Jel 11.3-4
"Két tanúmnak meghagyom, hogy szőrzsákba öltözve ezerkétszázhatvan napig hirdessenek bűnbánatot.
Ők a két olajfa és a két gyertyatartó, amely a föld Urának színe előtt áll."
Zak 4.14
"Erre ő: Ez a két Fölkent, akik az Úr előtt állnak az egész földön."
Szűzanyánk, a Napba öltözött Asszony üzenetei.
Mikor az istentelenséged a büszkeségedben nem engedi, hogy keresd az akaratát benned
A Föld célja az lesz, hogy szolgáld az Istengyermekeket céljaiknak az elérésében, hogy ki tudják küzdeni megszentelődésüket
Igen azokat szolgálod, akiket heréknek tartasz, akiket dologtalannak tartasz
Miközben kifeszítik magukat a keresztre
Ugyan úgy jössz, és mész, hogy nem hagysz nyomot magad után
Mégis előbb-utóbb eljutsz az Isten számos iskolájának az egyikébe
Ahol ugyan már nem adatik meg az a lehetőség, mint a Földön, de mégiscsak ugyan vontatottan, de sok kiküzdésben elérheted a célodat
Hogy nem leszel büszke a földi utadra, hiszen az akaratod, hogy ne lehessél arra büszke
Ugyan az Isten gyermekei eléd tárják az igazságot
De amikor meglátják a megmakacskodásodat, elfordulnak tőled, és magadra hagynak, akkor legyél magaddal, ha magadat akarod
A hit meg megmarad az Isten gyermekeinek, hogy megtalálják Isten jelenlétében a bizonyosságot
Aki meg nem találja meg a bizonyosságot az igazságban, csak őrlődjön magában
Őrlődésedben meg keresel, és kutatsz, ott keresel, ahol nincs
Miközben a Bölcsesség meg felajánlja a megismerést
Aki meg keres, sőt felismeri, de nem követi, visszatér azokhoz, akik őrlik magukat
Aki Istenben van, tudja, hogy ott van, aki nincs Istenben, nem ismeri a lényeget, még annyit sem tud, mint egy állat, mert az állatnak is van halvány fogalma Istenről, de nincs lehetősége, hiszen nincs szabad döntése, amiben felvállalhatná a hitét
Pont az ismerete az akadálya
Miközben az embernek az ismerete a lehetősége, amit a hitében nyert el
Aki meg nem ismeri meg az Istent, magát sem ismeri meg, tehát nem tud semmi lényegeset
Miközben megpróbál mások felett nézni, így nem is láthat meg semmit, így értelme sem indulhat másból, mint abból az üres halmazból
Azt csak a teljesen felületes szemlélő gondolhatja, hogy a növények élete statikus
Hiszen azon kívül, hogy nem tudnak helyet változtatni az életük dinamikus, mintegy tudatos, és tevékeny
És az egymás mellett élésük egymásra támaszkodó, egészen példaértékű az egymás mellett élésük
Ha valaki ízlel, tapint, vagy szemlél valami rendkívülit, megossza a másikkal, és akkor ő is oda megy, hogy részesülhessen, és megköszöni azt, amit hallott
Csak amikor több van annál, mint az egyszerű érzékelésünk, ott válunk óvatossá egymással szemben
Hiszen az kevés lesz a nekem, s a neked szentelttel szemben, hogy azt másoktól megtudjam még a találkozásunk nélkül, majd a találkozásunk adja azt a pluszt, amiben megértünk, és felvállalunk
És az olyan értéket képvisel majd a számomra, hogy akár mindenemet is oda adom, akár odaadom a fél kezemet is
És az Istennel való találkozásomkor valami olyat találok, hogy annál is többet megadok
És ugyan várom a kényelmet, de valójában ott kapom a többet, ami dinamikus
Meg kell ingatnom az önmagadba vetett hitedet, és egyben meg is kell erősítenem
Hogy amikor az Úrba veted a hitedet, és mindenben elvárod, hogy cselekedjen, egészen azért, hogy ne kelljen mérlegelned, várod a sült galambot a szádba, és nem fog belerepülni
És azt se gondold, hogy távol van tőled, hiszen éppen másban cselekszik
Hanem éppen annyit kész cselekedni benned, mint a szentjeiben
