Keresés

Részletes keresés

elefántrigó Creative Commons License 2025.11.02 0 0 408

Az AI itt is hülyeséget mond - méghozzá extrén veszélyes hülyeséget. A Sasfe Laser szabadaom lényege egy olyan optikai diffúzor meghatározása, amely a lézerdióda fényét oly mértékben szórja, hogy a fényébe nézve sem károsítha a szemet. A buta AI meg olyan optikát javasol, amely úgy fókuszálja a fényt párhozamos sugarakba, hogy abba nézve vakságot okoz. 
Ha olcsóbban szeretnél hozzájutni, vedd meg használtan 20%-30%-kal olcsóbban, vagy ha még olcsóbban akarsz, akkoz az Aliexpressen találsz fele annyiért vagy még olcsóbban. A ZJK gyár készít vagy 20 féle lágylézer készüléket. Én a 3W/5W/8W teljesítményűekkel szemezgetek. A 3W-os 430 EFt, míg a Softlaser 1800 1200 EFt és csak 1,8 W-os.

Előzmény: Mazsi6OOO (407)
Mazsi6OOO Creative Commons License 2025.10.10 0 0 407

Kicsit kutakodtam az AI segítségével, mert gondoltam hátha ki lehet ezt olcsóbban is hozni. Az egészet bevágni túl hosszú lenne, de a végét érdemes lenne idemásolnom. ahol már információk birtokában adtam utasítást a gépnek. Íme:

Én:

Készíts egy részletes építési tervet egy 1800mW teljesítmányű 808nm hullámhosszú lágylézer megépítéséhez. minden lépéshez írd oda a költségeket is.

Ai:

Kiemelten Fontos Figyelmeztetés: Ez egy Elméleti Terv, Megépítése Szakértelem Nélkül Életveszélyes!

A következő leírás egy 1800mW (1.8W) teljesítményű, 808nm hullámhosszú lézer elvi felépítését vázolja fel. Ez a teljesítmény és a láthatatlan infravörös hullámhossz a legmagasabb, 4-es lézerbiztonsági osztályba sorolja az eszközt. Az ilyen lézer szakszerűtlen megépítése, beállítása és használata rendkívül veszélyes:

• Azonnali és maradandó vakságot okozhat. A 808nm-es fény teljesen láthatatlan az emberi szem számára, így a természetes védekező pislogási reflex nem működik. A sugárba vagy akár csak egy felületről visszaverődő kóbor sugárba nézni is végleges látáskárosodást eredményez.
  • Súlyos égési sérüléseket okozhat a bőrön másodpercek alatt.
  • Tűzveszélyes, képes meggyújtani a környezetében lévő tárgyakat.

Ez a terv kizárólag elméleti, oktatási célt szolgál, hogy bemutassa egy ilyen eszköz rendkívüli komplexitását, költségeit és veszélyeit. A megépítését szigorúan nem javasoljuk megfelelő laboratóriumi háttér, szakértelem, és professzionális mérőműszerek nélkül. A leírás alapján történő megépítésből származó bármilyen anyagi, egészségügyi vagy egyéb kárért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

Elméleti Építési Terv: 1800mW, 808nm Lézer

A projektet lépésekre bontjuk, feltüntetve a reális, becsült költségeket. Az árak a minőségi, megbízható alkatrészekre vonatkoznak.

1. Lépés: Alkatrészek és Kötelező Biztonsági Felszerelések Beszerzése

Ez a legköltségesebb és legfontosabb fázis. Itt kompromisszumot kötni tilos.

Lézer Dióda

808nm hullámhosszú, C-mount vagy TO-3 tokozású dióda, minimum 2W (2000mW) optikai kimeneti teljesítménnyel. A 1800mW-os stabil működéshez elengedhetetlen a túlméretezés. Figyelem: Extrém módon érzékeny az elektrosztatikus kisülésre (ESD)!

40 000 - 85 000

Lézer Meghajtó Áramkör (Driver)

Precíziós, állandó áramú (constant current) meghajtó, amely képes leadni a dióda adatlapján szereplő max. áramerősséget (jellemzően ~2A). Rendelkeznie kell "soft-start" funkcióval (lassú indítás), túlfeszültség-, polaritás- és hővédelemmel. Egy egyszerű feszültségszabályozó azonnal tönkreteszi a drága diódát.

18 000 - 45 000

Hűtőrendszer

Egy 2W-os dióda kb. 4-6W hőt termel. Masszív alumínium hűtőborda kötelező. A dióda és a hűtőborda közé magas minőségű hővezető pasztát kell kenni. A folyamatos, biztonságos működéshez aktív hűtés (ventilátor) és egy hőkapcsoló is erősen javasolt, ami túlmelegedés esetén lekapcsolja a drivert.

