Törvény által előírt alapgaranciaként nincs "5 éves" gari, az AEG/E.lux a 2 éves alapra szokott időnként akciószerűen hozzácsapni az alaphoz ajándékként még plusz 2-3 évet. Ez azonban kifejezetten akció- vagy idényjellegű kedvezmény, ami a kereslet, vagy más gyártók akciójának ellensúlyozására dobnak be a marketingesek, általában évente egyszer. Hogy lehet-e és mikor számítani rá, azt pl. a Fehérvári úti bemutatóteremben némelyik értelmesebb alkalmazott nagy valószínűséggel meg tudja tippelni:) Ha nem pánikszerűen kell gépet venni, érdemes tájékozódni és kivárni a kb. 30 ezret érő következő akciót.
Sajnos az 5 év gyári garancia AEG és Electrolux háztartási gépeknél is egy időszakos promóció volt, ami mostanra kivezetésre került. Tavaly tavasztól kb. 3/4 évig tartott. Hogy mikor vezetik be újra, nem tudom.
De az a gond, hogy már az évszakos téli, nyári, tavaszi, stb. akciók is megszűntek, és az igen kedvező kuponos kedvezmények sincsenek. Csak reménykedni lehet, hogy hamarosan bevezetik ezeket a promókat, és hasonló kombóban, mint tavaly volt.
Legutóbb ez a gép volt kuponos és téli vagy tavaszi akcióban kb. 120k-ért. Electrolux EW6SN406WI , ezen van olyan funkció( lásd a videót), ahol 5 lépésben csökkenthető amosási idő, úgy láttam egészen 50 percig le lehetett vinni.
A noname Homefort, szerintem egy pécsi/online üzlet terméke, amit valszeg importál, tippre szerintem honnan máshol, mint Kínából. Engem egyelőre nem győzött meg, majd talán, ha lesznek hibátlanul üzemelő 5-10 éves példányok. Annyira magyar(vagyis inkább nem), hogy egy filléres matricát se tudtak rátenni, ami a legkevesebb lenne, mert úgy is lehet rendelni Kínából.
A +1 év miatt a Gorenjét se biztos, hogy meg merném venni, amiket olvastam róla, vevőktől. Ez már nem a régi Gorenje minőség.
Ezt az 5 éves alap garanciát hol lehet megtalálni?
Azért kérdezem, mert most kell gépet vennem, és eddig két olyan gépet találtam, ami árkategóriában, tehát a 100-ezresnél nem igazán drágább gépekre az elvileg Magyar Homefort és a Gorenje ad 3 év garanciát, a többinél 2 év.
Keskeny előltöltős mosógépet keresek. Mosson külön is centrizzen és legyen rövid program (fél órás, ne a ma divatos átöblítős 15 perces). Heti 2-3 mosás kis mennyiségekben, néhány kg, tehát kicsi 6, esetleg 7 kg-os gép kellene.
Nem csilivili díszpéldányt keresek a lakásomba, ahol az ár fele a márkajelzés, ugyanakkor nem 2 évente szeretnék új gépet venni, vagy havonta szerelőt hivni.
Ami kérdés még felmerült, hogy mennyire kell most, manapság ragaszkodni, hogy inverteres legyen? Az áramfogyasztásbeli különbség annyira nem érdekel, mert nem nagyüzemben mosok egymagamra. Engem elsősorban a tartósság, a most kifizetett ár érdekel.
Miele-t vegyél. Én 10+ éve Miele mosógépet és mosogatógépet használok, soha semmi gond nem volt vele. Előtte volt Siemens, Bosch, Whirlpool... egyik sem vált be. A Siemens úgy ahogy...
Ez már csak hab a tortájukon, mert a többnyire már 5 éves gyári garanciát néhány tízezer forintért további évekre meg lehet hosszabbítani, amit ugyanaz a gyári szerviz lát el. Sőt, ha javíthatatlan hibája lesz a gépnek, újra cserélik, vagy ha már nem gyártják, beszámítják a teljes vételárát egy vadiúj gépbe.
Akkor azt vegyél, mert 5 év gyári garancia van az Electrolux mosógépekre(+ a szárítógépekre és minden másra is), és ez teljeskörű szolgáltatást jelent, nem olyan, mint a legtöbb biztosítós garancia.
