Keresés

Részletes keresés

innerimages Creative Commons License 2 napja 0 0 165928

Nem hiszem, de próbáld ki és megtudod. :)

Előzmény: exhighand (165927)
exhighand Creative Commons License 2 napja 0 0 165927

Vajon ez működik a W11 23H2-re is??

Előzmény: innerimages (165926)
innerimages Creative Commons License 2 napja 0 0 165926

Igen, de arra ügyelj hogy ne a sima parancssor, hanem a PowerShell legyen aktív a Start Menüben!

Előzmény: ka_TARZI_s (165925)
ka_TARZI_s Creative Commons License 2 napja 0 0 165925

Köszönöm a választ.

Tényleg csak ennyi lenne?

Usage
Click on Code > Download ZIP button at the top to download.
Extract all files from the ZIP file.
Run Consumer_ESU_Enrollment_run.cmd as administrator.
If the script enabled the feature and asked to close the session,
then close the command prompt window, and then run Consumer_ESU_Enrollment_run.cmd as administrator one more time.

Előzmény: innerimages (165923)
Patreides Creative Commons License 4 napja 0 0 165924

Vannak a youtube-on ilyen "most hallgatom, most nézem először, és reagálok" típusú zenéket, filmeket a videóikba megvágva beszerkesztő youtuberek, akik nyilván valami video-szerkesztővel készítik el a kész videókat. Hogy ki mit használ erre, nem tudom...

Na most van egy idősebb amcsi faszi, aki zenékre reagál, de újabban minden zene alatt valami kis kattogás, pattogás hallatszik, szinte olyan, mintha régi, kicsit karcos, koszos vinyl lemezt hallgatna az ember lemezjátszóval.

Azon gondolkodom, milyen bug lehet a videószerkesztőjében, vagy mi okozhatja ezt?

Mondjuk ő nem is hallja, pedig ott van, és más is szólt már neki emiatt... 

Nyilván valami codec-átfordító folyamat okozhatja, meg az egész csak elméleti dolog, mert ha ő nem hallja, utána sem fog nézni... Meg a fene se tudja, egyáltalán mit használ erre a célra.

De engem nem hagy nyugodni, hogy mi a franc okozhat ilyet valójában?

(Régen én is raktam össze pár zenés videót, amolyan "amatőr" zenei klip féleségeket, a kedvenc zenéknek, amihez akkoriban még nem volt videó a youtube-on, de én ilyet akkoriban egyszer sem tapasztaltam.

Valójában már azt sem tudom, manapság milyen programokat használnak erre... Az enyémek ott maradtak valamelyik azóta bekrepált PC régi merevlemezén.)

innerimages Creative Commons License 4 napja 0 0 165923

Működik. Egyébként használhatod ezt is.

Előzmény: ka_TARZI_s (165922)
ka_TARZI_s Creative Commons License 4 napja 0 0 165922

Sziasztok!

Erről már gondolom olvastatok, tudható róla valami operatív részlet?

https://hvg.hu/tudomany/20250925_microsoft-windows-10-tamogatas-vege-dontes-euroconsumers-hosszabbitas-frissitesek-ebx

innerimages Creative Commons License 5 napja 0 0 165921

Más, de hasonló téma: az olyan drive-okon, amik úgynevezett Media Cache-t használnak a fájlműveletek gyorsításához (a tányérok külső területein - ahol gyorsabbak a lemezműveletek - van elkülönítve a Media Cache, amit a HDD vezérlője egy firmware modulként kezel), a Media Cache akár több GB-ot is tartalmazhat a felhasználó adataiból, és ez nem törölhető "csak úgy" mert az operációs rendszernek nincs hozzáférése a meghajtó szervizterületéhez.

Előzmény: Doky586 (165920)
Doky586 Creative Commons License 5 napja 0 0 165920

Na csak most jutott rá időm.