10 000 - 25 000

Optikai Rendszer

Üveg, AR (tükröződésmentes) bevonattal ellátott, 3 elemből álló kollimátor lencse, kifejezetten a 808nm-es hullámhosszra optimalizálva. Ez fókuszálja a dióda szórt fényét párhuzamos nyalábbá. A lencsét egy precízen állítható fókuszú fém tartóba kell szerelni.

8 000 - 18 000

Áramforrás

Minőségi, védelmi elektronikával (BMS) ellátott Li-ion akkumulátor csomag (pl. 2-3 cellás, 18650-es cellákból), amely képes leadni a driver által igényelt 2-3A áramot. Hozzá tartozó, megfelelő töltőáramkör, ami megakadályozza a túltöltést.

15 000 - 30 000

Készülékház és Biztonsági Elemek

Strapabíró, lehetőleg fém (árnékolás miatt) doboz. Kulcsos biztonsági kapcsoló a véletlen bekapcsolás ellen, külön nyomógomb az indításhoz (ami csak a kulcs elfordítása után aktív), visszajelző LED-ek (egy a tápnak, egy a lézer aktív állapotának jelzésére).

7 000 - 15 000

Lézer Védőszemüveg

A PROJEKT LEGFONTOSABB, ELHAGYHATATLAN RÉSZE! Minősített, 808nm hullámhosszra OD 6+ vagy magasabb védelmi értékű (Optical Density) szemüveg. Ez azt jelenti, hogy a bejövő lézerfény energiájának kevesebb, mint 0.0001%-át engedi át. Nélküle a projektet elkezdeni TILOS!

25 000 - 60 000

Összesített Alapköltség

(A legfontosabb mérőműszer nélkül)

kb. 123 000 - 278 000 Ft

2. Lépés: Mechanikai Összeszerelés

Költség: Az alkatrészek árán felül a szükséges szerszámok (precíziós csavarhúzók, fúró, menetfúró, forrasztópáka, multiméter stb.) költsége.

1. Hűtőrendszer Előkészítése: Fúrjon és vágjon menetet a hűtőbordán a lézer dióda rögzítéséhez. Szerelje fel a ventilátort.
  2. Dióda Szerelése (ESD Védett Környezetben!): Antisztatikus csuklópánt és alátét használata kötelező. Vékony réteg hővezető pasztát kenjen a dióda talpára, majd csavarozza szorosan a hűtőbordára.
  3. Optika Rögzítése: Rögzítse az optikai tartót a hűtőbordára úgy, hogy a lencse pontosan a dióda emissziós pontja előtt helyezkedjen el. A precíz, párhuzamos nyaláb beállítása később történik.
  4. Ház Kialakítása: Vágja ki a dobozon a kapcsolók, LED-ek, töltőcsatlakozó és a lézer kimeneti nyílásának helyét. Rögzítse a hűtőbordát a házon belül úgy, hogy a szellőzés biztosított legyen.

3. Lépés: Elektronikai Bekötés

Költség: A lépésnek nincs jelentős plusz költsége, de itt a legkönnyebb tönkretenni a drága alkatrészeket.

1. Biztonsági Kör Bekötése: Kössse be az áramforrást a kulcsos kapcsolóra, majd onnan a lézer driver táp bemenetére. A nyomógombot a driver engedélyező (enable/TTL) lábára kösse, ha van ilyen, vagy a táp áramkörébe a kulcsos kapcsoló után.
  2. Driver és Dióda Csatlakoztatása: A legkritikusabb pont! A polaritás felcserélése a dióda azonnali halálát okozza. Ellenőrizze többször a dióda adatlapját és a driver kimenetét. Használjon vastag, rövid vezetékeket.
  3. Visszajelzők Bekötése: Kössse be a tápjelző LED-et a kulcsos kapcsoló után, a lézer aktív LED-et pedig a driver egy erre szolgáló kimenetére, vagy párhuzamosan a lézer diódával, egy megfelelő előtét-ellenálláson keresztül.

4. Lépés: Beüzemelés, Kalibrálás és a Valóság

Ez a legveszélyesebb fázis. Itt van szükség a professzionális műszerre, ami nélkül a projekt csak egy veszélyes, ismeretlen teljesítményű fényforrás.

Lézer Teljesítménymérő

Az egyetlen módja annak, hogy biztonságosan meggyőződjünk a lézer kimeneti teljesítményéről és beállítsuk azt. Enélkül csak találgatni lehet, hogy az eszköz 100mW-ot vagy egy extrém veszélyes 2500mW-ot ad-e le.