Nem az van, hogy távol van tőled, hanem amikor azt gondolod távol van, te vagy távol tőle, miközben ott van melletted
Így azt a fonalat kell megfognod, hogy hogyan szereti, a hitedben szereti, amikor a hited miatt cselekszel, és az élővé teszi a hitedet
Ami meg úgy kezdődik, hogy gondolat, és felvállalások
Miközben ténylegesen az van, hogy egy szalmaszálat sem tudsz elmozdítani a benned megnyilvánuló jelenléte nélkül
Szerinted hány ember kell ahhoz, hogy villával megrakjanak egy szalmakazlat, hát nem kevés
És a munkád csak annyi egy szalmakazal megrakásakor, amikor az Úrral rakod, hogy egyetlen szalmaszálat emelsz a sorába, a többit az Úr emeli, és igazgatja
Így ami a szükséged, az az akaratod
Ami meg mérlegelés, és az abból kiinduló kiküzdés
Ahhoz meg, hogy a gondolatod abban toppon legyen, a szükséged az Isten Szava
És benned megnyilvánuló jelenléte, ami meg az Eucharisztiában erősödik
Ezért az Istennek szentelt hetedik nap nem felesleges, sőt
Miközben minden nap Isten napja
Ha cselekszel jelen lesz, ha meg azt várod, neked ne kelljen tenned, nem lesz jelen
Hogy meg amikor a nevében cselekszel azt gondold, nincs jelen, annak nincs valóságtartalma
Ha meg a mindennapi rutinodban, ami meg a tested szüksége, Rá gondolsz, imádsággá teszed azokat
Egykor annak, aki lopott, levágták az egyik karját, és ma is van, ahol a tolvajnak levágják a karját
És amikor a gonosztevő ráébred a tettére, és levágja a gonosz akaratának a karját, és megtér, akkor Isten előtt megmenekült
Ugyanakkor, aki hivatalt visel, beleértve ide a királyokat is, aki abban elkezd mások felett uralkodni, az az Isten előtt senki, a hivatala is semmi az Isten előtt
Aki viszont úgy veszi magát, hogy a hivatalt tekinti tekintélynek, és nem magát, hanem szolgálja a hivatalát úgy, hogy szolgálhasson másokat, annak becsülete lesz az Isten előtt
Aki a gondolataiban, beszédében és tetteiben szolgál, jól teszi
De még van egy megérteni való része, hogy semmilyen jótett sem származik az embertől
Egyedül az Isten a jó
És amikor legyőzöd az ellenállásod a felismeréssel szemben, hogy én hűtlen és rest szolga
És már nem magadnak tulajdonítasz, hanem felismered az Istent
És alárendeled az akaratod karját az Istennek, akkor válik cselekvővé benned az Isten, attól kezdve lehet cselekvő benned
Ami meg megszabadulás a lekötözöttségből
Már nem szükséges veled szemben megmondani, hogy ezt és ezt tedd, hanem a felismerésben ezt teszed
És egészen addig, amíg azt gondolom, jó vagyok, tévedésben vagyok, sőt lázadok az igazsággal szemben
Akinek meg a lopásai miatt levágják a karját, előbb megtér, mint én, hiszen előbb meg fogja érteni, hogy semmi sem magától, hanem egyedül Istenben válhat valakivé
És ha ezt veszed ki ebből, hogy akkor vágjuk le a tolvaj karját
Az a téves gondolatod
Hanem vágd le a gonosz akaratod karját, ami meg az önmagadból kiindulásod, azaz Istentől távolságot tartó gondolat
Elfordulva az Istentől, lekötözve magad a Törvénybe
Amikor mesterszakácsok készítenek kellő odafigyeléssel ételeket, természetes, hogy az ízlik, nagyon is ízlik
De amikor olyan ételeket ízlelsz, amiben benne van az ég keze, és benne van, azoknak az ételeknek íze benne marad a mesterszakácsok szájában és nem felejtik el, és megpróbálkoznak azoknak az ízeknek az elérésével
A receptje pedig egyszerű, és annál is egyszerűbb
És az a gyakorlatlan szakácsoknak is összejön
Mert az az összetevő a szeretet
Ha elmosolyodsz, ne tedd, és szégyelld magadat, mert az úgy van, számos eset szolgál annak bizonyságául
