Utasszámlálás diákok által Február 14-én és Február 17-19 között. Jelentkezési QR kód és tájékoztató a buszok ablakán belül. (Most az 1666-oson vagyok.)
A szerpentines rész mindig szépen le van takarítva, legalábbis amikor még napi szinten arra jártam az elmúlt 20 évben, így volt. Tudtommal az a rész nem Miskolchoz tartozik, hanem a Közúthoz.
Van benne logika.Brutális mínuszok jönnek,elképzelhető hogy az űrtechnika megadja magát reggelre.Másrészt a parkolóellenőrök nem fognak minden szélvédőt takarítani ellenőrzés előtt.Harmadrészt az államnak úgy kell minden fillér jövedéki adó mint egy falat kenyér,autózzon csak a paraszt kedvére addig is tankol.
Következményekkel meg mit törődnek.Az egyébként is felhígult tömeg most fog driftelni,most fog tesco parkolóba gyakorolni,most fog télies közegben tapasztalatot szerezni.Esetleg pont úgy hogy uralni nem tudja a gépet és nekimegy busznak/villamosnak.Semmi gond,hollósy elindul a minisztériumba és beváltja a sárga csekket....
Ja mégsem az egy másik magyar népmese.
Szokás szerint városi bohócaink totálisan hülyének nézik a népet,szerintük nincs itt semmi látnivaló,minden hópihe el lett takarítva minden útról.Nem zavarja őket a valóság,sem a kimaradt,el nem indult,meg nem érkezett járatok.Mer miskócér dáógozni köll.....irodából posztolva.
Pontosan ez jutott nekem is eszembe. Az ingyen tömegközlekedést értem is, hogy rossz útviszonyok miatt ne üljenek autóba az emberek, bár nem tudom, hogy 30 percenkénti járatok mellett mennyien élnek ezzel a lehetőséggel, meg hát az emberek amúgy sem szeretnek kilépni a komfortzónájukból és napi rutinjukból...
De az ingyenes parkolás?! Az meg pont, hogy az autózásra ösztönzi az embereket, mint a járvány idején... Én esetleg arra tudok gondolni, hogy a fizetős parkolás technikai feltételei nem biztosítottak minden esetben pl. a hóban-fagyban nem működik minden parkolójegy-automata, vagy hóesés esetén az autókat is befedi a hó, és nem tudják ellenőrizni a szélvédőre ragasztott parkolóbérleteket / szélvédő mögé tett jegyeket, stb., én ilyesmire tippelek, hogy ez viszont már egy kényszer szülte intézkedés.
Már csak azt kell eldönteniük mivel,hova,mikor,meddig,hányszor.Nem biztos hogy az ingyenes parkolás olyan jó buli ilyenkor mert a lehető legtöbb kocsinak kellene lekopni az utakról ilyen helyzetben.Eleve el se indulni csak ha szükséges.
Jön majd a face rinyálás:mé nincs letakarítva a parkoló ha már ingyenes.Mé nem ezzel kezdik.
Autósforgalom is kisebb volt,sokan el se indultak ilyen trágya útviszonyok mellett.Tiszain kellett várni egy ideig közben nézelődtem.Feltűnően "sokan" buszoztak mai nap,pont a szirma/martintelep járatok jöttek,meglepően nagy kihasználtsággal.Mindez még völgyidőben.
Városgizdának jár egy piros pont.A létszámhoz és lehetőségeikhez mérten próbálták megállókat hórétegtől mentesíteni.Félig-meddig sikerült is.
Ahha...majd amikor átadják az épületet mélygarázzsal együtt.Az se tiszta hogy ezt mindenki használhatja és/vagy az ott lakóknak jár alanyi jogon a hely.Mert ha utóbbi akkor lehet kevesebb lesz mint a kavicsos korszakban.Engem különösebben nem zavar ha egy se lenne alatta csak autósok sipákolnak hogy hova álljanak jelenleg.
Érdekes lesz 111 parkoló lent,mert úgy emlékszem ennyi sose tudott megállni a fürdő mögött vagyis a 21es még több kocsit kerülgethet onnantól kezdve.Hasznosabb funkciókat is el tudott képzelni a miskóci nép kavicsos helyén de a pénz nyert újra józan ész felett.
Egy:képviselő ne legyen büszke félmegoldásokra ,mert ez a három megálló szó szerint fényévekre van a valódi megoldástól.
