Keresés

Részletes keresés

Ilhilla Creative Commons License 28 órája -1 0 11346

A Gyámánt c. dalt manapság is lehet hallani, mert feldolgozta a Honeybeast együttes, Tarján Zsófinak pedig sikerült kicsit Zsófisra formálni.

Gondolom Freddie majd az eredetit próbálja meg utánozni, szerintem fogja tudni hozni. 

Előzmény: Patreides (11342)
vanda62 Creative Commons License 1 napja 0 0 11345

Köszönöm, ez rettenetesen tetszett, nagyon érdekes volt. 

Annyi bizonyos, hogy ez nemcsak Fehérvári művészi képességeit haladná meg, de valószínűleg a tv2 törzsközönségéjét is. 

Előzmény: Patreides (11344)
Patreides Creative Commons License 1 napja 0 0 11344

Volt egy másik, még érdekesebb számuk is, de nem véletlen, hogy nem ez lett a kiválasztott szám Freddie-nek, mert ez teljesen alkalmatlan lenne oda:

https://youtu.be/4p3ZCAMoK4w

Előzmény: vanda62 (11343)
vanda62 Creative Commons License 1 napja -1 0 11343

Köszönöm, sikerült visszaemlékezni erre a dalra. Szép dal, köszönöm hogy feltetted. De ezek szerint Novák Péternek ifjú korában sokkal magasabb hangfekvése volt, mint Fehérvárinak. 

Előzmény: Patreides (11342)
Patreides Creative Commons License 1 napja 0 0 11342

"Nagyon távoli emlékeim vannak a zenekarról, de tényleg nagyon halványak."

.

https://youtu.be/MU240tx6bhw

Előzmény: vanda62 (11341)
vanda62 Creative Commons License 1 napja 0 0 11341

Nagyon távoli emlékeim vannak a zenekarról, de tényleg nagyon halványak. Nem is lesznek élesebbek, mert Fehérvárit nem fogom meghallgatni. 

Előzmény: Patreides (11340)
Patreides Creative Commons License 1 napja 0 0 11340

Nekem egy drága fogorvos, és egy még drágább ügyvédi iroda van az emlékeimben onnan. :)

.

Más: Freddie Kimnowak számát egyelőre nem tudom ütősnek elképzelni, az nem olyan fajta zene, ami egy ilyen műsorban jó lehetne... Van hangulatuk azoknak a zenéknek, de valahogy nem oda illőnek látszik így elsőre.

Előzmény: vanda62 (11339)
vanda62 Creative Commons License 1 napja -1 0 11339

Kecskeméti utca, de szép emlék:-)

Előzmény: Patreides (11338)
Patreides Creative Commons License 2 napja 0 0 11338

Amúgy... elírtam, az a Kecskeméti utca volt. Mindegy, csak a történelmi hűség kedvéért. :)

.

Én azt sosem tudom előre itt, hogy mi a jó dal, és mi nem, amire a versenyzők készülnek éppen.

Az számomra csak már közben derül ki, hogy mennyire sikerül valakinek... Van úgy, hogy a dal jó lenne, de nem tudja hozni mégsem, de az igaz, hogy van, aminél hiába nyújtja a maximumot, a dal, az alapanyag miatt eleve erős hátrányból indul.

(De mondjuk egy Székely Mihály Sarastro - vagy bármi más, Ozmin stb.  - elég erős alapanyag lenne, csak bárki kapná, annyi lenne neki. A Simándy féle Hazám, hazám... azért könnyebb volt, ha nem is könnyű.)

Előzmény: Patreides (11337)
Patreides Creative Commons License 2 napja 0 0 11337

A Neoton a legpopulárisabb popot játszotta, az volt, amire szánták: bulizene. "Big in Japan" :)

Nekem nem voltak ellenszenvesek (kivéve Pál Évát). Erdős Péterről meg most ne is essék szó. :)

Egyszer egy visegrádi utcai fogorvosnál együtt ültünk a kezelésre várva Baracs Jánossal (https://youtu.be/0MdUs9EDo9Y), de gyulladt foggal (nem én!) senki nem túl beszédes. :)

Csak reménykedett, hogy nem fog fájni, mert a doktornőről csodákat mesélnek... Nem lomboztam le, hogy gyulladt fog esetében az injekció sem úgy hat, szóval...

Neoton és Csepregi az a kategória volt, aminél nem kapcsolom ki a rádiót, de a lemezüket nem veszem meg.

De ami most lényeges, azért olyan nagyot nem lehet domborítani velük egy Sztárban sztárban.

Előzmény: vanda62 (11335)
Csabello76 Creative Commons License 2 napja -2 0 11336

Ez a Nótár Mary is kieshetne már! Akik eddig kiestek,jobbak voltak,mint ő! Az a baj,hogy túl sok a tesó! 

vanda62 Creative Commons License 2 napja -1 0 11335

Én egyébként rettenetesen utáltam a Neotont, tőlem olyan rettenetesen távol volt a zenei világuk. A progresszív rockzenét és a jazzrockot szerettem, illetve magát a jazzt. Ki lehetett volna kergetni velük a világból, ezen kívül Csepregi és Végvári emberileg is hihetetlenül ellenszenves volt. 

