Keresés

Részletes keresés

Szeretetláng Creative Commons License 7 órája 0 0 7647

"A mennyekből hallatom hangom. Hangosan kiáltok, hogy mindenki hallja, a jók és a rosszak is. Az én hangom valóban eljutott a világ végére. A jóknak és a rosszaknak egyaránt bűnbánatot kell tartaniuk! A jóknak azért, mert nem követték pontosan az én akaratomat, és mert nem helyes, ahogyan imádkoznak. Sokan csak szavakkal közelednek hozzám.
A rosszaknak azért kell bűnbánatot tartaniuk, mert szívük keménységében halálos bűnt követtek el, valamint azért, mert közömbösek velem és törvényemmel szemben."

Szeretetláng Creative Commons License 1 napja -1 0 7646

Az Igazság csak a katolikus Egyházban marad meg sértetlenül, és ez egy meg nem alkuvó igazság

Szeretetláng Creative Commons License 2 napja 0 0 7645

Hogy nem vagy más, mint Isten egy gondolata, de mégis amire eszméltél, az az önálló gondolatod

Isten úgy alkotott, hogy a gondolata benned, önálló szabad gondolatot alkothasson

És magad, mint lélek, kezdve a fogantatástól, magad építetted fel a testedet, egy önálló gondolat halmazból

Születésed pillanatában, meg megkaptad ajándékként a szellemedet, aki megint nem más, mint Isten önálló, és gondolkozó magából kihelyezett része

És amint te szabad vagy, magad fontolsz meg, és magad döntesz, a szellemed is szabad, így nem is lehet erőszakkal megközelíteni, hanem csakis alázattal

És mivel nemcsak gondolat vagy, hanem akarat is, eldöntöd, hogy erőszakod testesítse meg a lelkedet a halálba

Vagy szereteted átistenítse a szellemed befogadásával az életbe

És sem a halál nem kényszeríthet, mint ahogy az élet sem kényszerít téged az életbe

Ítéleted meg nem szól máshogy az utolsó napon, minthogy vagy úgy hangzik, elítélted magad a halálba, lépj be hozzá

Vagy elítélted magad az életbe, lépj be Urad örömébe

Szeretetláng Creative Commons License 3 napja 0 0 7644

Annál nincs rövidebb út, minthogy megismerem az Istent a legkönnyebb leckében

Amikor meg még csak elvagyok, azaz egyedül magammal vagyok, Ő akkor is ugyanazon van, ugyanazt akarja, és arra törekszik, hogy megértsem

Hogy végre közöljek vele én is, tudatosan átgondolva és megfogalmazva

Az egy hatalmas lépés a részemről, ha közlök Vele, akkor is hatalmas az a lépés, ha vitába szállok Vele az igazságomért

Ha közlök Vele, akkor közöl velem, és megértem a közléseit

És rácsodálkozok, hogy úgy közöl, hogy a hit útján maradhassak

Ez a lépésem, hogy felismerem a Világosságát

A következő fokozatom meg az, hogy befogadom

Az első lépésem, hogy meglátom az életet

A második lépésem meg már az, hogy életbe lépek

És az már a tudatos élet döntésem, akarati döntésem, hogy felajánlom Neki az akaratom

Amivel meg soha nem él vissza, hanem attól kezdve minden úgy történik velem, ami legjobb nekem

És időnként azt megismétlem, átgondolva az elmúlt időszakot, felkészülve a következőre

És arra a legalkalmasabbak az első szombatok hajnalai

Persze gondolhatom, egyedül is tudom azt, hogy az életbe lépjek, hogy a tisztaságot egyedül is tudom cselekedni a tisztaságért

Teszek egy kerülő utat, el kell akkor szenvednem a butaságom következményeit

Persze az is megtörténhet, hogy azokat ráfogom az Istenre, de előbb utóbb csak megértem, hogy azokat én okoztam magamnak

Bármilyen távolságra távozom Tőle, ha közlök Vele, akkor lehet velem mit kezdeni

Szeretetláng Creative Commons License 4 napja 0 0 7643

Isten országa eljön, telítve a Renddel

Ő jelentette be, és Ő fogja azt véghezvinni

A szabadságod nem az, hogy eldöntöd, hogy eljöhessen, hiszen az az Isten döntése, hanem az a szabadságod, hogy belépsz a paradicsomába, vagy a poklodban maradsz

Hogy mi a menny, és mi a pokol?

