Keresés

Részletes keresés

Dorien- Creative Commons License 2025.10.29 0 0 4135

Örülök neki! :)

Nálam most már évek óta nem jött elő a fülzúgás. Azt hiszem eléggé megértettem, hogy nekem miért alakult ki és milyen dolgokon kellett változtatnom a megszűnéséhez.

Előzmény: Diótörő (4134)
Diótörő Creative Commons License 2025.10.29 0 0 4134

Kaptam bórsav tartalmú kis ampullát a dokitól, de eddig nem használtam. Most két napja becsepegtetek és szinte teljesen elmúlt.

Próbáljátok ki, szerintem recept nélkül is kapható.

Boramid a neve.

vau1111 Creative Commons License 2025.10.04 0 2 4133

Egy kis érdekesség, ha valakinek épp ilyenje van. Nyaki gerinc rendellenesség is okozhat tinnitus-t, nem kell hozzá fülgyulladás vagy hasonló. 2 hete beállt a nyakam, voltam dokinál, javul szép lassan, de érezhetően megerősödött a fülem sípolása is. Mint korábban írtam, a sípoláson régóta nem problémázom, ki tudom kapcsolni a tudatomból, de jól érezhetően hangosabb. Ami kellemetlen, hogy időnként a teljes hallásra is kihat, az érintett fül időnként dugultabb érzésű, és a térhallás is elmászott. Doki megnyugtatott, hogy az ideggyulladás elmúltával ez is megjavul.

Azaz ha valakinek fülzúgása mellett merev a nyaka, fájdalom sugárzik vállba/könyokbe/csuklóba/ujjakba/állcsontba, lehet az okot a testtartásban, ill. nyaki csigolyáknál kell keresni. Megfelelő gyógytornával javítható/gyógyítható.

Diótörő Creative Commons License 2025.09.01 0 0 4132

Van infra lámpám, azzal megpróbálom, talán sikerül, ha nem, akkor megsüketülök:-)

Előzmény: Tralfamador Zog (4130)
Dorien- Creative Commons License 2025.08.30 0 1 4131

"Szerintem a cicergéssel nincs értelme vacakolni, az már marad."

Ha van gyulladás, akkor azt kell kezelni. Általában a pangó folyadék erősíti fel a belső hangokat a zavaró tartományba.

Előzmény: Diótörő (4128)
Tralfamador Zog Creative Commons License 2025.08.25 0 1 4130

mindezt 2 hozzászólással ...

A másikat bemásolom: "2 éve diagnosztizáltak gerincsérvvel, számos terápiás megoldást kipróbáltam, de nekem a lágylézer terápia volt a nyerő. Én 1 hónapja vásároltam részletfizetésre Safe Laser készülékemet a terapia24 üzletéből. Ingyenes orvosi tanácsadást is kaptam mellé, illetve kipróbálhattam mindegyik lézer készüléket, az én tüneteim már néhány nap használat után enyhülni kezdtek, csak ajánlani tudom!"

Fantasztikus dolog ez  a Lágy Lézer, gerincsérvre ÉS fülzúgásra is jó!

Előzmény: Daloselefánt (4129)
Daloselefánt Creative Commons License 2025.08.25 0 0 4129

Sziasztok!
Én is fülzúgással küzdöttem, míg egy TV-ben látott reklám felhívta a figyelmemet a lágylézer terápiára. A Safe Laser készüléket tudom ajánlani mindenkinek fülzúgásra, nekem teljesen bevált! Én a Safe Laser 150 készülékem a terapia24 üzletben vásároltam, kipróbálhattam az összes terméket a bemutatóteremben illetve egy szakorvos is díjmentesen segített a választásban :) Csak ajánlani tudom a Safe Lasert mindenkinek aki hasonló cipőben jár!

Diótörő Creative Commons License 2025.08.03 0 0 4128

Sziasztok Fülesek :-)

Nálam mostanában jött elő a - na milyen szót használjak erre - fülcsengés, vagy inkább a cicergés.

Persze így hetven felett ez nem ritkaság, de van haszna is, mert így jöttem rá, hogy a szívem néha kihagy, aztán meg persze felgyorsul és bepótolja, ami kimaradt.

Egyszerűen a cicergés hangja a szívverés ütemében változik és ez este elalvás előtt már zavaró.

Irány a doki és két hét múlva megyek EKG-ra. Szerintem a cicergéssel nincs értelme vacakolni, az már marad.

Andresas Creative Commons License 2025.01.16 0 0 4127

Köszönöm a tartalmas válaszokat, nekem a koromhoz képest jó a hallásom! Szép napot! Megyek nyaki ultrahangra! 

