Ez az inger nekem is nagyon furcsa: nagyon erős és akkor is van ha cső egy kicsit is megtörik. Ez olyan mint a kapunyitási pánik- ha hazaérsz már a kapuban nagyon kell vécézned :)
Old Piet vagyok csak kiléptetett a rendszer. Szóval túl vagyok a rezüm-ön. Önmagában szuper volt,(másnap vagyis tegnap már nem is vérzett), katéter bennem még több mint egy hétig, így nem tudom mi változott a lényeget tekintve. A TUR egy húsdaráló volt ehhez képest, itt csak húgycsövön keresztűl beszurkálnak a prosztatába és szövetet eltávolítanak. Altatóból két szippantás és arra ébredtem hogy a korteremben vagyok és mindenen túl(talán jó félórával később) Mestinont nekem is felírtak az az izmokra(is) van a vízelettartás miatt. Úgy látszik nehéz eltalálni hogy jól ürüljünk de vissza is tudjuk tartani.
Emlékszem, korábban is írtad már, hogy több TURP-od is volt. Régebben valahol azt olvastam, hogy TURP után már nem lehet Rezüm-ot végezni. Akkor ezek szerint ez nem igaz? Bár egy amerikai urológus az oldalán írt arról, hogy bizonyos esetekben lehet kivételt tenni, de nem gondoltam, hogy ez a tény már Magyarországon is is ismeretes.
Nekem egy TURP-om volt, 2021-ben, de az eredmény olyan szempontból nem túl jó, hogy bár ki tudom üríteni megfelelően a hólyagot, viszonylag sűrűn kell vizelni mennem.
Kedves OldPiet ! Tamsudilt, Prosteridet Rezüm után még Betmigát és Mestinolt(ezt már nem kell szednem) szedek. Tükrözésnél egy vékony flexibilis csövön belenéznek az emberbe. Pontosabb mint az UH. A szűkület és egyebek (talán) így jobban megállapíthatóak... Én éjszakánként most legalább háromszor kelek, mint rezüm előtt, de nem vagyunk egyformák ! Üdv: Scott
Szia! Sajna nekem már 20 éves tapasztalataim vannak. 3 Turpom volt a 2. pl nem sikerült továbbra se tudtam vizelni, Dr Diószeghy hozta helyre (az volt 3.) most 10 évvel később most megint annyira megnőt hogy rengeteg pangó vizelet marad bennem(800ml). Érdekes módon eddig kibírtam éjszakai felkelés nélkül, semmi problémám nem volt, csak mindig 1-2 dl jött ki.
Most megint nála leszek de a túl sok kivágása bennem eddig fel se merült, de az majdnem ugyan olyan nagy probléma. Most neked azon kell izgulni hogy megint egy kicsit megnőjön akkor jobb lesz a záródás, persze lehet hogy ez nem igaz. Szetsz valami gyógyszert rá? Elmondanád milyen volt a műtét után, altatás után fájt? Hogy alakult?
Jaj! Holnapután megyek én is rezümre. Nem értem hogy lehet ilyen műtét után olyan sűrűn vízelni? Vagy szűk maradt a húgycső és sok a maradék vizelet benned? Látom több mint egy hónapja voltál, azóta mi a helyzet?
Kedves BELEP1 ! Köszönöm biztató soraid :) Tükrözés(BHC 82 Eft) után (Okt.29), mindenképpen jelentkezem a fórumon, bármit is mondanának. Utána megyek Diószeghy rezüm doki-hoz, hogy mi volt a független vélemény. Ez neki is meglepetés lesz ... Scott
Nagyon együttérzek az elkeseredéseddel, de még ne add fel. Elolvastam sok amcsi, német stb szakirodalmat, páciens fórumokat. Nyilván ma már az egészségügy is egy kereskedelmi termék (sajnos?). Akik csinálják a műtétet azok rózsaszínre festik az eget, nyomják a marketing dumát és nem nagyon beszélnek róla, fedik a kevésbé sikeres eseteket, mert ebből keresik a nem kevés pénzüket. Nem akarják rontani a bizniszt a kellemetlen információkkal.
DE.
Habár legtöbb páciens nem olyan diadalmenetnek írja le a történetet mint a brossúrák, de egybehangzóan az jön le, hogy előfordul kezdeti, átmeneti vizelettartási zavar, néha 2-3 hónap, néha több eltelhet míg rendeződik a dolog, te még nem tartasz itt. Persze ez az idő se valami kellemes, de reménykedjünk, hogy javul a helyzet.
