Keresés

Részletes keresés

vámmentesss Creative Commons License 3 órája 0 0 3994

Pedig simán visszakövethető az a téma…

Előzmény: nyelvdekonstruktőr (3971)
vámmentesss Creative Commons License 3 órája 0 0 3993

A 3981-ben írok erről Andrásnak egy Jézus nevű próféta és az Ő apostolai példája kapcsán, akik szintén ezerrel foglalkoztak parancsolatok és jogok értelmezésével és készek voltak korukat és annak alapjait teljesen újradefiniálni.

Szerintem te is hallottál a tevékenységükről, s arról, hogy mennyire felforgatták az új értelmezéseikkel az egész világot, és ezen üj értelmezéseik miatt sorozatban perbe fogták Őket és el is ítéltek mindannyiukat.

Máig írnak róluk sokan sokmindent, biztosan hallottál te is Róluk!

Előzmény: llang-ilang (3969)
vámmentesss Creative Commons License 3 órája 0 0 3992

Miután elszaporodtak kellően az állatok (1. Mózes 8.17.), utána bármelyik mozogni képes állatot ehették Noéék:

3.Minden mozgó állat, amely él, legyen nektek eledelül; amint a zöld füvet, nektek adtam mindazokat.

Ezt eddig nem tudtad?

Előzmény: llang-ilang (3963)
vámmentesss Creative Commons License 3 órája 0 0 3991

Nyugi, megírtam, hogy majd tételesen utánanézek ennek és egyenként idézem majd mindenkitől az erre vonatkozó februári, márciusi vagy későbbi írásokat.

A te memóriád nem mindig pontos, én pedig biza nagyonis emlékszem ilyen írásokra.

Előzmény: elterito (3946)
vámmentesss Creative Commons License 3 órája 0 0 3990

Dehogy én találom ki, Noé “minden tiszta állatból” áldozott, ezt írja az 1. Mózes 8.20, de az áldozni engedett ”minden állat“ köre mindig csak 4 állatfaj (tulokféle, juhféle, galamb és gerle) volt, ekkor is, Ábrahámnál is (1. Mózes 15.9.) és Mózesnél is (3. Mózes 1.), tehát Noé nem áldozhatta a Mózesnél minden enni engedettnek, minden enni tisztának nevezett állatok kört, hanem csak az áldozni engedett, áldozni tiszta 4 fajt áldozhatta ekkor.

Noé sem és mások sem áldoztak soha enni Mózesnél is engedett szarvast, őzet, fürjet, libát, kacsát, tyúkot, stb…

A Noé által az 1. Mózes 8.20-ban írt “minden tiszta állatból” készült áldozat nem azonos a Mózesnél enni engedett állatok körével, de azonos az annál sokkal szűkebb, Mózesnél is áldozni engedett, fentebb leirt  4 állatfajt tartalmazó, a 3. Mózes 1-ben leírt halmazzal.

Előzmény: llang-ilang (3942)
vámmentesss Creative Commons License 3 órája 0 0 3989

Aztán mikor válaszolsz már nekem arra az egyszerű kérdésemre, hogy egyetértesz-e a Magyar Kúriának a zsarolás fogalmára vonatkozó azon egyszerű definíciójával, hogy:

”az a fenyegetés zsarolás, amely alkalmas a sértettben félelmet kelteni”.

1. Igen.

2. Nem, (és amiatt nem, mert szerintem a zsarolás fogalma ez és ez…)

3. Részben, mert…

Kérlek jelöld meg valamelyiket válaszként végre!

Előzmény: Philips 2 (3975)
vámmentesss Creative Commons License 4 órája 0 0 3988

Dehogyisnem gondoskodott Isten evésre alkalmas fölös állatokról, megparancsolta Noénak, hogy engedje elszaporodni az állatokat (1. Mózes 8.17.), és ezt a parancsolatot betartva szépen meg árták ezt és ettek utána annyi állati húst, amennyit akartak.

Ja, és annak a 8 egészséges, felnőtt embernek egyébként sem lett volna sok az áldozni tiszta állatok 5-5 plusz példánya, néhány hét alatt az összeset megették volna, ha akarták volna.

Nem az evési cél volt tehát az 5-5 plusz létszám bevitelének az oka, hanem ahogyan NS is mondta, az áldozási cél és szükség volt az ok.

