Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

devilboly Creative Commons License 2025.05.19 0 0 734

helló 2003 1.2 n9 wv polo az a problémám hogy amikor ráadtam a gyujtást müszerfalon csomó ikon világitót inditáskór moat probáltam iditani és semi milehet a probléma

RyzenX Creative Commons License 2025.03.07 0 0 733

Üdv!Egy kis segitséget kérnék.Vw polo 4 9n 1.2.  12v 3 henger 2002 5 ajtós.150 km/óra nál nincs tovább ahogy ezt a sebességet elérem kezd csökkeni a fordulat és a sebesség lassan,nyomom a gázt de semmi.Félre állva egyesbe tettem és nyomom a gázt de semmi reakció sem a fordulatmutatonál.Újra inditás után mintha semmi sem történt volna.  Elvittem a szerelőmhőz azt mondta egr szelep hiba,csere de csak gyári bontottat,ez ki lett cserélve de ugyan az a probléma viszont egy kis motor erő még itt volt de ugyan ugy ingadozott az alapjárat és dadogott a motor. Valami ötlet??  Köszönöm

runcajszka Creative Commons License 2024.12.08 0 0 732

Hali!rádió kódot csak venni tudok?vagy tud valaki segíteni!?

Rumcice Creative Commons License 2024.12.03 0 0 731
Előzmény: RyzenX (729)
Rumcice Creative Commons License 2024.12.03 0 0 730

Szerintem te még ahhoz is hülye vagy, hogy felfogd, mire való a nívópálca.

Én a Ferrarimban mindig magam cserélek olajat, mert tudom, hogy működik a nívópálca.

Sőt, feltöltési mennyiségről is hallottam már.

Előzmény: RyzenX (729)
RyzenX Creative Commons License 2024.12.03 0 0 729

Nem kioktatást kértem!!Ha te milliómos vagy vidd szerelőhőz minden kis apró bajjal aztán had vegyenek le rendesek és nézzenek hűlyének!Amugy le van írva de le írom hogy, fel fögd ha eddig nem tudtad!A szerelő mondta hogy, töltsek rá amikor világit és a megfelelő olaj szintet figyelve,az hogy a pálca nem azt a szintet mutatja nem én vagyok a hibás ill. azért sem hogy, az lett csinálva ami a szerelő mondott!!Ha meg meg látta az autot ne adjon tanácsokat mert akkor ért hozzá csak a szerelő ha látja is hogy, igazat mondok !Ügyes vagy ezzel a felfogással!!!!Azért lett igy használva mert azt mondta semmi baja nem lesz,csak legyen elég olaj benne!! Okos tojás!!Elégggé el vagy tévedve öcsi,több millió ember otthon szereli az autóját ha hiszed ha nem!!Nem mindenki milliómosnak szűletett mint te!!És nem én nem tudom megkülönböztetni ha nem a szerelő,mivel ö mondta!Ha be viszel egy autot javitatni megmondod elötte a szerelőnek hogy, mit kell hogyan csinálni kioktatod vagy mi??!!  Gratulálok!!Nem véletlenűl dolgozik abban a szakmában!De el mondom ha eddig nem jöttél volna rá nagyon sok a kokler autószerelő, és minden más egyéb szakmai szakember!!!

Előzmény: Rumcice (728)
Rumcice Creative Commons License 2024.12.01 0 1 728

Aki 8 liter olajat önt a motorba, az ne a telefon szerelőjét hibáztassa, aki nem is látta az autót. Olvasd el a használati utasítást, mit jelentenek a lámpák a műszerfalon, nehogy már ezért is a szerelő legyen a hibás, aki nem is látta az autót.

Az a hibás, aki nem tudja az olajnyomás és az olajszint jelzését megkülönböztetni, így közlekedik vele, és otthon szereli az autót teljes hozzánemértéssel.