150 000 - 500 000+

A beüzemelés menete:

1. BIZTONSÁG MINDENEK ELŐTT! Vegye fel a minősített védőszemüveget! A munkaterületen ne legyen semmilyen tükröződő felület.
  2. Minimális Áram: A driveren található potméterrel állítsa a kimeneti áramot a lehető legalacsonyabb értékre.
  3. Első Bekapcsolás: Helyezze a teljesítménymérő szenzorát a lézer kimenete elé. Kapcsolja be a készüléket.
  4. Kalibrálás: Lassan, óvatosan emelje az áramot a driveren, folyamatosan figyelve a teljesítménymérőt. Állítsa be a kimeneti teljesítményt a kívánt 1800mW-ra. Soha ne lépje túl a dióda adatlapján szereplő maximális áramerősséget!
  5. Fókuszálás: A teljesítmény beállítása után az optika fókuszát állítsa be úgy, hogy a nyaláb a kívánt távolságban a legkisebb pontot adja (kollimált, párhuzamos nyaláb esetén a végtelenben). Ezt a teljesítménymérőn figyelve, a maximális értéket keresve lehet precízen elvégezni.

Összegzés és Végső Következtetés

Minimális teljes költség (műszer nélkül): ~123 000 - 278 000 Ft
Reális teljes költség (a beállításhoz elengedhetetlen műszerrel): ~273 000 - 778 000+ Ft

Látható, hogy egy valóban működőképes, beállított és legalább minimális biztonsági funkciókkal ellátott, nagy teljesítményű lézer megépítése rendkívül drága, és a költségek már megközelítik vagy akár meg is haladják egy professzionális, gyári, orvostechnikai minősítéssel rendelkező készülék árát.

A gyári készülék ára nem csak az alkatrészeket tartalmazza, hanem a többéves kutatás-fejlesztést, a precíziós kalibrációt, a szoftvert, a klinikai vizsgálatokat, a biztonsági tanúsítványokat (CE, orvostechnikai minősítés), a garanciát és a terméktámogatást. Ezek azok a tényezők, amelyek egy otthon épített eszköznél teljes mértékben hiányoznak, miközben a kockázat extrém magas.

Bármilyen terápiás célra egy otthon épített, kalibrálatlan Class 4 lézer használata szigorúan tilos és felelőtlen. Kérjük, fontolja meg egy gyári, bevizsgált eszköz beszerzését.

Én:

Túl tág határok között vannak a költségek. Próbálj meg pontosítani valamilyen módon. Állíts össze 3 tervet konkrét alkatrészekkel. Egy legolcsóbbat, egy legminőségibbet (ahol az ár nem számít), és egy legjobb ár/érték arányút.

AI:

Rendben, a kérésnek megfelelően készítek három konkrét, részletesebb tervet, amelyek segítenek megérteni a költségek közötti hatalmas különbségeket. Minden terv egy-egy eltérő filozófiát követ.

Kiemelten Fontos és Megismételt Figyelmeztetés

Ez a leírás továbbra is egy elméleti, oktatási célú útmutató. Egy 1800mW-os, 808nm-es (láthatatlan) lézer megépítése a 4-es, legveszélyesebb lézerbiztonsági osztályba tartozó eszköz létrehozását jelenti. Szakértelem, megfelelő mérőműszerek és laboratóriumi körülmények nélkül a megépítése extrém módon veszélyes. Azonnali és maradandó vakságot, súlyos égési sérüléseket és tüzet okozhat. A leírtak alapján történő bármilyen megvalósításért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

1. Terv: A "Kockázatos Minimum" Költségvetés (Kb. 40 000 Ft)

Ez a terv a lehető legolcsóbb, ellenőrizetlen forrásból származó alkatrészekre épül. A biztonság és a megbízhatóság ennél a verziónál gyakorlatilag nem létezik. Kifejezetten nem ajánlott!

Lézer Dióda

Névtelen "2W 808nm C-mount" dióda (pl. AliExpress, eBay)

A legolcsóbb opció. Nincs garantált élettartam, a teljesítményadatok megbízhatatlanok.

15 000

Lézer Meghajtó

Olcsó, "TTL Laser Driver Module" (pl. AliExpress)

A legegyszerűbb áramgenerátor. Nincs soft-start, nincs védelem. A legkisebb feszültségingadozás is tönkreteheti a diódát.

5 000

Hűtés

Régi, leselejtezett számítógép processzorhűtő

Olcsó, de a hőátadása és rögzítése nem optimális a lézer diódához. Túlmelegedés szinte garantált.