Előzmény: híg ember (3962)
vámmentesss Creative Commons License 4 órája 0 0 3987

Én mit hiszek erről?

Én azt hiszem, hogy igaza van a Magyar Kúriának, és “az a fenyegetés, amelyik a címzettjében képes félelmet kelteni, az zsarolás.”

Akiben volt Jézus hallgatóságából Istennek félelme, abban Jézus önmagára néző, egyetlen Istenhez vezető Útként kizárólagosságot hirdető beszéde felkeltette ezt a jogos és helyes félelmet, és Jézusnak épp ennek a helyes istenfélelemnek a felkeltése volt a célja pokolba vagy az Atyához vezető két Út eléjük/elénk adásával.

Mert:

A bölcseségnek kezdete az Úrnak félelme;…

Előzmény: elterito (3949)
vámmentesss Creative Commons License 4 órája 0 0 3986

Helyesen:

”a mai napig”

Előzmény: vámmentesss (3985)
vámmentesss Creative Commons License 4 órája 0 0 3985

Gazdasági jogot több évig tanultunk a Közgázon, és a mai napot gyakorta kell fogalmaznom jogi érvénnyel bíró szerződéseket is a munkám során.

Előzmény: elterito (3966)
vámmentesss Creative Commons License 4 órája 0 0 3984

Vicces, hogy mennyiszer vagy ezen a téren figyelmetlen, holott kb fél percen belül szoktam korrigálni azokat a nagyobb fogalmazási- vagy elírási hibáimat, amelyeket észreveszek. Tehát várj egy kicsit olyankor, ha ilyet észlelsz nálam, mert valszeg épp a helyesbítést írom már…

Előzmény: elterito (3967)
vámmentesss Creative Commons License 4 órája 0 0 3983

Dehogy, dehogy, mindem fajból Noé egyszer vitt be csak állatokat, áldozni engedett állatokból 2-2 épet szaporítási célból, és 5-5 szintén épet áldozási célból, nem vitt fel rajtuk kívül nem épeket sem szaporítási célból, sem áldozási célból.

Az áldozni nem engedett állatokból pedig 2-2 épet vitt be.

Előzmény: híg ember (3960)
vámmentesss Creative Commons License 4 órája 0 0 3982

”..a zsarolás minden szótár szerint aljas gonosz rosszindulatú és károkozást akaró szemét cselekedet.”

——————

Az a fenyegetés zsarolás, amelyik a sértettben alkalmas félelmet kelteni”.

Na ez a Magyar Kúria definíciója tartalmilag.

Van benne “félelem” szó, tehát tűnhet ez bárki számára kizárólag negatív tartalomra gondolva “aljasnak”, meg “gonosznak”, meg “rosszindulatúnak”, s biza ezek a jelzők mind benne vannak ebben a definíciódban, nosza hát, érts te is gyorsan egyet Magyar Kúria definíciójával!

Előzmény: elterito (3972)
vámmentesss Creative Commons License 4 órája 0 0 3981

A jogértelmezés azért  LÓFASZT komoly dolog, 

mert nem objektív dolog,  értelmezni lehet így 

is, úgy is  (bárhogy azért nem),  és ha valamit 

értelmezni lehet így is,  úgy is, az nem komoly 

dolog, másképp mondva: lófaszt komoly dolog”

—————————

Csodás “mélységeit” adtad elénk ismét az érvelési képességeidnek, kb. ott tartasz már, hogy nincs értelme fogalom- és jogértelmezéssel foglalkozni, mert szerinted, ha valamit lehet így is és úgy is értelmezni, akkor emiatt az már nem komoly dolog.

Jézus a földi szolgálata során végig a bibliai parancsolatokat, a bibliai jogrendet értelmezte, és a saját értelmezésének az igaz voltáról igyekezett mindvégig meggyőzni a hallgatóságát, és köztük kora bibliai írás- és ezzel bibliai jogtudósait.

Ezt folytatták a koruk zsinagógáiban Pálék is szerte az akkor ismert világon, és a pogányok között is, elmenve a fogalom- és jogértelmezés akkori fellegvárába, Athénba is, és még az akkori jogrend urának számító Rómába is, és mindenhol Isten valódi igazságát, fogalmi- és jogrendjét, parancsolatait, üzenetét vetették össze minden emberi és Isten(ek)nek tulajdonított értelmezésekkel.