Ha két országban minden ugyanaz, és minden ugyanúgy adott, az egyikben mindenki magáért dolgozik és gyűjt, és a másik a számára semmit sem jelent, és nem segítenek egymáson, minden szűkös lesz, és keveseknek lesz bősége

A másikban meg egymás mellett van a három gondolat, az első abban az Isten, a másik kettő meg jómagam és a másik, egymásért

Minden bőségben lesz, senki sem fog nélkülözni, béke és elégedettség fog élni köztük

Valaki pulóvert vagy sálat köt a hozzátartozójának, türelemre van szüksége, és átgondolásra, tevékeny, a tevékenységének a társa a gondolat, időre van szüksége, és azzal legyőzi az időt

Gondolatai egészen közel kerültek a csendhez, hiszen a társa a gondolat, és a tevékenység a másikért

És mivel a másikért alkot, egészen közel van hozzá az Isten, így a gondolatai kikerülnek a lekötözöttségből

Ugyan a világ azt látja rendnek, amikor egy gyakorlótéren, vagy felvonulási téren mindenki egyszerre lép, de csak a homályos elképzelése öltött testet

Miközben az Isten Rendje az önálló és szabad, és dönt, és alkot

Mint ahogy a talaj élővilága, megszámlálhatatlan sokasága, és megszámlálhatatlan sokfélesége egymásnak segít, és egymásra támaszkodik, és segíti a másikat, a másik segít neki

Isten meg rugalmas, nagyon is rugalmas, a bűnnel szemben azonban elhárító

Amilyen a szókincsem, amilyen a nyelvezetem, ami a környezetem, és a hátterem, és ami éppen a gondolatom, ahhoz igazodik

És ami a szükségem, amit éppen megértetne velem, ahhoz segítségül hívja az eseményeket, hogy azokból, és a Szavából össze tudjak fogni, és megértsek

Hogy megértsem a gondolataimat és a következményeit

Hogy megértsem a tiszta gondolatnak áldásos következményeit

Az, hogy egyek és igyak, hogy boldoguljak, azok gondolatai szükségesek, de csak ugyanolyanok, mint az állatok szűkös gondolatai

De amikor ugyanezeket cselekszem, megosztva a gondjaimat az Isten felé irányuló gondolataimmal

És a mákikra úgy nézek, ahogy az Isten rá tekint

Még a legelemibb ténykedésem is áldássá válik a számomra, az Isten szemében meg imádsággá válik

Szeretetláng Creative Commons License 5 napja 0 0 7642

Ugye mekkora különbség van az értékelésedben abban, amit csak úgy kapsz, vagy amit kiizzadsz

És ennél mennyivel nagyobb különbség van azok között, amire kényszerítenek, vagy amit önként felvállalsz

És az egy tévedés, ha kényszerrel akarsz valamit elérni másokban

És arra is az vonatkozik, amit te sem szeretnél elszenvedni, azt másokkal se szenvedtesd el

És ugyan az egy nagyon hosszú kerülő út, ha a szabadságodban a pokolba jutsz

Hiszen az a földi fogalmak szerint örök érvényű

De az még a borzalmában is jobb, mintha kényszerrel kerülnél a mennyországba, mert attól kezdve csak tárgy leszel

És mennyivel jobb ezeknél, ha befogadod az Isten Szavában az akaratát benned, ami meg az, hogy legyetek szentek, mert szent vagyok

És annak csak örvendezni lehet, hogy számodra is felkínálkozik a hit, hogy fogadj be engem

Hiszen ha cselekszem a tisztát, abból az enyémmé válik az élő hit

A hit meg nem személyválogató

Szeretetláng Creative Commons License 6 napja 0 0 7641

Ennek a testnek szüksége van levegőre, vízre, és táplálékra

És mindenekelőtt tevékenységre, hogy értelme lehessen

Az angyalok meg Isten Bölcsességével és Szeretetével táplálkoznak, hogy tevékenyek lehessenek