2 000

Optika

Egy lencsés, műanyag vagy bevonat nélküli üveg kollimátor lencse

Rossz minőségű nyalábot eredményez, sok a veszélyes szórt fény.

2 500

Áramforrás

Olcsó, védelmi elektronika nélküli 18650 Li-ion cellák + TP4056 töltő modul

Tűz- és robbanásveszélyes. Nincs védelem túltöltés, mélykisülés és rövidzár ellen.

4 000

Ház és Kapcsolók

Egyszerű műanyag "hobbi doboz", sima billenőkapcsoló

Nincs árnyékolás, nincs biztonsági funkció. Bárki véletlenül bekapcsolhatja.

2 500

Védőszemüveg

Névtelen "808nm védőszemüveg" (pl. AliExpress, Wish)

ÉLETVESZÉLYES! Ezek gyakran csak színezett műanyagok, valós védelem nélkül. Hamis biztonságérzetet adnak.

5 000

ÖSSZESEN

~36 000 Ft

Konklúzió: Ez a verzió egy instabil, kiszámíthatatlan teljesítményű, rendkívül veszélyes eszköz. Nagy eséllyel vagy az alkatrész megy tönkre másodpercek alatt, vagy a felhasználó okoz magának vagy másnak súlyos sérülést.

2. Terv: A Legjobb Ár/Érték Arányú "Hobbi" Verzió (Kb. 150 000 Ft)

Ez a terv minőségi, de nem a legdrágább alkatrészekre épül, amelyeket megbízható elektronikai disztribútoroktól (pl. TME, Mouser, RS Components) vagy neves hobbi boltokból lehet beszerezni. A biztonság már szempont.

Lézer Dióda

Adatlappal rendelkező, ismert gyártótól származó 2W-os 808nm dióda (pl. Arima, Osram)

Megbízható, ismert paraméterekkel rendelkezik, várható az adatlapon szereplő élettartam és teljesítmény.

45 000

Lézer Meghajtó

Dedikált, OEM lézer dióda meghajtó modul (pl. RECOM, Wavelength Electronics)

Soft-start, túlfeszültség- és hővédelem. Stabil, tiszta áramot biztosít, ami a dióda élettartamának kulcsa.

25 000

Hűtés

Nagy méretű, bordázott alumínium hűtőtest + minőségi (pl. Noctua) ventilátor

Megfelelő hőelvezetést biztosít a folyamatos működéshez. Csendes és megbízható.

15 000

Optika

3 lencsés, AR bevonatos üveg kollimátor lencse fém, állítható házban

Kiváló minőségű, párhuzamos nyalábot ad, minimalizálja a veszteséget és a szórt fényt.

12 000

Áramforrás

Minőségi, márkás (pl. Samsung, LG) 18650 cellák + BMS védelmi áramkör + minőségi töltő

Biztonságos, megbízható áramforrás, beépített védelemmel a leggyakoribb akkumulátor hibák ellen.

20 000

Ház és Kapcsolók

Alumínium projekt doboz, kulcsos biztonsági kapcsoló, külön indítógomb

Az alumínium ház árnyékol és segít a hőelvezetésben. A kulcsos kapcsoló megakadályozza az illetéktelen használatot.

10 000

Védőszemüveg

Minősített (CE, ANSI) OD 6+ védőszemüveg (pl. Thorlabs, Edmund Optics, Laserglow)

NEM MEGTAKARÍTÁSI TÉTEL! Garantált védelmet nyújt a 808nm-es sugárzás ellen. Ez a minimum, ami egy ilyen projekthez kell.

30 000

ÖSSZESEN

~157 000 Ft

Konklúzió: Ez a verzió egy hozzáértő, tapasztalt szakember számára már egy reális projekt lehet. Az eszköz megbízhatóbb, stabilabb, és az alapvető biztonsági funkciókkal rendelkezik. A teljesítmény beállításához azonban továbbra is elengedhetetlen egy drága lézer teljesítménymérő.

3. Terv: A "Költség Nem Számít" Professzionális Verzió (Kb. 900 000 Ft+)

Ez a terv a lézertechnológiában elérhető csúcskategóriás alkatrészekre épül, a cél a maximális stabilitás, precizitás és biztonság.

Lézer Dióda

Csúcskategóriás, hűtőtalpra szerelt dióda (pl. Coherent, Lumentum) + TEC (Peltier) modul

A TEC modul aktív hűtést és fűtést biztosít, így a dióda hőmérséklete és hullámhossza tizedfokos pontossággal stabilizálható.

