Nagyon jól beszélsz Anti. Én ezt tapasztaltam. Szerintem az urológusok nem is akarják érteni , es nem tudják ezt a betegséget. Azt se tudják mi a biofilm. Ne hogy már én oktassam a dr urat. 2 év azzal ment el hogy full vakvágányon voltam. Egyik mondja én még sose adtam antibiotikum kombináciot, meg ilyenek. Egyáltalán tudja milyen baktériumok ezek. Inkább szánalmas. De a pénzt elkérik. Anti gyógyulj, kitartás ! Valahogy meg fogunk, ha törik ha szakad🙂
Dr tanke meg nyírdi stb kategóriás u. n. Nagynevű Befutott jólmenő orvosokat megértem valahol. Jártas a tumorok kezelésében robotsebészettel és hasonlók, nekik egy prosztatitisz kb olyan mint egy bolti lopás egy sztárügyvédnek. Nyűg és aprópénz. Ugye azt nem mondhatja hogy nem érdekel, mond valami népszerűt, valami jól hangzót, aztán kopj le, de csendben, mert zavarsz... Még ő a jó fej, mert jajj az antibio méreg (pedig fluorokinolon kívül kb ezer fajta van még. Én rengeteget beszedtem, volt vagy 14 kör eddig, se alatta, se utána nem lett semmi baja a bélflórámnak enterol én probio mellett pedig akkor még nem a 100M CFU-t szedtem) Az antibiotikumon kívül létező számtalan antibakteriális és egyéb lehetőségről nem is beszélve.
Ugyanakkor valahol meg álszentnek is tartom, mert ha neki lenne egy égő szöges golflabda 0-24 a segglukában egy forró acélrúd a töke helyén és neki tenyészne ki enterococcus ejakból akkor tuti gentamicinnel inná a kávét, summetrolimot használna hozzá kockacukor helyett és égne a telefonvonal a külföldi kutatóintézeteknél, hogy mik a legfrissebb infók biofilm bontás terén...
Szóval ezeket most nekünk kell kitúrni magunknak. Ez van.
Azon gondolkodtam, hogy inkább vicces vagy inkább szánalmas, hogy egy kevésbé ismert sportáruház mobilról megnyitható weboldalán a jobb alsó sarokban megjelenő terméktámogató AI chat asszisztens nem csak el tudja mondani a bakteriális biofilm jelentőségét prosztatitisz esetén, de még kezelési stratégiát is alkot, ugyanakkor az urológusok túlnyomó többsége még csak nem is hall róla és kb a vizeleted negatív akkor xanax tőzegáfonya pozitív gondolkodás bőséges folyadék szinten ragadt, mindezt 40k/alkalomért. Stb...
Gondoltam rá, hogy megkérdezem az első urológust akihez jártam kb fél évig és ezzel a módszerrel sikerült eljutni a munkaképtelenségtől az öngyilkosság határára kb.
Viccnek ez sok, de bűncselekményhez kevés, mert pont ahogy írtad, normális protokoll nélkül igazából számonkérhetetlenek.
Én tavaly jártam így, 3szor adtam le vizeletet. Mind 3 kontamintácio volt. Csak ondot adok le. Amúgy az ondonak sterilnek kell lennie. Ha 10.3, 10.4 van valamelyik baktérium és ha az már gondot okoz. Akkor kezelni kell. Az antibiotikum kívül is létezik sok praktika. Szerintem az urológusok hülyeséget beszélnek hogy nem kell vele törődni, úgy hogy okoz panaszt, és azt mondják hát ez van még kell szokni. Élj úgy . Mert nem is akar kikezelni és 40 ezer. Verik a tamtamot csak antibiotikummal lehet, és mióta leálltam vele , és más alternatívát kérdezem, csökken a baktérium terhelés , és jobban is érzem magam. Amúgy ez a fórum nagyon jó hogy van , én is ebből sokat tanultam. Próbálkozni kell és hát ha valamelyik kúra betalál. Legalább élhető életet tudjuk élni, de ezek az orvosok ehhez a betegséghez abszolút nem értenek.
