Keresés

Részletes keresés

peli_w Creative Commons License 18 órája -6 2 8181

MEg kellett néznem, hogy ezt a hsz-t biztos nem én írtam-e :)))

Előzmény: mögb (8179)
kutyara der Creative Commons License 1 napja -1 2 8180

Ilyennek csak akkor tudok örülni ha 100%biztos hogy jobbat hozunk utána.

Ez az a szám Vuckovinál -a carter,sylla,boskovic,stb faktor miatt- csak 99,9% :)

Sok sikert neki amúgy a kosárban is meg az életben is.Egy jó mentalitású,példás hozzáállású,jó küzdő,igyekvő de borzasztó képzetlen rosszul helyezkedő és általában katasztrófa döntéseket hozó játékos volt,akiből bár fofó kihozta a maximumot (vagy még annál is többet) egy ideális (érdsd úgy h nem addósság halmaz) Körmendbe legfeljebb nézőnek fért volna be.

Előzmény: mögb (8179)
mögb Creative Commons License 1 napja -2 7 8179

A nap legjobb híre. Vuckovic talált magának csapatot :)

peli_w Creative Commons License 1 napja -7 0 8178

Teljesen látatlanban: az undersized guardok (180 Moore ha jól emlékszem), mindig támadhatóak védekezésben és ritkán annyira jók elől, hogy ez ki tudjon jönni pozitívban. Innen indulunk. Az NBA-ban is teljesen kopnak ki a miniegerek, 15-20 éve tele volt velük a liga, ma már alig-alig találsz elvétve játékost, nem véletlen.

Én nagyon a size híve vagyok, az lényegében mindig előny hosszútávon, ha Te vagy a magasabb, erősebb, hosszabb kezű, nagyobb wingspan-ű stb. csapat.

Nade, ha jól passzol, jól tör be és jól dob, akkor jó lesz :) Lehet, hogy tök jó játékos, és pont a magassága miatt köt ki Körmenden, én ebben bízok :)

Előzmény: Scola82 (8177)
Scola82 Creative Commons License 1 napja -2 4 8177

Nincs más téma, bedobom.

Moore ok lesz vagy sem , így elsőre.

Én adok magamnak egy -. 

Lotga Creative Commons License 1 napja 0 2 8176

Én nagyon bízok abban,hogy idén már nem lesz "Pipirasunk" pl.! 

Előzmény: realfan (8174)
realfan Creative Commons License 1 napja 0 3 8175

Ha már pénzügyek, ilyenkor nyáron szoktak születni cikkek a gazdaság különböző szegmenseihez tartozók éves beszámolóiról. Hát a sport, azon belül a kosárlabda megérne egy misét, mert ahány ház, annyi könyvelés, teljesen egyenlőtlen, hogy kinél magasabb az árbevétel és kinél az egyéb bevétel. (Például ha a kettőt összeadjuk, kijön, hogy a Falco gazdálkodik a legtöbb pénzből, de náluk az árbevétel a harmada az egyéb bevételnek, máshol meg az árbevétel duplája az egyéb bevételnek.) A kiadási oldalon is valahol aránytalanul magas az anyagjellegű ráfordítás, valahol pedig irreálisan alacsony a személyi jellegű. Aztán persze vannak olyanok, például Fehérvár, ahol egyfelől ott az Alba Regia SC Kft., a maga saját költségvetésével (de más, nagyobb csapat a kosáron kívül nem tartozik hozzá), és van az annak kizárólagos tulajdonában lévő Alba-Fehérvár Kosárlabda Kft., és akkor rá nem jössz ilyenből, hogy kit hova könyvelnek (merthogy önmagában a kosaras cég költségvetése a számok alapján nyilvánvalóan nem fedezi a kosárcsapat működését).

No de ami minket illet, a Basketball Körmend Sport Kft. esetében 2024-ben (ez ugye naptári év) a személyi jellegű ráfordítások 243 550 000 Ft-ot tettek ki. Az ASE Kosár Kft-nél ez 306 079 000 Ft, a DEAC Kosárlabda Akadémia Kft-nél 324 097 000 Ft volt. A Falco üzleti éve nem a naptári évet követi, nekik a 2023.07.01-2024.06.30-as időszakban 384 369 000 Ft volt (jelentős emelkedés után). Itt elvileg jön két érdekes szám. A ZTE Kosárlabda Kft-nél 2024-ben 395 478 000 Ft-ra rúgott, az Olajbányász 2020 Kosárlabda Kft-nél pedig 508 327 000 Ft-ra. Viszont náluk 180 millió körül van az anyagjellegű ráfordítás, míg Szombathelyen az majdnem eléri a félmilliárdot. 

