Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Ha 100-as benzint használsz és full szintetikus olajat semmi baja sem lesz ,visszább írtam hogy a 20 éves gép mindig indul pedig csak tavasszal egyszer használom max a többit kiöntött benzinnel becsomagolva várja a következő évet .
Ha kipumpálod a benzint,utána már nem indul,vagy nem is kell inditani?
A békanyelves membrán miatt kérdem. Itt maradhat benzin,és ha netán levegő is ott van,károsodhat e a membrán?Szerintem a tűszelep felőli benzin tér is benzines marad,ott is ott a membrán.....
Én is kiszoktam önteni a tankból a benzint,még főszezonban is.
Na de te elmondtad, hogy mit kérsz és becsomagoltattad egy dobozba, majd kifizetted.
Én meg vettem egy FS461C-t. Annak a gyári tartozékai között nem szerepel a damilfej és a szórásvédő.
Kaptam egy gépet, illetve egy lezárt "nylontasakban" a géphez tartozó gyári tartozékokat. Hazavittem, kicsomagoltam és ebben nem volt benn a már említett 2 dolog. Természetesen szóltam is érte, de a gyári tartozékokat odaadták; ami nincs bent meg kellett plusszban vennem.
Középen látod a bevarrt - állítható - csatot. Magamra van állítva. Enélkül a hevederek távolsága legalább a duplája,így rosszul terheli a felsőtestet. Ezzel teljesen feleslegesnek tartom egy másik heveder megvételét.
A új tengely nem cserélhető a régi házba. ,, A csapágyat kivettem . de a az új bordás tengely belső mérete 9 mm ,a 609 csapágy külső átmérője 24 mm. A régi házban a furat 22,225mm.
Ha megnézed az alap kiírást, abban nem szerepel a damilfej és annak a szórásvédője. A gyári tartozékcsomagot én bontottam ki és nem volt abban sem. A kiírással nem igazán foglalkoztam, mert természetesnek vettem, hogy bent vannak. Utána szembesültem ezzel a - szerintem - szégyenletes dologgal.
cserélhető az is csak jól világíts bele mert lehet egy zéger gyűrű tartja bent és kis kézi gázlámpával melengesd körbe kívülről és óvatosan ütögesd egy fa kockára és ki is esik majd
Már rendeltem bele csapágyat ,, meg a Temuról rendelt agyról átrakom a porvédőt. Jó a régi tengelyem , a por védő hiány miatt a külső csapágy porvédője hiányos volt ezért kicserélem az összes csapágyat , Ezekben a régi fogaskerekekben jobban bízom mint az után gyártott fejben .
Kell ilyen tengely,akkor ha jön valami bontásos,teszek félre belőle..részedre.Ám egy ilyen új tengely árán lehet,tudsz venni egy új utángyártásos fejet..rá kellene pontosabban nézni..