A shift+del el törölt 22byteos file adatát az 

- optimalizálás nem törli az ssd-ről

- a megfelelő meghajtóról indított "cipher /w:x" törölte. Megnyugodtam hogy törölhető. :)

Előzmény: Gorcsev (165919)
Gorcsev Creative Commons License 5 napja 0 0 165919

Mondom: mé'nem nézed meg? :O

Csinálsz egy pici partíciót, benne egy szövegfájlt mondgyuk ezzel: 'Itt van május elseje!', egy hexeditorral (pl. Active@ Disk Editor) megkeresed, hol van, oszt' utána kifigyeled, mi történik...

Előzmény: Doky586 (165912)
Gorcsev Creative Commons License 5 napja 0 0 165918

"Nem nullázódik ..."

Hmmm, pedig úgy rémlett... de lehet, hogy valami pucolóproginak van ilyen funkciója.

Előzmény: innerimages (165908)
Garfield007 Creative Commons License 5 napja 0 1 165917

Akkor kérlek kérdezd az utolsó mondatodban szereplőket, ebben mi nem vagyunk kompetensek.

Előzmény: AmazingGecko (165914)
innerimages Creative Commons License 5 napja 0 0 165916
smith Creative Commons License 5 napja 0 0 165915

Itt ez ugyanúgy OFF, mint a szerkezetesben.

AmazingGecko Creative Commons License 6 napja -1 0 165914

Sziasztok!

Off topik, de hátha van ötletetek.

Nekünk a One a szolgáltatónk (TV, internet, telefon).

Mostanában mindig probléma van vele. Este minden jó, kikapcsoljuk a TV-t. Másnap bekapcsoljuk és sötét a képernyő, kiírja, hogy nincs jel, válassza ki a csatornákat. A telefon tök süket.

2 napja kijöttek a szerelők 11.500 ft kiszállási díjjal (+ szerelés és anyagköltség díja), javítottak ezt-azt. Megcsinálták, de másnap kezdődött minden elölről. Nálunk van a probléma vagy központilag a One-nál?

Csak érdekesség, hogy a One is Orbán Viktoré (a Mészáros Lőrinc nevű strómanján keresztül).

innerimages Creative Commons License 6 napja 0 0 165913

Írtam, hogy "az sem bántja az MFT-t", tehát nem töröl bele. 

A Windows-ból az MFT-hez egyedül a töredezettségmentesítő nyúl, de az is csak HDD esetén.

Előzmény: Doky586 (165912)
Doky586 Creative Commons License 6 napja 0 0 165912

Igen, a cipher feladata hogy feltöltse a lemezen levő szabad helyet nullákkal és egyesekkel  ezáltal törölve a fileok után ottmaradt adatokat amit az adatmentő program visszahozhatna. A kérdés az volt hogy a MFT-ből törölt mini filelok után maradt adatokat is törli-e?

Előzmény: innerimages (165911)
innerimages Creative Commons License 6 napja 0 0 165911

No fáradok, egybemostam: jól írtam a Secure Erase funkcióját, viszont a cipher (nem cypher) különálló tőle és más a funkciója, de az sem bántja az MFT-t.

Előzmény: innerimages (165910)
innerimages Creative Commons License 6 napja 0 0 165910

A cypher a Secure Erase-t csinálja (a Secure Erase nem nyúl az MFT-hez, csak a titkosító kulcsot generálja újra és innentől a meghajtón lévő bármi a korábbiakból visszafejthetetlenné válik).

A Windows általi gyorsformázás az MFT-ből csak az első 229 rekordot érinti, a továbbiak sértetlenek maradnak és teljes értékűen visszaállíthatók. Az első 229-ből, ha az MFT-ben tárolt adat volt akkor nem, ha csak pointer akkor maga a fájl fejléc alapú mélykereséssel még megtalálható, de a kísérő adatai nélkül (tehát nem lesz neve, pozíciója a könytárstruktúrában, stb).

A teljes formázás (ami a Vista óta zero fill-ez) mindent visz: a teljes MFT-t is, így abból már semmilyen benne tárolt fájl nem hozható vissza.