Javaslom, hogy te is ezt az utat kövesd, mert Jézus és az apostolok nem voltak restek vitába szállni a földön akkor fellelhető összes fogalom- és jogértelmezéssel, és nem nevezték azokat alapból “lófaszt komoly dolognak”.

Előzmény: elterito (3964)
vámmentesss Creative Commons License 5 órája 0 0 3980

“…és csak azért sározza be  Jézust 

a zsarolás vádjával, hogy kimossa Hack Pétert a mocskos

bűne alól.”

——————————-

Ismét nem jól emlékszel.

Mert én 02.04-n háromszor is elítéltem Hack Péter valóban rossz irányba vitt zsarolós gyűjtéssel kapcsolatos tanítását, és ezzel a magam részéről ezt a témát akkor lezártam, és többször is kijelentettem azt azon a napon, hogy nem értek egyet Hack Péterrel, és el is ítélem azt a kijelentését.

Csak ez után, Hack Péter kijelentésének nyílt elítélése utan, 02.04-e éjjelén, 02.05-be átnyúlóan írtam teljesen új témaként az 5. Mózes 28 és Jézus kijelentésével kapcsolatosan teljesen új hsz-okat, amiknek pont az volt a lényege, hogy a zsarolás lehet a helyes útra terelés eszköze is, és nem csak Hack Péterhez hasonlóan, azaz rossz módon lehet azt használni a helyes útra terelés érdekében Isten és az istenfélelem, mint az Igében egyedül helyes félelem típus által.

Tehát rosszul emlékszel nem először a kronológiára és benne a témák sorrendiségére.

Előzmény: elterito (3974)
vámmentesss Creative Commons License 5 órája 0 0 3979

Ez így van, kezdettől erről beszélek, és NS is erről beszélt.

Áldozási és szaporítási céllal vitték be a tisztának nevezett állatokat 7-7 számban, de vitte be más céllal IS, csak szaporítási céllal 2-2 példányban.

Előzmény: llang-ilang (3959)
vámmentesss Creative Commons License 5 órája 0 0 3978

Nekem az a gyanúm, hogy ez az ember elmebelileg sérült.

Vagy rettenetesen sunyi,…”

———————-

Neked, bunkó, magad által is vallottan durván író embernek is kezd elgurulni a gyógyszered, ahogyan Philipsnek is, és érdemi, igei alapú érvek helyett ismét a március elejei szintet kezded hozni, visszatérve a személyem válogatott sértegetéséhez, s emellett a “lófasz, lószar“ szintű primitív “érvelési” szinthez, mocskos beszédekhez.

Akkor sem tűrtem, és közel egy hónapon át egy sort sem olvastam és persze nem is írtam, és csak Philips 03.20-i bocsánatkérésének elolvasása után kezdtem ismét írni olyan topikba, ahonnan te, a személyem fő sértegetőjévé vált személy ki vagy tiltva.

Most is a fórumról, vagy egyes, általad látogatott topikokból való távozásom lesz ennek a vége, mert nem tűröm a személyem alaptalan sértegetését senkitől sem.

vámmentesss Creative Commons License 5 órája 0 0 3977

Jóvá Mentes olvtárs  a  hitgyülekezete nevű szervezethez érzelmileg pszichésen kötődik, védve a vezetőséget mert attól  is BEVAN SZARVA ha szidná őket 

Tényleg BETEG.

…közben meg csak OSTOBA.

———————-

Neked ismét kezd elgurulni a gyógyszered…

Előzmény: Philips 2 (3975)
vámmentesss Creative Commons License 5 órája 0 0 3976

Igenis, igazad volt - ahogyan írod - ”egy mellékes kérdésben“, a NS-nak feltett kérdés pontos tartalmára valóban rosszul emlékeztem, csak NS válaszára emlékeztem jól tartalmilag, és az ilyen tévedést pedig el kell ismerni, és el is ismertem, csak nehezen vetted észre, s nekem kellet ám szólnom, hogy vedd már észre azt is, amikor épp igazat adok neked valamiben, s elismerem, hogy pontatlan voltam “egy mellékes kérdésben” - ahogyan írod…

Előzmény: llang-ilang (3957)
Philips 2 Creative Commons License 6 órája 0 0 3975

Jóvá Mentes olvtárs  a  hitgyülekezete nevű szervezethez érzelmileg pszichésen kötődik, védve a vezetőséget mert attól  is bevan szarva ha szidná őket akkor aZúr ellen vét.

