A ketogén diétáról sokat hallottam, és néhány embernek valóban bevált a súlycsökkentésben. Azonban nekem nem diéta segített megszabadulni a felesleges kilóktól, hanem egy kiváló készítmény, a Xenical (Orlistat). A Xenical úgy működik, hogy blokkolja a zsír felszívódását a szervezetben, így a bevitt zsír egy része emésztetlenül távozik. Ezáltal hatékonyan csökkenti a napi kalóriabevitelt, ami hozzájárul a fogyáshoz. Számomra ez nagyon hasznos volt, és jelentős eredményeket értem el vele.
Fontos azonban, hogy csak megbízható forrásból származó, minőségi Xenical (Orlistat) használj a legjobb hatás érdekében. Én például mindig egy megbízható online gyógyszertárból rendelem, ahol biztos lehetek a termék hatékonyságában és minőségében itt találod: Vásároljon kiváló minőségű Xenical (Orlistat)
Mi a diéta célja?fogyás vagy más egyéb probléma? Ha diétázol akkor csokkented a bevitt kalóriát,szénhidrátot stb.Ha tudod tartani és nem okoz problémát napi életvitelben akkor lehet használni.Nekem is mindig mondja a doki hogy diétázzak,csak arra nem tud válaszolni hogy csökkentett energiabevitel melletthogyan adjon le a szervezet emelt teljesitményt.Én elmult egy évben elhagytam a liszttartalmu ételek 808%-át,igy lement kb 20 kg és mellette napi szinten biciklizés csak aludni jártam haza.De ez itt meg is állt,tovább nem megy lejjebb a súlyom bármennyit tekerek.Aztán kiderült hogy inzulin rezisztenciám van,és hát azzal meg gyógyszer sem tudott semmit kezdeni.
Mit gondoltok a keto black nevű porrol? Az egyik oldalon nagyon jókat írnak róla, hogy segít hamarabb elérni a ketózist, könnyebb vele fenntartani a diétát, gyorsítja az anyagcserét. Nem egy olyan szernek van titulálva, ami azonnali fogyást ígér ha beveszed, inkább egy kiegészítőnek.
Ti már találkoztatok vele, mi a véleményetek, tényleg hasznos tud lenni?
A ketogén diéta során sok zsíros ételt fogyasztasz, és kizársz minden lisztet és édességet. A kalóriák 60-70%-a zsírból, 20-30%-a fehérjéből és csak 10%-a szénhidrátból származzon. Különös figyelmet kell fordítani a szénhidrátokra: napi 50 grammnál többet nem szabad enni, függetlenül a testsúlytól és a kalóriabeviteltől. Az első néhány nap nehézségei és a szigorú korlátozások ellenére a ketogén diéta egyeseknek tökéletesen megfelel. Én személy szerint nemrég kipróbáltam egy újfajta fogyást egy bizonyos gyógymód segítségével. A http://arcpa.hu/piperinox oldalon megvettem a Piperinoxot. Ez a fekete bors természetes kivonata, amely más elemekkel együtt segít a fogyásban és az alakom javításában.
Ezek a lehúzó cikkek tele vannak félrevezetéssel, és tévedésekkel. Illetve ezek tipikus "magazinok", ahol inkább a kattintás és a szenzációhajhászás, a bulvár a lényeg, és nem pedig a tények.
A Házipatika egy olyan tanulmányra utal, amit egereken végeztek. Namost mi nem vagyunk egerek. Másrészt ez a tanulmány az egerekkel HÁROM napig tartott.
Eleve három nap alatt nem lehet semmilyen következtetést levonni, pláne egy olyan kimenetelű betegségre, mint a cukorbetegség, ami gyakran ÉVTIZEDEK alatt alakul ki.
Illetve három nap alatt nem tud átállni a szervezet, a ketózis eléréséhez általában MINIMUM 1-2 hét kell, de valakinél 6 hétig is tarthat.
Ez az egeres tanulmány az egyetlen, ami negatív színben (próbálja) feltüntetni a ketogén étrendet, és bejárta az összes sajtót, mert nyilván nekik ebből van profitjuk, hogy "veszélyes", mert a negatív hírre sokan kattintanak.