És a tevékenységemből származik az értelem, abból meg kikívánkozik a megértés

Hogy a lélek útjára léphessek, kiküzdve a fordulatot Isten Szava felé

És ahogy oda fordulok, elém jön a Szeretete, és üdvözöl engem, ahogy téged is üdvözöl, ha befogadod a Szavában

És ahogy a gondolatom összekapcsolódik a gondolatával, megtörténik, hogy adom, és marad nálam

És ahogy adjuk, gondolata körbeér, és mindent egybefog

És eljön a béke ideje a világra

És a Szeretete lesz az a kötél, amivel magam kötözöm Hozzá magamat

Nem hatalommal jön, és se nem erővel, hanem kinyilvánítja a Bölcsességét

És én leszek, és te leszel, akik ragaszkodunk Hozzá

Szeretetláng Creative Commons License 2025.11.17 0 0 7640

Hogy milyen a hited, hogy milyenné teszed a hiteted, arra egész nap befolyással vagy, és az egész nap visszatükröződik rád

Kezdve a gondolataiddal, és folytatva az estéddel

Hiszen amilyen mértékben elnyered a hitedben a békédet, olyan pihentetővé teszed az estéidet, és az visszaköszön az egész napodban

És bár legkevésbé gondolsz rá, de a testi tisztaságod az hit kérdése is, hiszen legyetek tiszták testetekben is

És amilyen mértékben teszem tisztává a gondolataimat, olyan mértékben kezdenek a tetteim is megtisztulni

És ha részt vállalok a nemzetem tisztulásában egy Miatyánkkal, akkor valóban megtörténik velem a legjobb, ami megtörténhet

Ha meg elmegyek a Szent Anna réti kápolnába, ahol jár a Kegyelem, megtudom a Szűzanya közbenjárását értem

És amit teszek a lelkemmel, azt a testemmel is teszem

És az fordítva is úgy van, amit teszek a testemmel, abban részesévé teszem a lelkemet is

Ha felismerem a felelősségemet a lelkem egészségéért, akkor az ételeimben és italaimban is ott a felelősségem, hogy hogyan teszem egészségessé a testemet, vagy betegítem meg

Így hit kérdésévé emelem a testem egészségét is

Azaz magamhoz ragadom a sorsom vezetését

És ki milyen étellel etet téged, olyan a hite

Te meg eldöntöd, mit eszel, és mit iszol, a hited olyan, mint az ételed és italod

Abban is amit megeszel, és abban is, amivel megkínálsz másokat

Szeretetláng Creative Commons License 2025.11.16 0 0 7639

Nemigen fog olyan sziklát mászni, aki nem készült fel

Hiszen megfelelő felszerelés nélkül, és megfelelő kondíció hiányában az lehetetlen

És aki mászik, neki szembe kell néznie önmagával a magasságban, önmaga legyőzésével

Legjobban hozzájuk vagyunk hasonlók, amikor elkezdjük felvállalni a lelki értékeket

És a törekvésünk sem az, hogy megtaláljuk a lankás utat a hegytetőre, hanem ott vágunk neki ahol levágjuk a kerülőket

És mi sem tudjuk azt felkészülés nélkül, és nem tudjuk eszközei nélkül

És a felismerésben, mienk az akarat, és Jézusé az érdem

Kiküzdve minden pillanatban, hogy ketten

Szeretetláng Creative Commons License 2025.11.15 0 0 7638

Hogy mit akar az Isten, olyan ajándékokat akar adni, amiben felismered

És egyáltalán nem az a kérdés, hogy van e Isten, mert amikor felteszed ezt a kérdést, akkor a lényegedben ez a kérdés magadról szól

Hogy beismered a voltodat a lényegében, vagy nem ismered be

És mivel az Isten tiszteletben tartja a döntésedet, ezért máshogy nem adhat, hanem csakis a kérésedben

Ami meg a lényegében nemcsak az Isten létének az elfogadása, hanem önmagam lényegének beismerése, ami meg nem abban áll, hogy büszke lehetnék magamra

