Bár hozzáteszem, egyre ritkábban csinálok manuálisan nyáklapot. Mennek a gerberek a jlc-nek, másfél-két hét múlva postán jönnek a kész panelek. Olcsóbban, mintha vennék alapanyagot pl. a Lomexben. Néha azért előfordul, klubtagnak proto. (Azóta ebből is van jlc-s). Szóval nem műanyag a fúró 🙂.
Ha 20000-et tud pörögni a géped, akkor az már megfelelő vágósebességet biztosít a fúróknak. Csatolom a méreteket és az árakat. Ezek a fúrók garantáltan nem fognak elégni fúrás közben.
A wolfram-karbidot,mint a legrégebbi keményfémet. Most már sokkal újabb, jobb fajták is vannak, mint például a titán-karbid, titán-alumínium komplex nitrid stb. Magunkfajta régivágású műszerészeknek szokatlanok voltak az erősen megnőtt forgácsolási sebességek!
Tömör porkohászati keményfém, általában wolfram-karbid. Jópofa érzés, ahogy kb. 50 ezres fordulattal szinte ellenállás nélkül átszalad az üvegszálas pcb-n 🙂.
Lehet, hogy pár darab engem is érdekelhet. Van egy Proxxon gépem, ami 20 ezret pörög, nagyon jó, pontos, de üvegszálas panelnél könnyen elégeti a fúrót...
Néhány éve divatos volt egy olyan műanyag felület, amely kellemes, enyhén gumiszerű tapintás érzetet keltett. Nekem is volt néhány ilyen tárgyam, szerencsétlenségemre. Ezek az évek során valami borzalommá alakultak. A kellemes rétegből undorító ragacs lett, förtelem hozzáérni. Ráadásul beleragad minden szöszmösz, akkor is iszonyat, ha hozzá se érek... :-)
Igazad van, valóban egysíkúan fogalmaztam. Nekem is volt Nokia töltőm és Sony fülhallgatóm, amiknél a kábelről a gumiszerű szigetelés darabokban hullott le.
Elővettem a karácsonyi ledes fényfüzért(nem gagyi), és az adapteréből(!) valami ragadós cucc folyik...Elég durván. Valakinek van ötlete mi lehet? Ragasztó belülről?
Ezek az időzítők a következő rendszer szerint működnek. Direktben magkapják a Nulla és fázis vezetőt. Van a 3. bemenet, itt kapja meg a kapcsolt "indító" fázisát a világítás kapcsolóból. Ekkor a ventillátor elindul. Ha a villanyt lekapcsolod, a 3. bemenetrő leválsztodik az indító fázis, a potival beállított idő lejárta után fog a ventillátor megállni. Másik 2 sorkapocsra van bekötve a ventillátor, gondolom. Hogy a képen melyik hova megy, jó kérdés, szakember vissza tudná fejteni. A 3. szám nem az általad belinkelt képen látható sorkapocs szám!