Előzmény: vau1111 (4126)
vau1111 Creative Commons License 2025.01.15 0 0 4126

Annyit kiegészítenék, hogy egészségesen nem baj a lemerülés. Bármilyen felsőlégúti betegséggel orosz rulett, mert az arcüregekbe bejutott vízzel mindenféle egyéb fertőzést lehet adni a megfázással legyengült nyálkahártyának, ami simán begyullaszthatja a középfület.

Előzmény: vau1111 (4124)
vau1111 Creative Commons License 2025.01.15 0 0 4125

Fejhallgató/fülhallgató:

Az agybadugós fülhallgatókat el kell felejteni! Azok szépen felgyűjtik a fülzsírt, kicsit betömörítik, és nagyon jó kis fülzsírdugókat, hallójárat gyulladásokat tudnak okozni. A fejhallgató az rendben van, bár elalváshoz nem igazán kényelmes. A háttérzene vagy hasonló ötlet az egyébként jó, és ajánlott

Előzmény: Dorien- (4122)
vau1111 Creative Commons License 2025.01.15 0 0 4124

Doriennel abban egyetértek, hogy a megfázás plusz fürdő nem tett jót, nagyon valószínű, hogy ez az oka (de csak valószínű). Én azért nem simán a fülkürtöt diagnosztizálnám, annál lehet ez bonyolultabb.

Ha nem érzel dugultabb hallást, akkor elvileg nem akkora a baj. Ha a fertőzés teljesen elmúlik, simán elmúlhat vagy csökkenhet a sípolás. Ha esetleg a pulzusodat hallod, az egyértelműen gyulladás vagy fizikai dugulás jele.

A fülkürt (Eustach kürt - a középfület választja el az orrüregtől) és a hallójárat nem ugyan az! Víz alá merüléssel először a hallójárat telik meg vízzel (belemegy a fülbe a víz), ha az orron keresztül bejut a víz, az megtölt(het)i az arcüregeket, ami ugyancsak nem nagy probléma. A fülkürt úszáskor, merüléskor le kell zárjon, a középfülbe nem mehet víz. Viszont ha a fülkürt begyullad, akkor nem tudja kiegyenlíteni az orrüreg és középfül közötti nyomást, és mindenféle galibát okoz.

Napi rendszerességgel úszom. Nem okoz problémát a víz alá merülés, az én sípolásom korábbi dobhártyaszakadások és foltozások eredménye. A valsalva manővert (orrbefog, nyel v. fúj) rendszeresen használom, nekem be sem kell fogni az orromat. Dobhártyát ez nem tud beszakítani, bármit is írnak a neten (extra gyenge a dobhártyám, és nem szakítottam be, sőt ezzel teszteltem, amikor uszodában fülöncsaptak, és be is szakadt - akkor kívülről is jól hallhatóan nyekergett a kiáramló levegő miatt), de ha fertőzés van arrafelé, benyomhatja a fertőzést a középfülbe, ami nagyon nem jó ötlet.

Ha fül-orr-gégészhez mész, mondd el, hogy megfázás és fürdő után jött elő, szerintem középfülgyulladás jeleit kéne keresnie. Az eddigiek meg gondolom a hallójáratodat már megnézték/kitisztították. Én megintcsak hangsúlyozva hogy nem vagyok orvos vagy gyógyszerész, plusz kerülöm a gyógyszereket ahogy lehet, de egy fül/felsőlégút specifikus antibiotikum kúra lehet hogy segíthet. De ha a doki egyértelműen azt mondja, hogy ez hülyeség, akkor azért a dokinak hinnék.

Előzmény: Andresas (4123)
Andresas Creative Commons License 2025.01.15 0 0 4123

Köszönöm , jól esett a válasz és a jó szándéku tanács, kifogom próbálni! Voltam orr fül orvosnál, hétfőn megyek a negyedikhez! Végig jártam reumát, neurológiait, 28-mri, most is kezelésre járok, nyaki ultrahangos, eddig semmi nem használt! 2hónapja ez megy! 

Előzmény: Dorien- (4121)
Dorien- Creative Commons License 2025.01.15 0 0 4122

Az éjszakai elalvást elősegítheted halk zenével, akár fejhallgatóval / fülhallgatóval.

Meg előtte tusolás, fürdés nyugtató illatú tusfürdővel, fürdősóval, hogy ellazulj. Víz ne menjen a fülbe, füldugót is lehet használni ehhez.

Sok sikert!

Előzmény: Andresas (4120)
Dorien- Creative Commons License 2025.01.15 0 0 4121

Valószínűleg a fürdőben víz jutott a füledbe és most az Eustach kürtben csinálja a zümmögést. Ha elmúlik a gyulladás, kiürül a víz és jó eséllyel megszűnik a zúgás. Nálam is eltartott pár hónapig a sztori. Amit nagyon megtanultam, hogy a víz alá merülést kerülni kell. Tusolásnál is csak finoman, a kisujj végével szabad tisztítani a fület.

