Én nem vagyok annyira ráérős, hogy beszkenneljem. Max pár oldalt befotózok neked ami épp kell. Voltak itt emberek akik küldözgették, kérdezd meg tőlük, ha visszaolvasol.
Első hajtást csak a régi TZken lehetett kapcsolni.
A hátsó difit tudod rákapcsolni a kardánra, vagy le a kardánról ezt a hátsó vonólapon átnyúló ki-be tolható kis gombbal tudod megtenni.
Ha hátsókerék hajtást szeretnél akkor elől a bal oldali 3 állású kart ki kell húznod, ekkor a váltó útarányos hajtást ad a kardánra. Ekkor forog a kardán ha gurul a traktor, így rákapcsolod a hátsó hidat.
Ha szárzúzózni akarsz akkor tilos a hátsó hidat rákapcsolni a kardánra. Ilyenkor hátul kihúzod a gombot a bal oldali retesztelt kart betolod a retesz megemelésén túl. Pörögni fog a kardán álló helyben is, ha jár a motor és nem nyomod a kulungot.
Kinyomott kuplungnál szabad kapcsolgatni.
Álló motornál próbáld megérteni mi mit csinál.
A szárzúzóhoz használj racsnis szabadonfutós kardánt különben lelök a szakadékba mint a sport szeletes figura!
Ne haragudj hogy hogy ennyit kérdezek de én most vettem ezt a traktort és nem tudok róla semmit de csak szárzúzózni akarok vele de egy kicsit bele nyűúltam aszarba magyarán szólva nekem mtz80-om van de a gyümölcsfák alá nem férek csak evvel és most próbálom tanulni meg javítani amit kell rajta
Két fajta munkahenger van, egyik a régifajta másik az új. Így hívják a boltokban. Enyém talán 63as vagy mi, de ezt nem tudom most alátámasztani dokumentummal. A karmantyúkat úgy kell felrakni, hogy a tömítő él a szár fele nézzen.
Mivel egy körös a traki, csak arról jön olaj.
Esetleg rossz fele raktad fel a karmantyúkat, vagy esetleg összerakáskor sérültek, esetleg lehettek rossz minőségűek, vagy pedig olyan baj van, hogy sérült vagy hosszanti karcos belül a munkahenger. Akkor a karmantyú képtelen tömíteni.
Kisebb karcokat eredményesen tudtam javítani fúróba fogott 3 pofás hónolóval.
Ha komoly gond van vele, akkor meg kell látogatni a hidraulikásokat és csinálnak új hüvelyt neki.
Lekapod a motort a burkolatokat, sallangokkal együtt, pld a mellső véglehajtásokat, a törzscsuklót, majd széthúzod a váltót és újra összeakod az egészet loctite ultra black pasztával.
Nekem egy fólia van a garázs betonján a traki alatt, ezért nem volt még kedvem szétszedni. 😉
Persze holnap megnézem. Elég trehány vagyok, szereléskor lerakom a traki mellé valahová a kiszerelt darabokat aztán ott gyűlik. Meg van szerintem itthon új is. Asszem egyik mérete 100, gondolom a külső. De ezt még ne vedd készpénznek, holnap keresgélek.
Nekem is matatnom kell arrafelé, mert a jobb hátsó fékdobból folyik az olaj, ezzel összhangban az üzemifék berendezés is csak lassító szerkentyűvé korcsosult :-)))) felszántok minden szomszédot aztán belenézek én is.
IGEN CSAK A CSÚcs ment el ,meg közben az olajzás is beállt a motor előző tulaj trehany volt megszívtam .Henger fúrás új dugó csapszeg gyűrű megminden most jó.Egy kérdésem lenne tudsz e segíteni kerekeknél lévő szimering és o gyűrű méret érdekelne és kerekenként hány darab.
Rég jártam erre a Fürgosztrojommal felétek . De most egy sajnálatos okok miatt meg kell várnom töle .
A váltó Pf62 es , teljes felújításon esett át , ami nem csak a festést takarja . De azért az is került rá .
A motorja egy Fürge SP 3 kétütemű 317 cm³ 7 lóvas motor . Ennek a gyújtasa a Pannóniáéval megegyezik . Karburátor is Pannónia csak a fúvókák lettek cserélve benne .
A kiső dizájn az én tervem és megvalósítasom volt . Gumi Cseh Barum , nem kínai .
Bármilyen kérdésre szívesen válaszolok 20/801-1859 számon . Helyileg Kosdon van a gép ( Vác melletti kis falucskaban ).
Ára 300 ezer Magyar forint , alkudni kötelező ( csak felesleges 😀😄), de csak is a gép mellett pénzel a kézben.