Keresés

Részletes keresés

Valkov60 Creative Commons License 3 napja 0 1 169869

Azta, 

Ráolvastam, mert ez brutális, ilyen komoly eltiltás, 

és egy cikkben azt írják Horvatról,

nem ez az első esete, pár éve valakit úgy leütött,

hogy eszméletét vesztette.

Előzmény: Fradista Utazó (169868)
Fradista Utazó Creative Commons License 3 napja 0 1 169868

Egy Ivan Horvat nevű horvát kézilabdázót, aki az osztrák bajnokságban játszik, egy durva szabálytalanság után eltiltottak 2027. június 30-ig. Ez azért eléggé példátlan. 

lunanoctis Creative Commons License 6 napja 0 0 169867

Áh, én lemaradtam ott, hogy visszavonul idény végén.

Előzmény: Fradista Utazó (169866)
Fradista Utazó Creative Commons License 6 napja 0 0 169866

Nyilván egész szezonra szerződtetnék, de a kapuban egyszerre csak egy kapus állhat, szóval tavasszal vagy Palasics vagy a harmadik kapus mellékszereplővé válna. Mikler amúgy most hosszabbított Szegeden. 

Előzmény: lunanoctis (169865)
lunanoctis Creative Commons License 6 napja -1 0 169865

"Az jellemző volt, ahogy a Melsungen a legvégén 7-6 ellen támadott, amikor vezettek kettővel és fél perc volt hátra."

Jól van na, Garcia Parrondo trollkodott egyet :)

"Ami nem optimális, mert nem találsz kapust (májusban még annyira se), aki hajlandó négy hónap miatt Melsungenbe igazolni, hogy utána a kispad és a nézőtér közt ingázzon, de az őszi zezon túl hosszú is csak egy kapussal meg egy vésztartalékkal."

Feltételezem, hogy egész szezonra hoznának valakit (Esetleg Mikler levezetni? :) ).

Előzmény: Fradista Utazó (169864)
Fradista Utazó Creative Commons License 6 napja 0 0 169864

>Hat a hat ellen nem igazán támadott egyik csapat sem az utolsó legalább húsz percben :)

Az jellemző volt, ahogy a Melsungen a legvégén 7-6 ellen támadott, amikor vezettek kettővel és fél perc volt hátra. 

>Simić legkorábban februárban léphet újra pályára

Áprilisban műtötték, a tipikus nyolc hónap karácsonykor jönn el, de akkor pont szünet és EB, így jön ki a február. Ami nem optimális, mert nem találsz kapust (májusban még annyira se), aki hajlandó négy hónap miatt Melsungenbe igazolni, hogy utána a kispad és a nézőtér közt ingázzon, de az őszi zezon túl hosszú is csak egy kapussal meg egy vésztartalékkal. 

De azért az is igaz, hogy sose tudni, láttunk már kézilabdázót 6 hónap után újra játszani. Julie Scaglione meg (igaz, ő lány), most az EL Final Fouron tér vissza, 15 hónappal a műtét után. 

Előzmény: lunanoctis (169863)
lunanoctis Creative Commons License 6 napja 0 1 169863

Erősen hullámvasútra emlékeztető mérkőzésen, öldöklő küzdelemben végül 25-22-re győzött a Melsungen a Löwen ellen a kasseli jégcsarnokban. Nem volt egy szép csarnokavató, hogy finom legyek...

A Löwen kezdett jobban, aztán a huszadik perc környékén fordultak az erőviszonyok, a Melsungen egy 5-0-ás rohammal fordított és végül négygólos előnnyel ment a szünetre. A kapuban Späth kezdett erősebben, a második negyed órától viszont Morawski nyújtotta a jobb teljesítményt és hergelte magát extázis közelébe. Sipos Adrián legfeljebb lerohanásnál támadott (hagyjuk, milyen hatásfokkal), viszont kimagaslóan védekezett - és ugyanígy tett a második félidő nagy részében is.

A mannheimiaknál kemény három ember lőtt gólt az első játékrészben (Lindencrohne, Forsell Schefvert és egyet lerohanásból Kohlbacher), a házigazdáknál kilencen hozták össze a 13 találatot. Lindencrohne több, mint húsz lövésből tizenkét gólig jutott a végén.