Ezekből a számokból tehát majdhogynem a semmit lehet megállapítani, talán a ZTE kicsit meglepetés, legalábbis nekem. De az önmagában azért érdekes, hogy a könyvvizsgálatokkal megerősített eredménykimutatások a teljesen ugyanolyan tevékenységet végző gazdasági társaságok esetében radikálisan máshogy épülnek fel.

Illetve azt is azért lehet látni, de aligha új információ, hogy valóban ránk férne némi "gazdasági erősödés". :)

realfan Creative Commons License 1 napja 0 0 8174

Csak az első bekezdéshez annyit, hogy ez inkább az ezt követő, azaz a 26/27-es szezontól lesz nyilvánvaló. Persze ne legyen igazam, de csodálkoznék, ha a tavaly nyáron tetemesnek mondott tartozásunk mind elfogyott volna mára.

Előzmény: ementálib (8173)
ementálib Creative Commons License 2 napja 0 3 8173

nem túl bonyolult kérdés ez sem,hiszen ha a légiósaink (vagy azok túlnyomó többsége) a denveri musztángok csapatától jön elsőéves profiként egyszámjegyű átlaggal,akkor valószínűleg nincs korpa -ha meg fel tudunk majd náluk mutatni értelmezhető előéletet vagy tényleges objektív potenciált akkor talán fellélegezhetünk.

állítólag azért akadozik a gépezet mert tőlünk teljesen unortodox módon ezúttal az edző választ saját szempontjai szerint,és senki nem basztatja hogy ezt meg azt a beajánlást "khm jó lenne ám khm" idehozni.

ez önmagában éppen semmit nem jelent (márha a transzparencia minimuma semmi),ettől még simán citálhat ide Hojc katasztrófa játékosokat,megismételheti (azért csaknem) a paksi szezonját,mégis szívmelengető hogy mindenki azért felel és azért számonkérhető ami a munkája lenne. eddig ez nem így volt ugyebár.

(na és akkor gondoljuk el ha pl. egy toni,kap anno egy ilyen kegyet...)

Előzmény: Lotga (8172)
Lotga Creative Commons License 2 napja 0 6 8172

A gazdasági erősödés jól jönne, főleg ha ez megmutatkozna a légiósok minőségében is.

Üdv Baba, jó munkát, sok sok sikert!!!

Előzmény: kutyara der (8171)
kutyara der Creative Commons License 3 napja -4 3 8171

”(…)

Zsebe Ferenc visszatérése sportszakmai és gazdasági erősödést is jelent az Egis Körmend életében.(...)”

És pont.

Lotga Creative Commons License 3 napja 0 0 8170

Írtam én légióst is. :D

Előzmény: realfan (8169)
realfan Creative Commons License 3 napja 0 1 8169

Na, akkor legközelebb kérjél valami mást is, hátha! :)

Előzmény: Lotga (8163)
peli_w Creative Commons License 3 napja -4 2 8168

KO_SÁR_LAB_DA

A TUDOMÁNYA!

Az ügyvezünk meg nem más, mint Feri báttya!

ementálib Creative Commons License 4 napja -2 2 8167

" moore skillsetje mellett nembiztos van értelme a cohill/shelton/frye sor bármelyikének..."

pont hogy amellett lenne igazán értelme egy egyel magasabb felépítésű gyűrűt támadó abszolút scorert hozni (mind a három az) megteremtve ezzel az idei "rudi-kountz" duot

írom ezt úgy,hogy nem néztem rá melyiküknek van e már csapata

persze én örülnék egy 211centis majd dupla-duplát igazoló lett centernek is félre ne érts -tőlem aztán jöjjön izibe- de két magas légiós volt idén is, mégis a bármit-bármikor-bárhonan beverő hátvédpáros miatt jöttek a győzelmek úgy általában

Előzmény: kutyara der (8166)
kutyara der Creative Commons License 4 napja 0 1 8166

a kezdet kezdetén hojc leigazolás utáni napokban ment egy kört a pletyka, hogy jelezte lehetősége(!) esetén hozna át onnan légióst

na,hát moore-t nem hozta azt tudjuk, úgyhogy -kizárólag az elvi lehetőség szintjén!- marad onnan valaki kicsi.

moore skillsetje mellett nembiztos van értelme a cohill/shelton/frye sor bármelyikének...

vagy tényleg gromovs, mivel walker múlt héten igazolt Izlandra.

nem tudom mennyire a mi pénztárcánk ,masszívnak tűnik

Előzmény: realfan (8164)
dontay Creative Commons License 4 napja 0 0 8165

Ki az a Caldwell meg s Thomas? 😄

Előzmény: realfan (8164)
realfan Creative Commons License 4 napja -4 2 8164

A "vezetőség" az gondolom majd egy embert fog jelenteni, az ügyvezetőt, akit mindenki tud(ni vél), hogy ki lesz, de amíg hivatalosan nem ő lesz a kft. ügyvezetője, addig erről érthetően nincs kommunikáció. Hogy miért nem történt meg ez eddig, azt nyilván kevesen tudják, de talán nem is annyira érdekes a nyár közepén.

