A **-osok nagyon sokan vannak, de legalább 9 (ha nem több, mert debütálók is kijuthatnak) marad a listában jövőre is.
Szóval igen, Izrael talán sose fog kijutni Európából (viszont emiatt érdemes lenne megfontolniuk a visszatérést Ázsiába, aztán ugyanúgy semleges pályán játszanának...), ellenben nagyon kell szurkolni az északírek ellen, hogy ne legyünk teljesen utolsók.
Igen, a sorsolás úgy néz ki, hogy a kalap csapatait bedobják a gömbbe, akit elsőnek kihúznak az megy az A ágra, a második a B ágra, stb. Ezt mind a négy kalapnál, és így alakulnak ki az ágak. A párosítások meg automatikusak, 1-4 és 2-3. A döntő pályaválasztót kell sorsolni, tehát az 1. elődöntő győztese vagy a 2. elődöntő győztese játszik-e otthon a döntőben.
Mert a világranglista alapján osztják be a kalapokat, az írek meg ennyire mögöttünk vannak. Nekünk 1511 pontunk volt az írek előtti meccsen, ha X-szelünk, akkor is bukunk valamennyi pontot (vissza kéne néznem hogy mennyit), de a csehek előtt végzünk. Az írek meg 1436 ponttal végeztek. Így ha mi vagyunk ott, akkor mi a 2-ben lettünk volna, és a szlovákok lennének a 3-ban az írek helyén.
Az 1930-as vb-re nem "jutottunk ki", csak az 1934-esre. 1986-ig nyomtuk ezt a sorozatot több-kevesebb sikerrel, pár máig megmaradt rekorddal (1954-es gólszám, 10:1, annak mesterhármasa stb.). Ha megelőlegezem 1930-at, akkor kijön, hogy van benne 56 évünk. Nos, most a 40 év hiány egyértelmű, 2030-ban ez már 44 év lesz. Az 56 év hiány 2042-ben jön el, azaz: ha a következő 4 vb-re se jutunk ki, akkor a 2046-os vb-selejtezőnek úgy kell kifutnunk, hogy már több idő telt el vb nélkül, mint 1930-86 között vb-kkel összesen. Tehát ha 2042-ig nem jutunk ki, akár ki is léphetnénk a vb-selejtezésből.
Többször lehetett olvasni hogy a második kalapba kerültünk volna, de akkor nem értem, hogy az írek miért a harmadikba kerültek? Vagy mi is ott lettünk volna végül?
Amúgy majdnem azt írtam, hogy ez csak most baj, hiszen Amerika rendez, ezért eleve van 3 automatikus kijutójuk, de aztán rájöttem, hogy mivel 2030-ban is ugyanezek az országszámok lesznek kontinensenként, így nem leszünk előrébb, és ugyanők szintén kijuthatnak.
Ez csak azt mutatja, hogy korábban is jutott ki hurka csapat Közép-Amerikából, nem csak most a 48-as mezönybe. Söt még a 16 csapatos világbajnokságon is volt olyan, hogy Jugoszlávia - Zaire 9-0.
"Akkor "matematikailag" megtörténhet, hogy mind a négy 1. kalapos kijut. És igaz ez mindegyik kalapra."
Igen, Sőt. Valamelyik el nem bénázza (múltkor az olaszok az az észak-macedonok búcsúztatták, most is összekrülhetnek velük), elég komoly esély van rá.
Szemléltető ábra. Holnap lesz sorsolás, hogy ki melyik csapatot kapja. A vonal feletti részt úgy vedd, mint a vb-n az egyenes kiesés egyik ágát, a vonal alatti meg a másik ága. Első kalapos kap egy 4. kalapos, mondjuk Olaszok - svédeket, Dánia Romániát, Törökország - Észak-írországot, Ukrjana - Észak Macedoniát. Olaszok 11-esekkel továbbjutnak, Dáni legyőzi romániét, Észak-írek meglepetésre legyőzik törökországot, Ukrajna legőzi északmacedóniát. Másik ágon, Lengyel, cseh, wales győz és meglepetésként az írek legyőzik szlovákát. megvan a 4-4 győztes és a 4-4 kieső. Jönnek e a döntők az erddigi győztesekkel. Olaszok megkapoják Walest, nyernek olaszok vb-re mennek. Csehek megverik auz ukránokat, vb-re mennek, Dánia legyőzi Walest, vb-re mennek, Észak-írország legyőzi Írországot (: vb-re meg Észak-írország :D
"összejöhetnek úgy a párok, hogy végül mégis két 1-es kalapos találkozik a döntőben"
Nem, ez nem jöhet össze.
