Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2025.02.24 0 0 892
Törölt nick Creative Commons License 2025.02.23 0 0 891
Törölt nick Creative Commons License 2025.02.22 0 0 890

A Féktelen szív török sorozat eddig nagyon tetszik a Tv2-n! :-)

kleo777 Creative Commons License 2024.10.29 0 0 889
kleo777 Creative Commons License 2024.10.12 0 0 888

Sziasztok!

Majdnem kizáródtam, alig tudtam belépni, pedig új mondandóm van!

Először is, szuper hírek Can Yamanról!

Nagyon várom már az El Turco sorozatának bemutatását, amit most októberben már Cannban promotál, majd az Ay Yapim 2025 februárjában világkörüli turnét szervez vele a sorozat népszerűsítésére. Közben befejezték a Sandokan első évadának forgatását is. Feltehetően azt is jövőre láthatjuk!

Na, de addig is kell kicsit szórakozni!

Nem felejtettem el, hogy ez a török sorozatok fóruma, időnként be is nézek, de nem sok új bejegyzéssel találkozom, igaz, én sem nagyon szaporítom a számukat, de most a nosztalgia mégis idehozott. Bár kövezzetek meg érte, mert most elsősorban egy másik náció sorozatainak felfedezését akarom megosztani Veletek és ez a koreai, Kdrámák világa.

Mindenféle sorozatokat nézünk, de van-e itt olyan, aki a koreaiakat is kedveli? Vagy nézett már párat? Bevallom, én csak az SB-én láttam, hogy nagy gyártók, de az idei forró nyárig, ki nem nyitottam egyiket sem, kapásból kizártam még a lehetőségét is, hogy bármelyik érdekelhetne. Nemrég mégis a csapdájukba estem, s ehhez egy izgalmasnak ígérkező, de terjedelmességével számomra riasztó, török sorozat kellett – Mahkum – Hazugságok börtönében (2021-22) – sok dicsérő szót írtatok róla itt is, de a nézésére mégsem tudtam rávenni magam, ám örömmel fedeztem fel, hogy egy nagysikerű koreai sorozat, az Innocent Defendant (2017) adaptációja, ami egy jóval rövidebb széria.

Na, próbálkozzunk be…az első rész nem okozott csalódást, sőt rövid idő alatt mind a 18 epizódot kivégeztem. (Az epizódok normál 1 óra körüliek). És vele egy nagyon ismeretlen, érdekes, számunkra egzotikus világ tárult fel előttem. Biztos, hogy nem egészen olyan ez a világ, mint ahogy a sorozatok közvetítik, de a filmek mindenképp bepillantást nyújtanak egy még távolabbi ország kultúrájába, hétköznapjaiba, szokásrendszerébe, konyhájába (rengetegszer esznek) meglehetősen hierarchikus társadalmába, számunkra igencsak furcsa kapcsolatrendszerébe. Sémák itt is vannak bőven, a cselekményvezetésben semmitől sem riadnak vissza, egészen extrém dolgok is a legnagyobb természetességgel következnek be, de hát ezek is mesék, nem török, hanem ázsiai mesék, mégis van bennük valami eredetiség, sokat adnak a kivitelezésre, és nagyon jók a színészeik is. Ja, és minden történet lezárt, nem hagyják félbe, mint a törökök.

Kifejezetten üdítően hatott rám a Defendant, noha meglehetősen kemény, akciódús, börtönös, átverős, körömrágós krimi-dráma. Mégis egészen más, mint amerikai vagy török társai. És a főszereplőben mindjárt felfedeztem egy fantasztikusan remek színészt, a koreai drámák egyik nagy sztárját, Ji Sung-ot, aki idén 47 éves. Úgy jártam vele, mint a török Can Yamannal, mindjárt a szívembe költözött. Azóta már több sorozata a kedvencem lett, 25 éve van a pályán, 10 éve gyönyörű színésznő feleségével és két gyermekével él példás családi életet. Végtelenül szimpatikus személyiség, vonzó férfi és szerepeiben ezerféle arca tűnik fel, különböző műfajú sorozatokban és filmekben.

