25 éves koromban egy nagyon súlyos fityma alatti fertőzés miatt amputálni kellett a teljes külső péniszemet, és a belső részből kb. 1cm-t. Igazából részben az én hibám is mivel több hónapig nem mentem vele orvoshoz, csak mikor már nagy volt a baj.
2019.11.29.-én volt az amputáció egy vidéki Magyar kórházban.
Úgy képzeljétek el kívülről a dolgot, hogy megvannak a heréim, és a volt péniszem helyén egy lyuk, ott jön ki a pisi, meg néha nagy nehezen az ondó.
A problémám az, hogy nem tudok ejakulálni, csak kb. 1-3 havonta, emiatt nagyon frusztrált vagyok, hogy mindig tele vannak a heréim. Érzem, hogy belül mindig merevedésem van, de nem tudok elmenni.
Lehet ezzel valamit kezdeni?
31/F
Látom nem érted. Aki nőből akar férfivá válni, annak kialakítanak péniszt. Mivel a műtéti technika már ki van dolgozva, ezért ez az olvtárs esetében is szóba jöhet. Életkorára tekintettel talán még a TB is finanszírozná.
Megérintett a történeted, bár nekem másfajta problémám volt/van (férfi vagyok), ami részben úgy tűnik megoldódott. De most nem rólam van szó. Már Mo-n is vannak nemváltó műtétek, melyek során nőből férfivá operáltatják át magukat emberek, ennek része a péniszképzés. Szóval van már rá kidolgozott műtéti technika és mivel te eredetileg is férfi vagy, nagyobb az esélyed a sikerre. Én megérdeklődném hogy a TB támogatja-e ezt a műtétet esetedben.
2025.09.08.-án vagyis tegnap előtt felkerestem egy orvost, aki sajnos nem hajlandó eltávolítani a heréimet, mivel szerinte épek, és egészségesek. Hiába számoltam be neki a problémámról, egyszerűen nem hajlandó ebben segíteni. Azt tanácsolta váltsak életmódot, sportoljak, és ne gondoljak erre mindig.
Amúgy az orvosi jelentésben ezt írta (bemásolom ide):
"Előzmény:
2019.11.29-én radikális péniszamputáció történt előrehaladott necrotizáló balanitis miatt. A külső penisz eltávolításra került, a megmaradt urethra a pénisz tövénél felszínre hozva. Herék megtartva, mivel gyulladásos vagy daganatos érintettség nem volt. A beteg rendszeres kontrollvizsgálatokon jelenik meg.
Anamnézis / Beteg panaszai (aktuális):
A beteg elmondása szerint a megmaradt belső péniszcsonk rendszeresen és intenzíven megmerevedik, különösen reggeli órákban és pszichoszexuális ingerekre. Az erekció nagyon feszes, néha lüktető, szubjektíve kellemetlen.
Az erős feszesség miatt a vizeletsugár iránya gyakran felfelé térül, különösen reggeli órákban, amit a beteg zavarónak, nehezen kontrollálhatónak ír le. A vizelet gyakran nem a célnak megfelelően ürül, emiatt frusztrációt jelez.
A herezacskó színe időnként sötétebb, kékes-lilás árnyalatú, különösen tartós merevedés után, amit a beteg „kék golyó” érzésként jellemez.
Ejakulációja csak 1–3 havonta fordul elő, hosszabb ingerlés után. A beteg a herék eltávolítását kéri, mivel úgy érzi, a hormontermelés nem kívánt szexuális aktivitást tart fenn.
Fizikális vizsgálat:
Műtéti heg gyógyult, gyulladás, váladékozás nincs
Megmaradt corpus cavernosum csonk erősen feszes tapintatú, körülhatárolható, nem érzékeny
Herezacskó bőre kissé livid, sötétebb tónusú, fájdalmatlan
Herék: megtartottak, kissé teltek (~30 ml), ép konzisztencia
Funiculus spermaticus szabad, mellékherék nem érzékenyek
Urethra nyílás a pénisz tövénél átjárható
Vizelés lehetséges, de erős erekció idején a vizeletsugár előrefelé, enyhén felfelé térül
Diagnózis:
Z09.8 – Kontrollvizsgálat urológiai beavatkozás után F52.2 – Orgazmushiány, ejakulációs zavar N48.89 – Egyéb meghatározott pénisz-rendellenességek (belső csonk feszessége) R39.1 – Vizelési nehézség nem obstruktív okból (vizeletsugár irányának eltérése) R20.2 – Szubjektív feszülésérzet Z70.8 – Szexuális tanácsadás szükségessége R68.89 – „Kék golyó” típusú panasz Z90.79 – Egyéb húgy- és nemi szervek műtéti hiánya
Orvosi állásfoglalás – hereeltávolítás iránti kérelem:
A herék eltávolítását a beteg kéri, indokként a nem kívánt hormonális aktivitást és szexuális működés fenntartását nevezi meg.
A jelenlegi fizikális és ultrahangos vizsgálat alapján a herék épek, szerkezetük megtartott, orvosi indikáció az eltávolításra nem áll fenn. A beavatkozás jelentős hormonális következményekkel járna, melyre csak szigorú pszichiátriai véleményezés és endokrinológiai konzultáció után, speciális esetekben kerülhet sor.
Javaslat:
Hereeltávolítás nem támogatott jelenleg, a kérés dokumentálva
Andrológiai és pszichológiai tanácsadás ismételten felajánlva
Endokrinológiai kivizsgálás kérhető, ha hormoncsökkentő terápiát kíván a beteg
Vizelési helyzet: testhelyzet módosítása (pl. ülve vizelés) segíthet
25 éves koromban egy nagyon súlyos fityma alatti fertőzés miatt amputálni kellett a teljes külső péniszemet, és a belső részből kb. 1cm-t. Igazából részben az én hibám is mivel több hónapig nem mentem vele orvoshoz, csak mikor már nagy volt a baj.
2019.11.29.-én volt az amputáció egy vidéki Magyar kórházban.
Úgy képzeljétek el kívülről a dolgot, hogy megvannak a heréim, és a volt péniszem helyén egy lyuk, ott jön ki a pisi, meg néha nagy nehezen az ondó.
A problémám az, hogy nem tudok ejakulálni, csak kb. 1-3 havonta, emiatt nagyon frusztrált vagyok, hogy mindig tele vannak a heréim. Érzem, hogy belül mindig merevedésem van, de nem tudok elmenni.