"Tehát az olaszok és ukránok is kiütik a 4-es kalapos csapatukat, és jön az olasz-ukrán döntő." Aki egy kalapban van az nem játszhat egymással.
Van négy 1. 2. 3. 4. kalapos.
Első kör
miden 1 kalapban lévő csapatnak húznak egy 4. kalapban lévő csapatot, valamint minden 2. kalapban lévő csapatnak húznak egy 3. kalapban lévő csapatot. Egy meccsett játszanak (nincs oda-vissza), döntetlen esetén hosszabítás, és ha ott sem dőlt el 11-esek.
A 4 csapat aki vagy 1 kalapos vagy 4. kalapos, továbbjut, 4 csapat meg kiesett, VALAMINT 4 csapat aki 2. vagy 3 kalapos volt kiesett, 4 továbbjutott. Ez a 4-4 csapat (az első kalapos éa a 4. kalapos összepárosítás győztesei, játsznaka a 2 és 3 kalapból összepárosítottak győztesével) játszike gymással ki-ki meccset és a győztes kijut a vb-re.
Köszi, ezt benéztem. Ettől függetlenül szurkolhatok ennek a 4-nek, csak nem mindenhol a magasabb kalapos fog nyerni, illetve összejöhetnek úgy a párok, hogy végül mégis két 1-es kalapos találkozik a döntőben, nem? Tehát az olaszok és ukránok is kiütik a 4-es kalapos csapatukat, és jön az olasz-ukrán döntő.
De mindegy, holnap csinálok új kívánságlistát.
2 NL? Ja, igen, 2028-ban az eb után lehet, ezt is benéztem, elnézést. De akkor még rosszabb a helyzet: essünk ki a B-ligából, így 2028-ban megnyerhetjük a C-ligát, és ezzel biztos a vb-pótselejtező, mintha bent maradnánk a B-ben a 2-3. helyeken (persze a B-t is meg lehet nyerni, de sokkal nehezebb, kiesésre könnyebb játszani).
Csak ehhez az kell, hogy már 2026 őszén biztos legyen, hogy a 2028-as NL vége számít 2030-ban, és pont azzal a szabállyal, ami most is érvényes. Na, ez az, amit nem garantál a FIFA/UEFA, hanem addig kitalálhatnak újat, akkor meg így jártunk, hogy feleslegesen estünk ki és nyertük meg a C-t (bár legalább visszajutottunk a B-be 2030-ra).
Ezt az egész NL-t el kéne törölni. Azért kéne lobbizni, hogy Európából 20 csapat jusson ki. Ha azt vesszük Dél-Amerikából kijut 10 csapatból automatikusa 6 és 7. meg még pótselejtezőt játszhat, akkor nem is igazságtalan.
Akkor lehetne 10 csoport Európában és az első 2 helyezett a csoportból kijut.
Vagy még jobb, 12 csoport (mint most). Első helyezettek automatikusan kijutnak és 4 legjobb második helyezett, a maradék 8 csapat meg pótselejtezen a 4 helyért (sorsolás után, egy hazai és idegenbeli ki-ki meccsek) és akkor megmarad a verseny a második helyezettek között.
Tuti dolog 3. ligás NL csapatként bejutni a VB pótselejtezőre...
Európa első 32 csapata nem akadály, hiszen ők egymást gyötrik feljebb az NL-ben. Így aztán megnyered a kis óvodás csoportodat itt lent a 3. szinten, és aztán mehetsz játszani a VB-ért 16 csapat közé, akik a 12 kijutó után jönnek, és a 25-28. közt ott a helyed.