Légiósok terén pedig szerintem még bőven ráérünk. Egyrészt a legtöbb magyar csapat nincs előrébb, mint mi, másrészt ha az ember belegondol, hogy tavaly ilyenkor már megvolt Caldwell és Thomas, de Kountz és Williams még nem, akkor talán jobb is, ha nem kapkodunk. :)

Hojc előző csapatából mintha még nem lenne új csapata a lett centernek, akit azért az egyik ötösünknek el tudnék képzelni. 

Azt sajnálom, hogy Dékány, aki egész évben a ranglista helyezéseket tekintve dobogós volt VAL-ban, benn volt az A-döntő All-Star csapatában is, végül nincs ott a válogatottban.

Előzmény: Lotga (8163)
Lotga Creative Commons License 4 napja 0 2 8163

Héten jó lenne már valami bejelentés. Vezetőség,légiós...

balldontlie Creative Commons License 2025.07.10 0 1 8162

Nem tűnik komoly tornának,de Moore egy Dizzy League nevű eseményen tegnap 24 pontot, 12 lp-t és 5 asszisztot hozott. Talán ezek alapján nem érkezik rossz állapotban.

Lotga Creative Commons License 2025.07.07 0 2 8161

Szerintem mindenképp 2 magas légiós jön.

Előzmény: teddapalyara (8160)
teddapalyara Creative Commons License 2025.07.07 0 1 8160

Kösz az infót, akkor még lehet reménykedni, hogy hozunk 2 magas légióst, akik főszabályként egymást váltják, hogy ne kelljen a 2 magyar a pályán szabályon sokat agyalnia Hojc-nak.

Előzmény: steelers77 (8155)
Lotga Creative Commons License 2025.07.07 0 1 8159

Akkor nem ő lesz a másik kisemberünk. :) Köszi.

Előzmény: realfan (8158)
realfan Creative Commons License 2025.07.07 0 0 8158

Ő most Pozsonyba igazolt.

Előzmény: Lotga (8081)
Lotga Creative Commons License 2025.07.07 0 1 8157

Nem tudtam,köszi.

Előzmény: steelers77 (8155)
kendeffy Creative Commons License 2025.07.07 -3 0 8156

Lehet, hogy sokat dühöngtünk tavaly a két külföldi magas miatt. De, ha a center sorban Duró, Ivosev Tamás mellett lenne egy sokat sérült Balogh Máté, és egy külföldi center, nem lennék nagyon nyugodt...

steelers77 Creative Commons License 2025.07.07 0 0 8155

Leginkább semmi. Nem fogja valszeg senki leigazolni mivel egy laza 8 hónapos rehab vár rá

Előzmény: Lotga (8147)
Lotga Creative Commons License 2025.07.07 0 1 8154

Igen,ez az én aggodalmam is. Egészségesen lehetne használni,de olyan rég volt vagy kevés ideig.

Előzmény: peli_w (8153)
peli_w Creative Commons License 2025.07.07 -1 1 8153

Balogh skillsetben, tehetségben szerintem mindig ott volt, ahol egy 8-9. rotáció embernek lennie kell, de elképesztően durván sok sérülése volt, én nem is tudom, volt-e olyan, hogy letolt egy szezont egyben komolyabb sérülés nélkül, kezdve az ifitől. Szóval ha őt hozzuk, akkor simán lehet, hogy a 9 hónapból mondjuk 4 hónapot lesz bevethető és majd a 40 éves Fepu fog magas posztokon verekedni megint. Hozzuk amúgy, de ezt vele kapcsolatban látni kell.

Közben Durázi a szűkített 15 fős keretben már nincs bent, CSeh Botond és Meleg Gergő igen.

Előzmény: teddapalyara (8151)
balldontlie Creative Commons License 2025.07.07 0 1 8152

Máté idén lehet, hogy nem is lesz bevethető, én őt nem várnám.

Előzmény: teddapalyara (8151)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!