Ha a Fehér közre gondolsz akkor a délutáni csúcs közepén kell 3-4 lámpa fázis mire lecsoroghatsz a villamos sínekhez és jobbra elkanyarodhatsz a vasút alá.
De ez a Köfelső - Keleti pu vasútpótlást nem érinti.
Nem a mai 37-es volt egykor a Köztemetői Gőzmozdonyú Vasút, ami nem is a Kolozsvári utcán járt, hanem a hídról lejövet a Korponain ment a mai Kőalsóig, és ott fordult el...?
Gyakorlatilag rátapintottál a lényegre, amit én is beírtam volna, ha nem előzől meg.
A 37-es vonala mellett alig van valami a legnagyobb lakótelepszerűség ami mellett elmegy az pont a Pongrác úti MÁV telep, a Kolozsvári utca mellett az egyik oldalon a nagy semmi van, a másik oldalon alacsony laksűrűségű területek, akik nem a 37-est keresik, hanem inkább a Kőrösi Csomát, a Maglódi úton meg a Bajcsy kórházon és a Kocka utcai iskolákon kívül megint a nagy semmi van.
Ráadásul nagy fejlesztési potenciál sincsen az érintett területekben, nagy forgalomvonzó létesítmények kiépülésére és funkcióváltásra a következő 30-50 évben más helyében nem számolnék.
No de ki lenne a célközönség? Hacsak nem jut el a villamos a lakótelepre, ami mellett csúcsidőben elhalad... S itt megint akkora rakás pénzről van szó, amit senki nem akar ilyen célra elkölteni.
A Sörgyártól, Maglódi útról, no pláne általában a Temetőtől a meglévő utasmennyiségnek, egyedi ajtós kocsikkal, adna bármi pluszt?
Azt hittem a 37E közleményből kikerülésével (és feltételezett kimúlásával) átváltott a téma általános beszélgetésre Keleti lezarástól függetlenül - ahogy korábban időről-időre felmerült hogy a 37-es lehetne gyorsvillamos.
A pótlóbuszok csak a Puskásig mennek, és megállnak a Pillangó utcánál (bár azt a térkèp alapján nem igazán lehet belőni, hogy hol lesz ez a megállójuk.
Kőbánya Felső pu-ról a Keletibe nem a másik oldalról Albertírsai út 6-os kaputól induló és közben sehol sem megálló *** MÁV pótlóbuszok fognak járni kettő percenként ?
*** = lehet, hogy Kőbánya Felső és Keleti pu között megállnak még a Stadionok megállónál is ?
Még ha lenne is, tekintve azt, hogy egyedi ajtónyitós kocsik közlekednek rajta, és adott szakasz megállóinak utasforgalma sem tartozik a rekorderek közé...
Egyáltalán okoz -e hátrányt, ha egy besűrített 37-es sűrűbben, de mindenhol megáll?
Esetleg lehetne 37B a Keletibe, hogy legyen esély értelmesen a forgalmat fenntartani.
No, neked kimaradt az egész történet alapja, a Keleti lezárása, vagy arra akarsz utalni, hogy a vasúti utasoknek mindegy, mennyi idő alatt jutnak a belvárosba?
Az M3-as metró mellett végig van busszal járható közút, kivéve a Ferenciek terét, amit az Astoriáról lehetett elérni az átlagosan 1 (egy) percenként járó buszokkal.
Kiválthatók-e a kisforgalmú megállók úgy, hogy a 37-es gyorsul és belvárosi gyorsvillamos lesz belőle?
Erre teljesen egyértelmű a válasz, hogy nem válthatóak ki, mivel semmilyen más járattal nem lehet azokat a megállókat kiszolgálni, van ahol még értelmes közút sincs a villamos mellett.
A külső szakaszon a Sörgyártól kifelé meg nem gondolom, hogy sok értelme van kihagyni megállókat, kb. semmit nem lehetne nyerni vele, olyan rossz a pálya és az áramellátás állapota.
A skip-stop-ot én személy szerint nem forszíroznám, annyira értelmezhetetlenül ritkává válna vele az egyes megállók kiszolgálása.
De erről a témáról lehet, hogy jövő héten megjelenik egy hosszabb iromány is.
Nem tudom, hogy egy ilyen járatra mekkora igény lenne, de persze mindent lehet, ha van rá eszköz és járművezető.
A kérdés, hogy akik ma az S/G/Z60 és S80 és IR8x-es vonatokkal a Keletibe érkeznek, milyen arányban és a város mely pontjait keresik, az alapján egy fokkal jobb döntést lehet hozni, mint az, hogy mik a megérzéseink vagy, hogy mi lenne jó.
A 37-es vonalán lámpa elvétve van, nagyrészt forgalomtól elkülönített pályán halad, csak a Népszínház utca kivétel. Ez alapján jelentős menetidő csökkenést lehet elérni, ha csak a lámpás kereszteződéseknél áll meg a megállóban. Mások szerint ez olyan jelentős, hogy kerülni is kellene az alapjáratot.