Ami nekem eleinte nagyon szokatlan volt, hogy a sármos, kölyökarcú férfi főszereplők 30-40 évesen is úgy tűnnek, mintha a 20-as éveikben járnának, de ezen a kellemes meglepetésen túl tudtam tenni magam. Ji Sung is örök fiatal, utánozhatatlan mosolya, ragyogó játéka mindenkit elvarázsol! Korábbi éveiben főleg romantikus hősöket, később felelősségteljes, az igazságért harcoló karaktereket alakít meggyőző erővel.

Meglepett és elragadott a koreai sorozatok csodálatos zenéje, fantasztikusan szép dalbetétek kísérik a legtöbbet.

Időrendben, pár Ji Sung sorozat, melyeket már láttam és csak ajánlani tudom:

TOP 7 Ji Sung sorozat

2009  - Swallow the Sun – kalandos, változatos helyszíneket felvonultató, romantikus fejlődés- és szerelmi történet egy árva fiúról, a legszebb zenei betétekkel!

IMDb 7.6

2010 - Kim Soo Ro – Vaskirály – gyönyörű, kosztümös történelmi sorozat egy legendás király felemelkedéséről  - 7.0

2013 - Secret Love – bosszútól a szerelemig – lenyűgözött minden pillanata  - 8.0

2015  - Kill Me , Heal Me – Ji Sung 7 személyiséget alakít benne pazar átalakulásokkal, olykor megkönnyezed, máskor kineveted, de végig nagyon izgulsz és élvezed a fordulatos, romantikus történetet, ha befejezted, hiányzik mind a 7 személyiség!  - 8.3

2017 – Defendant  - egy igazságtalanul elítélt, emlékezetét vesztett ügyész végtelenül izgalmas harca, gyötrelmes kálváriája ártatlansága bebizonyításáért  - 8.1

2021 – The Devil Judge – Ördögi bíró – Egy utópisztikus társadalomban egy különleges bíró szembeszáll a hatalmasokkal, valóságshow-szerűvé változtatja a bírósági tárgyalásokat és könyörtelenül megbünteti a gonoszokat – elképesztően ötletes, leleplező és izgalmas  - 8.3

2024 – Connection – Kapcsolat – Egy drogosztag vezető nyomozóját ellenségei erőszakkal kábítószerfüggővé tesznek, a függőséggel küzdve mégis megtalálja barátja gyilkosát. -  7.9

Több filmet is forgatott, egyet láttam magyar felirattal:

My PS Partner (2012) egy szokatlan, koreai viszonylatban - ahol ritkán csattan csók, s még egy érintésre is sok-sok epizódot kell várni - pláne meghökkentően szókimondó, tabukat döntögető szerelmi vígjáték, jó dalokkal, de csakis nagy toleranciával rendelkezőknek ajánlott! (Engem az eleje úgy elriasztott, hogy csak második nekifutásra néztem meg, de akkor már igazán jól szórakoztatott.)

Ji Sung - bár átütő énekesnek nem nevezném, de kellemes hangja van - főleg a sorozataiban előforduló dalokat saját maga is előadta ifjú éveiben és akik megszeretik a sorozataiban, énekesként is el tudják fogadni, velem legalábbis ez történt, jó pár dalát megtaláltam a neten, leginkább 10-12 évvel korábbról.

Kedvenc dalom a Swallow the Sun fő betétdala Ji Sung előadásában:

https://www.youtube.com/watch?v=r0J0daugSrg&list=RDr0J0daugSrg&index=1

My PS Partner kedvenc betétdala:

https://www.youtube.com/watch?v=hgOytJvvcOU&list=RDr0J0daugSrg&index=2

Ji Sung 1000 arca:

https://www.tiktok.com/@actorjisung_turkiye

Filmográfia: 1999-2022

https://www.youtube.com/watch?v=59jQSbzj74g

Bocsánat az eltérő témáért, de végül is többnyire mindenevők vagyunk. Osszátok meg Ti is, ha van erről  élményetek!

