Ha már ZIL-130, akkor egy hókotró PR-130-ra nagyobb kereslet lenne, mint egy szovjet csapatoktól itt maradt 1db tűzoltónak, ami egyébként nem volt rendszerben. Ha meg tűzoltó, akkor az országban mindenhol használt Csepel D-707.30 (van, ahol D-566 tü. jelöléssel jegyzik) változatra szintén nagyobb kereslet lenne. Úgy látom imádják az egydarabos variációkat legyártani.
Kis segítséget szeretnék kérni. Az összeépítős Hachette Lada 1200-as modellhez lehet még alkatrészt találni valamelyik országban? Konkrétan a bal hátsó ajtó külső része érdekelne. Ha jól emlékszem akkor a 88. szám.
Még nem tudni, mi helyett és hànyas számmal jön. Sajnos az egyetlen magyar vonatkozása az az egyébként egész jól sikerült magyar rendszám, más felirat nem lesz rajta.
Nekem ezek már túl újak, nem is nagyon vannak meg - egy-két kivételtől eltekintve - az utcaképes emlékeimben, úgyhogy én kihagyom őket.
Most még egy IFA-val vergődök, mert sajnos a rendőrös ötleteid a részletekről nagyon tetszettek, csak nálam némelyik súrolja a kézügyességi, meg olykor a szimpla látási határaimat. :-P
A BSZV anyag érdekes, jó benne az Ilka utcai kép, ahol Bucsai Béla tanítgatta nekem anno az IFA adagolóbeállítás fogásait, nem beszélve a végtelen számú fékbetét cserékről, meg a vonóháromszög perselyezésekről.
A "Régi magyar rendszámok" topikba tette közzé negyesi_pal az alábbi történeti összefoglalót a BSZV-ről.
Benne sok jó fotó, rögtön rá is gondoltam a már megjelent platós-ponyvás kék IFA W50-re a BSZV logót, valamint van benne ponyvás Garant is átalakítási ötletnek. :-)
Ha van rá lehetőséged, hogy ilyen szép minőségben lemásold és kiöntsed, az sem rossz, de erősebb ilyen hajszálvékony szálakkal az sem lesz, csak az nem hajlik, hanem törik, legalábbis én így gondolom.
Van mögötte anyag ami elvileg megtámasztja, a baj ott van, hogy az egész rácsozat három rétegből áll. A külső keret, a vízszintes bordák és mégegyszer a vízszintes bordàk a függőleges osztóval. Nagyon kicsi a ragasztási felület, ami összefogja a rétegeket.
Lehet, hogy egyszerűbb lesz az épen maradt oldalt szilikon gumival lemásolni és kiönteni műgyantából.
Én fényezés után raknék mögé egy mattfekete lapot erősítésnek. Az élményt nem rontaná, hisz úgysem lesz látnivaló a rács mögött és a szép 3D plasztikussága is megmaradna.
Esetleg az alváz megfelelő helyére is fel lehetne csavarozni egy-egy L, vagy T alakú kitámasztást ott hátul, amikor a helyére kerül, az ilyen balesetek megelőzésére.
Sajnos a 266-oson függöleges bordákból állt a szellözö. Találtam olyan fotómaratást ami 1x1mm-es négyzetrácsból áll, esetleg azzal lehetne pótolni. Próbáltam már megfelelö (vízszintes) lamellákat keresni, de semmi hasonlót nem találtam. Szerintem ebben kénytelen leszek kompromisszumot kötni. Ha gondolod rendelek neked is, és amikor hazajutok összefutunk egy átadásra.
"Jó ideig valahol Kelet-Magyarországon, az egyik katonai repülőtéren szolgált, majd a jármű a Berettyóújfalu közelében lévő település, Szentpéterszeg önkéntes tűzoltóit erősítette."
A modell meg készen lehetett, mert ez a fiatalabb változat a DeA orosz sorozatában már régebben megjelent. Az SSM is kiadta.
Az Altaya is kiadta kubai viszonylatban ezt az újabb hűtőrácsos verziót.
A képen nem látszik, hogy ez a ZIL-130 AC30, vagy az AC40 típusváltozat, de inkább az utóbbi lehet.
A lengyel sorozat 119. száma egy magyar rendszámos Zil 130 tűzoltókocsi. Próbáltam keresni róla fotókat, de nem sikerült. Létezett itthon ebben a formában ilyen Zil? Csak egy cseh rendszámosat találtam ezzel a festéssel.