A vendégek alig négy perc alatt le is dolgozták a hátrányukat, némileg olybá tűnt, hogy amíg az egyetlen rendelkezésükre álló átlövősoruk bírja, addig kb. rendben a dolgok, utána nem. Martinović lábsérüléssel bajlódik, Knorr megfázással, Heymann bokája kiment az Erlangen elleni fiaskó során, ez meg a teljes kezdősor lenne lövőben. Az utolsó negyed órára úgy fordultak rá, hogy Lindencrohne azt csinált, amit akart (a 16 és a 20. között minden egyes mannheimi gólt ő lőtt, több, mint negyed óra után Grötzki talált be a változatosság kedvéért), a másik oldalon Forsell Schefvert meglehetősen kevéssé volt hatékony.

A mannheimi kapu előtt állóháború zajlott nagyjából, Erik Balenciaga és Elvar Örn Jónsson gyorsaságából éltek a hazaiak, amikor sikerült, akkor viszont vagy Späth vagy a kapufa mentett többnyire.

A második félidő egy részében a Melsungennél két balszélső, Ian Barrufet és David Mandić védekezett hármasban. Hinze erre egy 7 a 6 elleni játékkal reagált, Garcia Parrondónak pedig vissza kellett küldenie Sipost a védelem tengelyébe. A Melsungen 7 a 6 elleni játéka Árnarssonnal és Moraessel egész jól működött, Moraes az összes gól számát tekintve futószalagon harcolta ki a heteseket. Hat a hat ellen nem igazán támadott egyik csapat sem az utolsó legalább húsz percben :)

Attól tartok, tartozom Adam Morawskinak egy bocsánatkéréssel. Megfogott tizenegy labdát, köztük pár ziccert és pár hetest (Lindencrohne utsó hetese kötényben akart menni, ő viszont nemes egyszerűséggel rálépett a labdára). Ettől még ő marad a bajnoki címért versenyben lévő csapatokban a leggyengébb kezdő kapus (viszont nekik van a legjobb erőállapotú kapusedzőjük ;-) .

===

Még a mérkőzés előtti interjúban beszélt a melsungeni sportigazgató, Michael Allendorf Simić pótlásáról. Az idei szezont a Morawski-Lichtlein páros viszi végig, a következő idényre a színfalak mögött zajlik a tervezés, hiszen Simić legkorábban februárban léphet újra pályára.

Peppo vagyok Creative Commons License 2025.05.03 0 0 169862

Tatabánya Plaza.

van_Persil Creative Commons License 2025.05.02 -22 2 169861

és egy magyar csapat sincs FF-ban, ha csak a Metz-et nem tekintjük tiszteletbeli magyar csapatnak

Előzmény: Fradista Utazó (169859)
Stevender Creative Commons License 2025.05.02 0 3 169860

Azoktól kérdezném akik járnak Veszprémbe meccsre: ez a nem túl kellmes orgánumú ordibátor szpíker élőben is annyira zavaró mint tv-n keresztül?

Pl mikor már az egész csarnok nyomta hogy Építők, meg hogy mindent bele, ő még akkor is ütemesen nyomatta a mikrofonba...

Bevallom nem gyarkran nézek Veszprémi meccset, és ez elég szürreális volt.

Illetve rendszeresen visszatérő momentum ritka venkénti pár Veszprém meccs nézéseim alkalmával, hogy nézvén a meccset csak kapkodom a fejem, hogy jé, ez a sztár is itt játszik? Meg ő is? Meg ő is? Meg hogy ő, meg ő ki, róluk még nem is nagyon hallottam. Illetve alapvetően olyan érzése van az embernek, hogy kb csak Ligetvári aki állandó, és körülötte évente cserélődnek a légiósok.

Valszeg ez már rég a ló túloldala, amikor a szakmai alapú, hosszútávú tervezést felülírja a költségvetés szinte korlátlansága, ami miatt alakul ki ekkora fluktuáció, ami miatt értelem szerűen komoly csapategység, kötődés, stb sem alakul ki.

Így azért nem véletlen, hogy már a FF sem jön össze 3. éve, nem hogy a végső győzelem.

Előzmény: lunanoctis (169856)
Fradista Utazó Creative Commons License 2025.05.02 0 1 169859

Három magyar csapat esett ki a BL-negyeddöntőben, úgy, hogy mindhárom kikapott otthon, és egyik se kapott ki idegenben. 

bendeguz90 Creative Commons License 2025.05.01 0 0 169858

Jobb helyzetkihasználással már visszahozta volna a párharcot a Szeged, bár most feljöttek összesítésre -2-re.