És hogy Isten Szent, az nyilván azt is jelenti, hogy meghallgatja a szenteket

És mivel arra válaszol, ami az akaratom, az meg nem szentséggel kezdődik, ezért már a gonoszságomban is meghallgat, ha kinyitom magam az igazságra, de még nagyon nem vagyok szent, még semmi szentség nincs bennem, hanem csakis vágyam van az igazságra

Istent amiben megismerem az az, amit ad nekem

És amiben egészen könnyű a felismerésem, amikor azt adja, amit kérek

És mivel az Isten Szent, a szentek Szentje, ezért az hiábavaló, és teljesen értetlen kérésem, amikor a másik ellen kérek

Hanem amikor az ellenségeimért és rosszakaróimért imádkozok az lesz majd, amit meghallgat, és amiben felismerhetem

És az olyan, mint a megbocsátás, ami nem érzelem, hanem döntés, akarati döntésem

Ami meg tüzet gyújt a sötétség felett, és elégeti a világ gonoszságait

Velem kezdve, hogy felégeti a gonoszságaimat

Szeretetláng Creative Commons License 2025.11.14 0 0 7637

Minden egyes esemény, ami megszenvedtet téged, érted van megengedve

Jobb egy kis rosszat elszenvedni, mint a legnagyobb rosszat

És amikor elhárítod az eseményekben a felelősségedet, hiszen miattad történnek meg azok

Mert nemcsak az a felelősséged, amit megtettél, hanem az is, amit nem tettél

És bár még most nem látod be, de jobb a Nagyfigyelmeztetés előtt gondolatokkal foglalkozni, mint a Nagyfigyelmeztetésből eredően

És egészen elképesztő a közömbösséged a tested egészsége iránt is

Tested egészségének az alapja az, amit megeszel

Majd avval védekezel, hiszen azt ettem, amit kaphattam

Miközben azt eszed, amit megveszel

Lelked egészsége meg ott kezdődik, hogy milyen gondolatokat fogadsz be

Ha nem fogadod be a Szent Írásokat, abba a helyzetbe kerülsz, hogy azt kellene kitalálnod, ami már adott

Amíg a szereteted tárgya önmagad vagy, nem mész gondolatokkal semmire

Egyáltalán nem az Isten a nehézséged, hanem az, amit Tanít

Mert a halálba a kényelem visz, az életbe meg az élet megragadása

Mégha tevékeny is vagy a testedben, de nincs abban szellemi törekvés, nem jutsz el a tiszta gondolatokig

Aki meg keres, az talál, aki kérdéseket tesz fel, az válaszokat kap

Így fel kell ismernem önmagamat, ha nem találtam, akkor nem kerestem, pedig minden elém lett téve, hogy fel tudjam tenni a kérdéseimet

Szeretetláng Creative Commons License 2025.11.13 0 0 7636

Az élő tudja, hogy él, a lelkében halott nem tudja, hogy halott, azaz nem tud semmit

Aki él, világosságra támad fel, mindent lát, és mindent ért, és látja az összefüggéseket, miként egy gondolat sem marad majd rejtve előtte

Aki él, életből lép az életbe

Aki a Földön nem szerezte meg magának az életet, aki nem ragadta magához az életet, az a testében is holt, és amikor átlép, lelkében is holt marad

Mikor a halálba lép a halálából, még azt sem veszi észre, hogy elhagyta a testét, és elég nehezen fogja megérteni, hogy halott

Ha most megérti, hogy halott, akkor meg fogja érteni a halálában is, hogy halott, esélyt kapott, hogy bűnbánatot tartson, és kapjon világosságot

Miképpen még esélyt kap a halála pillanatában, hogy szakítson a halálával

Senki sem megy a halálába, ha nem akarja

Mint ahogy az megy életbe, aki befogadja és magához öleli az életet

Akit keresztre feszítettek, és feltámadt a halálból, Ő adja az életet

Szeretetláng Creative Commons License 2025.11.12 0 0 7635

Aki ott áll a mélyben, az próbálkozik az értelmével, és jól teszi

Akit felemel a magasságba a Kegyelem, az próbálkozik a szívével, és jól teszi

És mennyivel jobban teszi az értelem, ha benéz a szívéhez

És mennyivel jobban teszi a szív, ha előhívja a szíve mellé az értelmét is

És mennyivel könnyebbé teszi a sorsát a szív, ha az értelmére is hallgat

És mennyivel magasabbra jut az értelem, ha a szívével is néz

Szeretetláng Creative Commons License 2025.11.11 0 0 7634

Amikor meglátod az ábrázolásokon az angyalok szárnyát, ami meg nincs nekik, az az értelmedet adja

