Keresés

Részletes keresés

Empok Nor Creative Commons License 29 órája 0 0 24830

Majd figyeld a Dokit. "Milyen természetű az a kibaszott orvosi vészhelyzet, bazmeg?" - kérdezi majd. És aztán jön az ellenség és lesz egy holo-gépfegyvere, amivel majd írtja a gonoszokat. De a 18 éves karakterek majd kioktatják és mindenben okosabbak lesznek nála. És a színész majd áradozni fog, hogy milyen csodás is ez a sorozat.

Előzmény: ron89 (24829)
ron89 Creative Commons License 3 napja 0 1 24829

Már csak 13-at kell fordulnia a főbolygónknak a tengelye körül, és jön a Teen Trek, akarom mondani a Star Trek legújabb sorozata. Már alig várom a jemhadar csajszi kalandjait. 

Remélem mindenki nagyon izgatott. :)

Előzmény: Johnny Five (24828)
Johnny Five Creative Commons License 5 napja 0 4 24828

RazorX911 Creative Commons License 2025.12.28 0 0 24827

Épp nézem ezt és egy ismerős arc... ->https://youtu.be/oNnXLQwHrd8?t=421 

ron89 Creative Commons License 2025.12.18 0 1 24826

Telitalálat. Tényleg jó kis szám, lehet én is letöltöm. :)

Előzmény: Johnny Five (24825)
Johnny Five Creative Commons License 2025.12.17 0 0 24825

"Beam me up! Beam me fast!"

Azt meg se nézem, mer' anélkül is tudom, hogy a vietnámos. Még a mobilomon is megvan. Imádom. :)

Előzmény: ron89 (24824)
ron89 Creative Commons License 2025.12.17 0 0 24824

Én is láttam már nem egy ilyen videót, nagyon komolyak. :)

Ennek a zenéje egészen jó, különösen a refrén. Beam me up! Beam me fast! (És Uhura, hűha!)

https://www.youtube.com/watch?v=4XafRDXqh4U

Vagy itt egy másik a romantikus balladák kedvelőinek:

https://www.youtube.com/watch?v=ZWJutMTIyUU

Előzmény: Johnny Five (24823)
Johnny Five Creative Commons License 2025.12.17 0 0 24823

Star Trek Pirates - The Next Plunderation - Make it Yo-ho! | Epic AI Sea Shanty Parody

Érdekes ez az AI-dolog. Mintha csak egy-egy holodeck-fejezet lenne.

És a zene hát... az bizony kúúúrvajóóó!

Empok Nor Creative Commons License 2025.12.09 -1 1 24822

Engem azért az is érdekelne, hogy ebből a három nőből kettő hogy a fenében csinálta végig a Flotta kemény fizikai felkészítését? Amit a TNG-ben vagy a Voyagerben is láttunk. Hogy futották le a kijelölt távot? Végiggurultak? A kapitányszerűségnek meg miért lóg a hosszú haja a szemébe életveszélyes helyzetekben? Ilyen aprócska részletek persze nem zavarják őket. Majd biztos felnőtt, komoly hangvételű sorozat lesz ez, véletlenül sem agyatlan akció, káromkodás és csöpögős nyálasság váltogatása, amihez képest még a Discovery is jónak fog tűnni. Dehogy.

Legalább a Voyagerből ismert Doktor karakterét is megsemmisíti, hogy ne maradjon a világon semmi szép és jó, minden pusztuljon el és fulladjon meg a hulladéktároló alján, ez a Secret Hideout csoport valódi célja, hajrá Körcmen!

Előzmény: Mlle. Grenelle (24821)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2025.12.09 0 0 24821

Az Academy nem a 32. században játszódik?

Akkor sok minden megváltozhatott ... de az is lehet, hogy egy laborban rakták össze ezt a hibridet.

Előzmény: ron89 (24820)
ron89 Creative Commons License 2025.12.09 0 0 24820

Mi ebben az érdekes? Ez egy Fem'hadar (female jem'hadar). Már 30 éve  tudjuk a DS9-ból, hogy a jem'hadarok természetes úton szaporodnak, nyilván a klingonokal is kompatibilesek. Nincs itt semmi látnivaló.