Bamberg58 Creative Commons License 2025.05.01 -12 0 169857

Ár-minőség arányban a Veszprém nagyjából azt tudta idén is, mint a nőknél a CSM Bukarest. 

Szimpátiára is!

Előzmény: lunanoctis (169856)
lunanoctis Creative Commons License 2025.05.01 -1 0 169856

Ár-minőség arányban a Veszprém nagyjából azt tudta idén is, mint a nőknél a CSM Bukarest. 

Pusztán szimpátiára - és persze azért, hogy ne fulladjon megint érdektelenségbe a Final Four - azt nem lehetne, hogy ebből a párharcból senki ne jusson be a négyes döntőbe, hanem a Sporting és a Nantes is ott legyen?

van_Persil Creative Commons License 2025.04.30 -22 1 169855

Én normál esetben ezért nem nézek ffi kézilabdát, az nekem jégkorong II.

Előzmény: lunanoctis (169854)
lunanoctis Creative Commons License 2025.04.30 0 0 169854

Lehet az én hülyeségem, de szeretem tudni szemmel követni, mi is történik a pályán. A Füchsénél ez nem evidens, tudom én, miért kerülöm őket, ha tehetem.

Előzmény: van_Persil (169853)
van_Persil Creative Commons License 2025.04.30 -22 0 169853

Ha nekik 76 támadásuk volt, az ööszesen legalább 150 támadást jelent 60 perc alatt, azaz percenkén 2,5 támadás, másként: egy átlagos támadás 24 mp-ig tartott... Csak viszonyításképp: a Fradi utolsó támadása az odense ellen kb 90 mp-ig tartott... de amúgy is a két rác kb átlagban 40 mp után után rakta fel a kezét passzívra azon a meccsen... másik sportág...

Előzmény: Fradista Utazó (169851)
Fradista Utazó Creative Commons License 2025.04.30 0 0 169852

Az EL-ben a Gummersbachot a Melsungen verte ki a 16 közt, a másik három német csapat ott a Final Fourban. A BL-ben a Füchse bejutott. Nem fogom látni holnap sajnos, de a Veszprém lehet az idén az európai porodondon az egyetlen csapat, amelyik kiejt egy német klubot. 

Előzmény: Fradista Utazó (169839)
Fradista Utazó Creative Commons License 2025.04.30 0 0 169851

Azért ilyet ezen a szinten nem sűrűn látsz. Jaron Siewert nyolc perccel a vége előtt a teljes kezdőt lecserélte. Belefért, így is lőttek 40 gólt, és nem csak bejutottak a Final Fourba, de a mérkőzést is megnyerték. A statisztika szerint 76 támadásuk volt, ami irgalmatlanul sok (látván a meccset nagyon nagy tévedés ebben a számban nincs). 

van_Persil Creative Commons License 2025.04.30 -22 0 169850

Közben rájöttem... a Melsungen azért nem játszhat sose otthon, mert az ottaniak szó szerint vették azt, hogy "Ab nach Kassel"...

Előzmény: lunanoctis (169848)
van_Persil Creative Commons License 2025.04.30 -22 0 169849

Móváron is lehetett az EL-ben játszani, a BL-ben Siófokon se lehetne. Az "Erfurt"-tal csak arra akartam utalni, hogy ugye gyak egész héten Erfurtban vannak, de játszani sose ott játszanak, ahogy a Melsungen se játszik sose otthon.

Előzmény: Fradista Utazó (169846)
lunanoctis Creative Commons License 2025.04.30 0 2 169848

Az OFF részéhez:

Igen, ez így van, saját bőrömön is tapasztaltam, viszont Te vagy az utolsó büdös náci, netán hálátlan s.ggfej, ha ezt külföldiként szóvá mered tenni német miliőben. (És tegyük azért hozzá a dolgokat árnyalandó, hogy angolszász vagy nyugati névvel az ember még mindig parádés helyzetben van káeurópai vagy még egzotikusabb származáshoz képest.)

Egyik volt kollégám úgy csípett meg egy igen jó lakást jó helyen, jó áron, hogy a tulaj explicit módon bajornak akarta kiadni. Szíve joga volt a tulajnak így eljárni, de akkor ha esetleg szeretnének nem picsogni, egész előnyös lenne.

