Vizelési problémák okainak tisztázására, prosztata beavatkozások előtt kinél alkalmaztak urodinamikai vizsgálatot? Segített a további kezelések, esetleg szükséges műtétek meghatározásában?
Aki átesett már ilyen vizsgálaton, vagy ismeri e területet, attól kérdezem, a hólyag residuum ultrhang vizsgálat, másnéven húgyuti vizsgálat, része a hasi ultrahang vizsgálatnak?
Aki a jóindulatú prosztata megnagyobbodásra Gelmort, vagy más dutaszterid tartalmú gyógyszert szed, reggel vagy este veszi be a gyógyszert? Én azt tapasztalom, mintha az esti bevétellel gyakrabban kellene éjszaka vizelni, mint napközben, a folyadék bevitele során. Érdemes lehet reggeli bevételre áttérni? Milyen tapasztalatok vannak?
Hááát két hét szedés után abbahagytam és visszamentam a dokihoz (3óra várakozás ). Azt mondta hogy jó hogy abba hagytam ,Alfuzosint írt ki . Félév múlva kontrol .
Nekem azt mondta az urológus szakorvos, a Gelmor gyógyszer hosszabb távon érzékelhetően fejti ki hatását, a vizelési gyakoriságra vonatkozóan. Több idő kell az érzékelhető változásra ezen a területen.
Pontosan másfél hete szedem , nincs jó tapasztalatom !!!! A vizelés ugyan olyan mint a tamsum , viszont borzasztó nehéz a széklet ürítés , potencia eddig kb 50% volt es a libidó is megfelelt ,most NULLA !.
Próbáltam sildenafilt bevenni valamit javított a potencián ,de ejakuláció semmi . Úgy hogy kérem vissza a tamsunt vagy az alflusomint . (lehet hogy a gyógyszer neveket nem írtam helyesen )
Én elmentem külföldi nyaralásra és végégcsináltam a városnézéseket, de elég kellemetlen volt a foley katéter és folyamatosan véreset vizeltem minden városnézés után. Reggelre persze már jó volt, de ha sokat ültem az volt a baj (repülőgépen), ha sokat mentem akkor meg az. Másképp működünk. A legszörnyűbb viszont a katéter felhelyezése volt, na az egy igazi kínpad és utána 3 órán át is az volt, pedig az orvosok szerint nem vagyok egy problémás eset, tehát "kis zökkenéssel" ment át a prosztatikus szakaszon.
Alig nagyobb a normálisnál, erre elvileg nem is csinálnak Rezümöt. De ha épp a prposztatikus húgycső körli szövetek burjánzanak el, akkor 25-ös prosztatával is lehet vizeletelakadás.
A 40ml az kb 40gram, teljesen normális méret, de a vizelés szempontjából nincs sok jelentősslge. Kicsi prosztatával is lehet rosszul vizelni és fordítva is. Nyilván kicsivel ritkábban van rossz vizelés és naggyal ritkábban van jó. Nekem 90 grammos volt.
Ezt olvasva is szörnyű . Egyébként a 40 ml és prosztata az mekorának számít? Nekem az urológus azt mondta hogy ez ép hogy nagyobb a normálnál , szóval kíváncsi lennék hogy a tiétek mekkora méretre hogy műteni kellett .
...ja és nyilván a fertőzés is megvolt a 10 hét alatt -ameddig benn volt a foley-2X kellett antibiotikumot szednem fertőzés miatt, az első fertőzés az nagyon betette a kaput, mert a szakorvosok valamiért azt mondták, hogy "hát ez ilyen" és a körzeti orvos írta fel az ciprinolt, mert látta, hogy majd 39 fokos a lázam és nagyon ki vagyok, aztán megbeszéltük, hogy Ciprinolt írjon fel, mert az jó hugyuti fertőzésre IS. Ezenkívűl rendszeres volt a véres és/vagy üledékes vizelet is, sokszor járni is alig tudtam a katéter miatt, csak nagyon lassan és rövid távokat.
Nekem a foley katéter behelyezése is elég fájdalmas volt és utána is 3 órán keresztűl erős fájdalmakkal (amit az utolsó két felhelyezés után nagyjából csillapított a fájdalomcsillapító) de a legfőbb ok ami a leeresztő katéter mellett szól az a szex lehetősége, de az is mellette szól, hogy nekem előfordult olyan, hogy -ha nagyon kellett vizelnem- akkor katéter mellett is jött és nem mindig a WCbe, viszont mindig a kezemre is, az alvásnál pedig mindig kellemetlen volt, nagyon rosszul aludtam miatta, éjszaka óránként felkeltet. Szóval ehhez képest az a napi 3X1-2 perc elhanyagolható részemről.
Szia, szerintem MR és CT ezt nem mutatja ki, nem hiába nem használják. A húgycső, ha épp nincs használatban akkor összelepul. Ezt urodinamikai vizsgálat tudja kimutatni vagy cisztoszkópia, de az urodinamikai vizsgálat kevésbé kellemetlen.
"A foley -bennmaradó- katéternél sokkal kellemesebb a használata, nem teszi tönkre sem a húgyhólyagot sem a húgycsóvet, aludni sokkal könnyebb katéter nélkül, és naponta csak 3x kell használni, a vele való manipuláció össze sem hasonlítható a foley fájdalmával, kellemetlenségével,"
Jó, de Te tudsz vizelni, én Diótörő és én meg egyáltalán nem tudtunk. És mennyire eltérőek az emberek: nekem alig okozott fizikai kényelmetlenséget a Foley-katéter, nem fájt, nem húzódott, nem dörzsölte ki, nem kaptam fertőzést, nem változott meg a hólyagom.
Nem egészen, általában tudok vizelni, ez csak ellenőrzésre van, -illetve arra, hogy ha sok a reziduum akkor azt leeressze, hogy ne terhelje a hólyagot- és hogy mennyi a reziduum, mert ugye otthon nincs ultrahang
"óvatosan azzal az önkatéterezéssel" Voltam oktatáson, -de egyébként egyáltalán nem ördöngösség- minden beavatkozás új steril katéterrel történik, ha csak hozzáér valamihez véletlen akkor megint csere újra. A foley -bennmaradó- katéternél sokkal kellemesebb a használata, nem teszi tönkre sem a húgyhólyagot sem a húgycsóvet, aludni sokkal könnyebb katéter nélkül, és naponta csak 3x kell használni, a vele való manipuláció össze sem hasonlítható a foley fájdalmával, kellemetlenségével, nekem sokkal természetesebb, ha egyetlen mód van rá, akkor nem állnék vissza soha foley katéterre.
Úgy látom, hogy bajnok vagyok a katéter viselés idejét illetően, mert nekem hét hónapig volt bent ez a kis szerkentyű.
Meg is lett a hatása. Kellően kidörzsölhette a húgycsövet, mert vizelés esetén nem is érzem, hogy jön a pössentyű, csak a hangjából tudom, hogy még tart.
Általában ülve végzem ezt a tevékenységet, mert így kényelmesebb és nem fröcsög össze-vissza.
Tehát csak óvatosan azzal az önkatéterezéssel, mert ahhoz érteni kell és fontos a sterilitás.
A doki is cserekor mindig egy lezárt tasakból vette ki az újat, mert a húgycső fala fertőződhet bacikkal.