(Ha sok időm lesz és kedvem is megmarad, nyitok egy koreai sorozatok fórumot:)) bár vannak blogok, FB stb.

Krisztikém, örömmel láttam, hogy bekukkantottál, a lehető legjobb egészséget kívánok Neked!

És jó szórakozást Mindenkinek kedvelt sorozattípusaival, filmjeivel!

nkrisz308 Creative Commons License 2024.09.09 0 0 887

Sziasztok!

Igen, kicsit eltűntünk az éterből. Ki ezért ki azért. Nekem a tavalyi évem volt nehéz a betegség miatt.

Nem is nagyon néztem sorozatokat, és amit esetleg néztem azt sem néztem teljesen végig.

Például a szeretett történelmi sorozatom az Osman sorozatot sem néztem teljesen végig. Majd azt is pótolni kell.

Azért jó látni, hogy Vagytok! És remélem az egészségetek sem rendetlenkedik.

Egyébként meg kell valljam nektek, hogy idén is hadilábon állok a sorozatokkal. Most nem a betegség, most más. Vettem két maine coon cicát és azok nagyon lefoglalnak bennünket. Imádom őket, így kevésbé sajnálom, hogy a filmnézés háttérbe szorul.

De:

Én a múltkor az egyik adón belefutottam a Fogd a kezem c. sorozatba. Ez is nagy kedvencem Alp Navruz miatt. Képzeljétek el, átszinkronizálták! Teljesen mások a szereplők hangjai. Hát nem is nézem, mert nekem nagyon nem tetszik.

Én is nagyon szeretem a jó krimiket így nagyon köszönöm, ha megírjátok mit érdemes megnézni. A jelenleg futó sorozatokat nem nézem, így inkább az általatok javasoltakba fogok belenézni.

Drága Kleo! 

Nagyon szépen köszönöm az ölelésed! Vedd úgy hogy virtuálisan én is viszonoztam! Majd írok neked külön.

Köszönjük, hogy teszel fel Can Yamanról képeket. Képzeljétek: Amikor az álmodozó ment, és előtte a Szerelem íze, nagyon nem tetszett Demet Özdemír. Most meg már csak őt tudnám Can mellett elképzelni. Így változik a világ és így változik meg az ember véleménye is.

Szép napot és jó egészséget kívánok Nektek!

Elhaym1 Creative Commons License 2024.09.06 0 0 886

Két nagyon jó krimi. Egyik a Yargi, hibátlan mind a 3 évad. Megérdemelten nyert nemzetközi díjat. A másik a Mahkum. ott az első évad a zseniális.

Előzmény: hetven7ed (885)
hetven7ed Creative Commons License 2024.07.19 0 0 885

Ha megneveznéd őket, lehet többen is megnéznék...

Előzmény: Elhaym1 (884)
Elhaym1 Creative Commons License 2024.07.19 0 0 884

Félreértettem. Azt hittem arra gondolsz, hogy ide kevesen írnak, így nincs már akkora hype. Azt meg nem lehet tudni mit hoz  a jövő. Nálam volt egy időszak, amikor minden török sorozatot nézhetetlennek tartottam, pedig előtte sok bejött. idegesített már a tartalmuk is. Szerelmi nyüglődés sok részen át, értelmetlen öldöklés. Aztán belenéztem a jelenleg nézett két krimi/thrillerbe. Semmi szerelmi nyüglődés, lassúság, semmi idegesítő jelenet, csak kiváló, kedvelhető színészek, izgalom, fordulat, humor, értelmes történet. Aztán lehet e kettő után sokáig megint nem találok majd értelmeset, de e kettő nálam ott van a világ legjobb sorozatai között.