Nekem mázlim volt a lakásommal, mint kiderült, a tulajt Dél-Magyarországról telepítették ki gyerekkorában és neki szép emlékei voltak az országról.

Az ON részéhez:

A Melsungen kicsit idegen testként mozog Észak-Hessenben még mindig (értelemszerűen azóta kevésbé, hogy sikeres a csapat), Melsungen kisváros, azt régesrég kinőtte, Kasselben viszont a jégkorong erősebb hagyományosan. Értem én, hogy sokat javult a hazai pálya hangulata az elmúlt években, de egy csúcskategóriás balingeni, eisenachi vagy akár wetzlari bolondokházához képest a fasorban sincs még mindig, kivéve, ha Simić fel tudja a közönséget hergelni. :)

Előzmény: van_Persil (169845)
Fradista Utazó Creative Commons License 2025.04.30 0 0 169847

Ő is mondja azt, amit más kluboknál is régóta látunk: a német szurkolók számára a hazai bajnokság, a Bundesliga az első, a nemzetközi kupa (akár EL, akár BL), ahhoz képest másodlagos. 

Előzmény: lunanoctis (169842)
Fradista Utazó Creative Commons License 2025.04.30 0 1 169846

A THC már évek óta nem szerepel a BL-ben. Amióta a langensalzai csarnokot átépítették, talán már a BL-ben is lehetne ott játszani. Az EL-ben biztosan lehetett. 

Egyébként, te nyilván tudod, de talán nem mindenki: míg a Melsungen száz éve ezen a néven szerepel, a THC két klub egyesítésével jött létre huszonöt éve. 

Előzmény: van_Persil (169845)
van_Persil Creative Commons License 2025.04.30 -23 0 169845

OFF

Lakásbérlésnél, autóvásárlásnál ha a telefonban kiderül, hogy külföldi vagy, akkor egyböl nem aktuális a hirdetés.

ON

Nekem az volt a furcsa, hogy nincs egy állandó helyszínük, ugyanazt csinálják, mint a THC a nöknél, akiket ezzel a logikával Erfurtnak kellene hívni, mert ök egy erfurti tornateremben edzenek, csak bajnokikra mennek át B. Langensalzába, de a BL-ben ott se játszhatnak, hanem csak Nordhausenben.

Előzmény: lunanoctis (169842)
van_Persil Creative Commons License 2025.04.30 -21 0 169844

ja, hát igen.. legyen... de ahhoz más szövkap kell(ene)...

Előzmény: lunanoctis (169841)
schanc Creative Commons License 2025.04.30 0 0 169843

Igen, én is ezen a véleményen vagyok, miért ne lehetne másfajta felállást is kipróbálni.

Előzmény: lunanoctis (169841)
lunanoctis Creative Commons License 2025.04.30 0 0 169842

https://www.nemzetisport.hu/kezilabda/2025/04/sipos-adrian-a-ket-lanyom-mindig-azzal-enged-el-hogy-csak-piros-lap-ne-legyen

Kissé meghökkentem azon, amit Sipi a kiköltözéssel kapcsolatos ügyintézésről és a lakáskeresésről mondott.

Személyzeti vonalon mozgok, a teljes szakma és kb. a teljes német gazdaság sírja tele a sajtót azzal, milyen nehéz kvalifikált szakembert szerezni külföldről szinte bármire, miközben az általam ismert szervezetek nagy része pont ennyire "segíti" az országba érkező dolgozót a mindennapokban, amik az elején pedig igencsak rázósak tudnak lenni.

Nem tudom, miért gondoltam, hogy férfi kéziben ez talán másként lehet - főleg egy német mércével inkább családias klubban. Igaz, ez a szakma csúcsa, míg az egyszeri, elsősorban távoli külföldi munkaerőnek Németország legfeljebb egy (nem okvetlenül vonzó) lehetőség.

lunanoctis Creative Commons License 2025.04.30 0 1 169841

Akkor legyen két védekezési alapfelállásunk. Egy hármast védekezni tudó irányító igenis értékes, mert lehet mást pihentetni/mellőzni védekezésben, netán eggyel kevesebbet cserélni támadás és védekezés között.

Előzmény: van_Persil (169838)
Fradista Utazó Creative Commons License 2025.04.30 0 0 169840

Iker Romero lesz az osztrák válogatott új szövetségi kapitánya. 

Előzmény: van_Persil (169822)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!