Az EW6F349BS 9kg-ot tud mosni és 1400 a maximális centrifuga fordulatszám.
Most 160 ezerért rendelhető. De van hasonló feltételekkel 125 ezerért is az EW2T528S, szintén 5 évvel, ha megfelel a tudása, és a kisebb kijelzője.
Ezt a két kupont kell beírni a kosárban: EXTRA5 és ELXKOMPENZACIO20 az akciós árakért.
Igen, kapható LG DD. De már van jóárasított LG mosógép is, amit hagyományos szénkefés motorral szerelnek, na ezt mindenképpen kerülni kell, ha LG, akkor csak a Direct Drive-ost érdemes.
Sziasztok! Szüleimnek szeretnék elöltöltős mosógépet vásárolni. Mi egy 5éves LG directdrivet használunk eddig hibamentesen. Mik az ajánlott típúsok max 150ezerig? Lg nem nagyon reklámozzák már a DD motort. Samsung vagy Electrolux jött még szóba. Electroluxnak van szervize a településünkön.
5 éves Electrolux felültöltős mosógépem (EWT1376HLW) dobtengelye eltört. Tudja ezt valaki rentábilisen javítani? Ha bontott üst+dob cserében gondolkozok, melyik márkák csereszabatosak? Whirlpool esetleg? Abból többet is kínálnak.
5 éves Whirpool gépem csapágyas lett. A szerelő a következőt javasolja:
próbáld meg megtudni, hogy a kiszemelt gép műanyag dobja milyen: csavarozott vagy ragasztott. Ha ragasztott akkor gyorsan felejtsd el. tudniillik ha csapágyas lesz (ami max5-10000 ft-os javítás lenne) akkor vagy az egész dobot kellene cserélni 50-60000!! vagy teljesen szétkapják a gépet, szétvágják a dobot, cserélik a csapágyat meg amit kell, és újraheggesztik. Namost hogy ez mennyire megbízható..... és ez is 30000 legalább.
Szóval ragasztott dob nem pálya. A legtöbb gyártó egyre "puhább " anyagból gyártja a tengelyt is, szóval hamar belemar a rossz csapágy. pont a Whirpoolnál már 2 éves gép is volt nála csapágyasan, az 5 év garancia persze csapágyra nem vonatkozik, a ragasztott dob miatt pedig nem tudod cserélni. Ördögi kör.
Szerinte az LG és a Samsunk ami még megbízható, a többi felejtős, vagy minimál áron olcsó gépet venni, amit nem sajnálsz ha tönkre megy.
Remélem, hogy jó topicba írok. :) Nemrégiben költöztem új lakásba, ahová a régi mosógépem nem fér be. Tudtok nekem tanácsot adni, milyen készülék lenne jó?
Nekem az elöltöltős jött be, és semmivel sem mennek előbb tönkre mint a felültöltősek. Esetleg nézd meg a Beko kínálatát. Több típusára is 5 év teljes körű gyári garanciát adnak. Nekünk 4 éve van egy Beko WMY 81483 LMB2 mosógépünk (és egy mosogatógépünk is) és tökéletesen végzik a dolgukat.
Sajnos totálkáros lett a Whirlpool mosógépem, újat kell vennem.
Szeretném kérni a segítségeteket. Milyen típust javasolnátok? Ha itt lenne szervizes fórumos: melyik típussal van a legkevesebb probléma? Tudom mindegyik típusnál van +/- példa, de mondjuk egy szervizes nagyjából látja melyek a problémásak illetve melyek amelyek még reális áron javíthatók. 6 kg-os kapacitású elegendő lenne. Fontos hogy hosszú távú megbízható típus legyen. (Tudom tervezett avulás, szinte ilyen típus nem is létezik) Hasonlóképpen a megfelelő alkatrész/szerviz háttér.
Egyelőre vacillálunk a felül illetve az elöltöltős között. Elöltöltőst nagyon fejlesztik, szenzációs garanciaidőket ígérnek (persze csak a motorra vagy más fődarabra). Valaki említette nekem, hogy az egyoldalú felfüggesztés problémás lehet az elöltöltősnél illetve hogy ezeknek rövidebb az élettartalmuk (nem biztos hogy igaz).