Előzmény: RyzenX (727)
RyzenX Creative Commons License 2024.12.01 0 0 727

Sziasztok!Van egy vw polo 2002 1.2i 12v azq motoros polom.2024 áprilisba vettem,eleinte semmit kivéve egy kis kopogó hang.Majd pirosan világitó olajlámpa világit.Töltögettem rá elmult.Idővel szerelőhőz is vittem és apró dolgok miatt,amit tudtam én megcsináltam.Azt mondta eszi az olajat nincs gond csak tölsek rá mindig mikor kell.Több hónap elteltével már lassan 500 ezer ft is rá ment de lassan kész.Mint haver szerelőjével beszéltem az olajvesztésről ami nem elfolyt szivárgot hanem elégette.Azt mondta h kb 600 ezer ft és teljesen flújitott motorom lesz ami 100 ezerig garis h nem eszi sem egyáltalán azolajat,közbe szolt az egészségem,de még ez előtt azt mondta h ha mindig van elég olaj benne nem lehet baja.Csak ugyan 150 km legalább 2 liter olaj min.Aztán h az egészségem közbe szolt elhalasztottam a motor generált amit késébb nagyon megbántam.Idővel meg lett a friss műszaki is pár héttel rá,elmentünk vele30 km re olaj persze a csomiba volt ha kell.Oda felé semi baj,visszafelé már 10 perce rá sipol olaj kell neki,1 l volt nálam,az kevés volt,igy vettem és rá töltöttem amennyi kellett,kicsit vártam vele még lefolyik de sajnos nem tudtam megnézni mennyi a szint, elindultam vele még mindig sipolt,keresztedődésben is éreztem dadog kicsit és nem olyan mint kellene, zöld a lámpa gyerünk, ám pár méter csak fűst elől hátú egyből félre álltam le is állítottam.Pont szerencsénk volt mert jött egy tréleres és haza vitt.Nem volt olcso de múszály volt.Aztán leengedtem az olajat belőle ami leengedésnél kiderűlt 8 l kb.Majd újolajat kapott kb minimumtól kicsit többet,de beinditani nem merttem, úgy hagytam.Felhívtam a haver szerelőjét azt monta h örüljek ha nem kell motort cserélni de szerinte 99 % kuka a motor,mondtam neki h akkor a napokba levitettem és szerzek másik motort, azt mondta h egyenlőre leygen szétkapva h mi történt vele, ami január 11 én lesz csak.Ö azt mondta nekem csak annyi olaj legyen benne amennyi kell ezt más szerelő is mondta, hol ott kiderűl h olaj pumba adhatta meg magát.Csak azt nem értem ha pirosat sipolt nem sárgán hogy, akkor mért nem azt mondta h olaj nyomás baja van nem olaj szint?!Mert ha azt mondta volt ne használd, ha még is akkor lehet később motorcseréd lesz.Csak mikor vettem akkoriba tudom visszavittem volna de sajna nem igy volt. Ha egy szerelő ilyen fomában tájékoztatja egy autótulajdonosát az nem félrevezetés?!És ami felelőségre vonható?!Felmerűlhetnek másokban a kérdések hogy, ez meg az stb. Erre reagálva nem, mivel nem volt ilyen problémával dolgom.És utána jártam több szerelőnél amit mondtak azt csináltam,még is rá csesztem.Ami a mostani világban történik és művelnek a szakemberek ill. akik annak hiszeik magukat de nem azok és a pénzt veszik le az emberekről kegyetlen!Milyen vastag bőr van a pofá jukon!Valami jó tanácsa valakinek.Köszönöm

Minizsarnok Creative Commons License 2024.10.16 0 0 726

Szia lett megoldás a fogyasztàsra ? Ugyanaz a gondom az egyik henger kihagy és sokat fogyaszt. Egyenlőre gyertya csere volt. 

Előzmény: casa.dag (715)
atuc Creative Commons License 2024.08.04 0 0 725

Gyújtáson, álló motornál nem világít az olajnyomás lámpa. Nem kell aggódni.

