”08:45 UTC-s METAR-ba sem került bele. Rá pár percre ment a SPECI a gyenge esőről ugyan, de mi az első jelentést fogadjuk el, plusz a nagy 9 UTC-s SYNOP-ba sem adtak semmit… ”
Csak, hogy kerek legyen: az észlelő nem észlelt jelenidőben csapadékot! Így megmenekültem, előnyöm megmaradt 2 fordulóval (Diósgyőr, Siófok) a vége előtt. Ilyen a magyar meteorológia (ez persze a reptér mivolta miatt különbözik a többi állomástól), nem könnyű még a mérési adatokhoz sem jutni, megbízhatóan meg még ritkábban.
Az lett, hogy végül nem adtam 11-re csapadékot, ami végül kb. 5 percen múlt, hogy mégis esett. Ha hagyom ez eredeti tippemet, sima lett volna. Túlgondoltam az egészet...
Nálam reggel tócsa mindenhol. Nem volt kedvem se este, se reggel átáztatni magam azzal, hogy hátramegyek a csapadékmérőhöz, olyan vizes volt minden. Ha estére leszárad, megnézem.
Annyira szórtak a modellek, naponta tök mást mutattak, hogy az eredeti esős 1.2-szorzós tippemet a végén lecseréltem 1.0 szorzóra. A riválisok maradtak az 1.2 szorzónál esővel/záporral. Izgalmas forduló ez is (csüt.11 óra).
Mi este hallottuk, hogy esik, de csak jókor voltunk a nyitott a ablaknál, mert mikor kb. 1 óra múlva kimentem, nem vettem volna észre, hogy esett, még a levelek nagy része is száraz volt.
Aztán éjjel vagy hajnalban volt egy levélvizezés, ami a fákon már nem ért át, a beton is száraz.
különadók, magas bérköltségek (munkaerőhiány), magyar cégek alacsony termelékenysége, bürokrácia, ingatlannál a rengeteg támogatás - ezek mindig infláció formájában térnek vissza.
Mivel vezetek, ilyenkor taktikáznom kell. Ha adok csapadékot jelenidőre és bejön, az 6 pont (ha mégsem esik, akkor 0), ha nem adok csapadékot és nem is lesz, az 2.4 pont (ha mégis lesz, az 0). Az üldöző riválisok fejével is gondolkodnom kell!
én is éppen tökfőzeléket főzök, a tesco-ban 510 ft volt hozzá egy pár grammos, friss kapor. én is sokallottam az árát, pár éve még egy 4 adagos tökfőzelék kijött ennyiből. nyáron itt volt egy barátom amerikából, folyamatosan hüledezett az az éttermi áraktól az ingatlan árakig mindenen. "ez egy nagyon gazdag ország az árak alapján." voltunk egy hangulatos, de tök egyszerű, csillagok nélküli balatoni kifőzdében, étteremnek nem is nevezném, mert volt az étlapon kb. 5 étel. két tál ételért és a két szörpért 20 ezret fizettem borravalóval együtt. oké, jó volt, de mondom, kb. egy sarki büféről beszélünk.
ha szolnokról van szó, ami az ország legszárazabb régiója, akkor szerintem azzal vállalsz kisebb kockázatot, ha arra voksolsz, hogy a modellek közül az jár közelebb az igazsághoz, amelyik kevesebb csapadékot vár. :)
Nem irigyelek :) Ha eső van a közelben akkor hamarabb kap Szandaszölős (reptér), és Rákoczifalva, tehát többször esik mint nálunk. De sokszor volt már olyan hogy a város egyik oldala elázott a másik meg száraz maradt. Ha határ eseten van akkor kb tipp-mix kategória.