Nyilván kapunk majd egy nagyon logikus, nagyon átgondolt, a régi sorozatokkal egyáltalán nem szembe menő választ arra, hogy ez mégis mi a fene.  

Már csak egy hónap, alig várom. :)

Előzmény: Mlle. Grenelle (24819)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2025.12.09 0 0 24819

A "valami" egy jem'hadar-klingon hibrid.

Hogy hogyan jött létre, az önmagában is egy igen érdekes kérdés.

Előzmény: Empok Nor (24818)
Empok Nor Creative Commons License 2025.12.09 -1 0 24818

Csak szólok, hogy ennek a valaminek akartak egyesek "esélyt adni"... 

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2025.12.06 0 0 24817

Mindig van sötét oldal, Mr. Nor.

Előzmény: Empok Nor (24816)
Empok Nor Creative Commons License 2025.12.06 -1 1 24816

Pedig a gyűlölet is része az emberi érzelmek csodás palettájának, pont a szeretet ellentéte, így teremtve egyensúlyt. Ha minden gyerek 5-öst kap az iskolában, akkor a te gyereked nem is nagyon okos, hanem csak átlagos tanuló. Szerintem az életben megvan a helye a az ilyen érzelmeknek is. Nem attól vagyunk jó és rossz emberek, hogy utálunk-e, gyűlölünk-e dolgokat. Hanem hogy mit! Lehet mondjuk gyűlölni egy népcsoportot is, de lehet gyűlölni egy igazságtalan törvényt és annak hozóját, ami szenvedést okoz több millió embernek. Az előbbi gyűlölet és az utóbbi gyűlölet között ugye érezzük a különbséget?

A 31-es szekció című filmet ezért én nem csak nem kedvelem, elutasítom, nem nekem valónak tartom, hanem gyűlölöm. Nem azért, mert annyira arrogáns vagyok, hogy az én személyes élményemet tönkretette, hanem mert károsnak tartom, azt gondolom, hogy az a film kárt okoz a kultúrának, hogy negatívan befolyásolva az emberek életét. Az régi Star Trekek olyan találmányokhoz vezettek, amik milliók életét mentették meg, emberek mentek az űrbe, orvosok, tudósok lettek, inspirálta őket a mondanivalójával. A 31-es film mondanivalója a készítő szavaival élve az, hogy nem lehet ideális társadalmat fenntartani anélkül, hogy egy felügyelet nélküli önkényes titkos szervezet ne követne el háborús bűnöket, kínzást, csalást. Ezért ezt a filmet és a készítőjét, aki ezt az üzenetet küldi milliónyi fiatal nézőnek, GYŰLÖLÖM.

Előzmény: Mlle. Grenelle (24814)
Empok Nor Creative Commons License 2025.12.05 -1 1 24815

A kép nem az én alkotásom, csak az terjedt a weben mindenfelé. 

A kérdésre válaszolva: Burnham-et nem gyűlölöm ennyire. Hanem még ennél is sokkal jobban.:) De valóban, nálam Elnor és a 31-esek lennének a légzsilipben, nem Pike és Mariner, bár néha ők is idegesítőek voltak, de kevésbé.

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2025.12.05 0 0 24814

Én nem tudok gyűlölni, Mr. Ron.

Még kitalált szereplőket sem.

Előzmény: ron89 (24813)
ron89 Creative Commons License 2025.12.05 0 0 24813

Új vagy a fórumon? :)

Egyébként jó kis kép, bár én kicserélném a két szélsőt a 3-ból, mehetne a helyükre Emperor Dzsordzsu és Picard 2.0, vagy  majd valaki az Akadémiából.

Előzmény: Mlle. Grenelle (24812)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2025.12.05 0 0 24812

Ennyire utálja Pike és Burnham kapitányokat, valamint Mariner zászlóst, Mr. Nor...?

