Keresés

Részletes keresés

wizardry8 Creative Commons License 4 órája 0 1 136

Lehet ismer valakit akinek majd jó haszonnal tovább lehet adni. Általában nem maguknak veszik a cuccokat, azért kereskedők.

Előzmény: Ilhilla (135)
Ilhilla Creative Commons License 5 órája 0 0 135

Volt is téma akkor a műsor facebook oldalán, érdemes lett volna a galériás fotót elmenteni, mert "bizonyítja", hogy nem minden igaz, amit állítanak. 

Most Molnáron vagyok kiakadva: mi a fenének dobott ki azért a rozsdás kocsiért annyi pénzt, amit ki sem próbált? 

Előzmény: Mazsola0070 (134)
Mazsola0070 Creative Commons License 14 órája 0 0 134

Csak aztán nehogy majd ezt is a Savaria Galérián lássuk viszont...:) (azzal a madaras kárpitú ülőbútorral nagyon megleptél, mert ott is azt mondta Szandra, hogy a szobájának a dísze lesz). 

Előzmény: Ilhilla (133)
Ilhilla Creative Commons License 18 órája 0 0 133

A guta ütött meg, amikor a férfiak elkezdték nyitogatni, erőltetni az ajtót mielőtt belépett volna az eladó.

Szandra saját célra vette meg, mert jól mutat a galériájában a csigalépcső közelében. A videóján látszik, szépe felújította, telerakta a porcelánjaival. Ő szerintem ért hozzá, hogyan kell megfelelően mozgatni, szálltani ezt a bútort, hiszen felújításokkal is foglalkoznak. 

Nyilván azt is hozzátette a műsorban, hogy ha valaki jön és beleszeret a vitrinbe, adna érte 1 milliót, akkor nem gondolkodna az eladáson. 

Előzmény: janderka (132)
janderka Creative Commons License 28 órája -2 0 132

Én csak azon agyalok ismét, hogy vajon mennyire lehet valós ennek a szekrénynek is az adáson belüli eladása, mikor még ránézni sem mert senki, nehogy ott repedjen szétl az egyedileg csiszolt hajlított üvegajtata - nem hogy még mozgassa, pakolgassa, szállítsa ide-oda azt bárki is "hátha eladom" alapon. 

Előzmény: Ilhilla (131)
Ilhilla Creative Commons License 1 napja 0 0 131

Szandra facebook oldalán bemutatta, milyen gyönyörű lett a ma megvásárolt hengeres vitrin. 

Ilhilla Creative Commons License 1 napja -1 0 130

Tilla azt mondja, hogy a kereskedők (és Fejes) a "saját pénzükön" váárolnak. Nos, ez Fertőszögi Péter esetében még mindig nem igaz, ő a BÁV pénzét költi (jó, talán néha saját célra vesz olcsó dolgokat), radásul nem szokott le arról, hogy ha pl. Lőrinc és Szandra licitál, jól felveri az árakat, mielőtt végül kiszáll.

Szandra mennyire boldog volt, hogy hozzájutott a szúvos (szerinte így kell mondani) fa szoborhoz! Ki nem tenném a lakásomban! 

janderka Creative Commons License 3 napja -3 0 129

Jó, ez a show-részre igaz. Meg néha elhangzik egy-két művészettörténeti alapmorzsa is. De nekem a  kontrollálatlanul vihorászó (beállt) tilla meg a százszor elsütött "a kocsmádba majd jó lesz" szöveg túl fárasztó ilyen kevés minőségi pillanatért. Még ha az egész valószínűleg csak egy tematizált habverés a viccesnek gondolt semmi körül.