Előzmény: Ások-apa (882)
kleo777 Creative Commons License 2024.07.05 0 0 883

Kedves Fórumozók!

Szó mi szó, nálam is elhalványult a török sorozatok beszippantó hatása, amit, mint számos nőtársamnál, Can Yaman feltűnése indított el.  Megosztó lehet a személyisége, de tény, hogy élen van a török sorozatok külföldi népszerűsítésében. Sokak számára, ha török színész: akkor Can Yaman! Még akkor is, ha az utóbbi években nincsenek is új török sorozatai, és már a nemzetközi porondon játszik. A Sandokan, ha jól sikerül (és miért is ne, megvannak hozzá az adottságai és vele a profi nemzetközi gárda) meghozza a világsikert. Hogy aztán Hollywood felemeli-e, az nagy kérdés, manapság nem az ő karaktere van ott divatban.

Na, de a többi török sorozat…az az igazság, jó ideje egyik sem ragadott meg annyira, hogy feliratosan heteken át nézzem a már többszörösen ismételt történetek egy helyben topogását, csak éppen más szereplőkkel. De tevékenység, rajzolás közben, ha nem éppen zene megy, vagy természetfilm, hírcsatorna, akkor szívesen választok egy lájtos, fél szemmel is könnyedén követhető szinkronizált sorozatot, ami lehet török vagy bármi más. Így kis adagokban most pl. soron van a török Aranykalitka rémálomba illő históriája, de nagyon jól megfér mellette a Bridgerton család meséje, az Agymenők néhány fergeteges epizódja, míg elegem nem lesz, aztán jön megint valami más.

Ami török utoljára valóban lekötött és nem tűrt mellette semmi más foglalatosságot, az a Yargi 1-2. évada volt, bár már a második kevésbé.

De az a helyzet, az izgalmas thrillerekből más nemzetektől nagyobb a felhozatal, így aztán azokat fogyasztom és nem utolsó sorban jóval rövidebbek is.

Nincs csalódás, csupa izgalmat és fordulatot tartalmaznak pl. a Harlan Coben könyvek sorozatadaptációi: Az idegen, Nem versz át, Maradj mellettem, Az ártatlan stb. Vagy egy másik sikerkönyv alapján forgatott: Látszólag normális, amiket mostanában láttam és a műfaj kedvelőinek csak ajánlani tudom!

Meglepődtem, hogy így elrohantak a hónapok, utoljára egy éve írtam ide, időnként ugyan bekukkantok, de „Nyugaton a helyzet változatlan” – állapítom meg, ám most Ások-apa, bejegyzésed megérintett és sajnálom, hogy anno, a „dübörgő” időszakban nem léptél ki az olvasó üzemmódból….

Can Yamanra persze időnként ránézek, és örülök, hogy a Sandokant már forgatják, előbb-utóbb láthatjuk mi is, és remélhetőleg az El Turco sem marad örökre dobozban! A közeljövőben pedig jön a Viola 2. évada, gondolom az AXN megveszi, ahogyan az első évadot is. 

Törökkel vagy anélkül, jó szórakozást Mindenkinek!

Krisztikém, „meghitt csevegéseinkre emlékező” nagy virtuális ölelés Neked és Szaszának (ha erre tévedtek)!

A Sandokan főbb szereplői:

Ások-apa Creative Commons License 2024.07.01 0 2 882

" Dehogy ért véget. ........Rengeteg a népszerű sorozat most is........"

Azt hiszem, hogy félreérthetően írtam, mert nagyon nem arról van szó amire reagáltál. Nagyon kedves vagy, hogy tájékoztattál a futó sorozatokról, de én is tudom, látom, hogy milyen sok csatornán futnak a török sorozatok. (Hogy mit írnak a FB-on nem tudom, mert az az őskövület vagyok, aki FB nélkül is létezik!)

