Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 1 napja 0 0 4162

Nekem százzal kevesebbre, de év végén macskaugrásnyira lesz,

lévén ilyenkor Hévízen tartózkodunk.

Előzmény: Popenka (4161)
Popenka Creative Commons License 5 napja 0 0 4161

Messzi van. ;)

Előzmény: nagypapi51 (4160)
nagypapi51 Creative Commons License 5 napja 0 0 4160

Hét végén nyitnak, tessenek menni!

nagypapi51 Creative Commons License 2025.11.06 0 0 4159
nagypapi51 Creative Commons License 2025.11.04 0 0 4158

Tompos libanapok

Sajnos csak karácsonykor leszünk lőtávolban... :(

homerx Creative Commons License 2025.11.03 0 0 4157

az uzleti rest hagyjuk meg a husz es a lhv sotet bugyrainak :)

juteszembe, verocen is van ket jo hambis. az egyik a fo ut mellett veroce es kismaros kozott, az utonallok. a masik pedig mar kismaroson a kikotoben. ajjburger a nevuk. a tel kozeledtevel nem tudom hogy valtozik a nyitvatartasuk, de az utonallokat mintha most teliesitettek volna.

Előzmény: Popenka (4156)
Popenka Creative Commons License 2025.11.02 0 0 4156

Öt napig voltam Debrecenben és megígértem, hogy felkeresem a szokott helyeimet jelentés tétel szempontjából. Flaska, Csokonai, Beer and Wurst, …

Csakhogy annyi volt a munka, hogy csak házhoz rendelésre volt erőm.

Ha házhoz, akkor a Buri-Buri utcakaja előállító helyet érdemes berendelni.

Helyileg Debrecen egy ikonikus helye, (közel az Ikon étteremhez, hehehe) a történelmi Halközben.

Ne várj sokat.

Egy utcára néző ablak, ahol felveszik a rendelést és kapsz kaját. Beülni nem lehet, az utcán leülhetsz jó időben.

Viszont kiszállítás van. Vietnámi papucsos laosziak, beképzelt nagypofájú Londonról lekésett indiaiak, sötétben csak a fogukkal világító emberek házhoz szállítanak. (a kínaiak nem csinálnak ilyet, azok urak a városban)

Akkor miért is rendelek onnan?

Kedvencem a Juicy Lucy burger. Nevéből adódóan inkább otthon tányér vagy vágódeszka fölött érdemes fogyasztani fürdés előtt, egy szál alsóban, hogy ne együk le a ruhát. :)

2x14 dkg hús egy zsemlében. Tökéletesen eltalált a hozzávalók mennyisége, tökéletesen sütött zsemle, megpirítva ahogy kell, a hús sütése tanítani való lenne sok hülye helynek.

Van kép a neten, de miközben a „nagy” hamburgeres cégek reklámfotója erős túlzás a tényleges kajához képest, itt még nagyobb is a kiszállított adag, mint a képen. Néha reggelire is marad egyetlen burger vacsorából.

Mellékesen az iszlám előírásoknak megfelelő streetfood kaját is csinálnak, a futár is megkajálhat közben. :) Üzleti rés? :)

Ha arra jártok, vagy valaki csak átvillan Debrecen belvárosán, annak is a közepén, esetleg érdemes gyorskajának.

nagypapi51 Creative Commons License 2025.10.31 0 0 4155

Ahhoz képest, hogy a szálloda májusban nyitott, a La Vie Gourmet Étterem nagyon gyorsan megkapta a két szakácssapkát... 

nagypapi51 Creative Commons License 2025.10.31 0 0 4154

Az új hely

Előzmény: nagypapi51 (4153)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.10.31 0 1 4153

Az én anyósom visszaköltözik Alsópáhokra, ha nem is a régi helyére.

Hozzánk ez sem lesz távolabb, mint a jelenlegi helye (Hotel Majerik)

Amerigo61 Creative Commons License 2025.10.26 0 0 4152

Sziasztok, köszönöm mindenkinek a támogatást :)

Közben a csapat úgy döntött, hogy mégsem Debrecen felé megyünk, hanem Berettyóújfalunál lépünk be az országba (erdélyi csavargás volt).