Előzmény: Empok Nor (24811)
Empok Nor Creative Commons License 2025.12.05 -1 1 24811

tippancs Creative Commons License 2025.12.01 0 0 24810
ron89 Creative Commons License 2025.11.30 0 1 24809

A Voyager végéről nekem is hiányzott az, hogy nem találkoztak a szeretteikkel, hanem csak elrepültek a Föld felé, és vége. Legalább egy 10 percet még kaphatott volna a lezáró rész, pl. Paris nagypapa találkozik a fiával és újszülött unokájával, a kapitányt üdvözlik az admirálisok vagy valami ilyesmi, vagy akár 1-2 résszel hamarabb is hazaérhettek volna, és az utolsó pár rész már otthon játszódott volna.

Meg egyébként is, hol voltak az időzsaruk? Öreg Jeneway csak úgy kitöröl vagy 30 évet a történelemből?

Az ENT-nek a Terra Prime a befejező része,  Archer beszédével a végén. Aki esetleg hallucinált valami más befejezést holofedélzetről meg ilyesmikről, az forduljon orvoshoz. :)

Előzmény: Empok Nor (24808)
Empok Nor Creative Commons License 2025.11.29 -1 1 24808

Ismét megnéztem a Voyager utolsó epizódját, az Endgame-et. Nem volt rossz, de sajnos megint volt egy hiányérzetem és szerintem rájöttem mi a legnagyobb baj vele. Valójában az a baj vele, ami az Enterprise utolsó epizódjával is, csak sokkal kisebb mértékben. Az ENT lezárásához képest természetesen mestermű, de kicsiben ugyanaz a probléma jelentkezik itt is. 

Nézzük előbb a többi sorozat lezárását. A TOS ugyan nem kapott lezárást 69-ben, de a hatodik mozifilmet és később a Continues utolsó részét tekinthetjük annak. A mozifilmes lezárást más eset, annak önálló filmként is működni kellett, ezért egyszerűen a klasszikus Star Trek szellemiségének egy csodás példájával zártak. A Continues viszont szépen foglalta keretbe a TOS-t, visszatérve az első epizód témájához, szép karakterfejlődési ívet adva Kirk-nek is, Spock-nak is.

A legjobb lezárást egyértelműen a DS9 kapta, de ők ezt fel is építették előtte már 8 részen keresztül. Ezért a 90 perces epizód első órájában szépen lezárták a Domínium elleni háború történetét, minden fontos szálat elvarrva. Amit nagyon jól csináltak, hogy itt aztán tényleg lezárás van, vagyis szinte minden szereplő máshová megy, szétszakad a csapat, ezért mindenkitől szépen, érzelmesen elbúcsúzunk, a DS9 csapata pedig még egyszer közösen ivott együtt a holoszobában Vic-nél. És utána viszont kapunk még egy konfliktust, lezárva a sorozatot indító prófétákkal kapcsolatos történetszálat, ezzel foglalva keretbe a történetet. Szóval így van idő méltón lezárni a fontos történetszálakat, mindenkitől érzelmes búcsút venni, de azt sem mondhatjuk, hogy ne lenne semmi tétje az utolsó fél órának, mert utána jön még egy konfliktus. Szerintem ez így tökéletesen működik, tanítani való lezárás.

A TNG utolsó része is fantasztikus, majdnem ugyanolyan jó, mint a DS9-é. A Voyager egyértelműen ezt, a TNG lezárását próbálta másolni. De megmondom, hogy nekem miért működik nagyon jól az előbbi és miért nem működik az utóbbi. A TNG lezárása is egy ide-oda az időben utazgatós lezárás, ahol látjuk a karaktereket öregen és a kapitánynak öregen még egyszer össze kell szednie magát. De mégis ott van az a Picard, aki a 7. évad végén van, akit megismertünk 7 év alatt, mint fő karakter. Az ő nézőpontjából követjük az eseményeket, ő van az epizód elején és ő van az epizód végén is a pókerjátszmánál. Lehet, hogy a jövőbeli Picard abban a formában ki is lett törölve a jövőből, de a "mi Picardunk" tapasztalatai formájában hatással volt a fő karakterekre az ő szála is. A mi Picardunk beszél a végén Q-val és a mi Picardunkon változtat az egész élmény. 

