Kvercetin és kurkuma: mindkettőhöz piperin szükséges, ami feketeborsban található. két opció van: vagy olyan kurkuma kapszulát vesztek, amiben hozzáadott piperin van, vagy 20 db egész feketeborsot, amit lehet frissen megőrölni, vagy szétharapdálni. Sajnos az eleve őrölt feketeborsban lebomlik a piperin, így az nem jó (nem is nagyon van értelme ilyet venni fűszerként se, mert a piperin a lényege). Erre azért van szükség, mert hiába vetekszik a kurkuma a nem szteroid gyull. csökk. gyógyszerekkel, de csak akkor, ha körültekintően szedjük, egyébként azonnal lebomlik. A piperinről való gondoskodás mellett a másik kulcs valamilyen növényi olaj fogyasztása, pl. olivaolaj, vagy ez lehet a megfelelő időpont egy teáskanálnyi tökmagolaj bevételére. A harmadik kulcs pedig, hogy a kvercetin/ kurkuma beszedése előtt két órával és utána két órával nem szabad semmilyen tejterméket fogyasztani, mert az ebben levő kazein (tejfehérjék egyike) gátolja a hatásukat.
"death grips": nem tudom, elolvastátok-e a reddites összefoglalókat. Számomra az egyik legfontosabb infó, amibe korábban nem gondoltam bele, hogy maszturbáláskor, vagy ha a partnered kézzel izgat, a lehető leglazábban szabad csak megfogni a szerszámot. Gondoljunk úgy erre, mintha egy fogkrémtubust megragadnánk, megszorítanánk a kupakos végénél - ezzel nyilván visszapumpáljuk a fogkrémet a hátsóbb traktusokba, ami a férfi nemi szervek esetén nagyon megterhelő, és kerülendő.
PS nem tudom, lesz-e ebből a topicból valami, de nem akarjátok világosabbá tenni, hogy miről szól a fórum? A férfi krónikus kismedencei fájdalomszindróma talán jobban működne, sajnos ezt is kevesen ismerik egyelőre, de a CPPS-t meg aztán tényleg szinte senki nem érti (én csak a rövidség kedvéért szoktam kommentben így használni)
Itt találjátok a Reddit-oldalt, "new sufferertől" kezdődik maga a téma, és érdeklődés szerint lehet egy két témában továbbkattintani (ami kékkel, és aláhúzva látható). Aki nem tud angolul, remélem, remélem, tud böngészőkiegészítőt, vagy ilyesmit használhi hozzá.
Le van szakadva azt ugy ertette hogy nincsenek a helyukon, a csontos tapadasi helyuktol elmozdultak. kvercetint es bromelain+ papaint szedek, en gym beamtol veszem. Napi 1x1 vagy 2x1 tabletta az adag a tunetek sulyossagatol fuggoen. most amugy leirtam h a kisviragu fuzike nem hasznal, de attol iszom tovabb ameg van es most az utobbi napokban egyertelmuen hasznalt. Igaz a normal adag 2-3 szorosat iszom. vagy nem tudom lehet magatol alabb hagyott a fajdalom, de most kicsit jobban vagyok. a lizint akarom meg kiprobalni. utanaolvastam, vannak olyan hatasai ami segithet pl.:kollagent jobban tud a szervezet hasznositani
Ez elég furcsa megfogalmazás, hogy "le vannak szakadva". Mégis hogy kell érteni?
kávézás: érdekes módon velem gyakorlatilag pont az ellentéte történt még a legelején. Akkor még azt hittem, h. a koffeinezés olyasmi káros szenvedély, mint a dohányzás, vagy alkohol. Egyszer ittam egy olyan kávét, amit ilyen nagyobb tasakokban árulnak, és az íz a lényeg, a kávétartalma minimális. Mivel egyáltalán nem volt hozzászokottságom, azonnal feldobott, negyed órán belül elmulasztotta a CPPS-s tüneteimet, és ideiglenesen semmi bajom nem volt. Azóta persze teázok és kávézok, és a hozzászokottság miatt már nem ilyen egyszerűen működik, de alapvetően nekem javulást okoz, ha valamit. Természetesen a magyar urológusok/ andrológusok ehhez sem tudnak hozzászólni. Hiába neked csípős érzést okozott, az összefüggést ott sejtem, hogy a kávézás fokozza az idegek és az izmok közötti transzmissziót (jelátvitelt). Az esetedben abban a pillanatban ennek kedvezőtlen kimenetele volt, de ez is jelzi, hogy izomrendszeri és idegrendszeri érintettségről kellene beszélni, amihez a dokik sajnos hozzá se tudnak szólni. Emellett a kávé többféle módon is gyulladáscsökkentő.
"nagyon sokat ülök": Ne ülj! Találd meg a módját, hogy állva végezz minden tevékenységet, amit meg lehet így oldani. Ideális esetben úgy kéne, hogy ha ülsz is, 25 perc után fel kellene állni, és 5 perc szünetet tartani-állva, mozogva.
kvercetin: hol szerzed be, mit szedsz? Folyamatosan szeded?
tőzegáfonya: ez elsősorban arra jó, hogy az e-colit akadályozza a húgyúti fertőzéseket megelőzve. Talán hatásos még ötféle egyéb baktérium ellen is, de ez nem annyira biztos, mint az e-coli. Inkább prevencióra szokott beválni azoknak, akiknek visszatérő probléma a felfázás. Nem tudom, a többi gyógynövényt mennyi ideig próbáltad, de úgy veszem le, te is az azonnali hatást várod, miközben a legtöbb nem így működik.
Biciklizés: ne ülj le biciklizés közben! Állva biciklizz, olyan biciklivel, amivel ez kényelmesen megoldható!
