Épp a napokban gondolkodtam egy rajzfilm kapcsán, amiben Csankó Zoltán adja hangját egy idősebb szereplőnek, hogy mennyire kevés idősebb színészhangunk van :(
El kezdtem írni, hogy "nem csak szinkron, hanem akiknek adták a nagyok a hangjukat", pl. Eastwoodnak közeledik a 95. születésnapja, Robert Duvall 94 éves, Donald Sutherland is nem rég ment el 88 évesen, Mel Brooks úton a 99.felé, akár csak David Attenborough, Dick Van Dyke 99, (Buzz Aldrin ugyan nem színész, de ő is 95), Robert Redford 89, Julie Andrews 90
...... és írtam volna Gene Hackmant 95 évvel, de nem fejeztem be, erre olvasom, hogy Mécs Károllyal együtt ő is ... :(
Eladták az állami tulajdonrészt a Mafilm Audio-ból (link). Ami eddig 'masszívan' nyereséges volt, 2023-as adatot írnak: 616 millió forint nyereséggel. Ami a mélyre nyomott munkadíjak szempontjából is eléggé érdekes. :(
Ez így most nagy hirtelen volt. Kár a Rozsomákos kavarért is, a stúdiók így teszik tönkre az embereket. :( Pont a hosszú hétvégén jött ki a lépés az új John Wickre, jó volt, mint mindig. Szép, kellemes hangja volt, áhhh :(((