És az a gyanúm, hogy valami helyi közszolgáltatásra is rá fog előbb-utóbb csapni. Hiszen van két C2-je (ezek Jászberényben szállítanak iskolásokat), és most szereztek egy kifejezetten városi kialakítású Sprinter-szerűséget is.
Nem kitúrásnak nevezném, szerintem inkább megegyeztek. Rég jártam Gödön, nem tudom, ki visz mit, de az biztos, hogy Pesten belül csak a Molteam gépeit látom, a gyöngyösi Samsung-járatokon viszont csak a K&V-t. Biztos az se véletlen, hogy év eleje óta a Molteam ad buszt menetrend szerinti járatokra is. Több lábon állni célszerű.
Jászfényszarun jártam, az este hatos műszakváltásra a főút felől érkező buszokat szedtem. A másik irányt nem értem rá megvárni, szóval ez csak kiegészítés-javítás a múltkori jegyzethez. Tolmácsi-féle taligát nem láttam egy darabot sem, szóval most éppen nincs a Sangjinnél 12-órás munkarend.
Thyssenkrupp PSD-255 - múltkor nem volt; Jászberény
AA EW-454 - Heves
AE GL-462 - nem tudom leolvasni a tábláját
AE GL-470 - Bátonyterenye
AE GL-471 - múltkor nem volt; nem tudom leolvasni a tábláját
AE GS-024 - Farmos
AE KA-648 - tábla nélkül
AE KA-651 - Jászszentandrás
AE KA-652 - Tápiószőlős
AI BG-793 - múltkor nem volt; nem tudom leolvasni a tábláját, de minta K-val kezdődne (Kálló?)
AI BG-803 - nem tudom leolvasni a tábláját, de Jászkisérnél találkoztam már vele (Jászladány?)
AI CG-492 - Karancskeszi(!!!)
Samsung SMD
LGA-634 - tábla nélkül
LTC-517 - Zagyarékas, de amúgy cseles, mert Szolnokon tuti átmegy, tavaly év vége felé pedig Tiszatenyőn volt kintalvós
Dehogy nincs szükség több buszra, a Samsung SDI vidéki járatainak egy részét már ők végzik. Ez kapacitásbővítés lesz, amiről hallottam már.
Igaz, ettől függetlenül az SRH-464/465, TDR-602/603 esetében még mindig érdekelne külső telephely, ha vágja valaki. A 464-et nemrég a pesti Hyginett-járaton láttam.
"A K&V 28 darab új Iveco autóbuszt vásárolt, tovább bővítve ezzel flottáját. A megrendelés 26 db Iveco Crosswayt és 2 db Iveco Daily 50C járművet tartalmaz, melyek leszállítása már augusztusban megkezdődik, és 2025 decemberéig lezárul."
Ha csak nincs szükség több buszra, akkor nagy valószínűséggel az ICOM-os Mercedeseket fogják eladni.
Ha valakinek nincs még fotója mindről érdemes minél hamarabb lefotózni a hiányzó buszokat.
Én az SDB-163-at lőttem délutáni műszakváltós időben a környéken, negyed kettő körül jött ki a Fáy utcából, és kanyarodott a Vácira az Árpád híd felé. Ha ez is az a járat, akkor a Packeta a megfejtés.
Tudja valaki, milyen szerződéses járatot csinálhat a Brabusz Pesten? Reggel 7.30 körül szoktam látni az SPC-813 Iliade-ot az újpesti Árpád úton kifele haladni (az is biztos, hogy Fót fele halad ki), de ma nem az volt rajta, hanem az AO-BI-279 ex-belga Temsa.
Négy járat érkezett a 18 órás műszakváltáshoz. Tábla nincs egyikben sem, pedig valamikor télen egyébként 7-8 kocsit láttam ebben az időfekvésben. Észak felől érkezett RAY-454 ezeréves fehér Renault mikrobusz és SDB-161 szürke Irisbus Iliade, dél felől pedig NRA-587 szürke Orlandi és ML TM-035 fehér Intouro. Utóbbi az egyetlen, amiről bármit is tudni: az Berényben telephelyes.
Ugyanekkor az Electroluxhoz jött MBP-820 Sprinter, de semmi más nem volt ott a két tartalékon kívül. Ahogy hallom egyébként, annyira visszaesett a termelés, hogy ezek se tudni, meddig fognak még járni egyáltalán. A saját magam 2-3 éve feltett kérdését pedig megválaszolva: a jászladányi Teknikumhoz nincs céges járat. Pár éve még volt néhány, de megszűnt az összes.
Reklámozni nem nagyon akarom ezeket, mert tarthatok tőle, hogy jelentősebb forgalomnövekedés esetén drasztikusan korlátoznák az elérhető információkat.
Sajnos ez időközben bekövetkezett: az a fizetős lekérdezős oldal, ahonnan egy szemfüles megoldással ingyért tudtam kiszedni több száz francia rendszámot (alvázszámot lekérdezve, a fizetési oldalra átirányítva a felület kiírta a VIN-hez tartozó rendszámot), teljesen átalakult és most már nincs lehetőség erre. Innentől kezdve minimálisra csökkent az esélye, hogy lesz francia ex olyan buszokhoz, amit nem a kinti rendszámaikkal vittek itthon eredetvizsgára, illetve az adott járművet nem indexálta korábban a TC-Infos vagy nem maradt meg a hirdetése.
A nyári szünetben reggel 8 körül mindig feltűnik a lipótvárosi Szemere iskolánál a NAU-464, a PZZ-138 és az RHP-912 valamelyike, attól függően, mennyi gyereket kell elszállítani valahova (legfeljebb kettőt láttam mindig a felsoroltak közül egyszerre). Ha valaki tud rendszeres, ehhez hasonló tanszüneti gyerekszállításról, amit általában ugyanaz(ok) a busz(ok) végez(nek), jelezze, hátha érdekes valakinek.
PEP-730 Tourismo (M6), NJR-550 Tourismo (Mário-Cargo), MBK-370 piros Irizar (Récsei), AEDP-616 Temsa (állítólag már eladták, de még Maszek logóval), PEL-913 MAN ÜL (Buszrent), PZW-427 Lions Coach (Neoline), AEDR-510 Irisbus Evadys (Benkő), PLG-406 Irisbus Domino (LS-Smart) + 1 db Volános Econell Next
Keszthely:
AABG-217 Irisbus Evadys (nem tudom kié, Tatabánya végállomásos IC pótló táblával), AADR-336 Reform (ITK), 2 másik fehér ITK reform a telepen + 1 db Volános Inovell, 1 db Volános EC12 és 2-3 Econell Next
Balatonszárszó:
TAJ-699 Bova (Homm)
Siófok:
a buszállomáson egy Econell Next, a vasút melletti kavicsos parkoló üres volt.