Baleset a frankfurti reptéren: jelentős késések
december 23. 11:01
[MTI/AFP]
Jelentős késéseket okozott csütörtök reggel a németországi Frankfurt légi forgalmában, hogy egy leszállás közben megcsúszott gép miatt szerda éjszakára lezárták a város repülőterének egyik leszállópályáját. A Eurowings légitársaság egyik gépe leszállás közben megcsúszott a hóval borított leszállópályán és kifutott róla. A fedélzeten tartózkodó négyfős személyzetnek és 28 utasnak nem esett bántódása. A zárlat miatt az Európában egyik legforgalmasabb frankfurti légikikötő helyett számos járatot más, közeli repülőterekre irányítottak át, közölték a reptéri hatóságok.
Hű, nem is tudom, ez a fickó most valami más, de egy kutya...
Utas2, nekem nincs utasfóbiám (kialakulóban sincs még szerencsére!), sőt azt is lehet mondani, hogy birkatürelemmel viseltetek irántuk. Persze néha felbosszantanak, és még mindig meg tudnak lepni, sőt döbbenteni, de azért egy ilyen december 17 kaliberű napot egyetlen reptéri dolgozónak sem kívánok!!! Utasnak sem természtesen, de szerintem még mindig nekik volt könnyebb dolguk aznap.
SZVSZ az egy picit mégis objektívabb látószög, ha az ember nem belülről (benne élve, esetleg egyes médiákhoz való "hűség" eredményeként picit agymosva - tisztelet a kivételnek), hanem kívülről (kábé 1500 km), magát a napi politikai üzenetektől függetlenítve szemléli a dolgokat. Ja és emlékezik még olyan eseményekre is, amelyek 4-8-12-16... évvel korábban történtek.
Így ha esetleg elfogadod, hogy talán az én helyzetemben könnyebb - kívülről - objektívnak lenni, akkor megköszönöm.
Egyébként meg SZVSZ ugyanarról beszélünk, csak talán más oldalról nézve.
Mi van, ma nem késnek a gépek? Holnap se tegyék, mert akkor ÉN utazom..... (utas-ego.)
Hát hát. Én objektív szemmel látom a világot :) És Magyarországon a büntetőjogi kategória és a Real Life NEM egy és ugyanaz, egyenlőre. Azért tudd ezt is :)
Látom, kezd lassan kialakulni az utasfóbiátok.... gondolom, szakmai ártalom. (Mindjárt jön hellcat43 és csinál rólatok egy mélyelemzést....)
Én inkább egy Gere-féle Villányi Cabernet Sauvignon-t ajánlanék, halk zene mellett...
Azért nem minden utas ilyen. Van nekik egy békésen szemlélődő változatuk is (vajon kire is gondolok...?)
webberke,
ne politizálj, mert nem áll jól neked.... Berlusconi típusú az inkább az 1998-2002 közötti volt (lásd pl. Forza Italia és annak hazai plagizálása), a mostaninak maximum annyiban van köze hozzá, hogy mindkettő milliárdos. Ez önmagában még nem erkölcsi kategória. (A csalót meg talán hagyjuk. Kaya Simicska Ibrahim és az ezüsthajón utazó bányász-család sem volt az. Büntetőjogilag. Egyébként meg ne rontsuk el ezt a szép napot ilyenekkel.)
Na de érted: miért hiszi azt?
És amúgy meg, akinek egy kicsit is több belátása van a dolgokba nem kötekszik az alkalmazottal.
Nem is említettem, megrongálódott a bőröndöm a legutóbbi BUDDUS utamon és még egy kis analóg fényképezőgép is eltünt. De én sem csapkodtam a pultot az alkalmazottnak, hanem elmondtam mi van ő felírta és kész.
Valószínű azért ilyen kis ügyeken pattognak, mert a nagyobb ügyekben be vannak szarva, és érzik, hogy ahhoz kicsik. Itt viszon baromi bátornak érzi magát, hogy dejól megmondta a tutit, és nem hagyja, hogy átverjék mindenféle időjárási hazugságokkal. Hiszen ő ért hozzá, hogy neki mi a jó.
to webberke: azért van aki nem OTP-s nem Matávos, és még a zöldségesnél se hagjya magát. Cserébe a szlovén elveszett pogyászossal majdnem pertut iszik mikor 3 napra bécsben hagyták a csomagját, és a reptéri dolgozók nehéz életéről zeng ódát. Just look at me :-))))
Én csak azt nem értem, hogy az életben kismillió ezerszer nagyobb probléma van, mint az időjárás, AMIN KÜLÖNBEN SEM LEHET VÁLTOZTATNI, HA BELEGEBEDNEK, AKKOR SEM, és ha ezt a problémát ilyen kiborulással veszik tudomásul, akkor az élet más területén vajon hogyan boldogulnak? Á, mindegy, fáradt vagyok én már ehhez, viszont nyugodt a lelkiismeretem, hogy én mindegyikükért, egytől-egyig minden tőlem maximálisan telhetőt megtettem tegnap (is). Az, hogy ezek után is felettek, akár egy morzsát, az őket minősíti. Ez a véleményem. Ja, és te még nem is tudod, hogy hogyan beszélt velem Tel Aviv-on kábé két hete az utazási irodás képviselő. Fel is nyomtam helyben, egész magasra is jutott a dolog, remélem, valami jó fog kisülni belőle. :o)
Az utas , az utas.