Ha sokunkat nézem akik itt vagyunk és beszedtük a hat havi bélszétbaszó kezelést szerintem nekünk nem ez a legnagyobb gondunk már, hogy mi tenyészik ki vagy mi nem. Nekem 20 éve van és nem tenyésztettem 5 éve már semmit sem mert egyrészt nem nagyon járok már urológushoz, meg időm sincs rá, meg nem is nagyon érdekel már mi tenyészik ki vagy nem.
Sokan írtak itt, hogy pépes a széklet stb. szerintem a Nyírádi ezekre az emberekre gondolt, nekünk nem nagyon lehet adni antibiotikumot mert akkor jön a fosás az ahhoz képest egy kis kellemetlenség mi tenyészik ki vagy nem. Szerintem próbáld meg az itteni törzsközönséget ebből a szempontból is nézni.
Ők orvosok tisztában vannak ezzel a ténnyel és természetes, hogy nem akarnak szarabb helyzetbe hozni. Nekem azt mondta a múlt héten az urológus ha nem bírják a belet az antibogyót akkor nem opció!
Latod ebbol is latszik h hatalmas baj van az urologian belul! Mi az, hogy az egyik orvos ondobol nezi meg mi bajod a masik meg elveti??? Mit tanultak ezek? Nincs semmilyen protokol, irànyelv? Szabadon garàzdàlkodhatnak? Rettenetes ezt a kaoszt betegkènt követni, àtlàtni ès megèrteni!
"az ejakulátumból nem tenyésztünk, mert abban mindig van kórokozó."
Az ilyen és ehhez hasonló rendkívül szakmaiatlan és életveszélyes baromságok miatt a legjobb amit az ember magával tehet, hogy tenkét nyírádit és mertet messziről elkerüli.
Az ejakulátum tenyésztés a prosztata masszázs utáni húgycső kaparék mintavétellel a húgyúti és ondóúti fertőzések két legfontosabb diagnosztikai eszköze, különösen krónikus esetben, ahol ha van fertőzés, 99% hogy az ondóhólyagot is érinti, amin nem segít a prosztata masszázs sem.
Az ejakulátum 70%-a az ondóhólyagból származik.
Akinek az ejakulátumban valamilyen kórokozó van 10^3 feletti CFU-ban, annak nagyon nagy valószínűséggel nem csak prosztata gyulladása van, vagy legalábbis nem csak az. Pláne ha a masszátuk negatív.
Szerintem ne azoknak az orvosnak a visszhangjait hallgassuk akik nem tudnak mit kezdeni ezzel a betegséggel. Ez az ő szégyenük, nem a miénk.
Teljesen igazad van, ezek csak számok, értékek, semmi több, másra nem jó, mint hogy pszichésen rögzül, hogy vmi nem oké. El kell ezt a leletet felejteni úgy ahogy van, és soha többé nem rá gondolni!
Meghallgattam én is, sokat hallottam már a fasziról, ha emlékeim nem csalnak, itt a fórumon is voltak főleg negatív vélemények.
Nekem nagyon szimpatikus volt, amit mondott, kiemelnék ezek közül néhányat:
- az ondó tenyésztésnek semmi értelme. Pár éve Merth is ezt mondta nekem, azt mondta, abban mindig van kórokozó, ez a doki is gyakorlatilag ezt mondja most
- !!!! Egy doboz fluorkinolon típusú AB beszedése után 3 (!!!) év, mire a bélrendszer helyrejön. 3 év! Egyetlen doboz után. !!!!
Ez nagyon fontos, senki ne szedjen ilyen típusú AB-t, egy szeme se! A saját egészségével és életével játszik vele, szó szerint!
- semmi értelme ilyen vizsgálatokra járni egymás után, mert a betegnek csak rosszabb lesz az állapota!!!
- ez egy nagyon komplex tünetegyüttes, amin kizárólag a személyre szabott, és kombinált kezelés adhat gyógyírt...
Szerintem ez magyarázatot ad a libidó csökkenésre, a merevedési zavarra, sőt akár még valahol a prosztatagyulladásra is. Állandó fáradtságról nem is beszélve. Már csak az a kérdés hogyan tovább?
igen én is pont ezen gondolkoztam azért óránként nem rossz kereset 6*40=240 ezer forint.