Ezzel szemben a Voyager lezáró részében nem így van. Már eleve a 90 perc elő része maga az időpocsékolás, a mi 7. évados Voyager legénységével nem történik semmi, de a világon semmi, csak a semmiből előhúzott Tuvok betegség és Hetes meg Chakotay üres szerelme. A másik idősíkban már igen. De hát mit számít bármi? Az az egész jövő úgy, ahogyan volt ment a kukába az epizód végén, ki lett törölve az idősíkból. Sosem nevezte magát a Doktor Joe-nak és nem lett házas, nem tudjuk milyen lesz valójában Tom és B'Elanna lánya, nem tudjuk milyen kapcsolata lesz Barclaynak a hazatért legénységgel. Az egész nem létezik, de mégis rengeteg információt kapunk aminek semmi jelentősége nem lesz. A TNG-t lezáró epizódban olyan információkat kapunk, amiknek igenis van jelentősége, Riker és Worf konfliktusa például, amit Picard elmesél és ezáltal megelőzi, hogy megtörténjen. De a Voyagerben ilyen nincs. És ez még csak a kisebb gond. A nagyobb gond, az az, hogy valójában van ennek az epizódnak mégis van egy főszereplője: Janeway, de a jövőbeli. Ez a legnagyobb baj ezzel a résszel, a Voyager legénysége, amit 7 éven át követtünk csak mellékszereplő a saját sorozatuk lezárásában. A főszereplő az idős Janeway, ő megy vissza az időben, az ő karaktere fejlődik a rész során, ő áldozza fel magát. Vagyis az epizód nagy részében olyan karaktereket követünk, akik sosem léteztek, viszont szinte semmi nem történik a mi általunk kedvelt karakterekkel. Az még egy dolog, hogy nincs utalás a Gondviselőre és így nincs meg az a keret, ami a többi sorozatnál megvan. Ez nem gond, érthető, hogy a Borg a fontos ellenfél, de akkor miért nem a mi legénységünk, a mi Janeway-ünk van középpontban? Mert így a látottak felének nincs következménye. És semmit nem látunk abból, hogy mi fog valójában történni a hazaérő legénységgél, hogy mit mondott Paris apja vagy Tuvok felesége mikor hazaértek. Az Enterprise utolsó részében is ez volt, csak sokkal durvábban: ott sem az Enterprise legénysége volt a főszereplő a saját sorozatunk lezárásakor. 

Frank Debil Creative Commons License 2025.11.15 0 0 24807

Empok Nor Creative Commons License 2025.11.11 -1 0 24806

Na ne vicceljünk. 

Először is, a 60-as években sem volt különlegesen intelligens az átlagember, sőt. Csakhogy akkor még nem csak megfelelni akartak a közönségnek, hanem formálni, művelni is akarták közben őket, üzenetekkel, elgondolkodtató epizódokkal, irodalmi minőségű drámákkal. 

Javaslom, hogy hallgasd meg egyszer, hogy hogyan, milyen stílusban, milyen megfogalmazással beszélt Gene Roddenberry, Gene Coon, Dorothy Catherine Fontana, Ronald D. Moore, Jari Taylor, Michael Piller, Brannon Braga és hasonlítsd össze azzal, ahogy Alex Kurtzman, Michael Chabon, Kristen Beyer vagy Akiva Goldsman beszél. Az előbbi társaság olyan, mintha tanárokat, költőket, gondolkodókat hallanál, az utóbbi meg olyan, mintha a "legyen tánc, legyen zárcsökkentés" videót. Nem viccelek, hallgasd meg őket. Van egy interjú, ahol az egyik író elment Roddenberry-hez és elmondta, hogy milyen történetet gondolt ki. Roddenberry meghallgatta, majd a végén egy kérdést tett fel neki: oké, de miről szól? Mi az üzenete?

Amikor Kurtzman-t kérdezték erről, azt válaszolta, hogy akció és hit és szeretet. És még ez a jobb eset. Meg rosszabb esetben azt mondja, hogy az az üzenet, hogy nincs utópia egy önkényesen felállt titkos szervezet gyilkosságai nélkül (31-es szekció)... 