Hogy képessé válj felszállni a az ég felhői közé, ahol találkozhatsz Jézussal

Szeretetláng Creative Commons License 2025.11.10 0 0 7633

Jézus szereteténél nincs nagyobb szeretet

És nincs fontosabb a számodra, mint a békéd

És bárhol is keresed a békéd, az nincs máshol, mint Jézusban

Ugyan mindenben keresed a békéd, mert keresed, addig nem találod meg, amíg nem találkozol Jézussal

Békéddel paradicsommá teheted a helyzetedet, teheted

Jézust meg nem ott találod meg, hanem itt, ahol vagy

Ha meg akaratot veszel Hozzá, majd akaratát veszi hozzád, és teheted

És annak a legkönnyebb útja, a kitaposott, és keskeny útja a Tízparancsolat

Az értelme meg ott van a Szavában

Az értelmet leveted a polcról, ahova tetted

A Tízparancsolatot meg ismered

Aki meg már járta az útját, kérdezheted

Akik meg feláldozták magukat érted, reverendát húztak, ők majd útmutatást adnak

Ahova meg teszed a gondolataidat, oda teszed az akaratodat

És hogy eddig nem vizsgáltad a gondolataidat, hagyj fel azzal

Szeretetláng Creative Commons License 2025.11.09 0 0 7632

A műszaki életben minden egymásra épül

És nyilvánvaló értelmetlenség azt kitalálni, ami már működik

És ráépítek arra, ami már megvan

Hogy meg ne nézzek körbe akkor, amikor felvetődik egy feladat, hogy milyen meglévőt lehet felhasználni, az lemaradás

Szellemi kérdésekben meg, hogy azt gondoljam, előbbre állok, mint a múlt, és ne nézzek körbe, az megint csak a lemaradásom

Szeretetláng Creative Commons License 2025.11.08 0 0 7631

Kezdve onnét, hogy attól függően, hogy a szüleinktől mennyi szeretetáldozatot kaptunk

Kezdünk abból, hogy mennyire fontos nekünk az önösség

És ahogy fontosakká válnak mások a számunkra, ez a fontosság kezdi kikezdeni az önmagunk fontosságába ragadt tudatunkat

Kezd helyére kerülni bennünk a szeretetről alkotott fogalmunk

És amikor valaki iránt lángra gyúlunk, az egyenesen rátapos az önösségre alapozott tudatunkra

És ahogy meggyengül a nagyságunk oszlopa, és megismerjük az Istent a szeretetében, ledönti a szeretete azt az oszlopot

Onnét indulok, hogy istenítem magamat

Majd ahogy rádöbbenek a szeretetére, úgy látom meg az Istent, mint Isten

És akkor meglátom magamban a teremtményt

És attól kezdve nem kérdés, hogy összetartozunk

Ugyan por vagyok porból, de a szeretete magához vonz, és a részesedésben eggyé válok az Istenben

És már nem kell meggyőzni engem, hogy nincs isten az Istenen kívül

Szeretetláng Creative Commons License 2025.11.07 0 0 7630

A lelki ember megérti a lelkit

A testi testet ért

A lelki ember mindent láthat, a testi nem lát mást, csak a testet

A testi embernek érthetetlen a lelki, sőt butaságnak tartja

A lelki ember látja a testi embert, látja a fájdalmas utat, amit még kell a testinek tennie, hogy megérthessen a lelkit

Szeretetláng Creative Commons License 2025.11.06 0 0 7629

Egészen máshogy viselkedünk eseményekben, amelyekre felkészültünk, és átgondoltuk, vagy amiben már részesek voltunk

Két legfontosabb eseményünk a születésünk, majd a halálunk, hogy halálba, vagy életbe halunk

Születésünk egy várakozás, hogy megállunk, vagy elesünk

A legfontosabbat, és a legértékesebbet kaptad, gondold át, és döntsd el az életed