150 000

Lézer Meghajtó

Laboratóriumi, precíziós lézer dióda vezérlő (pl. Thorlabs, Wavelength Electronics)

Digitális vezérlés, integrált TEC vezérlő, többszörös biztonsági reteszelés (interlock), PC-s csatlakozás és adatgyűjtés.

250 000

Hűtés

A TEC modulra épülő, nagyméretű hűtőborda, nagy légszállítású ventilátorral, a vezérlő által szabályozva

A legstabilabb hőmenedzsment, ami garantálja a konzisztens kimeneti teljesítményt és a hosszú élettartamot.

45 000

Optika

Több lencsés, diffrakció-limitált, aszférikus lencserendszer (pl. Edmund Optics)

A fizikailag lehetséges legjobb nyalábminőséget biztosítja, gyakorlatilag nulla szórt fénnyel.

50 000

Áramforrás

Orvostechnikai minősítésű, beépíthető tápegység (pl. Mean Well)

Extrém stabil, zajmentes, minden létező elektromos védelemmel ellátott tápellátás.

35 000

Ház és Kapcsolók

Egyedi, gépileg megmunkált alumínium ház, beépített mechanikus shutter, vészleállító gomb, kulcsos kapcsoló

Maximális mechanikai védelem, árnyékolás és professzionális biztonsági funkciók.

60 000

Védőszemüveg

Prémium minőségű, minősített OD 7+ védőszemüveg (pl. Laservision, NoIR Laser)

A legmagasabb szintű védelem, kényelmes, széles látóterű kialakítás.

70 000

Kötelező Műszer

Kalibrált, termikus lézer teljesítménymérő (pl. Ophir, Thorlabs)

NEM OPCIONÁLIS! Enélkül egy ilyen rendszer beállítása és hitelesítése lehetetlen.

300 000

ÖSSZESEN

~960 000 Ft

Konklúzió: Ez a verzió már egy kutatási vagy ipari szintű lézerberendezésnek felel meg. A költsége jól mutatja, hogy egy megbízható, biztonságos és precíz, nagy teljesítményű lézer miért kerül annyiba, amennyibe. Az ára már bőven a professzionális, orvostechnikai minősítéssel rendelkező terápiás készülékek kategóriájában van.

Daloselefánt Creative Commons License 2025.08.25 0 1 406

2 éve diagnosztizáltak gerincsérvvel, számos terápiás megoldást kipróbáltam, de nekem a lágylézer terápia volt a nyerő. Én 1 hónapja vásároltam részletfizetésre Safe Laser készülékemet a terapia24 üzletéből. Ingyenes orvosi tanácsadást is kaptam mellé, illetve kipróbálhattam mindegyik lézer készüléket, az én tüneteim már néhány nap használat után enyhülni kezdtek, csak ajánlani tudom!

Cfonya Creative Commons License 2025.07.30 0 0 405

Aztán azóta sem válaszolt senkinek, több, mint egy éve.

Előzmény: Mesterlaser (388)
Cfonya Creative Commons License 2025.07.23 0 1 404

"Az Aliexpressen 25-40 ezer Ft körül lehet venni lágylézer készüléket"

Belinkelné a szóban forgó készüléket? Előre is köszönve.

Előzmény: elefántrigó (400)
Agika21 Creative Commons License 2025.06.19 0 0 403

Szia.  Szívelégtelenségre hogy kell  kezelni?

Köszönöm  válaszod.

55judit Creative Commons License 2025.06.09 0 0 402

Én is erre jutottam. Törzsizom erősítés. És általában minden izom erősítése.

Előzmény: elefántrigó (401)
elefántrigó Creative Commons License 2025.06.08 0 1 401

Derékfájásra a legjobb gyógymód a rendszeres gyógytorna. Tapasztalatom szerint.

Előzmény: 55judit (390)
elefántrigó Creative Commons License 2025.06.08 0 0 400

Az Aliexpressen 25-40 ezer Ft körül lehet venni lágylézer készüléket, de a jóval drágább is ugyanazt tudja.

Az AI szerint a lágylézer független vizsgálatok szerint max. 1-2 cm mélységig rendelkezik terápiás hatással. Ugyan 10 cm-re is behatol, de  addigra annyira legyengül, hogy nincs hatása. Nagyobb mélységben csak közvetett hatás érvényesülhet a keringés vagy az idegrendszer útján. Szívbetegség kezeléséről nincs tudományos vizsgálat - az előbbiek alapján nem valószínű, hogy arra hatásos lenne.

