Nyírbátori 100 napos GKV kiképzés után felkerülök az Ady-ligeti szállító századhoz.
Kapok egy kék lámpás-szirénás Csepel 452-est. (KH /karhatalmi/ készenlti szolgálat rendszeresen)
A jogosítvány megszerzése óta 0 km. vezetési háttérrel, Bp-i helyismeret annyi, hogy ha szülőfalumból vonattal mentem pestre akkor az a Keletibe érkezik, onnan indul a Rákóczi út és az valamielyik hídhoz vezet.
Kocsival gyakren jöttönk Pestre, de apám vezetett mindig, 100%-os helyismerettel én meg nézelődtem a hátsó ülésről.
Ilyen előzményekkel napont többször is fölültettek mögém 25 embert... Azért mindenki túlélte, én meg belejöttem. :-))
Van egy 75ah 680A akksim ami most 79% os állapotban van feltöltve,nem jár valaki erre felé hogy elvigye neked? Nem tudom használni mert AGM es lettem,abbol is van egy 100% os tartalék
Renault Megane 1,5 dci 2015.Bal oldali tompított nem világít,izzó jó.A kormány melletti biztosítéktáblán a 15A biztosítékokat átnéztem.Tudja valaki hol találom bal tompított biztosítékját?Köszi
Az imént megkérdeztem a ChatGPT véleményét is, leírva neki az elmúlt időszak hibajelenségeit.
A hibák jellege és sokasága miatt elsősorban UCH hibára gondolt, amit leggyakrabban okozhat az akku alacsony töltésszintje (ez jelenleg nem áll fenn), korrózió a testpontoknál, kontakt hiba az UCH modul csatlakozóin. (pl oxidáció, vagy lazulás miatt)
Kevesebb, mint 100 000 km volt benne; viszont agyonverte a jég. Az átlagár alatt jutottam hozzá.
Biztos voltak is és vannak is már titkai, mert 20 éves elmúlt.
Az biztos, hogy aki előttem szerelte az ajtót, csúnyán elbánt a belső borítással.
Én nyolcadik éve használom, sokáig remek autó volt, az utóbbi 1 évben szórakozik velem.
Múltkor a kulcsot felejtette el, szerencsére otthon, és a pótkulccsal bejutottam, azután indításkor felismerte az eredetit, és újra zárta-nyitotta is a kocsit.
Biztonság kedvéért elemet cseréltem benne.
Néha közeledek a kocsihoz, és elkezdi sorozatosan nyitogatni a zárat, mintha egymás után nyomkodnám a nyitógombot.
Milyen ablakvezérlőt javasoltok? (gyártó/típus/beszerzési lehetőség)
Megane II 2005, 1.4 benzin, 72 kW, lépcsős hátú, VF1LM0B
Illetve hol keressem a hibát, ha esetleg nem is az ablakvezérlő a rossz?
A bal első ablak már a vétel pillanatában is rosszul működött, mert az indítókártya kettős zárásnyomására leengedte az ablakot. Ezzel együtt tudtam élni, és évekig használtam.
Ez a vezérlő tönkrement úgy, hogy az ablak leengedte magát, és úgy maradt.
Jobb híján egy azonos gyári számúra lett cserélve, amellyel már rendesen felhúzta az ablakot záráskor, cserébe a kapcsoló működött fordítva, de így is jobbnak tartottam az autót.
Egy év után ez a vezérlő is tönkrement, az ablak csak lefelé ment, bármerre nyomtam a billenőkapcsolót, majd lenn maradt.
Az autó lezárásakor felment az ablak. Szellőztetésre a jobb oldali ablakot használtam, de egyszer az az ablak is megállt, és egyik kapcsolóra sem reagált.
Elvittem szerelőhöz. Ki lett cserélve ugyanerre a típusra a bal oldali vezérlő, és láss csodát a jobb oldali ablak is működni kezdett.
Kis szépséghiba, hogy megint leengedi az ablakot záráskor. Néhány hét után pedig ismét letiltott a jobb oldali ablak, de a bal még - ki tudja meddig - működik.
Visszakerestem a fórumban, és találtam is egy hasonló hibát (847891), de megoldást nem találtam rá.
ha jól értem a telefon naviját rakod ki a kijelzőre Google maps.
A térkép adatbázisba van a tábla, ami vagy jó vagy nem. pl. valaki beküld egy építkezés miatta sebességkorlátozást vagy a google street view rögzít, aztán bent marad az adatbázisba tévesen.
Van valakinek tapaszatalata hibrid autónál a multimédiás képernyős navi-val (gyak. a mobiltelefon "kivetítője") ?
Google maps alapú, de honnan veszi a sebességkorlátozás adatokat, ha pl. nincs is kint tábla? Időnként tök fura 20-as, 40-es korlátozásokat mutat, holott ilyesmi nincs is a környéken. Normális, hogy pl. főútvonalon való közlekedéskor a kereszteződés után nem oldja fel a rövid távra szóló, pl. zebra előtti 30-as seb.korlátozást, és pittyeg mint a hülye, végig a főútvonalon?
Van más megoldás, mint kikapcsolni a figyelmeztetést? :)
Hol lehet "örökre" kikapcsolni ezt? A beállításokban csak olyat találtam, ami alkalomra szól, azaz minden egyes újrainduláskor ki kéne kapcsolni.