Fül-orr-gégésznél voltál?

A kipattintást próbáltad már? Orr befog, fej előrebillent, nyel és fúj (finoman, a dobhártyát ne szakítsd be). Nekem anno javasolta a doki, hogy ezt napjában többször csináljam.

Előzmény: Andresas (4120)
Andresas Creative Commons License 2025.01.15 0 0 4120

Elmondom hogyan történt! Egy ismerősöm Megkértelek vigyem el Pilisszántóra, ott van egy Gyógyító csillag nevü kegyhely! November 3-án történt, nagyon jó idő volt egy pólóra levetköztem, estére már lebetegedtem, fejfájás hasfájás, volt minden! Hétfőn egy fürdőben voltam, ott kezdődő egy pár perces zúgással, az a hét kis zümi volt de elmúlt! Következő héten már kezdődött az orvosokhoz járás, azóta folyamatosan minden hétre jut 1-2! Jövő héten Szigony utca lesz! Hát ez a zümi története! Plusz éjszaka is alig alszom, mert akkor erősödik fel igazán! Erre vártam tanácsot, nem pedig kioktatás! Szép estét mindenkinek! 

Előzmény: vau1111 (4118)
Andresas Creative Commons License 2025.01.15 0 0 4119

Szia vau1111! Köszönöm a pozitív választ, ezt vártam ettől az oldaltól,.nem a letolást! Kár hogy nem lehet itt privát beszélgetést folytatni! 

Előzmény: vau1111 (4118)
vau1111 Creative Commons License 2025.01.15 0 2 4118

Wajmi láthatóan elvesztette a türelmét. Az tény, hogy ha ennyire foglalkoztat a téma, nem lesz egyszerű az út. Ha nem közvetlenül fizikailag megoldható a probléma (fülzsírdugó, dobhártya sérülés, hallójárat vagy középfül gyulladás), akkor a megoldást önmagadban kell keresni. De lehet gerinc eredetű is, ha meghúztad a derakadat, elaludtad a nyakadat, stb., az is okozhatja.

A gyógyszeres út zsákutca.

Ha jólesik, írass fel nyugtatót/antidepresszánst, bár azt hiszem vannak vény nélkül kapható készítmények is. Azt tudnod kell, hogy az antidepresszánsokhoz könnyű hozzászokni, viszont nehéz lejönni róla. És általában a mellékhatások között szerepel az első pár hétben az állapot rosszabbodása is.

A környezeremben azt látom, hogy 60 év felett a szedett gyógyszerek számával egyenesen arányos az illető állapotának leromlása. A gyógyszeripar szorítását érdemes minél tovább elodázni. Kapsz egy nyugtatót, majd pillanatok alatt szedsz még 3 gyógyszert a mellékhatásaira, ami még több gyógyszert generál.

Csak amit írtál, hogy kaptál nootropilt...

"A Nootropil esetében leggyakrabban tapasztalt mellékhatások a következők: fokozott motoros aktivitás, testsúlynövekedés, idegesség, alvászavarok, hangulatzavarok, gyengeség."

Kell még hangsúlyozni? Ha e mellé kapsz idegnyugtatót, van 2 gyógyszered, amik kiütik egymás hatásait. A nootropilt felejtsd el (nem vagyok orvos se gyógyszerész)

Egy érdekesség:

Amióta figyelem ezt a topikot, a sípolásom határozottan erősebb lett. Csak egyszerűen azért, mert jobban figyelek a témára. Nem is leszek itt sokáig.

Amit még megtehetsz:

Ha ennyire határozottan emlékszel a zúgás kezdésének időpontjára, érdemes visszagondolni, történt-e közvetlenül előtte bármi, ami előhozhatta.

Ha meg mint írtad pár napja:

"Ma is a voltam nem régen a Duna parton bicajozni, semmi zúgás sem volt, haza értem fél órára rá még elkezdted a zizzegést!"

Éld a szokásos életedet, élj, élvezd a normális tevékenységeidet! Amig tevékeny vagy, ezek szerint nem is hallod a zúgást. Ha egy tevékeny nap után este bezuhansz az ágyba, lehet csak reggel veszed észre, hogy egész nap sípoltál. És akkor a kezedben a kulcs.

Ennél többet nem tudok segíteni.

Előzmény: Andresas (4117)
Andresas Creative Commons License 2025.01.15 0 0 4117

Kedves Wajmi! Köszönöm a kioktatás, inkább kis együttérzést, tanácsot várnék el tőled, nem letolást! Nekem még annyira új ez a fűlzúgás, sípolás, alig több mint 2hónapos! Annyi bűnöm hogy próbálok tájékozódni az oldalon, hogy lehetne elviselhetöbbé tenni, vagy még is szünjön! Szép napot kívánok! 