Kettő:képviselőnek nincs saját pénze mert az adófizetők dobják össze a havi juttatást,vagyis azzal villog hogy a pénzedet arra költötte amire egyébként is kellene (tipikus hollósy-bajusz parasztvakítás kétbiteseknek)
Három:az a dolga hogy megoldjon 50 év után két panelsornak tömegközlekedést,ezzel felesleges arcoskodni mert alapkövetelmény
Négy:médiafelhajtásból még nem született középszeren értelmezhető menetrend,mai napig várat magára
Öt:avason már nincs hova parkolót építeni,hála a tervezőknek túl sok helyet nem hagytak az emberi tesznyeségnek így elérték azt a határt ahol csak fakivágással lehet további területet beáldozni.Azzal pedig meg is ásnák saját sírjukat a lakosok az egyre durvább nyarak miatt.Lehet mérlegelni,nyáron 40 helyet 50 celsius vagy parkoló.
Hat:nem a képviselőket minősíti elsősorban az ehhez hasonló sztorik garmadája hanem azt a naív csordát akiket sokszor át lehet verni ugyanazzal a trükkel saját pénzükből.
Ilyen szemüvegen keresztül kell szemlélni a középszer félig létező tömegközlekedését.
Ma láttam csabai kapuban,ültek rajta hatan,ennyire is lehet számítani ünnep után,hidegben,szélben,tanszünetben,csak akinek feltétlenül szükséges az mozdul ki.
Nem akarom tudni mennyit "lobbiztak" hámoriak ezért az indulásért :)
Elég ha ők tudják hogyan működik az általuk pénzelt közszféra gépezete.
Úgy látszik a hámoriak problémája meghallgatásra talált: hétfőtől változik az 5-ös menetrendje. Munkanapra végre beraktak egy 6:30/6:45-ös fordulót. 6-oson pedig lesz egy újabb rendelhető járat 22:40-kor.
"Annyira nem zavarta városházát (+avalonékat) hogy erzsébet fürdő mögött megszüntettek 60-70 parkolóhelyet." Az alá egy 111 helyes mélygarázst is építenek.
"Politikai lobbi?" Olvasd vissza a híreket. Akkoriban az ottani képviselő asszony nagyon büszke volt, hogy saját pénzből át tudta adni azt a három megállót. Az Avason amúgyis a parkolóbővítés a trend az elmúlt években. Még több zöld felület lebetonozása.
Annyira nem zavarta városházát (+avalonékat) hogy erzsébet fürdő mögött megszüntettek 60-70 parkolóhelyet.Ugye hogy van az a pénz amikor nem számít......
Lobbizni kell azért egy "kisvárosnak" hogy 50 év után tömegközlekedése legyen?Nincs itt valami szokásos magyarosch szerepzavar?Alapkövetelmény!Lenne.
Avasi postánál nem lehet eltakarítani azt az 5-6 autót a pénztártól?Dehogyisnem csak akarni kell.
Nem kanyarítanak be semmit mert nincs miből.Ha mégis lenne akkor a szent tapelág átszállás megoldható 4-ből 3 másféle járattal ami a kilátótól érkezik.Nagy szerencséjére az avasiaknak elég jól el vannak látva a többi városrészhez képest.Mint azt már tudjuk hármasütem eleve a kihalás szélén áll,hamarosan bombázószázadok tarolják le a paneltengert mert így olcsóbb.Szóval a kettesütem pezsgő tudományos közössége (szilvás,áfonyás,gesztenyés) így is 75% eséllyel képes lenne átszállni tapelágnál. Pennyből lépcsőznek most is meg ha betérne valamelyik akkor is,ez a probléma megmaradna.Csaba felé/felől átszállás petneházynál is megoldható,nem kell ahhoz tapelág.Volán és 4/45 átszálláshoz kellene másik 3 avasi járathoz igazítani az életüket.De nyilván sokkal hatékonyabb 90 perces kihagyással kihúzni egy szólót több ezer embernek reptértől hátha órájukat nézegetve inkább lemondanak a lépcsőkről mekihez ahol jön város felé 12,14,20A,32,34,30,36,43,44,20 alternatíva.Amivel legalább megtekinthetik a szigligeti felettébb népszerű környékét majd turbónál leszállva visszagyalogolnak dankóra.
Izgi lehet papíron 7 percet nézelődni egy olyan utcán ahol mindkét irányba folyamatos a forgalom,még ha nem is egetverő mint mekinél lentebb.Érdekes forgalmi helyzetek alakulhatnak ki amikor az egyik autós nem látja a másikat és viszont.Buszöböl sci-fi a szakaszon így a helyzet marad ahogy van.
Avasról nincs szükség óránként járatra joyson felé.Műszak közben ugyan ki és miért menne oda?Némelyik műszakos járat is erősen szellős.
Saját véleményem szerint egy bizonyos szolgáltatásnak kell lenni szenteste is, viszont a jelenlegi 15-16 busz(sofőr) helyett simán elegendő lenne 7-8 busz(sofőr) is. Avasra jelenleg megy 35-ös és 36-os is, Tap.elág-Reptér vonalon pedig 36-os és 914-es; Ómassa-Bükkszentkereszt eleve "zsákfalu", ott szerintem egyáltalán nincs utas.
