Egyre gyakoribb érvelés az, még viszonylag értelmesnek gondolt emberektől is, hogy "megkérdeztem a ChatGPT-t!" (és az pont azt mondta, amit hallani szerettem volna). Csak aztán szembejön a valóság.
Hasonló lett volna a következő gondolatmenet, ha vki több vagyis jó sok miskáért vesz autót akkor ugyan már mi az a 100 ezer Ft-os költség, mi az az egy garnitúra ára?
Ennyire sz.rban a haza ha kell egy garnitúra gumit venni?
Ha igen akkor addig kellett volna nyújtózkodni ameddig a takaró ér..... mert költség az csak több lesz.
Valószínüleg hallott róla, hogy előfordul olyan hogy a téli abroncs eggyel kisebb méret, és gondolta, megoldja ezt az eredeti felnivel. Az nem baj, hogy autót vesz, de gumit inkább ne vegyen.
2017-ben július végén felmentünk a feleségemmel a O3-as Scout-al Norvégiába, fel Nordkappig. 14e km 18 nap alatt. Az autó 1-5 éves volt, 150 lovas dízel - kézi váltós, de fékek a kisebb méretűek voltak és a kocsi elég nehéz volt. Gyárilag egy nyári Misi volt rajtuk és volt teljes értékű pótkerék is. Minden nap elkapott egy kisebb- nagyobb zápor.
Olyan útvonalakon vezettem, hogy alig voltak benzinkutak, nemhogy gumi vagy autószervíz. Ott volt a murok , hogy lecsúszok a kanyargós utakról, gumidefekt, leáll az autó valamiért, a mobil lefedettség csak a fjordok mentén volt.
Általában, ha egy porfil és keverék bevállik egy gyártónak, akkor valami hasonlót feljeszt a következő években is.
Ott van pl. a GOODYEAR Eagle F1 Asymmetric nyári gumi, ebből talán 2015-től létezik a 1,2,3,4 és 5 széria. Nekem volt 1,2,3 szériám, de nem vettem észre különbséget közöttük.
Ez egy túra gumi, soha nem kopott sarkosan. Két szezonra használtam egy szetett, kb. 5-60e km. Defektem is alig volt. A 65-ös peremmagassagot használtam, ez is sokat számít.
Vagy a 4x4-es Skodákra a téli Kumho. 50-es peremamagassággal. Kicsit hangosak voltak nagy sebességnél, de kocsik meg voltak emelve és pályán 150 felett elég nagy volt a szélzaj is.
Valamikor volt egy Renault 19-es benzinesem, annak gyárilag alacsony peremű abroncsai voltak, gödrös mellékutakon kihasadtak vagy kétszer.
Annak idején prémiumról váltottam Hankookra, több téli nyári garnitúra után a hűségemet megajándékozta tavasszal, hogy szétdurrant az oldalfala az egyik nyárinak pályán, szerencse, hogy 100-as korlátozás volt éppen.
Nyilvánvaló soha többé nem adok egy megveszekedett buznyákot sem Hankookért......a hűség ára.....