Sziasztok! Van egy Citroen C4 Grand Picassom,2007es 1.8 benzines. Gyárilag csak hátsó ködlámpa van benne, vettem bele első ködlámpát, a gyári csatlakozó is benne van, viszont a kormánykapcsolón, csak hátsó ködlámpa kapcsoló van. Ha veszek bele olyat amin van első is, és kicserélem akkor kapcsolni fogja? Előre is köszi
Most épp egy kamionszervizben dolgozok és van otthon sok szerszámom így ezek igazából nem jelentettek gondot igazából csak attól tartok ha beleszakad egy csavar hozzáférhetetlen helyen, a turbócserénél volt ilyen, de sikerült megoldani, de azért motort nem akarnék niazedni egy beletört csavar miatt.:)
Mégegyszer kösz a tanácsot, könnyebb volt így, akkor most már lecseréltem az elejét még a rugókat is (emelkedett majd' 10cm-t az eleje) meg a hátsó csillapítókat, azt azért nem olyan könnyű mint más típusoknál mivel a rugótányértatót is le kell szerelni ezért most kimondottan örültem, hogy az enyém légrugós mert a tekercset összehúzni egyoldalas összehúzó nélkül nem könnyű, de véhre nem pattog az autó, a kézifékköteleket is időszerű volt így 15 évesen mert eléggé berohadtak bár még a motor valamennyire működtette, de most olyan lett, hogy azonnal megfogja a kereket. Turbót is cseréltem 2 hete így már nem dob hibát nagy gáznál, hogy túltölt, lassan összeáll a gép.:)
A konkrét okot innen nem tudom, de jeladóknál az utángyártottak elég gyatrák is tudnak lenni. (volt olyan, amelyikkel random módon leállt a motor, ami rögtön be is indult utána. Mivel új jeladó volt benne, erre gyanakodtunk a legkevésbé és mégis az volt a hibás) Ezen kívül még a jeladó csatlakozója is szokott kehes lenni, esetleg a kábelezése is. Persze más is lehet a háttérben.
Mondjuk amikor éppen nem indul be pár percig, akkor kellene diaggal megnézni a paramétereknél, hogy van-e indítózás közben főtengely jel. Ha nincsen, meg is van a hiba oka. Ha van, lehet tovább keresgélni. A diag nem csak hibakód kiolvasásra van, nagyon sok egyéb dolgot is ki lehet(ne) deríteni vele.
Segítséget kérnék,mert nem találom itt a forumon a választ,de hátha majd most
C4 GP 1.6 hdi 2008
Elkezdte azt csinalni,hogy kb 8-10 km után,mielőtt teljesen bemelegedne,menet közben ha üresbe kerül,leejti ugye a fordulatot 800-ra,majd leáll a motor! Se előtte,se bemelegedés után nem áll le!Van,hogy egyből újra indult,van,hogy csak 2 perc múlva. Szerelő kicserélte a főtengely jeladót,mert azt a hibát írta ki,de azóta is leáll a gépsárkány. Kapott egy új akkut,mert a jeladó csere óta nehézkesen indul,de az akku sem oldott meg semmit. Diagnosztika semmilyen hibát nem mutat!
Lekötöttük már az egr szelepet,még a kormány szervót is(ugyanis az utolsó 3 alkalommal úgy állt meg,hogy direkt férreálltam járó motorral,és kitekertem jobbra a kormanyt,akkor állt le,és csak 2 perc után indult újra) de semmi sem javul. 29.én megy villamossági szerelőhöz,de jó lenne legalabb sejteni,hogy mi lehet a baj!? Találkoztatok már ilyennel? Köszönöm!
2010-es évjáratú C4GP autónk klíma működési problémája miatt a képen látható javító készletet rendeltem meg. A csomag az automata klíma működtető mechnizmosának elemeit tartalmazza. Nekem a vezető oldali motor által vezérelt csappantyú működtető eleme kellett.
Amennyiben valakit érdekel a csomag, szívesen tovább adom. (34 ezt-ért vettem, 20 ezt-ért tovább adom.)
Én sem vagyok okosabb én is a netről nézem meg mivel mit lehet és ha nem találom akkor kísérletezek. Odáig jutottam a magaméval, hogy már csak akkor dob hibát ha nagyobb fordulaton hosszabban előzök vagy ilyesmi, akkor turbó túlnyomást ír, de nem tilt le csak a tempomat az újraindításig.
Hali, lehet pár dolog, de először talán turbónyomást néznék mert lehet, hogy csak geo ragadt le valamiért vagy annak vezérlője ment el bár akkor hibakódot is szokott írni.
Sikerült a beavatkozás. Az ülések közötti tároló alatt van egy testpont. Onnan vittem egy vezetéket. Elsőre nem indult, de a második autó indulás után már indult a venti is.
Viszont öreg autó, mindig van gond. Most elment az autó ereje. Sík terepen még fel tudok gyorsulni, de emelkedőn már inkább lassul.
Mit érdemes megnézni itthon, mielőtt szerelőhöz viszem? Van kínai lexia 3-am, a számítógépre is rá tudok nézni, csak max értelmezni nem tudom.
Hát....én vinnék neki egy közeli testpontról direkt testet. Az eredeti vezetéket meg megkeresném akkor, amikor pl. fűtésboxot kell javítani és szét lesz dobálva a belseje.
A BSM (BSI/PSF1) R7 reléje működteti a szellőző ventilátor 8048-as reléjét. Ez a rész működik, a relé kapcsol, a feszültség terheletlenül meg is jelenik a venti csatlakozónál, de ha a motort rádugom az nem indul el. A 8048-as reléhez a BSI-n lévő MF6-os maxifuse-tól jön az áram, oda meg már ha minden igaz közvetlenül az akksiról. Egy rögtönzött terheléssel, egy H4 halogén izzóval a relé bejövő lábán ott a teljes feszültség, tökéletesen világít róla az izzó.
Én úgy gondolom, hogy valami a test felé menő vezetéknél van, azon nagyobb ellenállást mérek. Már csak a testpontot kellene megtalálnom.
Természetesen mértem.A pozitív ágon a relétől (8048) a csatlakozóig 1,5ohm-ot mértem, az autó egy testpontjtól a csatlakozó negatív pólusához 5 ohm-ot mértem.
Ezért is keresem a test pontot, a kapcsolási vázlat szerint a MC46-osról indul a kábel. Az MC51 elvileg a két ülés közötti tároló latt van, onnan lehet egyszerűbb lenne egy új kábelt odavinni.
A C4 Picasso-t most nem vágom kapásból fejből, de a C4-eknél a BSM halálnál volt olyan, hogy nem kapott áramot a ventilátor (és az elektronika).
Nézd meg a biztosíték kiosztást, hogy van-e a BSM-ben biztije és mérd meg, hogy terhelés alatt van-e rajta áram ! Ha nincsen vagy kevés, próbából vezethetsz rá, ha akkor beindul a venti, a BSM-ben van a bibi.