Az én megoldásom szerint 1 busz mehetne 2 vonalon 2 óránként. 914 és 935 óránként csatlakozást biztosítva a villanyrendőrnél egymáshoz és a villamoshoz. Külső részeknél pedig óránként egy busz.
Érdekes felvetés, nem nagyon szokott ez a szentesti közlekedés felmerülni, mint téma, de most elgondolkodtam. Először arra gondoltam, hogy biztos X méteres körzetben kell lennie valaminek, és a 11-es azért nem jár, mert a Bábonyi bérctől nincs messze mondjuk a Dózsa Gy. út, ahol ott az 1-es busz, míg Lyukóbánya már túl messze esik az Újgyőri főtértől, de az általad írt 29/39-es Vargahegy-Magashegy felvetés ezt megdönti (ahogyan a 8-as is leáll, pedig a Hűtőháztól végállomástól is elég messze van a Tiszai, más kérdés, hogy ott egy átlag hétvégén sincs élet).
Szóval kíváncsi lennék, milyen szisztéma alapján dől el ez, hogy mely járatokat állítanak le teljesen, és melyek azok, amiknek takaréklángon mennie kell.
Szerencsére nemigen kellett még szenteste tömegközlekednem, így nem igazán vagyok képben az ilyenkori utasigényekkel, de az jutott eszembe így hirtelen, hogy esetleg nem lehetne-e igényvezéreltre állítani a járatokat? Az utolsó 6-os, 7-eshez hasonlóan? Azaz, hogy pl. a 16-os ne feleslegesen körözgessen, meg hasonlók. Vagy alapvetően legyen ez, de ha van utasigény, akkor felmegy valameddig a busz az egyéb vonalakon.
Amúgy végső megoldásként legfeljebb hív egy taxit az utas... :/
Az MVK-nál amúgy nem ellenőrzi senki a weboldalra kikerülő híreket? Mert itt például sikerült rosszul leírni a jelmagyarázatot. Valójában az aláhúzott járatok érintik Berekalját, és a csillagozottak a Szondit...
Amúgy kicsit vicces, hogy a szentesti kiiktatásban Berekalja konkrétan jobb szolgáltatást kap, mint egy átlag este. Szerintem elfogadnák minden nap a betérős 1-est a 21-es helyett.
Érdekes az is, hogy délután 4-re leáll a 11-es és a 29-39 is. Azért a Bábonyi bércre vagy a Magashegyre jó lehet felsétálni. Persze a 16-os megy végig, csak hogy igazán szép szentestéje legyen az oda beosztott vezérnek.
Felszámolod a szent parkolóhelyeket egy aránylag ritka járat miatt?
Igen. Közösségi közlekedést úgy lehet építeni (és nem leépíteni), ha ez a kérdés fel sem merül. Egy 1100 méteres szakaszon 200 méterről van szó, ami ráadásul kreatív megoldásokkal nem is biztos, hogy érdemben csökkenti a parkolóhelyek számát.
Ebben a 33-as ötletben egyedül az Auchan-Szirma közötti szakasz tekinthető valamennyire "pazarlásnak" - viszont hálózati szinten annyiféle eljutást biztosít a köztes szakaszokon élőknek, hogy a., ez a pazarlás nem is biztos; b., még ha pazarlás is, ennyi belefér.
Nem az a gond, hogy nem fér el mindkét irányban, hanem a megállókat hova teszed? Felszámolod a szent parkolóhelyeket egy aránylag ritka járat miatt? Már ahhoz is nagy politikai lobbi kellett, hogy ezt a három megállót ki tudták izzadni.
Ettől szerintem értelmesebb lenne az Avas vk-nál visszaálltani a végállomást. De ott is ugyanez a probléma.
Ide az egyik avasit bekanyarítani?! Ezt is felejtsétek el. Azok sokszor a Szentgyörgynél tömve vannak, amúgyis akkor a fontos Tap. elág. átszállót kihagynák.
Megjegyzem, ez egy vágott videó, papíron ennek 7 percet állnia kell a Középszeren, ami valljuk be, nem egészséges. Szóval lehet, hogy még szálltak fel rá. De nyáron mit vártok? Más vonalon is nehezen töltesz meg buszokat.
De most őszintén, a te ötleteidben nincs jelentős pazarlás? Csak vegyük az Avas-Joysont, ahova napi max. 3-5 járatra (ha egyáltalán) szükség lenne. Emiatt felesleges egész nap fenntartani egy ilyen közvetlen kapcsolatot.