Minden, ami navigációs eszközökkel, és azokra telepített jogtiszta navigációs szoftverekkel kapcsolatos.
A warezolásnak, nem jogtiszta szoftverekre vonatkozó hozzászólásoknak ebben a topikban tiltás a következménye.
Csak az iGO térképekkel (Israel , Primo) a kijelző ki-ki kapcsol egy pillanatra , van úgy , hogy teljesen elsötétül pár másodpercre majd vissza jön a kép.
Már a közlekedési infók ki lettek kapcsolva illetve próbára az fpa fájlok törölve(fórumos segítség) , de nem változott a helyzet.
Van esetleg valami megoldás vagy térjek át inkább más tipusú térképre.
Az Avic és Sygic fut hiba nélkül de az iGO nekem szimpatikusabb.
Egész jó Wikipédiás összefoglalók vannak, abból látszik az évjárat és a vas tudása, csak kicsit ki kell bogozni, hogy mire, honnan, mit. Majd nyomkodom még. Sárgán elég jól frissült az FW, néha közölte, hogy internet kapcsolat hiba, de aztán lefutott. Sok értelme lehet nem volt, de sokkal heggesztősebbre számítottam.
Legend is van, az sima ügy volt, felmásoltam kártyára a most augusztusi térképet és műxik. Kis sárgán valóban nincs semmi. Pontot gyűjteni és csiganyálat húzni tud, de a Legenddel is úgy vagyok, hogy csak kicsit lassú és meg kellene szokni. Pontokat és útvonalakat letölti, jönmegy kommunikál, amikor a Ferihegyet emlegették akkor az PC-n volt, nyilván lehet frissíteni (majd rájövök, hogy miképpen, elsőre nem sikerült), oda szórja fel GPSről a pontokat és csiganyálat.
Nincs benne térkép-memória, ha jól látom. Nekem etrex Legend-em volt húsz éve, arra fel lehetett tölteni a TuHu-t akkoriban, mert volt benne 8MB külön térkép-memória.
De durva, akkor eshettem be a csoportba, mikor valami Geko 201-re nyáladzottam, hogy jó lenne geoládázni, meg céges dolgokhoz terepre. Akkor még a GPS mást jelentett, de főleg vevőt. Most meg navigációt és mobilos Gtérképet.
Aztán mire olcsó lett, arra elmúltak a céges melók és jött a mobiltelefon. Most felgyűlt a raktárkészletemben pár felesleges Garmin eTrex és Legend, Aliról rendeltem jó drágán soros kábelt, aztán meglepődtem, hogy teljesen jól kezeli, van támogatása, Legendre még egy friss térképet is fel tudtam csavarni. Persze az átvitel kicsit lassú, de kit érdekel. Azt még nem tudom mire fogom használni, de hát kell az újabb kütyü a házhoz, míg valami haverral el nem cserélem pár láda sörre:
Gamin Nuvi 50L.ben akkut cseréltem, típusho zavót, csak 300 mAH-val erősebbet a réginél. . Mindent a helyére raktam, bekapcsoltam, beindul, bejön a fő képernyő, de érintsére nem reagál.