Persze olvasni olyat, hogy sok esetben a 4 hetes cypro bejön angol fórumokon... De ott sincs mindenkinek szerencséje ezzel. Az tény ha a 4 hetes nem jön be akkor mást kell keresni utána mert az tényleg a leépülés fele visz már azért fizetünk, hogy szarabbul legyünk.
Ha baktériumok okozzák, és biofilmet képez. Ameddig azt valahogy nem oldod fel, addig nem gyógyítható. Ha feloldódik jó esélyed van akár tünetmentes lenni. Ha nincs baktérium, akkor van valami Goc pont ahogy irtátok, vagy lelki trauma, és ott sugárzik ki. Mindkettőt kurva nehéz kezelni az tény. Ha az immunrendszer erős , akkor az is már előrelépés. A chatgpt erre azt írja fél év alatt kezd feloldódni ha jó a terápia, még fél vagy egy év mire feloldódik. Nem egy gyors ütem
erről van szó, nem tudnak vele mit kezdeni, ő sem tud, csupa feltételezés amit mond, viszont ha nem tudnak vele mit kezdeni, nem értem miért húzkodják le az emebereket tömegével, vagy gyógyszerezik még betegebbé. Meg kell mondani, hogy tehetetlenek és nem elfogadni pénzt a semmire.
Mellébeszél végig Nyirádi ? Nem gondolnám, h teljesen mellé beszél, szerintem jól felsorolja a lehetséges okokat és következményeket. Ki is mondja, hogy ez nem gyógyítható azért keni jobbra balra a dolgot
Nekem az urológián múlt héten megmondták a krónikus bakteriális prosztatisszel sajnos nem lehet mit csinálni.
A fogak ellenőrzése alapvető elvárás CT-vel mivel ha miatt akkor azt kell megszüntetni és a CT mutatja 100 %-ban a panoráma röntgen nem. Ha van gyökérkezelt fog akkor kell a CT.
Mindent elmondtam neki, és megbeszéltem vele. Mindent. Még az itteni fórumos dolgokról is beszéltem. Meg hogy itthon sincs igazából már merevedésem, meg a libidóm is nulla. Úgy állt hozzá, hogy megérti, és nagyon reméli, hogy hamar meggyógyulok. Persze azért tudom, hogy ez belül zavarja...
Az elmúlt pár napban azért már volt merevedésem, de nem túl sok. Talán javult valamit. És a gyulladásom is, mintha lement volna. Nem fáj már nonstop 24 órában, és nem is minden egyes vizeletnél jön elő a szúró fájó érzés a gáttéjékon. Viszont a derekam és a bal vese környékén jobban elkezdett fájni, vagyis rosszul fogalmazok, mert korábban egyáltalán nem fájt. Tavaly egyébként jártam gerinctornára mert a L4nál porckorong kiboltosulásom volt. Akkor rendbe jött, és nem éreztem semmi fájdalmat...egészen mostanáig, konkrétan a második napi antibio szedésekor kezdtem el érezni.
Mandulám nincs. Arcüregemmel nem tudom, hogy lenne probléma. Fél éve készült panoráma röntgen a fogamról, nem találtak semmit.
De most érted, elmegyek az urológushoz, nem orvos vagyok, ő az, megvizsgál, felír gyógyszereket, ellát tanácsokkal, én meg tejelek neki nem kevés pénzt. Mit tudok csinálni? Mentem el vele hozzá egy rakás kigooglezott anyaggal, hogy márpedig nekem ne írogasson fel ciprot, ezt és ezt kérem? Ez vidék, és sajnos hiába fizettem ki 40 ezret, úgy gondolom, hogy kibaszott szar ellátást kaptam. Szerintem ebbe belefért volna egy ondó tenyészet, prosztatamasszázs, de talán még egy férfi hormon vizsgálat is. Nem kaptam egyiket sem, csak gyógyszerfelírás, és kb. 10 perc bent lét, aminek a nagy része az volt, hogy diktálta az asszisztensnek, hogy mit írjon az ambuláns lapra. Majd mosolyogva kezet fogott velem, mint férfi társ is egyben, hogy ő megtett mindent, és nekem jobb lesz. Mit csináljak? Keressek egy másik orvost egy másik városban, és fizessem továbbra is a 40-50ezreket. Kinek van erre pénze? Vagy menjek államiba, ahol lehetséges, hogy le sem szarnak, pszichológushoz küldenek stb.