Egyébként pont az volt a lényege a "litániámnak", hogy az én számomra ért véget  (és nem a csatornáknak!) a török sorozatok nézése!  Ahogy írtam is róla. És arról is, hogy kb két évig tartott a "szerelem" irányukba, de ha ma belefutok egy-egy török műsorba, máris lépek tovább.

Csupán azt írtam le - elég bő lére eresztve -, hogy mit kedveltem a török sorozatokba és hogyan ért véget a "a török sorozatok dicsősége!" számomra!

Attól függetlenül, hogy én "kiábrándultam a törökökből," továbbra is természetesen tiszteletben tartom,  hogy sokan vannak akik ugyanúgy rajongnak továbbra is értük, mint ahogy én anno rajongtam.

Továbbá, ismételten köszönöm az ajánlatokat, remélem aki erre jár élni fog a lehetőséggel, és megnézi a sorozatokat.

Előzmény: Elhaym1 (880)
Elhaym1 Creative Commons License 2024.07.01 0 0 881

Ajánlom neked is a Hazugságok börtönébent és a Titkok hálójábant. Utóbbi nemzetközi díjat is nyert. Szinte minden rész izgalmas és fordulatos és a történetük is értelmes. Nem arról szólnak, hogy a két főszereplő szerelmes lesz.

Előzmény: Ilhilla (879)
Elhaym1 Creative Commons License 2024.07.01 0 0 880

Dehogy ért véget. Csak a Facebookon írnak sokan. Rengeteg a népszerű sorozat most is. Nekem jelenleg a legjobb a Mahkum-Hazugságok börtönében és a Yargi-Titkok hálójában. Sok izgalom, fordulat, értelmes történet, humor, szerethető szereplők, semmi szerelmi nyűglődés. Nagyon tudom ajánlani őket. 

Előzmény: Ások-apa (878)
Ilhilla Creative Commons License 2024.06.30 0 0 879

A "Szerelem íze" sorozatnál jobbat én még nem láttam! Szerelem, kaland, izgalom, bűnúgy... minden volt benne és logikusan következtek a jelenetek (ami más sorozatoknál kifogásolható).

Előzmény: Ások-apa (878)
Ások-apa Creative Commons License 2024.06.30 0 1 878

Úgy látom, a  régen lüktető fórum kihalt............Pedig sokszor jártam erre anno, amikor még "élt ez a fórum." 

Szerettem olvasgatni itt, de  csupán csak olvasóüzemmódban voltam jelen.

Talán már másoknál is elmúlt az a  nagy lelkesedés a török sorozatok iránt?! De az is lehet, hogy tévedek?! 

Az én történetem a török sorozatokkal, a következőképpen alakult:

Sosem néztem sorozatokat eredetileg. Nem volt türelmem hetekig, hónapokig várni a sorozatok végét. Aztán véletlenül belefutottam a "Szerelem íze" avagy Telihold/ Dolunay c. török sorozatba. (A fene vigye el, hogy annyi címet adnak egy-egy török sorozatnak, hogy az ember belekeveredik már a címbe is!) 

A  "Szerelem íze" c. sorozatban először a zene fogott meg! Aztán a kis göndör hajú Bulut, a gyerek főszereplő. Egyszer csak azt vettem észre, hogy megkedveltem a két főszereplőt Nazlit és Ferit, azaz Özge Gürel-t és Can Yaman-t. Megfogott a sorozat. 

Hatalmas volt a kémia a két főszereplő között! (A "zuhanyzós" jelenet különösen fantasztikusra, hatásosra sikeredett, mindenféle meztelenség nélkül is!)  A sorozat egyik legszebb szerelmes jelenete volt!  Ahogy a lázas, beteg Nazlit a zuhany alatt tartotta karjaiban Ferit.) De még ezt is túlszárnyalta később az "Álmodozó"-ban Can Yaman és Demet Özdemir között kialakult sok-sok szerelmes pillanat! Szerintem.