És könnyen érthető, annak, akinek a gyűlölet a szeretete, neki nem jön össze
Akinek a gőg a szeretete, neki sem jön össze
Csak aki mindenekfelett szereti az Istent, és testvéreiért többet megtesz, mint magáért, neki jön össze
És aki még nem tudja, hogy szeretni fogja az Istent, de szeretetet tesz az ételei mellé, ő kap előleget azokból az ízekből
Nem is csoda, ha a mesterszakácsok az alázatot tartják a legfontosabb hozzávalónak
Azt mutatja, felkészültél Isten országára a Földön, hogy részese lehess a mennyben
Ugyanakkor amikor azért törekszek a szépre, hogy megkülönböztessek, hogy többnek mutassam magamat, az a gőgöm, és az az eltávolodásom az Isten országától
A teremtésben meg minden a szépre törekszik, és az felébreszti bennem a szépre való törekvésemet
És a szépsége nem öncélú, hanem én és te vagy a célja
Hogy valaki tanúságot tesz az igazságról, mért mondja el neked, felvállalva annak nehézségeit
És ugyan felébred e benned a kérdés, és ha felébred, felvállalod e, hogy választ kapsz, hiszen a válasz megadja a lehetőségedet, hogy megváltoztasd az életedet
Először jön a kérdés, majd a mérlegelés
Miközben teheted, hogy Isten Szavához fordulsz
Hiszen a Szava eseményeket hoz, és eseményeket változtat
És felkínálja neked is, hogy változtass eseményeket
És akik együttműködnek az Isten Lelkével, engedik, hogy megszólaljon bennük a Lélek, ami megint kérdéseket kelt, és válaszokat hordoz
Isten papjainak a Szavában is megjelenik a pusztába kiáltott Szó
Előre mondva, hogy utólag felismerj
Ha felismersz, ha nem, tied a döntés
Isten tevékeny veled szemben is, te vagy a lassú
Valójában várod a jó Hírt
A jó Hír elé meg elé megyek
A jó házasság is leválaszt rólad, és hozzád rak
Amit leválaszt rólad, örülsz annak, mert olyat rak hozzád, aminek igencsak örvendezel
Isten nem vesz el tőled, hanem te raksz le magadról terheket, a döntésedben
Csak a bolond nem adna kevés rézpénzt, sok aranyért cserébe
Nem a másikat megcsalva, hanem aki adja, tudja mit ad, és pontosan tudja, mit kap cserébe
Amikor egy Földet még meg nem járt angyalodnak feladatot adsz a Földön, akkor abban nem lesz szabad akarata, hanem egyedül a Te akaratodat testesíted meg a személyében
Hogy megjárja a Földet, hogy elnyerje a szabad akaratát, az a döntése
Ha egy angyal ölt testet a Földön, vagy egy ítéletben megszabadított lélek, új lappal indulva, egyiknek sincs emléke a múltjáról, és nem is lehet
A test jó eszköze a léleknek, hogy az ajándékba kapott szellemével egyesülve elnyerje a szabadságot
És attól kezdve, mivel eggyé vált az Isten szellemével, szabadon dönt, és úgy alkot
Nem az Isten döntésében, mégis egy akaratban az Istennel
Hogy egy angyal felvállalja, hogy a Földön öltsön testet, lemondva a boldogságáról, választva a bizonytalant, mégis a reményben, az nagy és nehéz döntés
Hogy lakva ismeri meg a másikat az ember, az Istent is a jelenlétében ismerem meg, amikor a templomává válok
Sokan jöttek, és ma is jönnek, akik elmondanak a megismert szeretetéről
A földi életem meg nem olyan, ami nyom nélkül elmúlik
Hanem ahova jutok, onnét folytatom
És rosszul gondolom, amikor sokra tartom a szeretetemet
Hanem ha megismerem az Isten szeretetét, akkor alakul ki a szeretetről valódi fogalmam
És egészen addig, amíg távol gondolom az Istent, távol is marad tőlem
Ha pedig itt gondolom, itt válik nyilvánvalóvá a jelenléte
És persze az itt felismerésével beköszönt hozzám a gondolat, mit is kezdjek ezzel a felismeréssel?