Majd azért jelentkezz a fejleményekkel ha tudsz, sokunknak segítenek a tapasztalatok a döntésben a felfedező sorstársaktól.
Kedves BELEP1 Az előzetes állapotom "elfogadható" volt, amivel most nagyon boldog lennék... Éjszaka néha lassabban ment a pisi, egyébként minden OK. volt. Megelőzésképpen vágtam a rezüm-be, amivel azt akartam elkerülni, ami utána bekövetkezett ... Most próbálok utána járni a következménynek. Október 29-ikén megyek fizetős tükrözésre, mert a Diószegi csak doktorom csak 3 hét múlva ér rá ... Scott
Köszönöm a válaszod , én is gondolkodom már régóta hogy megcsináltatom de itt a fórumon te vagy a második akinél nem lett eredményes a műtét így azt hiszem hogy húzom meg egy ideig . Lehet hogy jobban jár az ember ha külföldön csináltatni mint itthon itt szerintem nagyon nincs meg rutinjuk az orvosoknak .
Remélem hogy meglesz a problémád oka és gyorsan rendbe jössz akkor a leírtak alapján ez szörnyű lehet .
Mi volt az állapotod a műtét előtt? Az én uro-m elég erőszakosan erőlteti a Rezümöt megelőzésképpen. Vesekárosodással-dialízissel, Gelmortól rák mellékhatással, hólyagtágulással meg ilyenekkel riogat. Olyan érzésem van, hogy szeretne barkácsolni.
De én fázok tőle, mindennek van kockázata. Egyelőre csak annyi "gondom" van 70-hez közel, hogy gyenge a sugár. A sugármérésen sürget 1 percnél, hogy kész van-e már és akkor mér 150 ml maradékot és katétert erőltet. Egyébként se éjszakai felkelés, se sürgető vizelés, 2 éve semmi gyulladás, teljesen negatív vizelet. Nagyon hezitálok.
Hallottatok arról a módszerről ahol a comb artérián mennek fel a prosztatához és ott kis gyöngyökkel eltorlaszolják a vér útját, így a prosztata magától el kezd sorvadni, és állítólag minden visszaáll a régi kerékvágásba. Már tök régi cikkek is vannak erről, és mégse alkalmazzák. Prosztata artéria embolizáció
A másik pedig a lökéshullám terápiát valaki próbálta már?
Szia. Meg kérdezhetem hogy műtét előtt milyen volt az állapotod és milyen tundteid voltak? És esetleg a műtétet végző orvos nevét, csakhogy mások tudják hogy kihez ne menjenek főleg ha még fizet is az ember érte nem keveset.
Jelenleg Intim és/vagy inkontinencia tornát keresek. Letöltöttem a Kriston-andrea-intim-torna-ferfiaknak PDF-et. Ha tudtok ennél hatékonyabbat légyszi írjatok.
Absz. hatástalan. A tréner azt mondta, hogy "javulni fog, de el nem fog múlni". Még csak nem is javult.
Istenhegyi Klinika augusztus 28 Rezüm. 8 nap katéter. Féltem a katétertől, hogy utána elakadás vagy bepisilés következik... Kivették, azóta folyadék mennyiségtől függően WC-re rohangálok, néha kiérek. Óránként pisi néhány centiliter(éjjel is), ha többet iszom akkor 12 perc. Kezelő orvosom, aki a rezüm-öt is levezényelte, csak ennyit mond: hólyagtúlműködés ! Remek ! Kérdezhetném, és mégis mitől ??? Új gyógyszer: 2xBetmiga, 2xMestinol és továbbra is szedem a most már napi 2xTamsudilt ... Hatástalanok ... Jelenleg Intim és/vagy inkontinencia tornát keresek. Letöltöttem a Kriston-andrea-intim-torna-ferfiaknak PDF-et. Ha tudtok ennél hatékonyabbat légyszi írjatok. Ha van link azt is megköszönöm, meg a jó tanácsot is. Az egész dologban az a rettenetes, hogy lehet hogy még évekig is "eléldegéltem" volna az augusztus 28 előtti állapotommal, de belevágtam a rezüm-be, hogy megelőzzem a későbbi esetleges elakadást és/vagy inkontinenciát, mert tönkre megy a hólyag. Hát megérte :(((