Aztán jött, amár említett  "Álmodozó."   A két főszereplő Can Yaman és Demet Özdemir volt, aki nekem máris jobban tetszett, mint előzőleg Özge Gürel. (Az "Álmodozó" a kedvencem lett.)

A "Bay Yanlis c. sorozatban ismét Can Yaman és Özge Gürel  játszott főszerepet.  Ebben a sorozatban Can Yaman már "ki izmosodott,  "kicombosodott." Amit nem lehetett nem észrevenni. Csak ujjatlan pólókat viselt, hogy még véletlenül se legyenek eltakarva az újkeletű izmai. A haja nagyon rövid volt és szerintem nagyon nem állt jól neki. Ezzel a kinézetével, nagyon "hasonlított a fajtájára!" És bizony ebben a sorozatban egyáltalán nem találtam annyira jóképűnek?! Még a pincér srác is jobban tetszett!  Sőt, partnernője Özge sem remekelt! Már nem volt az a kedves Nazli, mint az elsőnek látott sorozatban a "Szerelem ízében." 

A kedvencem maradt és a mai napig is Demet Özdemir. Aki nagyon tetszett többek között Ibrahim Celikkol-lal is a "Sorsod a ház, ahol születtél." Ez is egy remek sorozat volt! Ibrahim Celikkol-lal még két filmet láttam. 

A "Szerelem ízében" nagy kedvencem lett a kis fürtös hajú Bulut-t.  Miatta néztem meg a  "Gyerünk fiam" c. mozifilmet. A felnőtt főszereplő Kivanc Tatlitug volt.  Az apa és a beteg kisfia Efe története maga is, és a környezet is, a tenger a táj, a halászfalu csodálatos volt. A film végén a koncertteremben zongorázó  kis Efe és a színfalak mögül őt néző apa szavai "gyerünk fiam, gyerünk......mosolyogj" nagyon megható volt. Ugyanis az apa a fiának egyetlen mosolyáért áhítozik, és azt képzeli, hogy valóban mosolygott rá a beteg Efe?! Még én is szinte kértem magamban, hogy " gyerünk Efe mosolyogj apádra, és bizony szemeimmel igen homályosan láttam a monitort. 

A pandémia alatt még megnéztem - jobb híján -, egy pár török filmet. De! Egyre többet éreztem, hogy már nem azzal a lelkesedéssel nézem őket, mint anno a "Szerelem íze" és az "Álmodozó" c. sorozatok esetében néztem?!

Valahogy, még számomra is érthetetlen módon, eltűnt a lelkesedés! Egyre többet  "tekertem," bele az éppen adott sorozatba, mert nem volt már türelmem várni hónapokig a film végére.  (Elvégre, sosem voltam sorozatnéző!) Ráadásul a magyar csatornák még jobban elaprózva vetítették a török epizódokat. Amelyek már önmagukban is "nyújtva voltak."

Utolsó török sorozatként láttam a "Szerelem van a levegőben." 

Amelyben Kerem Bursin legalább akkorát alakított Hande Ercel török színésznővel ebben  a sorozatban (Love is in the Air, Sel Cal Kapimi), mint anno Demet Özdemir és Can Yaman az "Álmodozókban." Szerintem. És Bursin és Hande között is legalább akkora volt a kémia, mint Yamanék között! És a továbbiakban elválaszthatatlanok voltak ők is egy ideig, mint borsó és a héja. Sőt, Hande is első lett a török színésznők szépségversenyén!
Tetszett  még nagyon a " Te csöngess az ajtómon "  és a " Szülőházad a sorsod " c. sorozatot, kimondottan Demet Özdemir miatt!