Nagyon nehéz ez, mert én úgy mentem az orvoshoz, hogy meg akarok gyógyulni, ami érdekében bármit megteszek. Ha ő azt mondja, hogy verjem ki ebbe a kémcsőbe, vagy 1 percig felnyúl a seggembe, és nyomkodja a prosztatámat, akkor megtettem volna. Holott nagyon sok férfi társam, ha komolyabb gondjuk van, sem mennek el urológushoz, hallani sem akarnak róla...
Miközben DNS-t szekvenálunk, szerveket hozunk létre mesterségesen, klónozunk, megvakult embereknek adjuk vissza a látását, és még lehetne sorolni. A férfi urológia helyzete az orvostudomány szégyene.
Na és, ha nem állt fel? Emberek vagyunk, nem gépek. A barátnődnek is nyilván lesz olyan nap, amikor nem tud formába lendülni.
A mozgásszegény életforma viszont baj, és nem a cerkád szempontjából, hanem általánosságban. Ennyi idősen a 20 kiló túlsúly sem optimális.
Lehet, hogy először egy életmód változtatással kellene kezdened, megszabadulni a feleslegtől, elkezdeni rendszeresen sportolni. És megnézni, az milyen hatással lesz az alsógatyádra. Ha esetleg nem hoz változást, akkor is nyersz vele, az egészen biztos.
Amúgy meg nyugodtan beszélj a barátnődnek erről, ha olyan, akkor meg fogja érteni. Ha meg nem érti meg, akkor jobb, ha az elején dől el, hogy nem éri meg további időt feccölni a kapcsolatba.
Alapból a mozgásszegény életmód nem hiszem, hogy prosztatagyulladást okozna, sőt biztos nem, mert akkor a férfiak 70%-nak az lenne.
Majd ha visszamész a dokidhoz, kérdezd, meg, hogy mennyire segítette őt előre a PMN és IL6 lehúzós viszgálat, amiről maga a labor is elmondta, hogy IL6 mellé felesleges a PMN mert ha az IL6 magas a PMN is pozitiív! 1-től 100-ig a gyógyulásodon hányas számot határozza meg segítségben? Nyilván azért mentél oda, mert gyulladásod van, ezt nem látta? Nagyon dühös vagyok, hogy mindenki így jár én is, becsapják, lehúzzák, aztán mehet a levesbe, és ott lesz a végén ahol elkezdte! Felületes kezelés, téves diagnózis, és adócsalás amit szinte mind elkövet! Csodálkozom, hogy nincs ellenük valami kommandó még! A helyedben amit eddig találtak azzal gazdálkodnék, egyébként a Gardnerella úgy tudom maga megoldódik, végeztetnék egy utólagos ellenörző tesztet. Bármi begyullaszthatta, legkisebb az esély STI-re,s szinte semmi, minden más ellen nem lehet tenni sokat csak várni. Itt rengetegen vagyunk akik nem rétik mi történik velük, a tapasztaltabb már nem jár dokihoz, maga többre megy! Lehet 1 év lehet több év! Gyógyulj meg!
Kedves Sorstársak! Gondoltam, újra hírt adok magamról. Az a helyzet, hogy elvégeztek egy rakat vizsgálatot egy raklap pénzért, és azon kívül nem tudtunk meg semmit, hogy gyulladásom lehet. Igaza volt originalnak. Ma újabb ondó bakteriológiára akartak elküldeni, de most már jeleztem, hogy 3 hete voltam, ami negatív lett. Legutóbb kijött a húgycsőből a Gardnerella, de még mindig keresünk valamit. Kezelést meg nem kapok. Hova vezet ez? Mire jó ez? A tüneteim meg hol jobban, hol kevésbé kijönnek. A hátfájás lehet ettől? Mert mostanában a gerincem tájékán hátközépen szoktam nyomást érezni. Egyszerűen nem értem, miért nem kapok végre terápiát. Mit kellene tennem? Kezdem teljesen elveszíteni a talajt...
meg mitől van az egész? nincs fogászati góc, mandula, arcüreg nem gyulladt ? Először góckutatást kellene tartani addig az antibogyó teljesen értelmetlen.