Előzmény: wizardry8 (128)
wizardry8 Creative Commons License 3 napja -1 1 128

A németben minden olyan száraz és unalmas. A magyar szakértők viszont szuperek. Főleg a Balázs-Tilla kettős. Meg a kereskedők is szuperek, jófejek és jól színesítik a műsort. A németben csak licitálnak hogy 1 euró-2 euró-3 euró. Mondjuk én csak pár német részt láttam. Lehet a rámondásos magyar szinkron is jól lerontja az egészet. Én csak a show miatt nézem a műsort. A ósdi, szuvas bútorokért meg a csak porfogónak jó porcelánokért nem adnék egy fillért se. Hát nem jópofa amikor hoznak valami kacatot és rögtön azt mondják hogy majd Fejes romkocsmájába jó lesz? :-D

Előzmény: janderka (126)
Ilhilla Creative Commons License 3 napja -2 0 127

A német verzióban legalább értékes holmikat visznek, igen elenyésző a bóvli, a kacat, a lim-lom. 

A műsorvezető is próbál humort belecsempészni, többnyire ez sikerül is neki. Persze nem viszi túlzásba, mint nálunk Tilla, de nyilván más nemzetről és más habitusú emberről van szó.

Előzmény: wizardry8 (124)
janderka Creative Commons License 3 napja -1 0 126

Az eredeti miben rosszabb? 

Előzmény: wizardry8 (124)
janderka Creative Commons License 3 napja -1 1 125

Ezt el lehetne kerülni azzal, ha eljátszanák, hogy nem ismerik egymást. De azzal még annél is nagyobbat buknának, mint amennyire kilóg a lóláb azáltal, hogy beismerten felismerik egymást. Róka fogta csuka. 

Ami meg az ismétlésekkel felhígított évadot illeti, ezt csinálja minden más csatorna is.  (Nem is értem, mért csak itt tűnik fel az újságíróknbak.) A sorozattévék a Derrickekkel, Columbókka meg a kis- és nagyvárosi gyilkolászsásokkal. A Retek és a Comedy a Dumaszínházzal, a Viasatok pedig Észbontók nevű butaságvásárral (amit egyébként kérdés azonnol betiltanék, mert hitványítóbb még a leghitványabb hitványságnál is). 

Persze kereskedelmi szutykokról beszélek. Mit vagyok hát felháborodva?! Se mem csak ők léteznek egyedül a palettán, se nem kötelező néznem őket. Csak hát tudjuk, hogy milyen az ellenoldali felhozatal. Annál még az ömleszettt hígfos is kibírhatóbb.

Előzmény: Mazsola0070 (119)
wizardry8 Creative Commons License 3 napja -1 2 124

Ez mindegy, az a fontos hogy egy nagyszerű tévéműsorból most vannak újabb részek. Jobb mint az eredeti német verzió.

Előzmény: janderka (123)
janderka Creative Commons License 3 napja -1 0 123

Na kérem, ez a lényeg. Erre utaltam én is. Hogy full kamu az egész. 
Most komolyan, körbenéztem itthon és nálam is van egy 50-es évekből származó rádió, de van sosemhasznál porcelán étkészlet is a szekreter alján - mint kb százezer másik családban. Na most én ezeket felértékeltettem pár éve és, kapaszkodj meg, a kettőért együtt nem ajánlottak 40 ezernél többet. Akkor miről beszélünk? Majd pont ez a négy mikiegér venné meg őket a vágyott százezrekért???? Hát ezek a dörzsölt figurák még az enyémnél is kevesebbet adnának csak értük - tekintve hogy legjobb esetben is csak továbbértékesírtésre vásárolnának. A padláson rejtegetett Picasso-t pedig nem ide fogja valaki bevinni, azt ugye tudjuk mindannyian.

Másfelől viszont értem én, hogy miért nincs valódi, értelmes és a adásra is érdemes jelentkező. Mert egyrészt, ha valami jól eladható, az már azelőtt elmegy, hogy meghirdetnék bárhol is (kb. mint az ingatlanoknál). Másrészt ha a tévényilvánosság révén még többet akarna valaki az egyébként is értékes holmijáért, az felkelthetné a rosszakaróinak is a figyelmét a "burzsujságára". Az meg kell a fenének ugye...