Összességében a látott sorozatok alapján nagy kedvencem lett Kerem Bursin, Ibrahim Celikkol, Burak Özçivit, Engin Akyürek, Kivanc Tatlitug és a szép kék szemű Onur Tuna. Ők, mint török férfi színészek nálam Can Yaman előtt vannak! 

De mvel kedveltem Cant  és első volt aki "megfogott" a "Szerelem ízésben," ezért jogot formálok arra, hogy elmondjam, nagyon felkapták Őt! Köszönhetően a fiatal lányok hatalmas lelkesedésének is.Nők közül pedig a már említett Demet Özdemir, és a hasonló kaliberű temperamentumos Acelya Topaloglu, az "Elsöprő szerelemben" Defne Barutcu Aras megformálója a kedvenc. 
Kerem Bursin-t több sorozatban láttam. Sőt, két "mozifilmjét is. Úgymint a "Can Feda" c. akció- és háborús filmet, amelyben a két főszereplő Kerem Bursin és Burak Özcivit hatalmasat alakított. Valamint az "Ez a város követni fog Téged " c. filmjét, melyben éreztem, Kerem is nagyívű karriert fog befutni, mint Can Yaman. És ez be is jött. Sőt! Egy felmérés szerint Kerem Bursin egy szimpátia listán meg is előzte Can Yaman-t. 

És hamár Kerem Bursin, akkor azt gondolom, hogy jelen pillanatban nálam Ő a kedvenc!  Közte és Yaman között nálam az a különbség, hogy Bursint nem a szépségéért kedveltem meg! Bursinben az ember fogott meg! Akit játszani láttam, az magával sodort. Nekem Ő legalább akkora színész, mint Yaman. Egyébként Kerem Bursin, azaz a kedvencemnek van egy benne rejlő különleges bája! A szemének őszintesége! A nagyon szép és kellemes orgánuma, és roppant nagy szerénysége. (Különösen egy Verissimo interjúban érződött.) 

Amit Can Yaman esetében nem vettem észre, mármint a szerénységet. Egyébként Can Yaman nagyon sokat köszönhet a sármján kívül, az apjának is. Aki nagy erővel reklámozta és szinte buldózerrel tolta a karier útján, mint a menedzsere. Mindig melegen tartotta, ha kellett felkeltette a sajtó és a fia követőinek érdeklődését. És egy pillanatra sem szűnt meg hangosan csengetni fia nevét. Törökországban és határain kívül is. Can Yaman egy ideje Olaszországban él. Apja ott is előszeretettel állította az olasz média középpontjába. Új románca Maria Giovanna modellel, állandó fotók, videók által.

Egyetértettem anno azzal a fórumtárssal itt, aki Can Yamant és Kerem Bursint a két nagy francia színészhez Alain Delon-hoz és Jean-Paul Belmondo-hoz hasonlította. Nekem Belmondo a "csúnyácska" volt a kedvencem, akárcsak jelen esetben Kerem Bursin.  Bizony a török színészek között nagyon sok szép, vagy jóképű színész van. Nálunk már ez nem mondható el, sajnos!Can Yaman most valóban a top-on van. 2017 óra nagy sztár lett belőle. Könyvével, parfümjével is hatalmas reklámot kapott. Kirakatban él egyfolytában, tömegek özönlenek utána, a nagy sztárt lesve. Plázákban rohannak utána. Vajon boldog ember Can Yaman?!

Végezetül, mit kaptam az  általam látott  török sorozat filmektől?!

Először is betekintést kaptam egy számomra idegen kultúrába. Láthattam a sorozatokban a csodálatos török tájakat, amelyek mindenhol jelen voltak, vannak. Szépek, kellemesek voltak a zenék is. Furcsa volt, hogy a jelen századunkban a törököknél generációk élnek együtt még mindig. Furcsa az is, hogy a család legidősebb nő tagja a domináns. Akárcsak  a férfiuralom.