Előzmény: csacsabácsi (724)
csacsabácsi Creative Commons License 2024.08.04 0 0 724

Sziasztok! vettem egy 2015-ös Polo 1.2 tsi 110 le.motorral.Nincs hozzá használati könyvem és gyújtásnál nincs olajnyomás jelző kis piros kanna fény jelzés.Hol kéne ezt találnom,vagy mi lehet a baja?

Polosanyi Creative Commons License 2024.07.22 0 0 723

Szia! Milyen megoldást találtál a problémára? Megosztanád velem? Ksandor7406@gmail.com   Köszi!

Előzmény: Eva10 (722)
Eva10 Creative Commons License 2024.04.09 0 0 722

Sziasztok!

2008-as 1.2-es benzines Volkswagen Polom van. Van egy olyan rejtett hibája az autómnak, hogy minél melegebb van, annál később indul el az első ráindítás után. Két éve télen még első ráindításra azonnal elindult, aztán tavasszal már várni kellett az első ráindítás után 5-10-15 percet attól függően, hány fok volt. Nyáron 30 fokban ez az időtartam kb. 40 perc. Most télen már rosszabbodott a helyzet, első ráindításra sem indult, de csak 1-2 percet kellett várni. Most a jó idő beálltával megint ismétlődik a folyamat és miután elindul az autó és bemelegszik a motor, még 1-2 órán belül el tudom elsőre indítani, utána megint kezdődik minden elölről. De ez az állapot is romlik, egyre rövidebbek ezek az időtartamok. 3 szerelőnél, köztük egy villamossági szerelőnél is járt már az autóm, de eddig nem lett meg a hibaforrás. Ránézésre minden rendben van.

Tudna valaki esetleg ötleteket adni, mi lehet a gond?

Nagyon köszönöm előre is!

máté jozsef györgy Creative Commons License 2024.04.02 0 0 721

Sziasztok!

A poló műszerfal folyadékkristály kijelzője nem kapcsol le,így leszívja az akkumulátort (150mA mértem).

Kérdésem: mi kapcsolja le a műszerfal világítást ,relé,a kompjuter?

Skinless Creative Commons License 2024.01.02 0 0 720

Üdv,

Nekem Polo 9n3 és szintén BNV motorkódos. Nekem viszont most 1500km alatt bevert 8dl olajat (felénél volt és ráöntöttem kb. 8 decit). Most Total INEO C3 van benne.

Nem füstöl egyáltalán. Eddig egyetlen olyan olaj volt amit nem evett, az a Fuchs TITAN SUPERSYN PLUS 5W-40 de sajnos azt már nem gyártják.

TITAN SUPERSYN PLUS 5W-40

Előzmény: saválló (685)
csacsabácsi Creative Commons License 2023.09.19 0 0 719

Sziasztok! Polo 1.2 benzin 2009-es a harmadik henger megadta magát.Az én egyszerü gépem p 0303 kód hibát jelez,.Mi lehet ilyenkor a baj,merre induljak?

Winkler P. Creative Commons License 2023.06.28 0 0 718

Sziasztok!

2004-es WV Polo boldogtalan tulajdonosa vagyok! 1.4-es PDTDi fékproblémám van. Az első két tárcsafék melegszik, de olyan szinten, hogy forró, a disztárcsa is leolvadt róla. A fék egy bizonyos idő után felkeményedik. Fékbetét,féktárcsa,főfékhenger,ABS kocka,fékcsövek kicserélve, egy vagyont költöttem már rá. Mi lehet a baj? A szerelők is teljesen tanácstalanok ! Segítsetek, segítsetek!

casa.dag Creative Commons License 2023.06.15 0 0 717

Szia!

Az mondjuk jobban érdekelne, hogy teli tankkal mennyi km-t fut.

Mert ha tényleg csak ~500km a hatótáv, nem hiszem, hogy átgondolt konstrukció..