Így kell ezt, és még csapatot is lehet nyugisan építeni a VB-selejtezőkön...
Odaírtam a fifa mai világranglistájának a helyezéseit az adott válogatott mellé.
Törökök szeritem jobb formában van mint Dánia, de ez csak az én véleményem. Egyik elsőkalapos kap egy 4. kalapos ellenfelet, gondolom az olaszokat akarják legkevésbé kapni, ukránokat a legjobban, Román vagy egy svéd szerintem le is tudná győzni őket. Az első kalaposak, meg gondolom mindegyik az észak-íreket szeretné és a svédeket a legkevésbé. Érdekes, hogy 2 4. kalapos is előrébb van a ranglistán mint a 3. kalapból akárki, a svédek meg 2 második kalapost is megelőznek, de szerintem egy kicsit most felülértékelik őket a fifa-nál mert azért elég szar formában vannak.
2. kalaposak játszanak a 3. kalapossal (ha mi jutunk tovább 2. kalaposak lettünk volna), itt gondolom mindenki az íreket akarja elkerülni leginkább. Az írek innen szerintem már nem fognak továbbmenni. Lengyeleket akarja mindenki elkerülni, szerintem sokkal jobb csapat mint wales (a jó formában lévő hollandokkal is leikszelt.), nem értem, hogy csak 1 pont választja el őket.
Panama, Curaçao és Haiti a vb-n. Panama 2018-ban, Haiti 1974-ben volt vb-n, Curaçao még nem volt. Pótselejtezős Jamaica és Suriname. Suriname a 90+3-ban egy öngóllal jött fel mínusz kettőre (1-3), aminek köszönhetően a gólkülönbségben egyenlített Hondurassal és a több szerzett gól miatt ők végeztek előrébb a legjobb másodikok között. Interkontinentális pótselejtező: 1. ág döntőse a Kongói DK, 2. ág döntőse Irak. Elődöntősök: Jamaica, Honduras, Bolívia, Új-Kaledónia. A két CONCACAF-ost külön ágra kell tenni. Sorsolás az európai pótselejtezőkkel együtt. A meccsek is ugyanúgy 2026 március végén, de Mexikóban lesznek.
1: dánok, hogy meglegyen az olaszoknak a zsinórban -3, és ne csak mi búslakodjunk
2: atom, főleg Wales miatt (nyomtak egy Portugália 2-t, hogy azt mondja egyet lőttek Liechtensteinnek, de a nagyon jó macedónoknak hetet, világ vicce), úgyhogy legyenek a lengyelek (de őket se szeretem)
3: írek 24 év után ne, újonc ne: csakis Bosznia, szimpatikusak is
4: újabb atom, nem tudom, melyik ujjamba harapjak, de mivel a svédek voltak legújabban, ezért ők, bár az idei ősz után semmit nem érdemelnek
Igen, ezt a pótselejtezőt látva szomorú, hogy mi nem vagyunk ott. Viszont hiába lesz most leszögezve, hogy a ligák elsői mehetnek 2030-ban a pótra, mivel addig csak egy NL lesz jövőre, kénytelenek vagyunk megnyerni a csoportot, és akkor megvan. Ha nem, akkor meg annak szurkolni, hogy a B1 első-második legyen a csoportban. Tehát a végén majd nekünk is arra kell játszanunk, ha harmadikok vagyunk, hogy hagyjuk a románokat, hogy megverjenek. De jó lenne!
Skót-dán óriási meccs volt, bár a Spíler beadott egy reklámot a 96. percben.
1-1 után emberelőnyben voltak a skótok, mindig ők vezettek, és a dánok egyenlítettek, emberhátrányban is, így 2-2, aztán a hosszabbításban skót gól, és a legvégén még egy, így 4-2 a vége.
Ők is 1998 után jutottak ki újra, mint a norvégok (a dánok pedig pótselejtezőre kényszerülnek).