Keresés

Részletes keresés

Drotszamaras1 Creative Commons License 1,5 órája 0 0 156443

Megyek én is harapok még 1-2 falatot es fürðe és szundi . Szép állmokat mindenkinek ! 

Előzmény: Drotszamaras1 (156442)
Drotszamaras1 Creative Commons License 1,5 órája 0 0 156442

Volt még azért sok fejfájással járó probléma a csodán amit megoldottam . Pl a tipikus zár hiba ! Kettős reteszelésű a zár az összes VW autóban . Amikor nekem elsőnek bezárt a hátsó utastér ajtó 😢 . Kapta ajánlatot a javításra olyan árat  hogy csak néztem . Aztán volt olyan aki azt mondta ,hogy szériája az ajtó borítást és úgy tudja kinyitni az ajtót . Ja a javítási díj után még 1 elem fényezni is kell  . De olyan is volt aki azt mondta az olcsóbb ha a kárpitot vágja és úgy cseréli ki a zárat . S amikor feltettem a kérdést ,hogy honnan lessz rs kárpit (?). Bontóból hangzott a válasz.  Én mondtam ha előbb hoz olyat ami benne van akkor semmi gond . De bizony nem talált természetessen . Rs kárpótolttalálni olyan mint tűt keresni a szénakazalban . Aztán csináltam én egy kis lemezre egy 1,5 mm-es kulcsot és órák kerdése de kiszedtem a csavarokat a kéder gumi mögül csukott ajtónál . Aztán ebből tanulva az első ajtóknák ki is vettem a csavart a műszerfal takarásából . De milyen jó ,hogy ezt tettem ! Mert a következő ajtó bezáródás az anyós ülesnél volt . Akkor megtanultam s kb 5 évente inkább cseréltem zárat mindenhol . De ezt a technikát sokan megtudták s még pénzem is származott belőle. Roncsolás nélkül tudtam javítani a zár cserét . Nem lenne elég az össze újjam hány vw konszen autója fordult meg nálam ezmiatt . Ezért is merem mondani amit mondtam nincs olyan rész amit nem szedtem szét a csodán s nem tudnám elmondása hogyan kell megcsinálni . 

Előzmény: Drotszamaras1 (156441)
Drotszamaras1 Creative Commons License 2 órája 0 0 156441

Még harapni is kéne valamit vacsora gyanánt . Aztan a fürdés s majd azután lesz az ágy megközelítése . 😀

Előzmény: triplaharom (156439)
Drotszamaras1 Creative Commons License 2 órája 0 0 156440

Egyszer megszívatott nagyon . Eltömödött a víz leeresztő kis cső ( az eső csatornában ) s egy eső után ( nem kis eső volt )  be folyt a víz a pollenszűrőnél és azt hittem lukas a fűtő radiátor . Nem gyűlöltem meg ,hogy hiányozhat e a hűtő folyadékból . De azt sem ellenőriztem ,hogy ami csepegett a szőnyegre az édes e (?). S neki estem szétszedni a műszerfalt , mert masként nem ferni a fűtés részhez . Aztán a fűtesnél a terelőről ( hideg meleg levegő terelő lapát )  levált szivacs s ezt kezdte kapkodni az utastérbe a szellőzőkön keresztül . A harmadik eset meg a fűtő hűtő  moci adta meg magát . Tehát én tényleg elmondhatom , hogy nincs olyan rész a csodán amit nem szedtem szét . 

Alvazazaskor meg az üzemanyag tankot is leszedtem , tehát az üzemanyag rendszert is meg kellett bontani . Azt is vagy 5 alkalommal tettem meg . 

Előzmény: Furak (156434)
triplaharom Creative Commons License 2 órája 0 0 156439

Aludjunk akkor, itt már csak 9 fok meleg van.

Előzmény: Drotszamaras1 (156438)
Drotszamaras1 Creative Commons License 2 órája 0 0 156438

A + súly és a fele fogás mentette a hatását . Látom volt ,hogy a gépet el is engedted  és tette a dolgát . Csak így sokat kell kerülni a kis fogás miatt .

Sanyibá neked mekkora a lefelé eltolodás a gép rögzítési pontja és az eke rögzítesi pontja között ? 

Előzmény: ksanyi52 (156429)
Furak Creative Commons License 3 órája 0 0 156437

Akkor el van ő :)

Előzmény: kavicsos1964 (156430)
Drotszamaras1 Creative Commons License 3 órája 0 0 156436

Tapossa még a többit is ami utána van , azt kívánom néki . 

Előzmény: kavicsos1964 (156425)
Drotszamaras1 Creative Commons License 3 órája 0 0 156435

Az a 2050 es dolog már engem biztos nem fog érdekelni .  De sajnos sokan vagyunk így itt . 