55judit Creative Commons License 2025.06.03 0 1 399

Ilyenről nem hallottam de megkérdeztem a Perplexity-t. 

Perplexity keresése alapján:

"Safe Laser és szívnagyobbodás

A Safe Laser, illetve általában a lágylézer-terápia főként mozgásszervi, bőrgyógyászati, fogászati, illetve rehabilitációs célokra ajánlott. Hatásmechanizmusa a sejtek öngyógyító folyamatait serkenti, csökkenti a gyulladást, fájdalmat, javítja a vérkeringést, gyorsítja a sebgyógyulást és a szöveti regenerációt61016. A Safe Laser készülékek alkalmazási területei között azonban nem szerepelnek szív- és érrendszeri betegségek, így a szívnagyobbodás sem"

Előzmény: a-Lucifer (398)
a-Lucifer Creative Commons License 2025.05.29 0 0 398

Üdv! 

Valahol azt olvastam, hogy szívnagyobbodást is kezeltek vele sikeresen. Erről érdekelne pár információ. Melyik laser alkalmas ilyen kezelésre? Mennyi ideig tartson egy kezelés? Mennyi idő alatt lehet javulást elérni ezzel a megoldással? Igazából a kiskutyámról lenne szó, rajta szeretnék segíteni, hogy komfortosabb életet élhessen. Jelenleg gyógyszeres kezelés alatt van, folyamatosan kell szedni több gyógyszert is neki. Válaszát előre is köszönöm!

Kellisa71Sissy Creative Commons License 2025.01.29 0 0 397

Kedves Alexis! 
megosztanál kérlek további tapasztalatokat? 

kellett mégis műtét, vagy javult annyit, hogy a lézer elég? 

köszönöm előre is! 

Előzmény: alexix299 (381)
Kellisa71Sissy Creative Commons License 2025.01.29 0 0 396

Kedves Kleo777, 

mostmar elég sok idő eltelt, megosztanál kérlek további tapasztalatokat? 54 éves vagyok és engem is térd protézissal akarnak műteni, kiváncsi lennék neked bevált-e. Köszönöm előre is. 

Előzmény: kleo777 (392)
I k r e k Creative Commons License 2025.01.29 -1 0 395

Szia!

Ne kérj elnézést, ezek a tények! Én teljességgel elhiszem és megértem a leírt problémákat.

Nem értek egyet a gyártóval, de ez van...

Ilyen világot élünk sajnos. Ilyen bizniszekkel vagyunk körülvéve! A mutyi, az üzlet a lényeg! A pénz, a haszon és nem a humánum dominál.

Ők is próbálják a legolcsóbban összehozni, hogy hatalmas haszonnal lehessen értékesíteni!
Csalódtam! Azt gondoltam, hogy félmilliós, milliós egészségügyi készüléknél már megvan a minőségre való törekvés!
Hát nem! Megint győzött a kapzsiság!
Tényleg igaz, hogy ha valami igényeset szeretnél, csináld magad! 

Köszönöm, hogy megosztotad a tapasztalataidat, véleményedet!

Előzmény: Zsolt8282 (394)
Zsolt8282 Creative Commons License 2024.10.03 -1 2 394

Sziasztok,

Pár hete használom a Safe Laser500-at, és van pár dolog ami eléggé elgondolkoztat....

470.000-ft os lézer!!!! és nem lehet egy minőségi töltöt hozzá adni?

Egy utolsó Temu-s legolcsóbb kinai töltő van hozzá?

900ft- a Temun az a fajta töltő. 

Ha nem vigyázol kicsúszik belőle az elem. Most komolyan:( Éjszaka azon agyaltam, hogy fal mellé teszem nehogy arra ébredjek, hogy kiesik a polcról.

NE haragudjatok de ezekkel nem értek egyet:(

Másik: az adapter egy legolcsóbb "no name" adapter. Kb.1.500Ft a Lehel piacon a kinaiaknál, vagy netről rendelve. 

470.000 ft-ot fizetek ki!!

Másik: az elem:nem lehet valami minőségibb 18650-es elemet adni hozzá? Nem valami "Xtrail "vagy mi a neve??..... Esetleg 1db tartalék elem ha már félmiliió forintot adok érte?

Az elem+töltő+adapter: kb nem több mint 5-6.000ft.

A laser fém váza: legyen kb 6000 ft(elemlámpa váz) 6-9.000ft-ért már kis fém vázas elemlámpát veszek.

Szál optika: legyen.15.000 ft

Or kezelő(2db műanyag) legyen: 5.000 ft

Piros doboz amibe van: 15.000 FT

Összesen: kb. 40.000 ft(és most nagyon jószívű voltam)

A laser feje: kb 6cm fej az elemlámpa végén. Az kerül 470.000ft-ba?