Köszi

Előzmény: abes (716)
abes Creative Commons License 2023.06.14 0 0 716
Előzmény: casa.dag (715)
casa.dag Creative Commons License 2023.06.14 0 0 715

Sziasztok!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy mennyit fogyaszt egy 2005.08 havi 9N3-as 1.4 benzines polo. Motorkód: BKY356309 (167.xxx km van benne)

Hozzánk került egy ilyen masina és már az első hosszabb úton feltűnt, hogy eléggé szomjas. (200km-et bírt fél tankkal) normális használat mellett.

Úgy különösebben nem is foglalkoztam ezzel addig, amíg az egyik henger le nem állt a trafó miatt. Gondoltam biztos, hogy ez miatt eszik ennyit...

4 trafó + 4 gyertya kicserélve de a jelenség nem változott. (Teli tank 520 km) vegyes használat mellett, de nagyrészt hosszabb távon.

Nem telt el kb. 2 hét a csere után és nekiállt dadogni alapjáraton, kis gázadásnál lefulladt. Check engine világít..

Na, azt hittem hogy most meglesz végre a gond de nem így történt.

Fojtószelep kicserélve újra, azóta szépen jár a motor de a fogyasztás nem változott.

Kapott pluszba olajcserét, szűrőket, benzinszűrőt is, most hibakódmentes a gép, nem csörög - semmi rendellenes motorhang nem tapasztalható.

540km tettem meg teli tankkal, nagyon megkímélt módon. :)

Várom az ötleteket, hogy miért zabál ennyit a sárkány, vagy ezt bekell nyelni, ez egy ilyen fajta... ?

Köszi!

turiadam123 Creative Commons License 2023.05.21 0 0 714

Sziasztok.

Nekem olyan kérdésem lenne felétek, hogy van egy Volkswagen Polo 2001 1.4 comfortlineom.

Abba a hibába ütköztem, hogy mikor mentem vele akkor felvillant az EPC lámpa és a kocsi folyamatosan leáll menet közben.

Egyből indul, alapjáraton is szépen meg, de mikor megy akkor leáll, gázadásra is és levételkor is.

Kuplung benyomásával és ha gyűjtáson van egyből beindul magától.

Előre is köszönöm a válaszokat!

KokoTibor Creative Commons License 2022.11.14 0 0 713

Erre, nagyon köszönöm.

Ezek szerint 1db izzó van az egész konzolban a venti ford szab alatt és onnan vezetik el a fényt a kétoldali kapcsolókhoz...

Előzmény: abes (712)
abes Creative Commons License 2022.11.14 0 0 712
Előzmény: KokoTibor (711)
KokoTibor Creative Commons License 2022.11.14 0 0 711

Nekem 2006-os FOX-om van. A POLO nagyon hasonló, a levegő (fűtés/hűtés/ventillátor) kezelő panel pont ugyanolyan.Van valakinek infoja hogy ezeken van világítás a kapcsolóknál? Most tök sötét minden, keressek én ott kiégett izzót vagy LED-et?

ael2,5tdi Creative Commons License 2022.10.23 0 0 710

Üdv! Tudja valaki esetleg a VW Polo AHW vagy AUA motor (1.4,75LE) hajtókar meghúzási nyomatékát?

abes Creative Commons License 2022.10.04 0 0 709

Szuper.

Előzmény: peterch (708)
peterch Creative Commons License 2022.10.04 0 0 708

Szia !

A csere sikeres volt ! :-)

Csak két csavart kellett cserélnem .

Előzmény: abes (706)
peterch Creative Commons License 2022.10.03 0 0 707

Holnap délelőtt nekilátok a cserének . :-) Mivel még nem volt cserélve , így felkészülök a legrosszabbra is , ami esetleg csavarszakadás lehet , gondolom más probléma nem nagyon adódhat .

Előzmény: abes (706)
abes Creative Commons License 2022.10.03 0 0 706

Ennyi. :-D

Előzmény: peterch (705)
peterch Creative Commons License 2022.10.03 0 0 705

Nagyon szépen köszönöm a segítséget ! 

Ezek szerint nem annyira nagy gond , csak durván 20 csavar . :-)

Előzmény: abes (703)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!