Ugyan elbukhatsz, de választhatod az örök és boldog életet

Ugyan sivatagba jöttél, de az életed édenné teheti ezt a sivatagot

Vegyél tőlem életet, és életed lesz

Hiszen nem sivatagot, hanem paradicsomot teremtettem a számodra, és minden, amivel találkozhatsz, érted szól

Megtámogatlak a szavammal

Nem gondolhatok elég korán a halálomra, de nem félelemmel, a félelem a halálé, hiszen megragadom az életet

Hogy a gondolataim is éretté váljanak arra a pillanatra

Halálomban majd elém állsz, és megkérdezel, ha eddig elvetettem a felkészülésem gondolatait, hiába kérdezel, hiszen ha eddig nem értettem, ekkor sem fogok érteni

Olyan vagyok, mint az a hajóskapitány, aki amikor elkezdett süllyedni a hajója, elsőként menekült a hajójáról, azt tette, ami az elmúlás diktált, az elmúlás meg a földé

Ha viszont kap még egy esélyt, soha többé nem fog elmenekülni

Mert a menekülése megmarja

És felismeri, lélek vagyok, a lélek meg az életnek lett teremtve

És egészen könnyen ellene mond a félelemnek, és elnyeri az élet békéjét

Szeretetláng Creative Commons License 2025.11.05 0 0 7628

Lehet úgy mondani, hogy általában, de sokkal közelebb vagyunk az igazsághoz, ha úgy fogalmazunk, hogy mindig, minden esetben

Akkor tudjuk meg valaminek az igazi értékét, amikor elszenvedjük a hiányát

És ez igaz az értékesre, és igaz az értéktelenre egyaránt

Mint ahogy kapcsolatainkra is igaz

És igaz az Isten Szavára

Mert a gondolatai nélkül, a gondolatainkban méltók vagyunk az ítéletre

És meg is hozzuk magunkra az ítéletet, bár nem vagyunk hajlandók sem felismerni, majd beismerni

És minden ami fájdalom ér, abban ott van az ítélet, amit nem az Isten hozott, hanem amit mi mondunk ki magunkra

Miközben a szabadságunk felajánlja, hogy szabadságra leljünk az Istenben, ami ott kezdődik a Szavában

És hány és hány konkoly mag lett elszórva a gondolatainkba

És még komolyan is veszed azokat

Hányszor gondolsz az eleve elrendeltetésre, ugye milyen fortélyos a Sátán megtévesztő gondolata abban

Hiszen nincs eleve elrendeltetés, hanem az a Sátán vágya, hogy elrendeljen

És az a te vágyad is a sötétségedben

Miközben a világosságban vonzol

És sőt még a próféciák sem mások, mint keretek, és figyelmeztetések

Mint ahogy az özönvizet is meg lehetett volna akadályozni

Az meg megtévesztene téged, ha felismerhetnéd, hány figyelmeztető prófécia történése lett megakadályozva

Hiszen a szabadságod a gondolataid szabadságában kezdődik

Aminek a legértékesebb része egyrészt a mérlegelés

Másrészt a bent gyenge hangjának felismerése a kint harsogása ellenében

És az abból kiinduló döntés

Szeretetláng Creative Commons License 2025.11.04 0 0 7627

Amikor eljött az ideje, Jézus megengedte, hogy keresztre feszítsék

Hogy világosság gyúljon bennünk

Hogy avval egyrészt megváltott minket, másrészt a megváltásunk a részünkről egy akarati tevékenység

Hogy szabadon választhatjuk az életet, vagy szabadon választhatjuk a halálunkat

Hogy megértsük, a jószándék egy vágy, de még nem akarat

Hogy bízunk a megváltásunkban, de nem tesszük le a részünket, az még nem élet

Hogy a halálunkban nem jön mással hozzánk, mint a Szava világosságával, és nem kényszerrel