Innentől tehát "kényszerpályán" mozog ez az egész. Marad a csillámporos show. Abból is a manupáltabbik fajta.

Előzmény: Ilhilla (121)
wizardry8 Creative Commons License 3 napja -1 1 122

Ja, én meg lemaradtam róla. Nem arról volt szó hogy csak jövő héten kezdődik?

Előzmény: Mazsola0070 (113)
Ilhilla Creative Commons License 3 napja 0 0 121

Én azon röhögök, amikor "húúú, de meglepődünk", amikor levesszük a leplet a tárgyakról! Ez is hazugság, hiszen ameddig az adott felvételre várnak, simán látják/láthatják, mivel, kivel állnak szemben, mert nem hiszem, hogy addig elzárják őket! :D

...de legalább Fejes most nem piszkálta a "csodaszép" zöld cipőjének a talpát! 

Előzmény: Mazsola0070 (119)
Ilhilla Creative Commons License 3 napja 0 0 120

Azt az "öreg kis mackót" sem kell feltörni, hamarosan elintézi a rozsda! :D

Legalább arra adtak volna, hogy az első adásba olyasmit tegyenek be, amelyek értéket képviselnek! ...de nem: csak reklámozták Fejes spanyolországi apartmanjait! Igen, nem tévedés a többes, mert azóta már nem csak egy van neki! (Láttam Szandra oldalán, aki melegen ajánlotta azokat). 

Ezek után kíváncsi leszek majd mivel és hogyan rukkol elő az Rtl hasonló műsora! 

Előzmény: Mazsola0070 (116)
Mazsola0070 Creative Commons License 3 napja 0 0 119

Azt már több helyen olvastam, hogy a készítők megkeresnek műtárgykereskedőket, ismertebb gyűjtőket, hogy vigyenek be valamit, amit alátámasztani látszik, hogy számos esetben előfordult, ahogy valamelyik licitáló üdvözölte a műtárgyas brancsból való haverját, ismerősét. Nem hinném, hogy ők véletlenül kerültek oda.

Azt nem tudom, hogy akik csak úgy gondolnak egyet, azok hogyan kerülhetnek oda, de gondolom van valami előminősítés, hogy ki kerülhet adásba (bár egyes tárgyak esetében ebben kételkedtem), biztosan valami "érdekességnek", "sztorinak" is kell lennie, vagy valami jótékony célnak a befolyt összeggel, netán a tárgynak kell szokatlannak, "poénosnak" lennie.

Előzmény: janderka (118)
janderka Creative Commons License 3 napja -1 0 118

Képzeld el csak a nem látható előéletét az eladói oldalnak. Gipsz Jakab gondol egyet és jelentkezik egy 30-as évek beli lözepes állapotú neobarokk szekrénnyel az adásba mondjuk Miskolcról...  Hogyan folytatnád a sztorit, amíg adásba nem kerül vele? 

Előzmény: Mazsola0070 (116)
Mazsola0070 Creative Commons License 3 napja 0 0 117

Ez meglep, mert annál a bútornál tényleg úgy tűnt, hogy Szandra magának vásárolja meg, nem továbbértékesítésre.

Előzmény: Ilhilla (112)
Mazsola0070 Creative Commons License 3 napja 0 0 116

Sajnos az új évadban is bejött, amitől tartottam, újra csak minden féle kacat, vagy ide nem való dolog, csak már kicsit kezd unalmassá válni, hogy pl. egy közel 50 éves, eddig a lim-lomok között a padláson kallódó kukaszökevény orosz porszívóval vagy egy bazi nagy viseltes használati szőnyeggel engednek oda a szerkesztők szerepelni vágyókat a műtárgykereskedők (műkincset nem írok, mert az itt nincs) elé.

Úgy látom már a szereplők is inkább vagy rögtön kiszállnak vagy elhülyéskedik a dolgot, mert nem jön olyan tárgy, ami az ott ülőket igazából felcsigázná.