Előzmény: kutyás jani (156424)
Furak Creative Commons License 3 órája 0 0 156434

A műszerfalat miért kellett kivenni?

Előzmény: Drotszamaras1 (156431)
ksanyi52 Creative Commons License 3 órája 0 0 156433

Dehogy jó, csak segített feleannyi fogás. Sok helyen rá kellett állni az ekére és úgy szántottunk. Az egyik videón 3.-al mentem az lett volna a jó, de én már nemszaladok utána. Fent van feljebb nézzétek meg!

Előzmény: kavicsos1964 (156423)
Drotszamaras1 Creative Commons License 3 órája 0 0 156432

No de nem is egy nagy dizájn jutott neki 😉 

Előzmény: kavicsos1964 (156422)
Drotszamaras1 Creative Commons License 3 órája 0 0 156431

Abból a 463... ezerből 21 ezer ami nem az én családom és én ( de inkább az én 43-al lábamtól van ott ) tőlem született meg . Általában én csináltam én is az autót . Persze amikor programozni és írogatni kellett abban meg szakember tette ezt meg . De ismertem minden porcikájat az autónak , még a műszer falat is kiborítottam már vagy 3 om alkalommal is . De kuplung , féltengelyek , fékek, vezérlés , futómű mind mind én javítottam . Nincs olyan része az autónak amit nem láttam vagy szedtem szét es raktam össze . Szinte fejembe vannak a biztosíték tábla es a vezeték színek is ( utóbbi azert korlátolt) . Tehát szinte csukott szemmel is ismerem ezt az autót kívül belül . 

Előzmény: trakisbandi (156418)
kavicsos1964 Creative Commons License 3 órája 0 0 156430

Nyírja a füvet az önjárós géppel ! Átjár hozzám trécselni ! Azt mondja fáj mindene de elvan ! Veteményez ,betakarít ,fagereblyét készít stb .

Előzmény: Furak (156427)
ksanyi52 Creative Commons License 4 órája 0 0 156429

Igen, de nagyon kemény volt az alja, sok helyen bele kellett taposni a földbe. Igaz csak kb feleannyit vitt mint eddig, de nekem könnyebb volt. Kapott még 1-1 ,  db 30 kilos sújt a hóna alá csak 1x-2x kellett tolni. Nehéz talaj ez nagyon. Itt egy pár vidi: https://photos.app.goo.gl/SGfN5p1wTDqGK9PR9

Előzmény: triplaharom (156405)
Drotszamaras1 Creative Commons License 4 órája 0 0 156428

Mint írtam nem hobbi autót akarok , azokat már sajnálnám minden nap használni . 

S -cross ? Az első szériák  elég bénák számomra kinézetre . Az újabban meg az 1 literes Turbós motor (?) , de van az 1,4 Turbós is tudom . De kicsi motor túróval ?  Nem jó ötlet számomra . Kezdek arra rájönni ,hogy nem biztos találok magamnak megfelelő autót . Lehet Turbós de nagy köbcentivel , de ne tsi vagy tfsi . A kis motoros Turbós semmi képpen  .  A szívó motoros nagy motorosok még jók lennének számomra, ( igaz tatás autók nemelyik ) viszont azok nagy kasznival rendelkeznek s azt akkor anya nem fogja vezetni . Pedig pár éve  volt ( szerencsére) egy Toyota Avansis ( 2004 es 2 literes motorral  ) is a portán . Azt akkor csak is azért vettem meg mert alkalmi vétel volt és ment volna piacra . Azt elvitte anya 4-5 alkalommal de mindig azt mondta neki ekkora autó nem kell . De szerencsére a 6 alkalommal is azzal volt 🙏 . Neki még az octavia is nagy volt meg csak tölteni,  parkolni ne is kelljen . Tehat neki az octinál nagyobb aztót nem vehetek , kisebbet meg én nem akarok . Szóval vannak problémák nem mondom . De most keresgélni sincs kedvem . Lehet hétvégén elvitetem magunkat itt Vácon egy autó kereskedésbe , amire rámutat anya az lessz . Legfeljebb ő vezet többet , én meg nyugdíjba vonult a vezetéstől . 

. Se bringázás se autózás,  marad a volán járat és kész . Eltudok azzal is jutni a munkahelyemre könnyen , aztán másért meg már nem kell nagyn fog kelleni számomra az autó . Az , hogy a hóbortom és  kettyoságomat abba kell hagyni úgy is . 

Előzmény: Furak (156417)
Furak Creative Commons License 4 órája 0 0 156427

Hogy tarja magát?

Előzmény: kavicsos1964 (156425)
Furak Creative Commons License 4 órája 0 0 156426

Addig még lehet akár mi, jelenleg nincs semmi ami ki tudná váltani az olajat.

