A Kettős Elemű Univerzum hipotézise (Dual Element Universe) egységes rendbe foglalja az összes alapkölcsönhatást és folyamatot. Alapja az éter létezése és a fizikai jelenségeket egy alap részecske két megjelenési formájának a kölcsönhatása hozza létre. A folyamatok a Newtoni fizika szabályai szerint írhatóak le.
„Csak azért titok, mert nem itt akarom nyilvánosságra hozni. A fórum erre nem alkalmas. „
Hát, pedig éppen itt hozakodhatnál elő vele, mert itt veszik a fáradságot, hogy szóba álljanak veled. Ennél komolyabb szinten, egyszerűen semmibe vennének. :-(
"...a "titok" szó, szerintem inkább azt 'rejti' valójában, hogy neked még nincs 'épkézláb' saját elméleted arra, hogy mi a hullám hordozó 'korpusz'..."
Nem, nem azt jelenti.
Pontos elképzelésem van róla. És nem is csak az én elképzelésem.
A helyes alapötlet már többen is megfogalmazták, de rajtam kívül senki sem fejtette ki részletesen. (Legalábbis nem tudok róla.). Csak azért titok, mert nem itt akarom nyilvánosságra hozni. A fórum erre nem alkalmas.
"mármint hogy nincs max. frekvenciája fénynek..."
Én azt is el tudom fogadni, hogy van max frekvenciája az EM hullámoknak, ha elfogadható magyarázat van arra, hogy miért.
OK, az első, 'magyarázó' rész rendben, szerintem is így van, de a következő válaszodban a "titok" szó, szerintem inkább azt 'rejti' valójában, hogy neked még nincs 'épkézláb' saját elméleted arra, hogy mi a hullám hordozó 'korpusz'... ;-/
A végén pedig azzal a (bizonyítás nélküli !) kijelentéseddel, hogy "Planck-időről és Planck-hosszúság" ... "miatt maximálva lenne a frekvencia. Nem hiszem, hogy van ilyen, és ha lenne, akkor sem érteném, hogy ez miért maximálná a frekvenciát." nem értek egyet - mármint hogy nincs max. frekvenciája fénynek- de nem 'Planck miatt', hanem azért mert az én elméletemben az 'alapok fizikai tulajdonságai' miatt nem nőhet egy bizonyos határon túlra a fény frekvenciája, sőt!, még 'az egy pontban felhalmozható' energia nagysága sem.... ;-)
Már korábban is leírtam itt a fórumon, de neked mégegyszer megismétlem.
Jelenleg két külön elmélet létezik párhuizamosan:
- A hullámelmélet (folytonos hullámokkal)
- Fotonelmélet (ez magyarázza a kvantumosságot)
De a hullámelmélet és a kvantumosság egyetlen elméletben egyesíthető, ha figyelembe vesszük, hogy a fény nem folytonos, hanem kb. 3 méteres térbeli hullámszakaszokból áll.
"A fény nem fotonokból áll, nem kettős természetű, hanem egyértelműen hullámokból áll.
De ha folyamatos hullámokból állna (ahogyan korábban hitték), akkor nem lehetne kvantumos. Ugyanis a folyamatos hullám az energiát is folyamatosan szállítja. Ugyanúgy, mint egy olajvezeték.
A fény azonban nem folyamatos hullámokból áll, hanem szakaszos térbeli hullámokból, így az energiát is különálló adagokban szállítja, úgy mint pl. az olajszállító hajók, amelybe csak egy meghatározott adag olaj fér.
A fény esetében egy-egy fényszakasz szállít egy-egy adag energiát, ez adja a fény kvantumosságát.
Ezáltal a fény hullámtermészetét és a kvantumosságát egyetlen elméletben egyesítettük. Így nincs szükség a titokzatos fotonokra, amelyről amúgy sem tudja senki sem, hogy mik is lennének ezek.
Ráadásul a fénnyel kapcsolatos kísérletek mindegyike a hullámtermészetet támasztja alá.
A kvantumos jelenségek pedig nagyon egyszerűen magyarázhatók a szakaszos hullámokkal."
"'Jó', de mi a hullám hordozó 'korpusz' - szerinted ?!"
Ez még titok.
"És MIÉRT nem ?!"
A"modern" fizika valamiféle Planck-időről és Planck-hosszúságról regél, ami miatt maximálva lenne a frekvencia.
Nem hiszem, hogy van ilyen, és ha lenne, akkor sem érteném, hogy ez miért maximálná a frekvenciát.
JimmyG 1950 "Az első egyesítő elméletet már olvashattad."
Hol ?!
;-/
"A fény nem fotonokból áll, nem kettős természetű, hanem egyértelműen hullámokból áll." (stb; stb; stb... hullám, hullámok, ....)