Úgy tűnik a TV2 egyfajta csodafegyvernek tekinti ezt a műsort (ezt az új évad mai előrehozott, teljesen váratlan adásba adása egyértelműen bizonyítja) csak ez a csodafegyver így kezd kifáradni.   

Ilhilla Creative Commons License 3 napja 0 0 115

A TV2 egyszerűen nem tudja elviselni, hogy a Hajsza nézettebb az Rtl-en és jól megkutyulta a műsorait. Hülyeség, mert akinek van előfizetése, az úgyis megnézi a +-on, vagy az ismétlést, vagy felveszi.

Szerettem nézni a Legyen ön is milliomost, de 22 órai kezdettel már nem megyek neki! Hét végén úgyis olyan későn érnek véget a műsorok, hogy másnap "zombiként" ébredek és képtelen vagyok 7 órakor felkelni. 

Előzmény: Mazsola0070 (113)
janderka Creative Commons License 3 napja -1 0 114

Jó kezekben? Egy kereskedőnél? Aki haszonnal és azonnal el akarja pattintatni?! Hogy lenne már nála jó kezekben??? Igazi bulshit, megjátszott duma. Ahogy kb az egész műsor. 

Előzmény: Mazsola0070 (111)
Mazsola0070 Creative Commons License 3 napja 0 1 113

Ma 20.40-kor elkezdik az új évadot!

Ilhilla Creative Commons License 3 napja 0 0 112

Teljesen így van, ahogy írod! Én is felfigyeltem erre, de ha nem tettem volna, akkor is (rejtély hogyan) feldobta többször is a facebook hirdetésként. 

Ami érdekes, emlékezetem szerint azt a női ülőalkalmatosságot is feldobta, amelyet Szandra vett meg jó sokért, teljesen felújított állapotban (a madaras szövetűre gondolok), holott azt mondta: "a hálószobája dísze lesz".

Előzmény: Mazsola0070 (111)
Mazsola0070 Creative Commons License 4 napja -1 0 111

Amikor mentek a korábbi évadok, csomó esetben előfordult, hogy az adott részben a licitálók által megvásárolt dolgok (porcelánok, festmények, meg még mit tudom én micsodák) a műsor után szinte azonnal feltűntek a Galéria Savarián, természetesen jóval többért, mint amennyiért a licitáló megvette a műsorban (valamelyik porcelánról az rémlik, hogy a duplájáért, az egyébként röhejes, hogy pl. Herendiket milyen árakért vesznek meg a műsorban, az egyikre írtam is, hogy annyiért én is megvettem volna.)

Arra már nem emlékszem, hogy ez valamelyik konkrét licitáló kapcsán fordult-e elő rendszeresen, vagy random bármelyiknél. 

Ez csak azért érdekes, mert ez felvett műsor, azaz valószínűleg nem rögtön a vásárlás után tették fel, hanem kifejezetten erre vártak, hogy adásban lemenjen, mert gondolom, ez növelte az értékét.

Egyébként ez azért is röhejes volt, mert az eladók 95%-a jön ezzel a dumával, hogy azért adja el a közismert kereskedőnek, mert azt szeretné, hogy jó helyre kerüljön a tárgy (amit persze a műsorban meg is ígérnek nekik), hát odakerülnek: a Galéria Savariára.....

Előzmény: janderka (110)
janderka Creative Commons License 2025.11.12 -2 0 110

A Galéria Savária árainak közük nincs a valósághoz. Inkább valami pénzfehérítő kamucége a maffáinak.

Előzmény: Mazsola0070 (7)
janderka Creative Commons License 2025.11.12 -3 0 109

Ha nem lenne benne ez a retrdált till és nem csapnk széjjel 50 perc reklámszeméttel a 40 perces adást, akkor egész jópofa műsor lehetne. (Kár hogy pont emiatt nem az.)