N.S. jó  agymosó munkát végzett ezen a területen is  buta tagok fejében.

Ellenben ha mi aktív mezei  tagok lennénk akkor leordítaná a fejünket.

Tényleg beteg.

És még büszke is rá!

Azt hiszi a Krisztus miatt üldözik, közben meg csak ostoba.

elterito Creative Commons License 7 órája 0 0 3974

Nekem az a gyanúm, hogy ez az ember elmebelileg sérült.

Vagy rettenetesen sunyi, és csak azért sározza be  Jézust

a zsarolás vádjával, hogy kimossa Hack Pétert a mocskos

bűne alól. Fúj de ronda dolog ez!

Előzmény: llang-ilang (3969)
elterito Creative Commons License 7 órája 0 0 3973

Ez a nemtroll sok szart hord itt össze,

de természetesen nem azért, kedves

majdnemtroll, mivelhogy vágyik a húsra.

Ez csak a te hülye téveszméd.

Előzmény: híg ember (3970)
elterito Creative Commons License 7 órája 0 0 3972

Most nem részletezem hogy sok hónapja mire mondtam, hogy végig neki volt igaza, de főleg abban, hogy szabad marhahúst enni.

Abban hogy Jézus zsarolt, abban nem volt soha igaza ennek a nemtrollnak, már csak azért sem, mert a zsarolás minden szótár szerint aljas gonosz rosszindulatú és károkozást akaró szemét cselekedet.

Ezt nemsokára be is fogom neki bizonyítani, természetesen képtelen lesz elhinni.

Előzmény: nyelvdekonstruktőr (3971)
nyelvdekonstruktőr Creative Commons License 9 órája 0 0 3971

"végig neked volt igazad"

Miben...?

Előzmény: elterito (1738)
híg ember Creative Commons License 9 órája -1 1 3970

Annyi sok sebből vérzik önellentmondásoktól hemzsegő elmélete; s mindez miért? Mert túl finom a kolizsvári tőtött káposzta, hogy lemondhassék róla...

Előzmény: llang-ilang (3963)
llang-ilang Creative Commons License 9 órája 0 1 3969

Miféle tákolmány az hogy jogértelmezési szempontbol keressük a biblia megoldókulcsát? Olyan mint a dizel autoba benzint tölteni. Androidra appstore alkalmazást telepiteni. Sakkozni a póker szabályai szerint...

Előzmény: elterito (3964)
elterito Creative Commons License 10 órája -1 1 3968

Arról nem is beszélve, hogy Isten kapcsán a megfélemlítés, szabad akarat semmibevevése feltevése istenkáromlás.

Vagyis, vámmentes, aki nem troll, egy bazi nagy istenkáromló. Hogy nem ég le a bőr a képéről!

Előzmény: llang-ilang (3954)
elterito Creative Commons License 10 órája -1 0 3967

Ám azt észrevettem, vámmentes, aki nem troll, hogy a balkottadot kijavítottad alkottadra.

Köszi.

Előzmény: elterito (3965)
elterito Creative Commons License 10 órája -1 0 3966

Magának amúgy valami jogvégzett fundamentalista kereszténynek tetszik lenni?

Előzmény: vámmentesss (3958)
elterito Creative Commons License 10 órája -1 0 3965

A “Kúrója” kifejezést tebalkottad és te használtad e téma kapcsán egy hete.

Kikeressem neked eme “tüneményes” hsz-odat?

A “Kúrója” kifejezést én alkottam, bár nem balkottam egy hete.

Nekeressed nekem eme “tüneményes” hsz-omat, mert emlékszem rá.

Azonban le kell szögeznem,  a Kúria nem Kúrója,  én azt csak viczből

mondtam. Te tényleg azt hitted, hogy a Kúria az Kúrója?  Te kis buta!

Előzmény: vámmentesss (3955)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!