Hiszen önmagában az a számomra még semmi
Egy darabig eltart, vagy inkább jó darabig eltart, amíg elkezdek megformázni Felé gondolatokat, addig meg hagyom, hogy gondolatokat formáljon az irányomba
Nem úgy formálja, mint az ember, hanem mindenben
Nekem meg könnyű dolgom van, hiszen minden egyes gondolat foszlányom elé kerül
És attól kezdve, hogy Neki szánom, annak a következménye lesz, hogy válaszol
És felismerem, mennyit kaptam, és kapok Tőle
Mit is adhatok Neki cserébe?
Amim van, az már eleve Tőle van
Ha azt adom, amire nem lehetek büszke, ami meg valóban tőlem van, az a jó mértékem
És az a jó mértékem, amit mindenki másnak adhatok, és adok
És betölti a földi életem a célját, ha bővelkedek abban, amit Tőle kapok
Hogy veled szemben az Istennek adódnak számára lehetetlen helyzetek, az a szabadságodból következik, amit adott neked a céljaidért
És amit adott, azt nem vonja vissza
És hasonló helyzettel találja szembe magát, mint ahogy a gyermekeddel szemben találod magadat, amikor szabadságra akarod felnevelni
És amint a gyermekedet nehéz helyzettel szembesülteted, ami az elvárásod vele szemben, miközben azt várod el tőle, hogy saját maga vállalja fel azt az elvárásodat
És tudod, nem kérsz lehetetlent, hanem az érdekét
És ahogy felvállalja úgy lesz a része, és attól kezdve abban érzi jól magát
És a gyermeked nem tudja milyen lemondás a részedről, hogy ezt megteszed érte
És az Istennek mennyivel nehezebb a helyzete veled szemben, akinek a jogod és a szeretet oldaláról a kötelességed felismerése a gyermeked oldaláról egyértelmű
Miközben a figyelemben a gyermeki mivoltod Istennel szemben egyértelművé válik
És mivel szabadságod van, azért az Isten semmilyen kényszerrel nem vezet, hanem a Szavával, amiben ott az önkéntességed
Miközben a Lelke vár téged, hogy odaadhassa az ajándékait
És az a nagy falat, a keserű ízt adó a gyomromban, hogy bennem nem a tökéletes nyugszik, hanem a tökéletlen munkálkodik
Ezért a szükségem a fájdalmak és a nehézségek, és a sikertelenségek, hogy meg tudjak barátkozni a tökéletlenségemmel, és Magasságosban a Tökéletessel
És ahogy gondolom a tökéletest, az a tévutam
De a tökéletességem az mégis a vágyam, mint ahogy a karon ülő gyermek vágya, hogy megtanuljon járni, és valójában vissza sem tudnád tartani attól, hogy járjon
Igaz, el kell jönni az idejének
És hogy elodázzam az épülésemet a kicsinységben, az vagy az értetlenségem, vagy a ragaszkodásom a tökéletlenségemhez
És mivel azok időszakosak, jobb nekem a Földön, ahol minden adott, mint olyan környezetben, ami miattam alkalmatlan, vagy legalábbis alig alkalmas
És a fájdalmak olyan sokat tesznek értem, hogy minél több fájdalomban van részem, annál több lesz a hála bennem
Hogy bárki is elhitessen téged, hogy fizetségért jobban tud imádkozni helyetted, mint önmagad, ne engedd, hogy bevezessen a sötétségbe
Ha arra számítasz, hogy jól megélhetsz a mások helyett mondott imáddal, azt éred el, hogy nem fog téged meghallgatni az Isten
Ugyan aki még nem ismer, az mindent kérhet, de aki ismer, az lelkit kér
Ha imádkozol, és válasz nélkül marad az imádságod, annak oka van, és az nem az Isten
Az Isten ruha nélkül teremtette az embert, ha azért öltözöl szebb ruhába, hogy meghallgassa az imádat, azt éred el, hogy elfordul tőled, és becsukja a füleit a kérésed elöl
Ha hangosan és látványosan imádkozol, nem fordultál máshoz, mint magadhoz, várd magadtól a választ