A kis pufi roméró gyerek nyilvánvalóan a sho miatt került csak be. Talán még a rádiót is a stáb adta neki a kezébe. Poénnak elment. 

Engem inkább az érdekel, hogy ez a négy műkereskedő vajon valóban egymásra licitál-e, vagy ez is csak kamu. Komolyan el akarnának happolni egymás elől egy ilyen szintű műsor ilyen szintű tárgyai közül bármit is? Miközben - ahogy mondod - a valódi munkanapjaikon sok milliós műtárgyak felett diszponálnak?

Másként mondom: szükségük van ezeknek bármire is, amit egy átlagjózsi be tudna vinni nekik egy ilyen showműsorba?

Különben sem hiszem, hogy tolonga a nép, hogy hajnali első gondolataként itt pattinsa el a családi eszcájgot ahelyett, hogy ha már valóban eljutott odáig, hogy pénzt szeretne érte kapni, akkor ne egy hús-vér régiségbolttal kezdené el az ügyletet. Pláne vidékről.

Szóval ennek a műsornak is a kb a fele, ami igaz (lásd vicceskedő romagyerek, vagy a lótéri komaaszony).  Cserébe viszont till meg a reklámok miatt még nézhetetlen is.

Előzmény: Mazsola0070 (108)
Mazsola0070 Creative Commons License 2025.11.12 -1 1 108

És vajon ebben az évadban hány kukaérett, lomizáson összeszedett szart, bóvli kacatot engednek a licitálók elé a szerkesztők? Erre mi szükség van, ennyire nincs valódi értéket kínáló jelentkező?

Mert az egy dolog, hogy egyes TV szereplésre vágyó exhibicionisták odamennek minden bóvlival, na de valaki oda is engedi őket a licitálók elé.

És ehhez vajon (persze kamerán kívül) mit szólnak a valódi műtárgyakhoz szokott műkereskedők?

Szerintem ha az ilyen bóvlikkal a boltjukba menne be az eladó, kitennék, mint macskát kakilni, itt persze jópofizni kell mindenkivel.

De az is érdekes lenne, ha végre egyszer bemenne valaki egy valódi műkinccsel. (Mondjuk valami olyannal, amit például Nagyháziék vagy Kelen Annáék tízmilliókért, netán százmilliókért árvereznek el.)

Kíváncsi lennék a reakcióikra ha például egy eredeti Monet vagy Munkácsy tűnne fel, persze tudom, ennek semmi esélye nincs.

Úgyhogy szerintem nézhetjük tovább a XIX-XX. századi tömegfestők képeit (a műsor nézőjeként már én is megmondom simán, ha egy Ács Ágostont látok), az ilyen-olyan tükröket, fogasokat, a szétesőfélben lévő leröttyent bútorokat és egyéb kacatokat.   

Előzmény: Ilhilla (107)
Ilhilla Creative Commons License 2025.11.12 -1 0 107

Kíváncsi leszek a Kincsvadászok új évadára. Mostanában -jobb híján és kényszerűségből- megnéztem jó pár részt az előző évadokból és feltűnt: 

- mennyi ócskaságot vásárolnak meg a kereskedők, nem tudom, hol tudják továbbadni, ki veszi meg egyáltalán? 

- mennyi értékes dologra mondanak nemet és

- Fertőszögi Péter esetében nagyon megtévesztő a bevezető szöveg. Rá nem igaz, hogy "a saját pénzén vásárolja meg", mert legtöbbször a BÁV-nak veszi meg a dolgokat és más pénzével "játszik".

Sok esetben nem is érdekli a felkínált dolog, de felveri a licitet, mert látja, hogy Lőrincnek, vagy Szandrának tetszik a tárgy és megvenné. Jóval magasabb árat "harcol ki", aminek az eladók nagyon örülnek, de végül meg sem veszi, hanem "kegyesen" átengedi Lőrincnek, vagy Szandrának. Ellenszenves magatartás! 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!