Ha úgy lenne ahogy mondod, döngetné a nézettségi rekordokat az összes mostani sorozat. Ehhez képest a Discovery-t a végén már senki nem nézte, a Picard 2. évada óriási bukás volt nézettség terén, a 31-es szekció történelmi bukás volt, amiért bárki más a világon azonnal repülne Hollywood-ból (de Kurtzman szerintem zsarolja valamivel a stúdiókat), és legutóbb a Strange New Worlds 3. évada sem kapott épp pozitív fogadtatást. Ezek mind le is vannak pontozva a fenébe a régi sorozatokhoz képest. Hiszen mind eltűnik a többi, ostoba, agyatlan akcióban és csöpögős nyálas érzelmességben fuldokló milliónyi más közhelyes sorozat közt.

Régen is voltak gagyi sorozatok, csak az nem a Star Trek volt. Ma is vannak minőségi és ettől még sikeres sorozatok, csak nem a Star Trek az. A Secret Hideout csapat által csinált Star Trek az ostobaság, a felszínesség, a közhelyesség, az igénytelenség, a műveletlenség, az éretlenség, a gondolkodástól való undor diadala.

Előzmény: seci (24805)
seci Creative Commons License 2025.11.03 0 0 24805

"a mostani sorozatok írói meg semmiről sem szóló agyatlan akciófilmeken"

Avagy inkabb a mostani nézokozonseg ilyen, azaz nekik kell (?) megfelelni. Mert meg kell felelni, ha nincs eleg nezo, akkor megy a levesbe. Persze lehet, hogy igy meg híg a leves, meg el is van sózva, evvan... 

Lasd még az eredeti Dune sorozatot (a 6 reszt), meg a "folytatasokat". Azokbol az elso par még csak-csak elment, de ami utana jott, az valami borzadály volt/lett.

-seci

Előzmény: Empok Nor (24804)
Empok Nor Creative Commons License 2025.11.02 -1 0 24804

Az eredeti sorozatban, TAS-ban, filmekben Kirk kapitány megemlítette vagy idézete Shakespeare-t, John Milton-t, J.M. Barrie-t, Spinoza-t, John Masefield-et, D.H. Lawrence-t, Dickens-t. Még kitalált idegen íróktól is idézett. 

Ugyanis a régi Star Trek sorozatok írói klasszikus könyveken, színházon, filmdrámákon szocializálódott, a mostani sorozatok írói meg semmiről sem szóló agyatlan akciófilmeken. Ez a különbség a régi karakterek írása és a mostaniak között. 

Empok Nor Creative Commons License 2025.10.18 -1 0 24803

Mindenesetre jó szórakozást a női, túlsúlyos Jem'Hadar-t bemutató "sorozathoz" annak, aki nézni akarja, de én agysejtpusztításhoz inkább ajánlok alkoholt.

Frank Debil Creative Commons License 2025.10.18 0 0 24802

"Engem az is zavar, hogyha látunk egy átlátszó felületet, akkor az kitörik, széttörik, mint az üveg. Pedig tudjuk, hogy az átlátszó alumínium."

Az alumínium csak színtisztán - és szobahőmérsékleten - lágy anyag. Nem kell messzire menni: az aluöntvényből készült motorblokkok is repednek és törnek. És akkor még a világűr hidegéről nem is beszéltünk, mert ott kábé minden fémes anyag törik.

Meg hát a CGI is sokkal occóbb, ha nem kell nyúlással-szakadással meg miegyéb fasságokkal törödni. :)

Előzmény: tippancs (24799)
Empok Nor Creative Commons License 2025.10.18 -1 0 24801

Elfelejtették?! Na persze. Ahhoz, hogy elfelejtsék, előbb tudni kéne róla. Ezek a készítők nem látták a régi sorozatokat és nem is érdekli őket. A fézereket a régi sorozatokban mindig következetesen phaser-nek hívták, de Kurtzman Trekben már azt mondják rendszeresen, hogy "gun", csak így simán. Mert úgy "menőbb meg közérthetőbb", gondolhatják. Mindent megtesznek, hogy ne azt érezzük, hogy jövőbeli emberekről szól, hanem hogy mai emberekről fejlett technikával.

Előzmény: tippancs (24799)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!