles az egyik oldalon, mint a többi buszon. Összajtós szakaszon nem probléma, de első ajtós szakaszon igencsak szűk részen kell átpasszíroznia magukat az utasoknak.
Ami még fura, hogy tegnap amelyikkel mentem, elvileg első nap a forgalomban, a kárpitok mégis olyanok voltak, mintha már használtak lennének, kopottasnak néztek ki és a busz padlója is nagyon koszos volt, mint amit már hónapok óta forgalomban van.
Fűtés pedig csak minimális volt rajta, gondolom hogy ne nagyon merítse az akkumulátort.
Mikortól lesz full Arrivás vonal a 105-ös / 210-es? Holnaptól, ha beáll az a pár darab BYD, azok a MAN-okat fogják helyettesíteni, vagy már az eddigi BKV-s forgalmik helyett lesznek?
Volános MAN-okban nincs nyitáskor indításjelző, csukás előtt is csak 2-3 darab sípolás, majd csuk (ami alatt nincs végig csengő, mint az Arrivás kocsiknál)
Egy lengyel buszos Youtubernek évekkel ezelőtt volt egy videója, amiben az "új Ikarust" tesztelte. Na, abban is hangosan bimbammolt az ajtó nyitásra is.
Akkor sejtéseim szerint az új csuklósokon is a gyártó a hibás azért hogy ajtókba be lettek rakva a jegy kezelő készülékek és az is érintős leszállás jelző..
Már a első szériánál is megígérték, hogy ezek a hibák orvosolva lesznek, aztán persze azóta se csináltak semmit. De tesék nyugodtan bombázni e-mailekkel a BKK-t, hátha...
Jegyezzétek már meg, hogy minden gyár úgy specifikálja a buszokat, ahogy a megrendelő kéri... Nem maguktól tették bele se ezt, se az 50-es sebességkorlátot, se az automatikus motorleállítást, se a többi hülyeséget.
Az AO-GL 307 belső utastájékoztató rendszerei szerint a 105-ös vonalon áll, miközben a 210-esen halad// az ajtónyitás, leszállási szándék jelzés sípoló hangját nem lehetne kiiktatni?