Hogy miközben jelen van, szabadon tehetünk a jelenlétében

Mégis értelmet adva, és az értelmet megtöltötte felelősséggel

A halálra feszítése megmutatta a szabadságunkat

A feltámadása meg megértet, hogy a döntésünk súllyal bír

Hogy ne menjünk el a Szava mellett közömbösen, hanem belegondoljunk az értelmébe

Miközben a világ kitölti az időnket, és kitölti a gondolatainkat

Miközben, amikor befogadjuk a Szavában, megajándékoz a jelenlétével

És megtudjuk, valóban a Szeretetet fogadjuk be a Szeretetének Lángjában

És az megtöri a közömbösségünket a felismertetésünkkel, hogy KIT fogadtunk magunkba

Igen, a Szava képes a jelenlétét adni a befogadónak

Aki meg ugyan meg akar érteni, de nem akar találkozni, megkapja az akaratát, magányos volt, és magányos marad, érje be magával

Szeretetláng Creative Commons License 2025.11.03 0 0 7626

A megtérés, majd az Istenben maradás akarati tevékenység

Ha nem vagyok az Istenben, akkor a szeretetem helyét átveszi az önösség, ami meg a bűn melegágya

És jó válaszadóm a múlt, hiszen ahogy az önösség vette át a helyét az istenszeretetnek, úgy uralkodott el a bűn, és avval jöttek el a háborúk

És avval mintegy bűntette magát a bűnbe esett nemzedék, nem az Isten bűntette őket, maguk rótták magukra a büntetést

És amilyen mélyre süllyedt, olyan erővel tört fel benne az igazságra törekvés, hogy kikerülhessen a szenvedésből

És a háborúkban az egyik is mondja, a másik is mondja, a harmadik is mondja, nem én kezdtem a háborút, az én vágyam a béke, miközben a lényegben nincs benne béke

Az Isten kezében van a béke, a gyermekeinek adja a békéjét

Mikor lázadok az Isten ellen, mért várhatnám el, hogy azt adja, ami egyébként nem vagyok, hogy a békéjét adja

Ha békét kötök az Istennel, megajándékoz a békéjével

Ha békém van, akihez megyek, ahhoz békét viszek

Ha nekem is, neked is, és neki is békéje van az Istentől, kiárad a nemzedékünkre a béke

Ami meg túlmutat a várakozáson, hiszen akarati tevékenység - tevékenység

Szeretetláng Creative Commons License 2025.11.02 0 0 7625

Isten akarata benned a lelked megszentelődése mellette a tested egészsége is

Mindent, amit tested egészsége érdekében teszel, az egyezik az Isten akaratával

Akik állatokat tartanak, vagy gyakran találkoznak állatokkal, egészségesebbek, mert az állatok egészséges bélflórája jótékonyan hat a bélflóránk egészségére

Akik termőföld közelében élnek, azok is egészségesebbek, mert bélflórájukra jótékonyan hat a föld bakteriális élete

Szeretetláng Creative Commons License 2025.11.01 0 0 7624

Szívem mélyéről kiáltok mindannyiótokhoz
Áldottak, akiknek fülük van a hallásra!

Szeretetláng Creative Commons License 2025.10.31 0 0 7623

Hogy mit cselekszik napjainkban Jézus, és mit cselekedne?

Elsősorban azon van, hogy az irgalmát árassza ki a világra

És hogy mért a kérésünkben, hiszen azt adja, ami az akaratunk

Amit nem kérsz, hogyan lehetne az akaratod, hiszen az, hogy várd a sült galambot, de az nem jön el, a passzivitásod miatt nem tud jönni

Hiszen az akarat nagyon nem csak gondolat, hanem gondolatokból megragadott tettek

Ugyan az átgondolatlanságomból sok mindent Rá hárítanék, de amikor átgondolom, kiderül, én miattam történt az, mindaz, amit utólag elhárítanék

Mire is próbál rávenni, hogy kérjek, első abban Húsvét dátumának az egyesítése

Rá akarja árasztani Nyugat Házára a világosságát

És mire akarja rávenni Kelet Házát, hogy felajánlják önmagukat, és Oroszországot a Világ Győzedelmes Királynőjének oltalmába

És mire figyelmeztetett, ha nem teszik meg, sok ország összefog ellene

És mire kéri az engesztelőket?