Előzmény: Ilhilla (11334)
Ilhilla Creative Commons License 2 napja 0 0 11334

Szerintem Dér Heni nagyon jó feladatokat kapott, Csepregivel bulizhat, Withney pedig ismét nagy éneklésre ad lehetőséget. 

...de mindenki egész jónak ígérkezik. 

Előzmény: BabyFace93 (11333)
BabyFace93 Creative Commons License 2 napja 0 0 11333

Dér Heni - Csepregi Éva (Neoton Família) & Whitney Houston 
Freddie - Novák Péter (Kimnowak) & Szolnoki Péter (Bon Bon) 
Nótár Mary - Cserháti Zsuzsa & Dee Snider (Twisted Sisters) 
Vavra Bence - Meat Loaf & Mika 
Veréb Tamás - Pély Barna (United) & Nagy Laci Gitano 

-- 

Szerintem Bence dobbanthat a legnagyobbat, utána a csajok, végül Tamás és Freddie. 

vanda62 Creative Commons License 3 napja 0 0 11332

Köszönöm:-)

Előzmény: Dave985 (11330)
Dave985 Creative Commons License 3 napja -1 0 11331

Vannak logikai bukfencek, ill. a számtani dolgokra nem figyeltél.

1) Nagy volt a támogatottsága, ellenben azzal, hogy a zsűri felemelte pontokkal a csajokat, az összesített pontszámban elhúztak tőle. Nem létezett olyan konstelláció, amivel Henit beelőzi. Freddie támogatottsága pedig ezek szerint nagyobb volt.

2) Olvtárs leírta a matekos dolgokat, a vasárnapi fordulónál Heni zsűris helyezése adott, úgy számszerűleg. Onnan már kivonással adódik, hogy már az előző heti szabályrendszer szerint megy a veszélyzónába. De ha még egy zsűri átszavaz a végén Maryra, akkor is. A "simán továbbment" kitételről ennyit. A MÁZS-zsal és társaival növelt mezőnyökben természetesen bőven elég volt a zsűri pontozása ahhoz, hogy Heni továbblépjen. Vavra előcitálása illogikus, elvégre egy nézők közében népszerű előadót hasonlítasz egy a lista végén/ vége felé tartózkodóval. Számszerűen ez a helyzet. A bekezdés vége a remény hangja. Drukkolok neki, de annak az állításnak semmi köze a korábbiakhoz.

3) Az Instagramos, és egyéb socmédiás oldalon adódott likeszámokat hiba összevetni a valósággal. Az X, a Mega tavaly évada is mutatta. Egyébként klasszik szalmabáb-érvelés.

Előzmény: Zenerajongó (11329)
Dave985 Creative Commons License 3 napja -1 0 11330

Minthogy aki a kerékpárt szereti, rossz ember nem lehet, én melletted töröm be a lándzsát. :)

A belinkelt videóval meggyőztél.

Előzmény: vanda62 (11323)
Zenerajongó Creative Commons License 3 napja 0 0 11329

Horváthnak elvileg nagy volt a nézői támogatottsága, egyszer még adásgyőztes is volt, mégis ki tudott esni, ráadásul Veréb ellenében, aki már másodszor volt az utolsó kettőben!

Heni ezzel szemben sosem volt veszélyhelyzetben, minden adásban simán ment tovább, ez rajta kívül kizárólag Vavra Bencére igaz, aknek viszont elég nagy a nézői támogatottsága, hiszen 3x is adást nyert már.

Tehát ha valakinek, akkor Bencének van esélye Heni ellen, de amint az előző All stars esetében láttuk, a sokszori adásgyőzelem önmagában még nem garancia semmire.

Azt végképp nem értem, miért hangsúlyozod ennyire, hogy Henit nem kedvelik a nézők, hiszen korábban pont te írtad be ide a statisztikákat, amik szerint nagyonis előkelő heyen van a különböző platformokon!

Előzmény: BabyFace93 (11328)
BabyFace93 Creative Commons License 3 napja 0 0 11328

Jó, de te egy összesített eredményt figyelsz ismét, nem azt, amiről írtam, írunk. Srámek lehet, hogy nem volt adásgyőztes, de képes volt arra, hogy utolsó helyről továbbjusson (7. adás, 8. adás), majd pedig, amikor csak a nézői szavazatok számítottak, megnyerje az évadát Gubik ellenében. Idén egy csapatban vagyunk, Heni mellett, és örülök ennek, de sajnos, amit kihangsúlyozok minden héten (Heninek nincs nézői támogatottsága), sajnos még igaz. De adja Isten, hogy neked legyen igazad. Heni megérdemelné, hogy szép helyezéssel zárja a játékot. 

