Egyszeru "rameres" csak a szakadast mutatja ki. Ha valamelyik vezetek, vagy inkabb tedtelesi pont ellenallasa megnott pl az oxidacio miatt, azt gyakran nem. Marpedig errol lehet szo.
Probalj meg a lapatestnek egy ideiglenes uj testet adni. Ha meggyogyul, akkor egyertelmu...
Olyan problémám hogy az index néha működik néha nem, ha nincs világitás fel kapcsolva akkor simán lehet indexelni de ha fel van akkor nagyon ritkán és akkor is csak 2-3 másodpercig megy és le kapcsol majd 2-3 perc múlva lehet újra használni kis ideig.
Köszönöm szépen a válaszod! Kedden kicseréltem a termosztátot,szét volt hullva a belseje,azóta minden alkalommal szépen melegszik,és a kijelzőn is stabilan tartja a három kockát a rendszer.
A rossz jeladóra általában reklamálni szokott az autó, de diaggal megnézhető, hogy milyen jelat ad a rendszernek és egy lézeres hőmérővel ellenőrizhető, hogy vajon közelében van-e a valóságnak.
Ezen kívül esélyes lehet , hogy a termosztát nyitva maradt és menet közben túlhűl a motor. Meg lehetne nézni, hogy amikor melegszik, mikor kezd el melegedni a hűtő és a hűtő csöve, mert ha túl hamar langyosodik, akkor biztosan nyitva van a termosztát.
Normálisan úgy kellene működnie, hogy a motor maga melegszik, de a hűtő hideg marad amíg el nem éri a termosztát nyitási hőmérsékletet. Fejből most nem tudom, de benzinesnél ez lehet 88-92 fok körül is akár. Csak utána kellene a hűtőnek és a csöveinek melegedniük.
2004-es Citroen Xsara Picasso 1,6HDI autóm van 10éve. Kisebb nagyobb hibákat sikeresen megoldottam, részben a Fórumos cikkek által. Most bizonytalan vagyok, mert olvastam megoldásokat, de nekem bonyolultnak tűnik végigmenni a feltételezett "javítás" lépésein.
Az index és világítás működtető bajusz kapcsolóval lehet probléma. Amennyiben csak indexet kapcsolok akkor aránylag működik az index, de néha leáll, viszont a kapcsoló marad indexelésben, ha megmozgatom újra működik. Ha bekapcsolom a tompított világítást akkor hiába kapcsolom be ( mindkét irányba ) az indexet nem történik semmi, vagy néhány kattanás után leáll, viszont, ha bekapcsol, akkor kikapcsolja a tompított világítást, míg egyszer-kétszer indexel, majd leállás után vissza kapcsolja a tompított világítást. A fényszóró csak többszöri kapcsolgatás után kapcsol be.
Ezzel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni, előre is köszönöm.
Az lenne a kérdésem,hogy 2006-os 1,6 i-s modellnél,ha alapjáraton a vízhőfok szépen elkezd felfele mászni,de terhelés alatt visszaesek alapállapotba,akkor a vízhőfok jeladó lehet a ludas?
Keress valakit akinek van Lexia-ja és azzal diagoljátok le ! Az értelmesebb leírásokat fog adni.
Érdemes a paramétereket , komponens teszteket, egyéb lehetőségeket a diagban végignézni, mert a hibakódolvasás csak egy segítség, de nem elsősorban az alapján javítunk hibát.
Az sem árt, ha kicsit ért a szaki a diaghoz is, hogy miket lehet vele megnézegetni, tesztelni, stb.
A tünetek lehetnek akár egy kormánykapcsolóegység hibája miatt is, de beázott BSI-től vagy sok más egyéb dologtól is.
Sziasztok. Ezeket a hibakódokat olvastuk ki de nem tudjuk mi lehet a baj,plusz menetközben irányjelzőzök és az ablaktörlő elindul jó esetben még jelzi is az irányt de nem minig.
-156 ismeretlen kód
-157 ismeretlen
- Kommunikáció hiánya a Peugeot vezérlőegység a komfort jármű hálozata elektronikus vezérlő egységei között
-Átváltás a nagy frekvenciájú vételről a letapogatás gátlóra
- Figyelmeztető visszajelzőrendszer állapo, zárt áramkör a testre
- Hátsó ködlámparancs, rövidzárlat akkumlátor pozitívhoz
A sziszegés lehet, hogy a vákuumos rásegítőből jön, talán kilukadt vagy a csöve sérült meg. Meg kell nézni.
Az ABS / fékhiba lehet csak a feszültség csökkenésétől is akár, úgyhogy fel kell tölteni az akksit és megnézni úgy mi a helyzet. Töltést is kellene mérni. Lehet, hogy diagolni se lenne rossz. Általában a nem üzemszerű áramfogyasztást is lehetne mérni. Ritkán előfordulhat az is, hogy nem mérhető, mert csak néha fogyaszt pl. elektronika hiba miatt. (mondjuk BSI hiba miatt)
Végig kell menni a dolgokon sorban. Tutit messziről nem lehet mondani.
Sziasztok, van egy 2006-os 1.6-os benzines Xsara Picassónk, ami 2 napja menet közben a létező összes műszerfali figyelmezetető fényt bekapcsolta. Kb. még 2 perc volt hátra hazáig, így a nejem rettegve hazavezette a kocsit. A hibajelzésekből mostanra a "Brake fault" és az "ABS fault" maradt, illetve le is merült az akksija. Régóta gyanakszom valami zárlatra, mert pár havonta lemerül ha 1-2 hétig nem használjuk az autót (nem ez az elsőszámú kocsink), de a szerelő ahová járunk vele "természetesen" nem talált eddig semmi releváns hibát. Na de nem ez a lényeg - értem a fékekre vonatkozó hibajelzéseket, de van még ennél is ijesztőbb jelenség: ha lenyomom a fékpedált, akkor szuszogó hangot hallat (mintha pl. egy gumimatracot ereszt le az ember) a kocsi egészen addig míg fel nem engedem a fékpedált. Járt már így valaki / előfordulhat hogy valami cső lyukadt ki?
Van Budapesten szaki, aki javítja, bár az sem nagyon olcsó. Lehet még kart is cserélni , ha csak az a baja, de abból csak kínai van, viszont nem túl drága. A kapcsolóegység gyártmányát is kell tudni , mert kinézetre majdnem azonosak, de nem kompatibilisek az alkatrészek hozzájuk.