Előzmény: Doky586 (165909)
Doky586 Creative Commons License 6 napja 0 0 165909

Igen tudom. Ezért kérdeztem. Erre való a cypher hogy ne hozza vissza a Recuva a hdd-ről törölt bizalmas adatainkat.. De a pici fileok esetén az mftben ez kérdés. Talán még ssdn is.

Előzmény: innerimages (165908)
innerimages Creative Commons License 6 napja 0 0 165908

Nem nullázódik és nem szükséges nullázni.

Ha törölsz egy fájlt akkor a hozzá tartozó rekordot először csak újrahasznosíthatónak jelöli majd később felülírja, így feleslegesen nem nő az MFT.

Előzmény: Doky586 (165904)
Gorcsev Creative Commons License 6 napja 0 0 165907

De miért nem próbálod ki? :)

Gorcsev Creative Commons License 6 napja 0 0 165906

"Az MFT-ből törölt kis fileok adata kinullázódik ..."

Úgy tudom, hogy igen, fölülírja.

Doky586 Creative Commons License 2025.09.26 0 0 165905

biztonságos törléshez 

Doky586 Creative Commons License 2025.09.25 0 0 165904

Az MFT-ből törölt kis fileok adata kinullázódik vagy valamivel nullázni kell mint az adatterületen levőket a "cipher /w:c" paranccsal?

Előzmény: innerimages (165903)
innerimages Creative Commons License 2025.09.25 0 0 165903

Így van, az MFT rekordok 1024 bájtosak, ha ebbe belefér egy kisebb fájl akkor beleteszi mert helyet is spórol és egyúttal gyorsítja is az elérést. Abban az esetben, ha egy rekordban nem fér el az MFT bejegyzés akkor további rekordo(ka)t csatol hozzá (fájlok esetén azok a rendes adatterületre kerülnek, ahogy az adatok többsége). Korábban (az XP-ig) a drive 12.5%-a volt kijelölve az MFT zónának onnantól, ahol az MFT kezdődött, azonban az NTFS v6.0 (Vista, 2005) óta alapjáraton 200 MB-os (Level 1) blokkokra van elosztva a meghajtón az MFT (a level 2-ben 400MB, a level 3-ban 600MB, a level 4-ben pedig 800MB méretűek).

Előzmény: Gorcsev (165902)
Gorcsev Creative Commons License 2025.09.25 0 0 165902

"ott van az MFT (ami csak ... nőni tud, csökkenni csak formázással"

... viszont a pici fájlokat tudgya benne tárolni a rendcer külön blokk 'elpocsékolása' nélkül.

(Ha jól rémlik, ezen kívül nincs az NTFS-ben suballocation meg hasonlók, ugye?)

Előzmény: innerimages (165901)
innerimages Creative Commons License 2025.09.24 0 1 165901

Fogalmazzunk úgy, hogy attól még, hogy valaki hallott róla, nem biztos, hogy érdekli és, hogy el is mélyedt benne (tisztelet a kivételeknek).

Pl. az NTFS symlinkeket biztosít, így a WinSxS mappa mérete a virtuális keresztlinkelések miatt a többszöröse lehet a programokban látottnál.

Vagy ott van az MFT (ami csak NTFS-en létezik) és az OS nem tud belőle törölni, tehát a mérete csak nőni tud, csökkenni csak formázással.

Stb.

Előzmény: XNC (165900)
XNC Creative Commons License 2025.09.24 0 0 165900

Van itt 1 pár programozó meg rendszergazda, de biztos még csak nem is hallottunk az NTFS-ről..... :D

Előzmény: Doky586 (165894)
XNC Creative Commons License 2025.09.24 0 0 165899

"De ahhoz, hogy megnézzem, úgy mit mutat, nyilván ezt kellett tennem."

-

Ha vannak különbségek, akkor nyilván emiatt lehetnek - ezt akartam kifejezni.

Előzmény: Patreides (165898)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!