Ellenben már rengeteg tanulmány kimutatta, hogy nem csak rövid távon, de hosszú távon is valószínűleg a ketogén étrend a legideálisabb az embernek. Például az öregedést is lassítja.
Azt érdemes tudni, hogy a tesztcsík nem a legalkalmasabb a ketózis méréséhez. Általában az elején kimutatja a ketontesteket a vizeletben, de amikor már átállt a szervezet, akkor nem mutatja ki!
Az egyetlen biztos módja a mérésnek, ha a vérből vesznek mintát. Erre lehet kapni készüléket amivel tudod mérni, de szerintem nem érdemes erre pénzt áldozni, mert ha betartod az étrendet akkor úgyis ketózisban vagy.
A krumpli nem annyira fér bele az étrendbe!
Aki szerint káros a ketogén diéta, az csak felületesen ért a témához. Minél többet tanulok a témában (amerikai orvosok előadásait nézem, legújabb kutatási anyagok stb.), annál inkább azt látom, hogy valószínűleg ez a legideálisabb étrend az embernek, nem csak rövidtávon, hanem hosszútávon is. Érdemes mélyebben utánaolvasni, ha kételkednél benne.
A ketogen etrendban a taplalekkal bevitt zsirbol szarmazik az energia jelentos resze.
Ha nem viszel be egeszseges zsirt, akkor az nem ketogen/lchf etrend.
A szervezeted akkor tud a legjobban az elraktarozott zsirhoz nyulni es azt energiaforraskent hasznalni, amikor nem eszel, vagyis bojtolsz. Ennek az egyszeru oka, hogy bojtoles alatt hormonalis valtozas kovetkezik be, ami atkapcsolja a szervezetet zsir alapu uzemmodra.
Ez egy oszvermegoldasnal nem mukodik.
A DietDoctor es dr. Jason Fung oldakat javaslom mindket (lchf etrend, bojt) temaban, magyar forumokat olvasva az a benyomasom sulyos felreertesek es tevhitek vannak ketogen etrenddel kapcsolatban.
A DietDoctor oldalan sok receptet is talalsz, van egy rovid magyar nyelvu dokumentum is.
Nem kötelező, ha fogyni akarsz lejjebb veheted az ajánlott 70%-nál akár 60-50-re. A gond hogy ha túl kevés kalóriát visszel be nem fogod hosszútávon bírni. A másikat hogy az első időszakban érdemes több zsírt enni hogy a szervezet úgy mond, hamarabb vegye a lapot. Időt kell adni az adaptációnak.
Olvas utána alaposan mert vannak veszélyei, azért az nem egy divat diéta jellegű dolog, nagyon sok kutatás van. Másfél év csinálom időszakosan és jók a tapasztalataim, rengeteget olvastam róla és sok baromság van a neten, tudok forrást hozni ha érdekel.
Kötelező ehhez a diétához ilyen sok zsírt fogyasztani, vagy az pótolható testzsírral? Tehát megeszek mondjuk 60-100g fehérjét, 25-30g szénhidrátot, és zsírt csak tervezés nélkül vagy esetleg egy avokádót.
Azt hiszem, ennek a ketogén diéta őrületnek is leáldozóban van. Ma is egy olyan cikkbe futottam bele, ami inkább lehúzza, mint ajánlja a módszert. És ez már nem is az első eset. Vagy azt látom, hogy rövid távon jó és látványos, de hosszú távon veszélyes, vagy azt, hogy minden szempontból rossz. A jopatikus.hu-n azt írják, hogy nem jó, a hazipatika.com-on, hogy súlyos baj lehet belőle, cukorbetegség... akkor megéri ez? Ugyanezt látom a 90 napos diéta és a 13 napos diéta témákban is. Van olyan módszer, ami működik egyáltalán? Nem arra gondolok, hogy amivel le lehet fogyni, hanem ami nem ártalmas. Mert az elhízás, mega kövérség is ártalmas.
A tofut nagyon bőven kell fűszerezni, bors, so, bazsalikom, chili stb Jó fehérje forrás még a lenmag is ha eheted. Vagy mint írod belekeverni ízesített túróba, salátába kockázni. Lehet hússal is keverni pl rakott zoldsegekhez, pörköltbe kockázni stb naturon enni valóban ízetlen.