Előzmény: kutyás jani (156424)
kavicsos1964 Creative Commons License 4 órája 0 0 156425

A szomszédom 97 tapossa !

Előzmény: Drotszamaras1 (156421)
kutyás jani Creative Commons License 4 órája 0 0 156424
Előzmény: kavicsos1964 (156420)
kavicsos1964 Creative Commons License 4 órája 0 0 156423

Akkor ott jó föld van ! Itt ma a Zetor még két kerékre is felállt a 25cm mélységben ! 

Előzmény: ksanyi52 (156404)
kavicsos1964 Creative Commons License 4 órája 0 0 156422

Hát az enyémben se turbó se olajfogyasztás , se magas fogyasztás nincsen . 

Előzmény: Furak (156396)
Drotszamaras1 Creative Commons License 4 órája 0 0 156421

Pont ma töltötte volna be a 75 ik életévét . Ő már a röngenes mivolta miatt korkedvezménnyel ment nyugdíjba . De neki az utolsó 2 éve már csak a betegségről szólt sajnos . De volt benne makacsság is , pedig még lehettek volna évei . Viszont most ez történt s nincs más . Viszont egy szép beszédet mondott az egyik kollégája s mondott egy érdekes dolgot . Ha ahol dolgozott a Zoli ( mármint röntgen gépek telepítése és mint mérnök) , a világban és az országunkban egy kis lámpa világítana bizony nagy fényesség lenne . Igen a 60 években a Medikor nagy név volt mind itthon és a nagyvilágban egész a közelkeletig . Aztán mivel nagy amatőr rádiós volt , egy rádiós is mondott beszédet . S a végén az ő rádiós nevével búcsúzott . 

90 évig ? Az azért már gombócból is sok , szerencsés ember volt . 

Előzmény: triplaharom (156415)
kavicsos1964 Creative Commons License 4 órája 0 0 156420

Azt olvastam ma hogy a legtöbb autó gyár törli a dízel motorokat a jövő évtől, és hogy nagyon drága lesz a dízeles ,még az üzemanyag is ! Amúgy is már ezév elejétől a 16 évnél idősebb járműveket nem is lehetne forgalomban tartani ,de mivel közfelháborodás lenne belőle senki sem mer hozzá nyulni ehhez még jelenleg ! 

Előzmény: Furak (156394)
trakisbandi Creative Commons License 5 órája 0 0 156419

Sajnos nem volt jó tapasztalatom a szervizekkel (finoman szólva ).

Szidják átkozzák a hulladék (francia csigaevőket ) , akkor ami nem látott Servicét, az mi a franc-ért megy el huszon-évet apró hibákkal. Kicsit elgondolkodtató.

Előzmény: trakisbandi (156418)
trakisbandi Creative Commons License 5 órája 0 1 156418

Igen hasonló korúak, de arra a momentumra szerettem volna ezzel felhívni a figyelmet, hogy ezt a megtett kilómétert az én családom hajtotta bele, (gyerekeim ezen a vason  tanultak meg vezetni) és én szervizeltem,olajcserék, vezérlés, kuplung 150 000-nél, fékek S.T.B. Én készítem fel, hordom műszaki vizsgára is.

Előzmény: Drotszamaras1 (156413)
Furak Creative Commons License 5 órája 0 0 156417

Tudom, de van itt az utcában ezekből amik minden nap megy.

Feri bátyám 40 éve hajtja(és már ő is használtan vette) minden áldott nap a Vaz 2103-at a világ kilómétere benne van, de megy. Wartburg-al meg én is jártam napi szintem úgy ahogy a 120-al is.

Esetleg SUZUKI SX4 S-CROSS?

Előzmény: Drotszamaras1 (156408)
Furak Creative Commons License 6 órája 0 0 156416

Én most az új benzineseket írtam/gondoltam, a régi az más.

Előzmény: trakisbandi (156407)
triplaharom Creative Commons License 6 órája 0 0 156415

Ő is 7o fölötti volt már ? Szerintem aki végig dolgozta az életét, az bizony mindönképpen mögérdemöl  15-20 év nyugdíjas kort egészségben eltöltve !

Családunk régi barátja volt, szögről végre rokon is Sanyi bátyám, ő legalább elhúzta 9o éves koráig az elmönetelt. Több mint 3o évig volt nyugdíjas, mert a sok év fapados buszozásra járt neki valamennyi korkedvezmény. Igaz hogy már az utóbbi években nem vezethetött, mert erősen mögromlott a látása.

Előzmény: Drotszamaras1 (156410)
Drotszamaras1 Creative Commons License 6 órája 0 0 156414

Ja , tudtam én ,hogy gondom van a rövidtávú memóriával . A hosszú tavúra meg már nem is emlékszem 😀😁🤣😂

Előzmény: triplaharom (156411)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!