Mégha százszorosan is méltatlan a helyzeted, és a szívedből kérsz, nem marad el Isten válasza
Ha láthatatlan marad az imád mások előtt, nem marad láthatatlan az Isten előtt
Én még csak olyan matematikát, és mechanikát tanító professzorokkal, és legkülönbözőbb témákkal foglalkozó kandidátusokkal találkoztam, akik a megismert összefüggések tükrében elkezdték felállítani a kérdéseiket
Ezért felteszem azokat a kérdéseket, amelyek hiányát megtalálhatod a gondolataidban
Ami nem a lebecsülésed, hanem az Isten jelenléte a legkisebbnél, ami pedig tükröt ad
Mert mindenben felismered az önmagát kereső stabilitását
Ami nem teljesen úgy van, mert egyrészt minden mögött ott van a szellemi segítségnyújtás, másrészt ami mindent összeköt, és eggyé tesz, az az Isten túláradó szeretete
És a teremtését szolgáló és megtartó akarata
Hogy eljussunk az egymást szolgálni akaró akaratunkig, ami pedig a lényegében szeretet, a szeretet lényege
És mivel az Isten napja rásüt ilyen értelmében egyaránt az igazakra, és a hamisakra, ezért veszed a merszet, hogy saját istenséget alkoss magadban magad elé
Természetesnek véve mindazt, ami pedig nem természetes
Hanem ami az Isten túláradó szeretetéből következik
És mivel elhagyom az elismerését a felismertnek, ami rád vonatkozik, ezért nem látom a fától az erdőt, amiben magamat teszem erdőt takaró fává
És amikor elkezdem a végtelent szemlélni, ami pedig önmagában tartalmazza a felismertetést, akkor onnét már csak egy egészen kicsi gondolat plusz, hogy a végtelent úgy szemléljem, mint Isten szeretetének mértékét
És ugyan várod a szép és fenséges leírását, de ugyanolyan érthető a kettővel való szorzás és osztás
Mert ha veszel egy tetszőleges számot, és azt elkezded szorozni, vagy osztani kettővel, amikor a végére érsz, akkor találod meg Isten szeretetének a jó mértékét
Már a legkisebbekben, és legnagyobbakban, ugyanúgy
Amikor úgy gondolok az Istenre, mint egy tőlem távol lévő Hatalomra, és nem gondolok bele, ki vagyok
Messze vagyok az igazságtól
És ha ugyan mindent meghallgatok, de az nem érint meg engem, és tovább maradok a korábbi gondolataimban, mégha bólintok is arra, amit mond, de nem érzem azokat az enyémnek
Messze vagyok az igazságtól
Hiszen az a szükségem, hogy a bensőmben történjenek meg a változások
Azaz megérintsen a szeretet, és sőt megérintsen a hiánya
Ami meg nem az, amit megkülönböztetek magamban, megkülönböztetve másokban
Ami megérintést meg úgy tudok elérni, hogy szeretetet adok, aminek az eredményeképpen az Isten ad a szeretetéből úgy, hogy azt úgy élem meg, mint a békémet
És amit kapok, az olyan mértékű, mint a lemondásaim másokért
Ha eljutok a tudatosságomig, megelőzhetem az érésemet kéréseimmel
Hiszen a mennyei Atya, Aki a Teremtőm, és Megalkotóm, figyel rám, és nem a múltam érdekli, hanem az akaratom, hogy rám áraszthassa az irgalmát
Hiszen senki sem érdemből éli a szeretetet, hanem az irgalmában
Ha várom a kedvező alkalmat, lemaradok
Hiszen a tudatosságom megértheti, hogy megkeresett engem a Szava, közömbösségem meg megmutat engem magamnak, hogy ki nem vagyok
Ha meg neki címezve elmondom azt, amit nem érzek, arra megadja a lehetőséget, hogy átéljem ami hiányom, és megérintsen
Hiszen abba az edénybe lehet tölteni, amibe még fér
Az alázatom teszi meg velem, hogy befogadhassak
Ha kitöltöm önmagammal a gondolataimat, nem engedek helyet a Szeretetnek