Ott próbáltunk ebédelő helyet találni. Két kajáldában közölték, hogy minimum egy órát kellene várnunk az ebédre (??), így végül találomra beestünk a Stop vendéglőbe. Nem bántuk meg, az ételek teljesen rendben voltak és az adagok is tisztességesek. Jókai bablevest ettem és túrós palacsintát, a leves sűrű és tartalmas. A többiek is elégedettek voltak. Egyetlen negatívum, hogy a palacsinta nekem túl édes volt, a limonádé szintén. 

Ajánlott hely annak, aki arra jár és nincs jobb ötlete :) 

Popenka Creative Commons License 2025.10.26 0 0 4151

Tudom, hogy erre gondoltál.

Én meg arra, hogy se helikopterre, se hajóra nincs szükségem, ha ott akarnék étkezni Debrecen belvárosában.

Sajnos ritkán jön rám ez a kívánság, mert nem éri meg, úgy sz. az egész ott, ahogy csal lehet.

Bárcsak jó helyek lennének!!! Szomorú.

Előzmény: nagypapi51 (4150)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.10.25 0 0 4150

Speciel erre gondoltam a gyalognál... :)

https://www.youtube.com/watch?v=VWouZh3Dql0

Előzmény: Popenka (4147)
Popenka Creative Commons License 2025.10.25 0 0 4149

"de az éhes ember egyenesen megy. A Miklós (Dimitrov) utcán,"

Nem megy egyenesen, mert a valami rohadt hülye városrendezési terv keretében A Miklós u. szemben egyirányú lett a 4-es úttal.

Egy hülye rohadt majomság, Kósáék módra. A fő, azaz Piac utcába vezető utcákat jobbról és balról is egyirányúsították, páros utca egyik, páratlan utca másik irányú.

Marhák.

Tehát Hajdúszoboszlóról a Flaskába kerülni kell. Kérdés, hogy megéri-e.

Mindegy, nekem gyalog is közel van a lakásomból.... ahol születtem.

Előzmény: Popenka (4147)
Popenka Creative Commons License 2025.10.25 0 0 4148

"Fine dining..."

Debrecenben?

Ezen, bocs, jót röhögtem. Ezt ott könnyen elkerülöd. :)

Én lehet, hogy meglátogatom a Csokonait, a színházzal szemben, de ez délben nyit és nem kockás abrosz, de nem is fine dining. Viszont szódával elmegy.

Ha jó idő lenne, kimennék a Levelesbe, a Nagyerdőre, kert, most valami Csinibaba néven nyitotta újra Fejes Tomi, de csak egy sörre mennék. Gimis koromban egy-két sör és egy túróscsusza 1 adag/2 gimnazista mellett hajnalig ott ültünk és megváltottuk a világot. Nem jött össze. :)))

Előzmény: Amerigo61 (4140)
Popenka Creative Commons License 2025.10.25 0 0 4147

He, he tényleg tudok olyan helyet, ahová akár gyalog, vagy kerékpárral, lovaskocsival majdnem könnyebb, mint személyautóval menni. Gondolom ez nem játszik a kérdezőnek. Ha Románia felé mennek tovább, útba ejthető!

De lássuk a térképet:

Hajdúszoboszlóról a 4-es út, nem a pálya, bevisz Debrecenbe, érdekes módon a Szoboszlai útra, aminek egyelőre semmi köze a Liverpool focistájához. Jön a végén egy kereszteződés, ahol a 4-es jobbra fordul, a Nagyállomás felé, de az éhes ember egyenesen megy. A Miklós (Dimitrov) utcán, egészen a Piac Vöröshadsereg) utcáig. Na, ott a sarkon jobb kéz felől a Flaska egy pincében. Nem piros kockás, nem mindig vagyok jóban vele, de ehető. Csak hát belváros, parkolás, satöbbi. Előtte 50 méterre balra van egy mély parkoló. Utána, átmenve egyenesen a Szent Anna (Béke) utcára, rögtön jobbra van egy felszíni parkoló. Tele.

