Az ecu által írt hamutartalom csak egy számított érték, a tényleges mennyiség mosáskor derül ki. ~180-220E km között szokott összejönni az a ciklusszám ami után cserét kér, de attól még az ellennyomás bőven a határértékeken belül marad.
Tökéletesen működő motoron mosás nélkül is elmennek mégegyszer annyit, de azt általában a többi keverékképzésben résztvevő alkatrész már nem bírja ki és elkezdődik a kormolás. A pontatlan porlasztók, elfáradt turbo, maf, egr és áramlási veszteségek miatt egyre gyakrabban regenerál míg a dpf fel nem adja. Jelen esetben semmit nem tudni az előzményekről amik kiváltották ezt az állapotot, ezért fals tippek helyett átfogó diagnosztikát javasoltam. Az meg nem néhány screenshotból áll.
(a gyakorlati merevség a random alkatrészcserélgetők utáni 20 év szarlapátolás következménye akik máig nem értik, hogy EU5-től nem elég félmunkát végezni, mert az eredménye hosszabb távon mindenképp 0 lesz.
Ezek a részecskeszűrők a passzív regenerációnak köszönhetően min. 400-500e km-ig hibátlanok maradnak, ha nem kapnak extrém terhelést. ""
a legtobb. .es nem mondom hogy mind ... dpf szuro 250e km, vagy miles utan ujra cseret ker.. nyilvan . lekettyent a count down... ujra resetnel elmennek annyit amit irsz.. de az mar nem hibamentes allapot. . hisz kozben ..volt akar csak egy szoftveres csere is...
mert csak véletlenül tévedtem a topikba, ""
:DD ..az egyik legjobb elmeti tudasu, de egyben legmerevebb gyakorlati arc voltal itt. ez nem fikazas. ez nezopont. ..a sajatom.
Nem olvastam nagyon vissza, mert csak véletlenül tévedtem a topikba, de ha ez az a saját autó amit évek óta reszelgetsz és kedves neked, akkor szerintem ideje elvinni olyan szerelőhöz aki ért hozzá.
Ezek a részecskeszűrők a passzív regenerációnak köszönhetően min. 400-500e km-ig hibátlanok maradnak, ha nem kapnak extrém terhelést. Az eltömődés csak egy tünet, az okát kell megkeresni különben elindul a dominó és visz mindent. Külön tesztmodulok vannak az egr,dpf,maf,turbo vizsgálatra. Ha nincs backpressure sensor offset hibád, akkor a szűrő tisztítás után indulhat a hibakeresés. De így csak a kormot gyártod amit a kényszer egr nyitás miatt lassan dióhéjazhatsz is.
A hőmérséklettel kapcsolatban: tudom, hogy 500-600 fok kellett volna neki, DE: mindenhol azt írják, ha eléri a 240-et magától,
akkor kezdi a regenerálást, utóbefecskendezést, stb, és attól megy fel 500-600 fokra. Ezért vártam, hogy induljon el.
Az, hogy pályán mekkora az eltömődés, az most látszik csak, ahogy diagolgattam. Megpróbálom akkor kitisztítani az egr hőcserélővel együtt és meglátjuk utána elindítja-e majd.
Na autóztam vele egy csomót, de sajnos nem regenerálta le :((( Tököm kivan már vele.
Hülye gutmann állandóan kifagyott 8élő adattal, szóval csak ezzel a hoki kiolvasóval tudtam nézni élő adatokat stabilan.
A bal oldali bemelegedve alapjáraton, a másik kb 90-100 km/h-val haladva részterhelésen. Jobb oldali képen látszik, hogy teljesül a kipuf hő,
a vízhő is 90°C, (de az most itt nem látszik.) Mégsem indítja el a regent. Talán mert túl magas már részterhelésen a nyomáskülönbség a DPF előtt-után? Más magyarázatot nem tudok már. Csak nem tudom, ha leveszem, kitisztíttatom, az meddig fog tartani... :S
Ja és: Részterhelésen 50% EGR kivezérlés normális? Azt láttam még menet közben 90-100km/h 2500rpm-nél.
géppel akartam készerregezni akkor az is írta, hogy menjek vele de, magától elkezdi vagy melegen kell ráböknöm a pc-n hogy kényszer reg?""
elinditod a kenyszer regent.. mindegy milyen feltetelek mellett. . ezt a kerest tarolja/elfogadja a DDE... innentol HA minden elvaras teljesul.. elinditja a regent magatol.. nem kell gombokat nyomogatni..
(van mikor kell.. de talan az elso lepcson jussunk at eloszor. )
van olyan dpf hibakod ami melett elindul a regen.. de torolni csak sikeres regen utan tudod.
ez nalad gyarto specific kod. erre nincs nalam -emlekezheto - tapasztalat.. de talan tipp.. probald mar meg eobd oldalrol is olvasni. az szabvany. az kotelezo ervenyu .
Szerintem sem ott lesz a gond ezek után. Csak sok helyen olvastam, még g google AI is azt monta, (persze nem csak innen tájékozódtam :D ) hogy 0,8-1 barra van tervezve a rendszer és emiatt szar az EGR vezérlés.
ja.. hat az nem az amirol en beszeltem.. az csak a 'regen ready' allapot. ..nem a regen active .. de jo oke.. igy mar ertem mica-rt.
ez a /viz/ hofok eleg kritikus.. foleg igy telen eleg sok szenvedes van hogy elerje. nem emlekszem * hogy barmiN is indult volna termosztat nyitas > hofoka < alatt. (a kipuff hofok megint egy masik dolog )
* volt valami marka amin mar 60C viz kornyeken elindult.. neztem is mint hal a szatyorban..