Előzmény: Wajmi (4116)
Wajmi Creative Commons License 2025.01.14 0 0 4116

persze, ha szeretnég átstrukturálni az idegi szinapszisokat akkor szedjed őket...szerintem nem különösebben érdekel, hogy miket irogatunk itt, csak tolod a szöveget már bocsi...

Előzmény: Andresas (4115)
Andresas Creative Commons License 2025.01.14 0 0 4115

Az lenne a kérdésem, az orvos ír fel valami féle hagulagt javítót vagy anti depresszánst hogy elviselhetőbb legyen ez a fűlzúgás, mert nagyon erősen zűg! 

Dorien- Creative Commons License 2025.01.13 0 1 4114

Létezik objektív tinnitus is, ami az orvos által is hallható, ha belehallgat a füledbe egy fonendoszkóppal. Tény, hogy ez sokkal ritkábban fordul elő, a szubjektív tinnitus a gyakoribb.

https://bhc.hu/betegsegek/fulzugas

Előzmény: vau1111 (4113)
vau1111 Creative Commons License 2025.01.13 0 0 4113

Csak ha már vélt pontatlanság miatt le lettem barmolva, pontosítsunk:

"Ezt csak te tudod megítélni, mert a külvilág számára általában nem hallható."

A külvilág számára nem hallható. Szubjektív érzékelésről beszélünk.

Előzmény: Dorien- (4111)
Dorien- Creative Commons License 2025.01.13 0 1 4112

Igen, a topikot visszaolvasni is ésszerű lenne.

Előzmény: Andresas (4099)
Dorien- Creative Commons License 2025.01.13 0 0 4111

Persze, a halláshoz hozzátartozik egy bizonyos zaj, ami külső és belső hangok összessége. Ahogy a tengeri kagyló is "zúg", úgy a fülkagyló is. Amikor ez a zaj válik kimondottan zavaróvá, hangos sípolássá, zúgássá, akkor beszélhetünk tinnitus-ról. Ezt csak te tudod megítélni, mert a külvilág számára általában nem hallható.

Előzmény: vau1111 (4098)
Nick & Nick Creative Commons License 2025.01.13 0 0 4110

Az még a kellemetlen a fűlsípolásomban, hogy nem hallom

meg tőle a halkabb beszédet, sőt szerintem szövegértési zavart is okoz,

mintha nem jutna el a tudatomig az információ.

Vissza is kell kérdeznem és ez felbosszantja a környezetem.

Andresas Creative Commons License 2025.01.11 0 0 4109

Diótörő sorstársamnak! Én írok kicsit magamról, hogy miért fogadom el ezt az új helyzetet! November 10-ig éltem a nyuggernek vidám életet, kisebb vérnyomás problémával! Buli, Fanta, bográcsozás, grillezés, utoljára még hatalmas tatárbifsztekkel léptem meg a barátaimat! Ma is a voltam nem régen a Duna parton bicajozni, semmi zúgás sem volt, haza értem fél órára rá még elkezdted a zizzegést! Sokan írják szokd meg, hát egyenlőre még bízom az orvosok án! Van időpontom a Szigony utcai klinikára, remélem tudnak valami biztató mondani! Zúgás mentes estét és éjszakát mindenkinek! Remélem mielőbb lebirkozzuk! 

Előzmény: Diótörő (4107)
Wajmi Creative Commons License 2025.01.11 0 0 4108

Konfuciusz, kínai filofózus: „Nem az a dicsőség, hogy soha nem esünk el, hanem az, hogy mindig felkelünk, valahányszor elesünk. „

Diótörő Creative Commons License 2025.01.11 0 1 4107

Legyél erős, ez a korral járhat, de nem mindenkinél.

Tudomásom szerint a fülben a kis erek vannak elmeszesedve és azok ciripelnek.

Nem akarlak " vigasztalni ", de a Te korodban sajnos egyre inkább lehet előbukkanó problémákra számítani.

Nekem három éve volt prosztata műtétem, amit megelőzően hét !! hónapig viseltem katétert, ami folyamatosan bennem volt,

A Covid miatt nem lehetett műteni.Na ez a ciripelés ahhoz képest nevetséges apróság.

Sajnos ideje hozzászoknod az egyre inkább felbukkanó bajokhoz, hogy megedződjél egy kicsit.

Előzmény: Andresas (4106)
Andresas Creative Commons License 2025.01.10 0 1 4106

Szia Diótörő! Én január 7-én voltam 72-ő,nem legkellemesebb szülinapi ajándék volt, van! Nekem tavaly nov 10-ig normális életet éltem, ez a 2 hónap nagyon letaglózott, remélem javulni fog! 

Előzmény: Diótörő (4105)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!