Előzmény: Zenerajongó (11327)
Zenerajongó Creative Commons License 4 napja 0 0 11327

Azért írtam, hogy nem jelent semmit önmagában, mert ha megnézzük, a tavalyi "All stars"-t Peter Sramek nyerte, aki egyszer sem volt adásgyőztes, míg Gubik Petra, aki zsinórban négyszer nyert adást, sőt a maga évadát is megnyerte, csak a második lett - így már érthető?

Előzmény: Patreides (11326)
Patreides Creative Commons License 4 napja -2 0 11326

"Az tényleg nagyon igazságtalan, hogy nem lett Heni adásgyőztes, de ez még nem jelent semmit önmagában"

.

Annyit azért jelent, hogy a nézői szavazói erős kisebbségben vannak, ha annak ellenére történt így, hogy a zsűri rendesen adott neki pontokat, és náluk egyértelműen az első volt.

(Talán ha a Sztárboxban tavaly jól leütötte volna az ellenfelét...?)

Előzmény: Zenerajongó (11317)
vanda62 Creative Commons License 4 napja -2 1 11325

Most kaptál egy mellette és egy ellene véleményt, majd kiválasztod melyik tetszik:-)

Előzmény: Dave985 (11321)
Zenerajongó Creative Commons License 4 napja 0 0 11324

Valóban abszolút nem is hasonlított az eredetire, mindössze annyi köze volt hozzá, hogy adták rá egy ősz parókát és egy helyben állva énekelt. Sem a hangszín, sem a hangképzés nem is emlékeztetett sem Simándyra, sem más operaénekes tenorra, saját hangján, musicales hangképzéssel énekelte végig a dalt. Ebben a szezonban ez volt talán a leggyengébb produkciója, még a női utánzásai is jobbak voltak, mázli, hogy nem esett ki!

Előzmény: Ilhilla (11322)
vanda62 Creative Commons License 4 napja -2 1 11323

Nekem tetszett, a hangszínt hozta és hasonló operai drámaiggal adta elő az operett dalt, mint Simándy. Szerintem illúziókeltő volt, annak ellenére, hogy Simándy hanganyaga nagyobb terjedelmű, csillogóbb volt még idős korában is, de ez természetes. Ime az eredeti felvétel: 

https://youtu.be/84UAyjczFfc?si=Cm7VfINeJwjkiyQL

Ilhilla Creative Commons License 4 napja -1 0 11322

Kíváncsi vagyok a válaszra. 

Nekem nem tetszett, nyomokban sem tartalmazta az eredeti előadót.

Dave985 Creative Commons License 4 napja -1 0 11321

Mint komolyzenében kompetens valaki, Vandát megkérdezném, miként értékeli Veréb Simándy- produkcióját?

Ilhilla Creative Commons License 5 napja 0 0 11320

Köszi a választ, én úgy emlékeztem Mary egyszer volt, ezek szerint rosszul tudtam. 

Sajnos ez is azt vetíti előre, hogy nem lesz női győztes (ha valóban csak a nézők döntik el a versenyt). 

Előzmény: Zenerajongó (11319)
Zenerajongó Creative Commons License 5 napja 0 0 11319

Sem Mary, sem Heni nem volt még adásgyőztes

Vavra Bence volt háromszor, Freddie és Veréb Tomi pedig 1-1 alkaolmmal, viszont Veréb kétszer is volt már az utolsó kettőben, Freddie pedig egyszer

Heni viszont sosem volt az utolsó kettőben, igaz, adást sem nyert még, de mindig simán továbbment

Előzmény: Ilhilla (11318)
Ilhilla Creative Commons License 5 napja -2 0 11318

Mary-t is támogatta a zsűri + pontokkal és szerintem a nézőktől is rengeteg szavazatot kaphatott (nőktől is, mert sokan szeretik). Nem hiszem, hogy Tilla ne a szavazatok sorrendjében sorolta volna fel a továbbjutókat és ha ez így volt: Mary több nézői szavazatot kapott a férfiaknál és Heninél is. Volt már adásgyőztes is, simán bejuthat  top 3-ba ő is. Ráadásul nem érdemtelenül! A duettben egy az egben hozta a férfi hangot. Jó, a "cigányhimnusz" testhezlló volt, de mások is kaptak már nekik fekvő dalokat. 

Tudom, hogy vannak "statisztikáid", gondolom arról is, mikor ki volt adásgyőztes. 11 hét után én már nem emlékszem, csak arra: Bence többször is. Heni volt egyáltalán? 

Előzmény: BabyFace93 (11316)
Zenerajongó Creative Commons License 5 napja -1 0 11317

Te váltig állítottad, hogy Heni ki fog esni - de nem esett ki.

Én azt írtam, hogy Heni akár még jól is kijöhet a Pataky-feladatból és akár Horváth is kieshet. Nos, mindkettő megtörtént, matek ide vagy oda, ez zajlott le a szemünk előtt tegnap, kicsit legalább örüjünk már!

Az tényleg nagyon igazságtalan, hogy nem lett Heni adásgyőztes, de ez még nem jelent semmit önmagában, ettől még simán lehet döntős, várjuk ki a végét!

Előzmény: BabyFace93 (11316)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!