Elsősorban imára, és engesztelésre, böjtre, hogy ki tudjanak tartani

És sem az, hogy mit nem kértek Tőle, sem az, amit kértek, és az gyökereiben jóra fordított sorsokat nem tud téged meggyőzni

Hanem csakis az átgondolásodban megfogant alázat, a felvállalt figyelem, és a bent tapasztalásai tudnak téged arra indítani, hogy egyrészt higgyél, másrészt felvállaljál magadért, és másokért

Az meg hogy más mit nem tett meg, az nem mentesít attól, amit nem tettél

Mint amit más megtett, az nem lesz az érdemed

Szeretetláng Creative Commons License 2025.10.30 0 0 7622

Az Isten minden műve jó

És mindenben szemlélhetők a művei

A legapróbbtól, a legnagyobbakig

Egy homokszem is ugyanúgy a műve

Amelyik jön, és tart a megszentelődése felé a lelki tartalmában

És a tengerek minden cseppjei is tartanak a céljuk felé

És vannak látványos művei, amelyek megdicsőítik az Istent

És ha megnézed magadat, ha úgy nézel magadra, amint az Isten szemlél téged, a műve benned is látványos, akkor is, ha nem akarsz tudomást venni róla

Mint ahogy országonként is felismerhetők a művei, anélkül, hogy bármi kényszerrel élne, hanem csakis a Szava világosságával

És szemlélheted, amint a Szűzanyában kiárasztja a kegyelmeit, hogy értelemre találj az egységben

És ahogy teremt benne a vonzásában, téged is meghívott arra, hogy hasonlóképpen alkoss, megtalálva az egységet

Hogy a kérésedben, a Szűzanya közbenjárásával megvalósíthassa a kérésedet

Magad is abban istenségre jutva, a részesedésben

És nem mondhatom, hogy túl kicsi vagyok ahhoz, hiszen az alkalmatlanban mutatja meg leginkább a műveit

Megszégyenítve a bölcselkedőket

Lelke meg oda jön, ahova akar, és akihez akar, akiben felismeri az alázatra törekvő akaratot

És nem az visz a felismeréshez, amim van, hanem sokkal inkább az, amiben hiányt szenvedek

Szeretetláng Creative Commons License 2025.10.30 0 0 7621

Igen

Előzmény: T_Ilona (7620)
T_Ilona Creative Commons License 2025.10.29 0 0 7620

Jézus is szenvedett, amikor elárulták, mégse gondoljuk, hogy a büszkesége miatt szenvedett volna. Bennünket is elárulhatnak és szenvedünk, szenvedésünkben lemegyünk a fájdalom teljességébe belemerülve, hogy Isten elé tárjuk fájdalmunkat, és ez a kiáltás imává válik. Akkor lesz a büszkeség nagyságává, ha ebben a szenvedő-imádságban nem fogadjuk el Isten ránktekintő, felénk nyújtó szeretetét. 

Ez a szenvedő ima a másikért, az elárulóért is van, mert Isten felé is küldi a felismerő kegyelmet. 

Előzmény: Szeretetláng (7617)
Szeretetláng Creative Commons License 2025.10.29 0 0 7619

Két hegy van az életünkben, az első a külsőséghez kötött nagyságunk hegye, az önösségünk hegye

Omoljatok le ti magas hegyek, kapuk táruljatok ki, hogy bejöhessen rajta a dicsőség Királya

És lépjetek be, és gyertek fel a Sion hegyére, a Magasságbeli hegyére

És semmi más nem képes titeket lehozni a halál hegyéről, kihozni a halál völgyéből, hacsak nem a keresztetek

Amelyet megragadva megtörik az átok

És mi mással tudnátok belépni a csendbe. ha nem megragadva a keresztet

Az önösség hegye abból áll, aki vagyok

A Magasságbeli hegye abból áll, aki nem vagyok

Az élet és halál hegye között, ott a kereszted

Sem kikerülni, sem átlépni, sem kihagyni nem lehet annak, aki el akar jutni az élethez

Szeretetláng Creative Commons License 2025.10.28 0 0 7618

Amellett, hogy a türelem a második érdemszerző, még azon felül is sokkal több

Mert van innenső, és túlsó oldala, a két oldal meg a két értelem

A még nem érthetem meg, és a már megérthetem oldala

A türelem két társa meg a remény, és a bizalom

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!