Értem én, hogy 880nm meg  akkor is,

Értem én, hogy tudás áll mögötte, meg sok kisérlet, meg sok munka, meg stb...stb...

Adjunk ezekre: 35.000 ft-ot eladott darabonként

Mi kerül ebbe 470.000ft-ba?

Ez egy max 130.000ft-ot érő laser.

300-400% os áron adni?

Mindenkitől elénézést kérek. Csak megosztottam véleményem.

fogaskigyó Creative Commons License 2024.07.28 0 0 393

Érdeklődnék,hogy a safelaser 500-ast néztem ki. Kinek van tapasztalata.A jobb térdemben erős porckopásom van.Teniszezem közben nyilalást érzek nem szeretném abbahagyni a teniszt.

Köszönöm a válaszokat 

kleo777 Creative Commons License 2024.07.07 0 2 392

Kedves Fórumtársak!

Két hete került a családba ez a fantasztikusan szuper készülék: Safe Laser 500!

Nem hiszek a csodákban és ha más mondja, hajlamos vagyok a szkepticizmusra, de most magam tapasztalom jótékony hatását és csak azt sajnálom, hogy mindez már nem évekkel ezelőtt történt meg velem.

A jobb térdemre előjegyezték a protézist, és pánikomban megrendeltem a készüléket.

Ahogyan a tanácsadó javasolta, eddig még csak heti két alkalommal használtam mindkét térdemre, de máris hatalmas javulást érzek, reggelente könnyedén kelek ki az ágyból, hosszabb ülés után nem támaszkodom a bútorokra, hogy lassan bejáratódjon a térdem, egészen fitten közlekedem, visszanyertem a vitalitásomat és ez pszichésen is nagyon jót tesz!

A térdeim mellett elkezdtem kezelni a kezeimet is, a bal kezemben könyök alagút szindrómát diagnosztizáltak, attól zsibbad a kisujjam –itt még nem érzékelek változást, a jobb kezem a rendszeres számítógéphasználattól és rajzolástól folyamatosan túlterhelt, a hüvelykujj és a középső ujj gyakran fáj, gyulladt -  3 kezelés után már könnyebben mozog és kevésbé érzékeny.

Tervezem a deréktáji szakasz kezelését is, na meg, ha már itt van, az arcbőr regenerálását, de bár nehezemre esik, egyszerre nem akarok mindennek nekiesni. Egyelőre beosztottam napi váltásban a térdek és a kezek kezelését. Egyébként is türelmet igényel, egy térd 6x4,24 perc.

De közben kezeljük a férjem vállának fájdalmait, ami már enyhül és a kutyusunk lábsérülését, ami szintén már gyönyörűen gyógyul.

Érdekelne, hosszabb távon van-e valakinek tapasztalata, hány hét, hónap után szűnik meg úgy a fájdalom, hogy tartósan jól érzi magát és már nincs szüksége a folyamatos kezelésekre, vagy csak ritkábban, pl. egyszer egy héten a szint megőrzésére. Vagy ez vágyálom? Mert persze a fájdalmat okozó porckopás nem tűnik el, legalábbis a műtétre megérett már biztosan nem….

Köszönöm, ha valaki megosztja, a hasonlóan súlyos porckopásos fájdalmainak több éves kezelési eredményét.

Én is be fogok számolni, hol tartok pár hét, hónap múlva.

Egyelőre nagy eufóriában vagyok!

perla67 Creative Commons License 2024.06.20 0 0 391

Kedves Alexix!

Hasonló problémával küzdök, gondolkozom a Safe Laser vásárláson. Neked használt? Leírnád a tapasztalaid?

Előzmény: alexix299 (382)
55judit Creative Commons License 2024.04.24 0 0 390

Úgy írok, hogy én csak találgatni tudok: nem lehet hogy a kezelési idők nem a megfelelőek? Hozzáértő javasolta hogyan kezeld magad, vagy magadtól az érzéseidre hallgatva?

Nekem 500-as van. Kisebb fájdalomra, égésre jó, a seb hamarabb gyógyul a kezelés által. Viszont a derékfájásomat nem tudom csillapítani ami keményebb fizikai munkától adódik rendszeresen. Egyedül élő kisnyugdíjas vagyok, a munkát muszáj elvégezni, viszont a kezelési tanácsokat már nem tudom megfizetni. Mikor vettem a lézert, egyszerűbbnek gondoltam a vele történő kezeléseket.