Csak azt nem értem, hogy ha mondjuk a közértben csak egy pénztár van, miért nem hőbörögnek? Vagy mondjuk ha a zöldségesnél rohadt krumplit kapnak miért nem verik az asztalt? Ha végre realizálják, hogy a Matáv nagyon drága és fos, akkor miért nem mennek oda hozzá asztalt verni? Ha van annyi eszük, hogy az OTPnél vezetik a számlát és el kell valamit intézni a fiókban, miért nem problémáznak, hogy akár 3 órát is sorban kell állni? Miért nem problémáznak azon, hogy a Magyar Posta már 50 Ftért visz el egy képeslapot nagyjából 1, 1,5 hét alat Budapestről Budapestre? Miért nem verik az asztalt, hogy az ország miniszterelnöke egy Berlusconi tipusú csaló milliárdos? Miért nincs azzal bajuk, hogy Budapesten az utak járhatatlanok a minőségük végett?
És akkor ezek olyan bajok, amiket a magyarok élhetnek át. A külföldi utasok problémáiról, amire nem reagálnak még nem is beszéltem...
Igen, tudom, hogy valószínűleg bennem van a hiba, de én úgy gondolom, hogy tájékoztatni az utasokat muszáj, ott lenni velük meg azért muszáj, mert valamit mondani kell, hogy lássák, hogy foglalkozva van velük. Az elején én is azt szajkóztam, hogy bizonytalan ideig késnek a gépek és újabb infot fél óra múlva mondok, de ebből persze tök hamar elegük lett, és verték nekem az asztalt. Pedig hát ez olyan faszság, már elnézést, egyszerűen az időjárás ellen nem lehet tenni, ha szétszed engem ízekre az összes utas, akkor sem, hiszen az időjárás az VAN, az ADOTT, meg kell várni míg elmúlik, amikor rossz. És én azt is megértem, hogy nekik ilyen meg olyan csatlakozásuk van és lekésik, de hát ettől még nem áll meg a világ, bosszantó persze, de hát nem lehet mit tenni. Éppen ezért a mai napig képtelen vagyok felfogni, hogy az időjárás okozta nehézségek hogy ki tudják hozni az emberekből az állatot. Pedig tök egyszerű a képlet: aki télen utazik, igenis számoljon az időjárás okozta kellemetlenségekkel, punktum. Ez a véleményem, és ezt sosem rejtettem véka alá!!! Az utasok előtt sem, nyilván.
Én ott leszek, semmi baj nem történhet :D LOL
A bud.hut ha jól sejtem nem nagyon frissítik, a wapot sem. Így hát...
De amúgy laza 3 és fél órát fogok melózni tehát nem fog sajnos kijutni a jóból :) Meg mivel nem vagyok FS nem is kezelhetem megfelelően a problémát. Ez van :)
A luxi járatot meg már reggel törölték, na, azok az utasok is szívtak. Átírtunk belőlük vagy tizenakárhányat a ti 3 vagy 4 órás Párizsotokra, aztán persze azt is rendre törölték. :o( Szegények. Kezdek kicsit szkeptikus lenni a mai napot illetően...
Evidens, hisz ez a Te hibád.
Düsseldorfban csinálták jól. Késett az Emirates mikor ott voltunk.
Nem jött be senki, nem csinált semmit, bemondták sokszor, hogy késik 3 órát, kiraktak étkezési jegyeket, eleget, aztán tessék leverni a düht máson :D
Képzelj el minden rosszat, na az volt tegnap! :o((( A Jet2 (ami valami dél körül kellett volna, hogy menjen) jégtelenítésre várva (a kifutópályán, mert a végén már ott jégtelenítették az összes gépet, annyira durva volt az idő! Lejégtelenítették őket, aztán ha bő egy perc alatt nem szálltak fel, akkor kezdték előről... :o((() elpuffogtatta az összes üzemanyagot, majd visszagurult állóhelyre tankolni. És állóhelyen rostokolt vagy 9-ig, mert nem bírta a jégtelenítő szolgálat a megnövekedett melót, és közben a repteret is bezárták. :o( Aztán persze lejárt a crew munkaideje (persze az enyém meg hatszázszor lejárt, de ez ugye senkit sem érdekelt... :o((), úgyhogy szépen CNL lett az a járat is... Az utasok meg vagy 9 órát ültek fent a repülőgépen, ami kábé egy komplett BUD-JFK út... De W!ZZ Malmö-m sem volt jöbb... Fél háromra beszállítottam, de volt vagy este 7 mire közölte az OPS, hogy felszállt a gép... 5 járatom volt tegnap, abból három ment csak el, kettőt töröltek (U2 6454 NCL & W6 209 LTN), de nem baj: legalább az utasok jóllaktak belőlem. :o) Csontig rágtak, jó volt. :o)
Hello Webberke, dolgoztál tegnap? Összeomlott a reptér, akár egy kártyavár. A BA 869 sem este 6-kor ment ám el, hanem legalább 10-kor. Éjfél felé az easyJet NCL és LTN utasok (bő 170-en), plusz a W!ZZ LTN utasok (61-en) szépen megettek engem vacsorára. Szerintem a legrémesebb nap volt az 5 évem alatt, frankón volt néhány perc, amikor azt hittem, elsírom magam. 16 órát nyomtam le, és most megyek vissza. :o(
Holnap az Alitalia mintegy 172 járatát az olasz légiirányítók sztrájkja miatt, melyek közül 94 nemzetközi.
Az olasz repülőtereken pénteken déltől négy órán keresztül sztrájkolnak a dolgozók. A légiirányítók az ellen tiltakoznak, hogy a tervek szerint egyesítenék az olasz légiirányítást az európai központi légiirányítási rendszerrel – közölte a MobilPress.