Nekem ez az egesz 2024.07.15 en kezdodott , a munkahelyemen voltam es kavezas kozben fugyeltem fel ra, hogy mintha csipne a peniszem vege. Amugy nekem ilyen elotte mar tobbszor volt, sok ev ota tapasztaltam ezt, de nem kavezas utan, hnem urites utan. Viszont az az erzes sokkla erosebb volt sokkal jobban csipett, de cserebe 1 ora mulva elmult. Ez volt eveken at mondjuk 20 alkalombol 1 ilyen volt. de aznap kavezas utan kezdodott ami fura volt de nem nagyon foglalkoztam vele, gondoltam elmulik magatol. Hat nem igy lett…
ezert masnap elmentem urologushoz, az egy dm ben is kaphato vizelet tesztet csinalt egyedul majd barmifele egyeb vizsgalat nelkul megallapitotta h semmi bajom. Amikor ezt kozolte gondolom az arcomra volt irva h nem teszi zsebre amit ezert kapni fog uh hozza tette h ha szeretnem csinalhatunk sperma tenyesztest. Uh elkuldott sperma tenyesztesre es mivel utazas elott voltam felirt ciprinol antibiotikumot. sajnos a kovetkezo napokban sem enyhultek a tuneteim, ezert elmentem egy masik urulogushoz is, o mar rendesen megvizsgalt, rektalis prosztata vizsgalat es ultrahang. Mondta, hogy a prosztatam kicsit nagyobb, illetve a levator izmok le vannak szakadva, kerdezte sokat stresszelek e, mondtam h nagyon. Azt mondta prosztata gyulladasom van es feleirt meg egy doboz ciprinolt tekintettel arra h utazas elott vagyok. Illetve mondta h szedjem a prostayol fortet, meg felirt voltaren kupot fajdalomcsillapitonak. Adott melle meg rowatinex et is vizelet hajtonak hatha valami ko okozza a tuneteket amit kipisilhetek. miutan hazaertem es a tuneteim meg mindig nem csillapodtak, elmentem egy masik urologushoz aki szinten megvizsgalt, rektalis prosztata vizsgalat es ultrahang, amire azt mondta, minden normalis. Utana elkuldott vizelet vizsgalatra es vizelet tenyesztesre . Minden negativ lett, kozben megjott a sperma tenyeszte eredmenye is, az is negativ lett. Na ezekkel elmentem egy negyedik urologushoz aki vizsgalat nelkul ramondta h akkor krinikus prosztata gyulladas/cpps. Szedjek proxelant, granproxot es legyek turelmes, tanuljak meg egyuttelni vele. ezt kovetoen elmentem az 5. Urologushoz, aki tapasztalati kezelesre hivatkozva ket het doxycylin kurat irt fel. Semmit nem javultam erre sem, de hozza visszamentem, mert normalis volt velem, legalabb meghallgatott. Masodszorra azt mondta szedjek ibuprofent 3x400 mg 2 hetig. Ez vegre segitett. Ket het alatt sokat javultam, igaz melle szedtem meg a prostayolt, granproxot, proxelant, es quercetint. Szerintem ez mind hasznalt valamit. mivel nem voltam meg teljesen jol, ezert visszamentem hozza, o pedig tovabb kuldott a foorvoshoz. mire hozza bejutottam, addigra szinte teljesen tunetmentes lettem. Uh a foorvos azt mondta, hogy folytassam ezt a terapiat. azota tunetmentes idoszakok es fellangolasok valtogatjak egymast. Amikor fellangolas van nekem 1-2 het ibuprofen kura szokott segiteni. szigoruan gyomorvedo hasznalata mellett! utana kb 1 honapig nyugi van. Nalam a tunetek is folyamatosan valtoznak. A penisz vegi ego, csipo erzes az kb mindig van, de esetenkent tarsul hozza holyag es here fajdalom, illetve ujabban gat fajdalom is, ez foleg urites utan, vagy ha nagyon sokat ulok.
Ami nekem segit:
proxelan kup, prostayol forte, granprox, quercetin bromelainnal, es jo minosegu magnezium(biszglicinat)
ezen kivul a furdozes akar otthon kadban egy epson so furdo. de az uszas is nagyon jo. ket hetes nyari baltoni tartozkodasom alatt szinte teljesen tunetmentes voltam, pedig elotte nagyon szar volt. Es miutan visszajottem a baltonrol utana is szarul voltam. Csinalok cpps nyujtasokat is, bar nem tudom ez mennyit segit de pl sokkal kevesbe feszesek az izmaim azota. szinten csinalok trigger point releaset is masszazshengerrel. ez sem tudom pontosan mennyit hasznal de a kozerzetemnem jo. progressziv relaxacio: nalam mukodik, de csak par oraig enyhiti a tuneteket. wim hof legzes: ez is nagyon jo, de szinten csak rovidebb ideig
Futas: utana par oraig tartos az enyhules a fajdalomban. hipnoworld alkalmazas, fajdalom csillapito hanganyag: ez is segit, hatasa amugy tudomanyosan alatamasztott, de ennek a fajdalomcsillapito hatasa is csak par ora.
Ami nem hasznalt nekem:
tozegafonya: kb 1,5 honapja szedem napi 800mg, semmi extra hatast nem erzek
kisviragu fuzike tea: ez sem hasznalt nekem
cbd olaj: 1 honapog probaltam, teljesen esetleges, hogy hasznal e, leginkabb nem, illetve total kiszamithatatlan mikor
Nekem amugy sokat ront a helyzeten a stressz, a sok ules, a biciklizes, a cukorban gazdag etrend, a kave vagy egyeb fuszeres etel, illetve az alkohol, kulonosen a tomeny pl palinka.