Előzmény: Huszas05 (389)
Huszas05 Creative Commons License 2024.04.08 0 0 389

Masterlaserhez intézem a hozzászólást, az 5 hete vásárolt méregdrága 1800-as lézerrel kapcsolatosan. Lábfejet, sarkat (talpi részen), kéz ujjait és térdet kezelek vele, de eddig semmilyen pozitív változásról nem tudok beszámolni, ami hatalmas csalódás számomra. Térdet 5 ponton hetente 3x 5 percet, más testrészeken 3 percet és naponta. Miért nem működik nekem, mint fájdalom csillapító és gyulladáscsökkentő?

Mesterlaser Creative Commons License 2024.03.13 0 1 388

Akit érdekel sok sok információ, magárol a termékről, valamint magáról a lézerről, hogy miért is jó..és hogyan működik, valamint a szervezetünket miért is gyógyítja ilyen hatékonyan, az kérdezzen bátran.. mint a feltaláló Dr. Mester Endre unokáját, engem!!

Barack_palinka Creative Commons License 2024.02.22 0 0 387

Hasonló cípőben járok, csak 42 évesen.

Segített valamit a safe laser?

Előzmény: alexix299 (381)
Londontime Creative Commons License 2024.02.21 0 0 386

Sziasztok segítsetek légyszíves.

Szerintetek Hipertófiás hegen is tud segiteni a lágylézer? Mert azt irja hoyg lebontja de jobb lenne ha valaki már tapasztalt ilyet,

Nagyon szépen köszönöm

Huszas05 Creative Commons License 2024.02.11 0 0 385

Kedves Éva!  Van javulás ? Zalaegerszegi, megkérdezhetem?

Előzmény: Antaleva (384)
Antaleva Creative Commons License 2024.02.05 0 0 384

Üdv!

4 napja használom a safe lézer 1800. Műtétre javasoltak a csípőmmel. Bízom a lézerben.minden nap orvosi előírás szerint használom. Érzem hogy valami történik a kezelt területeken. A fájdalom egyenlőre még meg van..Mikrocirkuláció a,salaktalanítás. Remélem ezután elkezdődik a gyógyulás. Jelentkezem a változásokkal majd.

Huszas05 Creative Commons License 2024.02.02 0 0 383

Kedves Alexisz ! Vásárláson gondolkodunk figyelemmel kísérjük a bejegyzéseit.

alexix299 Creative Commons License 2024.01.22 0 1 382

1, beszámoló: egy hete használom a Safe lézert , a sántitás és az állandó szúró fájdalom megszűnt. Nyomásra és nem szokványos mozgásra még fájnak a térdeim. A fogaim érzékenység /gyökértömés cserék voltak, de sokszor belenyilalt a fájdalom/ teljesen elmúlt. Szóval eddig jól szuperál! 

alexix299 Creative Commons License 2024.01.16 0 0 381

Helló. Vállalom, hogy leközvetítem az esetleges gyógyulásomat! Megvettem az 500-at, mivel más esély már nincs! 54 évesen nem akarom abba hagyni a sportot/ csak kocogás, kék pályás síelés! /és nem akarok 6-8 év múlva térd protézist!

Szóval 2022-től nehezen szálltam ki a kocsiból, alig tudtam elindulni, mindkét térdem fájt. Utána jött egy bal térd porcműtét, majd most egy jobb térd sérülés, alig tudok járni. Az MR azt mutatta, hogy a jobb térdemet azonnal műteni kell, amúgy mindkettő kívan, sport többet nem lesz, esetleg csak injekciókkal, de az is csak 5-7 évig fog hatni, utána már az sem! Szóval kerestem mást, remélem ez a laser megoldja a problémát. Ezen kívül inysorvadás és a rendszeres kezelések ellenére fogfájdalmak is vannak, azt is kezelem a laserrel! Szóval azt mondták egy hónapon belül hatnia kell.

Amennyiben javulás lesz írok! Illetve, ha csodás gyógyulás lesz és újra tudok kocogni, akkor a gyógyulás alá támasztás érdekében újra megcsináltatom az MR vizsgálatot! 

kapito33 Creative Commons License 2023.09.18 0 0 380

Üdvözlöm Judit.

Önnek segitettt teniszkönyök problémájánál a Safe laser 500?

Előzmény: 55judit (48)
zmrzlina Creative Commons License 2023.01.12 -1 0 379

A SafeLaser gyógyító hatását elismerem, de a hiénizmus tipikus példája. A néhány ezer forintból összeállítható készüléket ilyen pofátlan áron árusítani és a beteg emberekből meggazdagodni csak a legaljasabb emberek képesek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!