Inkább csak a pesti központ jóváhagyását igényelte, hogy rákölthetnek x millió forintot, de jogszabályi akadálya nincs és nem is volt annak, hogy ennyi idős busz levizsgázzon.
Épp a múltkor néztem meg, hogy 3 év időtartamra lett kötve a Setra/irisbus tender, valamivel kevesebb, mint egy év van hátra belőle, de igen meglepődnék, ha bármi is jönne belőlük.
De azok...1998-ban jött be az Euro2, ami annál korábbi, az Euro1, a 263-asok meg azért azok, mert eredetileg ugye orosz exportra készültek, ezek külön engedéllyel kerülhettek már csak forgalomba 1999-ben.
A DUD mezőt több éven át osztották, amik 98-as gyártásúak voltak, azok már Euro2-esek, de ilyen nem maradt állományban.
Pedig amikor történt az eset tavaly tavasszal, ami a megpörkölődést illeti, ott írta az egyik autóbuszvezető, hogy az már 2024 óta külön papírokat ígényelt. Akkor lehet a korra gondolt, mert az vázcserét nem számolva, az már akkor jóval 30 felett volt (?) A Setra Irisbus tender az még él egyáltalán?
Kéne csuklós is, inkább arra lenne már szükség, ha még helyiset nem is hajlandók beszerezni, legalább a helyközis és akkor tudnának rendezgetni pár buszt.
Milyen külön engedélyről beszélsz? Engedélyt a hatóság ad...ilyen tiltás nincsen, igen nagy bajban lenne az ország nagy része, ha hirtelen Euro2 alatt mindent ki kellene dobni. Maximum vállalati döntés van arról, hogy valami kap még egy évet, vagy nem, de itt is inkább a kor meg az alkatrészellátás számít.
Ad1. A 869 busz három év alatt érkezik...ha érkezik, mert ugye csak az idei 269 ami fix, az összes többi opció. Két éve vett a volán opciósan 150 darab Setrat/Crosswayt, hol is vannak? Azt a buszt kell számolni, ami forgalomba állt, nem azt, amit politikusok posztolnak a facen.
Ad2. Ugyan ennyi is elég lenne a megmaradtak kiirtására, de egyrészt nem ártana, ha jönne távolsági és csuklós kialakítású busz is, mert az Euro2-esek között bőven akad ilyen is, és nettó szopatás lenne darab/darab alapon cserélni őket Nextekkel, másrészt igazán ki van segítve a műszak azzal, ha adott esetben megbízható és megfelelő állapotú kocsit kidobunk a rosszabb károsanyagkibocsátása miatt, hogy megmaradjon a papíron kevésbé szennyező műhelykirálynő hulladék, ami Euro3as.
Ez is ugyanolyan bullshit, mint az összes évjárathoz kötött meg nem marad klímátlan, az összes korongos tachográfos kocsi selejt és társai lózung. Nincs ilyen szabály, még csak vállalati előírás sem, maximum cél, amit aztán sosem sikerül teljesíteni. Idén is vizsgázott Euro 1-es kocsi, és egészen biztos vagyok benne, hogy jövőre is fog Euro 2-es.
FIY-456 is jön vissza. Nem volt mit leakasztani helyükre, mert még nyáron elkezdték a munkálatokat, felesleges pénzt meg nem akartak kidobni. Nem fogják már leszolgálni a hátralévőt. Jövőre EuroII-es egyébként sem vizsgázhat már. 24 óta EuroI jövőre EuroII-re hozzák be.
Már egy pár napja a kálmánházi fordán KUU-234 van az RTR-844 helyett, ami jelenleg Nyíregyháza-Eger járaton van. Mi értelme van Econellt küldeni ekkora távolságra?
Most sem lesz szerintem sikeres(ebb), mivel mondta egy ismerősöm, aki ugyanígy kedvelő, mint én és a többi fórum tag, hogy egyetlen egy jelentkező volt, ez is ugye kudarcba fulladt, más maszek pedig nem akarja/nem tudja vállalni. Egyelőre úgy néz ki, nem lesz belőle kiszervezés, legalábbis itt. Azt nem tudom, Borsodban és GyMS-ban/ben találtak-e már alvállalkozót, gyanítom, ott sem más a helyzet, borsodi fórumban lehetne még megkérdezni.