Én Kedden megyek két napra, régen voltam, majd felderítek.

Sajnos nem mindegy, a hét melyik napján megyünk egy ilyen helyre... :(((

Előzmény: nagypapi51 (4146)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.10.25 0 2 4146

...Mivel mentek?...

Nyilván nem gyalog... :))

Előzmény: Popenka (4145)
Popenka Creative Commons License 2025.10.25 0 0 4145

kevés az információ

Én ajánlok valamit, de például ott kamionnal nem tudsz bemenni az erdőbe. Mivel mentek? És merre?

Popenka Creative Commons License 2025.10.25 0 0 4144

Igen, a Hortobágyi csárdát kerüljétek el. Nagy ívben.

Előzmény: nagypapi51 (4141)
Popenka Creative Commons License 2025.10.25 0 0 4143

"Átutazóban leszünk,"

Már bocs, de mi az útvonal? Sok az elkerülő Debrecen körül, ott is vannak helyek, és játszik-e egyáltalán a belváros???

nagypapi51 Creative Commons License 2025.10.25 0 0 4142

Valamikor voltunk a Flaskában, ott (éppen akkor) jó volt a birkapörkölt és a hagymás rostélyos is.

Előzmény: nagypapi51 (4141)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.10.25 0 0 4141

Nyilván több csapda is van a környéken, a kilenclyukú csárda dobogós e téren.

Legutóbb a Látóképi csárdában voltunk, a csapatból senkinek nem volt panasza rá.

Amerigo61 Creative Commons License 2025.10.24 0 0 4140

Sziasztok, Debrecen/Hajdúszoboszló környékén tudtok ajánlani olyan helyet, amit érdemes kipróbálni? Átutazóban leszünk, ebédidőben érünk oda. Kockás abroszos hely is lehet, sőt a csapat egy része azt preferálja. Fine dining és túlárazott turistacsapda kizárva :)

Popenka Creative Commons License 2025.10.18 -1 1 4139

nade miért tették a csokis, meggyes desszertet a hamutartóba? ;)

Előzmény: nagypapi51 (4137)
Mazsola0070 Creative Commons License 2025.10.18 0 0 4138

A párkányi Paraszt étteremben nem ajánlatos ilyen "tányérfotókat" készíteni, az egyik szomszéd most volt nemrégiben, és ott lazán közölték vele, hogy "Ne kattingass büdös paraszt, hanem zabájjad!" (sic.)

De ott ez biztosan beletartozik a feelingbe, a honlapjukon is a büdos paraszt az üdvözlő megszólítás...:)

Előzmény: nagypapi51 (4137)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.10.18 0 0 4137

Ebéd ma a Villa Kabalában - sajnos nem én, a 'gyerek' élvezte. :)

nagypapi51 Creative Commons License 2025.10.13 0 0 4136

Nocsak! Már (vagy még?) 1948-ban is létezett szervizdíj.

nagypapi51 Creative Commons License 2025.10.01 0 0 4135

Biztosan jó ez, de én szalontüdőben (is) ortodox vagyok, így nekem a Rosenstein vonal jön be, 

(Bécsben is hasonlóan készítik). Ugyanígy a Solier Café 'újragondolt' gödöllői töltött csirkecombja sem vonz, hiába ugyanazok a komponensek.

A kép a Landstrassén készült, 315HUF/€ 

Előzmény: Durian Mochi (4134)
Durian Mochi Creative Commons License 2025.10.01 0 0 4134

A múlt héten ettem.

Nem a szokásos szalontüdős emlékeket kell benne keresni, és akkor ez egy rendkívül érdekesen megkomponált, a szerző által leírt sokféle elemből álló, összetett ízvilágú - amiben azért a savanyú dominál - különlegesen finom étel.

Előzmény: nagypapi51 (4133)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.09.29 0 0 4133

Pájsli a Platánban "Pierre gasztroesztéta. A leírtak nem feltétlenül tükrözik az Index szerkesztőségének álláspontját."

Azt gondolom, az enyémet sem igazán, bár imádom a pájslit.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!