'Jó', de mi a hullám hordozó 'korpusz' - szerinted ?! ;-/
JimmyG 1951 "A valóságban létező legnagyobb frekvenciájú sugárzás a gamma-sugárzás, amely 1020 Hz frekvenciájú. A mai fizika szerint van felső határ, de én ebben nem nagyon hiszek."
És MIÉRT nem ?! (vagy ahogy a volt matek tanárnőm mondta volt: "Az állítást bizonyítás követi, különben az, csak fikció!") ;-)
A kvantumos jelenségek pedig nagyon egyszerűen magyarázhatók a szakaszos hullámokkal.
Csak éppen meg ne kérdezze valaki, hogy mégis hogyan, mert olyankor hisztérikus rohamot kapsz, és visítva elmenekülsz ahelyett a nagyon egyszerű magyarázat helyett.
A PET működését pl. meg tudod magyarázni a szakaszos hullámaiddal? Ugye nem?
"Szerinted a 'fény' (e.m. hullám) frekvenciája bármekkora nagy lehet ?"
Mivel a mai ismereteink szerint a fényt az atomok keltik, így az atom által kibocsátott frekvencia nagyságát az atom méretei határozzák meg. Amit mi fénynek nevezünk az 430–770 terahertz közé esik.
Természetesen vannak ettől sokkal magasabb frekvenciájú EM hullámok is, amelyek az atommagban keletkeznek. Ilyen pl. a röntgensugárzás.
A valóságban létező legnagyobb frekvenciájú sugárzás a gamma-sugárzás, amely 1020 Hz frekvenciájú.
A mai fizika szerint van felső határ, de én ebben nem nagyon hiszek.
A fény nem fotonokból áll, nem kettős természetű, hanem egyértelműen hullámokból áll.
De ha folyamatos hullámokból állna (ahogyan korábban hitték), akkor nem lehetne kvantumos. Ugyanis a folyamatos hullám az energiát is folyamatosan szállítja. Ugyanúgy, mint egy olajvezeték.
A fény azonban nem folyamatos hullámokból áll, hanem szakaszos térbeli hullámokból, így az energiát is különálló adagokban szállítja, úgy mint pl. az olajszállító hajók, amelybe csak egy meghatározott adag olaj fér.
A fény esetében egy-egy fényszakasz szállít egy-egy adag energiát, ez adja a fény kvantumosságát.
Ezáltal a fény hullámtermészetét és a kvantumosságát egyetlen elméletben egyesítettük. Így nincs szükség a titokzatos fotonokra, amelyről amúgy sem tudja senki sem, hogy mik is lennének ezek.
Ráadásul a fénnyel kapcsolatos kísérletek mindegyike a hullámtermészetet támasztja alá.
A kvantumos jelenségek pedig nagyon egyszerűen magyarázhatók a szakaszos hullámokkal.
Más! Szerinted a 'fény' (e.m. hullám) frekvenciája bármekkora nagy lehet ? Ha igen miért, ha nem, miért nem ?! (szerintem nem, de, hogy miért nem, azt majd a Te 'miért'-ed után...) ;-)
Ha az 'alap' az, hogy "hullám nem létezhet valós! hullám-hordozó nélkül", akkor szerintem csak az '1-es pont'-nak van értelme, annak "amely egyesíti a fény hullámtermészetét és a kvantumos tulajdonságát", mert a másik kettő 'kamu'-ra, 'dumára' épül ("mező elmélet", "hullámok egyesítő elmélete") ilyen "neszesemmifogdmegjól" 'valami' (mint a semmi! tartalmu 'tééridőő'...), mert az 'alap'-ok ellentmondás mentes tisztázása nélkül, csak megint valami olyanba 'szaladnánk bele', mint amire a mai 'modern fizika' épül, hogy a semmiben! ('tééridőő') megy 'valami' (fény), ami nem tudjuk, hogy miért 'rezeg' annyira amennyire (frekvencia, 'szín') mert hisz' ugyi, nincs semmi körülötte ami 'belekényszerítse' ebbe rezgés állapotba, és azt se tudjuk, hogy 'eszik-e vagy isszák' (hullám vagy részecske ?!), ezért inkább mindkettő, egyszerre!, és hogy egy létező 'valami' (pl. bolygó) hogy a f..ba 'hat' erre a fényre a semmin! ('tééridőő') keresztül, na azt meg aztán tényleg nem lehet megérteni - ép ésszel... !
Ha jobban belegondolok, akkor három egyesítő elmélet is szóba jöhet:
1. A fénysugárzás egyesítő elmélete, amely egyesíti a fény hullámtermészetét és a kvantumos tulajdonságát 2. A mezők egyesítő elmélete, amely egyesíti a gravitációs mező, a mágneses mező és az elektromos mező elméletét 3. A hullámok egyesítő elmélete, amely egyesíti az elektromágneses hullámok és a gravitációs hullámok elméletét