A szubkultúra sem az én világom. Minden sorozat epizódja jószerével az utcán játszódik, ahol mindennapjaikat is töltik, hangoskodással, mint a cigánysoron.

Az állandó perpatvarok, ordibálások, és az említett generációs együttélés is zavart sokszor. Érdekes, ha manapság belefutok egy török sorozatba, meghallva a rikácsolást, látva a "törökös kinézeteket" már lépek is tovább. Már csak a szép emlékeim maradtak meg az elmúlt közel két év sorozaok tvilágából. 

Nálam így ért véget a török sorozatok dicsősége!  Vajon másoknál is?! A "kihalt" fórum is talán erre utal?!

nkrisz308 Creative Commons License 2024.06.05 0 0 877

Kedves Andrea!

Sajnos változtattak a meghívók kiadásán és bitcointtal kellene támogatni őket, akkor kapnánk meghívót. Mivel nekem nincs bitcoint számlám és hiába szerettem volna őket forinttal támogatni, így nem tudok meghívót szerezni.  Lehet, hogy más se nagyon.

Kriszti

Előzmény: Andrea555 (876)
Andrea555 Creative Commons License 2024.05.31 0 0 876

Sziasztok!

Látom ez sem egy pörgős fórum már, de hátha tud valaki segíteni. Egy sorozatbarát meghívót nagyon szeretnék.

Elhaym1 Creative Commons License 2024.05.23 0 0 875

Láttam belőle pár részt, de nekem túl vontatott és hosszú volt. Most a Mahkum tetszik nagyon. Semmi romantika, csak izgalom.

Előzmény: nkrisz308 (874)
nkrisz308 Creative Commons License 2024.05.23 0 0 874

Sziasztok!

Régen írtam már, mert kicsit visszavettem a török sorozatok nézéséből. Én most az Isztambuli menyasszonyt nézem. 3 évad és elég sok rész. Ugyanakkor valós történeten alapul, emiatt tetszik.

Esetleg látta valaki? Ha igen, mi a véleményed?

kelso82 Creative Commons License 2024.05.13 -3 0 873

Beszervaltam tegnap egy minisorit es torok :) na nem ilyen szappanos. NF dramedynek mondjak, cime: thank you, next!

8reszes

majd elkezdem ha lesz idom daralni

Pigolino666 Creative Commons License 2024.03.07 0 0 872

Köszönöm szépen! :)

Előzmény: Elhaym1 (871)
Elhaym1 Creative Commons License 2024.03.06 0 0 871

Itt írtak arról, hogy 2025ig biztos nem adnak török sorozatot takarékosság miatt. Utána meg nem tudni mi lesz. 

https://dizilah.com/article/disney-plus-turkiye-streaming-shows-removals

Előzmény: Pigolino666 (870)
Pigolino666 Creative Commons License 2024.03.05 0 0 870

Lehet róla valahol valami cikket olvasni hogy nem lesz?

Úgy volt hogy tavaly jön ki igaz?

Akkor a Disney+-on már tuti nem lesz?

Köszi!

Előzmény: Elhaym1 (869)
Elhaym1 Creative Commons License 2024.03.05 0 0 869

Nincs róla hír. Lehet Európában nem is lesz. 

Előzmény: Pigolino666 (868)
Pigolino666 Creative Commons License 2024.03.05 0 0 868

Hello.

EL TURCO mikor lesz a Disney+-on?

Köszönöm szépen!

kleo777 Creative Commons License 2023.07.20 0 0 867

Sziasztok!

Itt a nyár török sorozatok slágere, Kerem Bürsin új romantikus komédia sorozata, a Ya Cok Seversen (If You Love) - Ha túlságosan szeretsz!

Folyamatosan forgatják, a törököknél a 3. bölüm ment le, és nálunk is már két rész látható magyar felirattal! Akiknek tetszett a Keremnek világszerte nagy népszerűséget hozó, 2020-21-es, előző romcomja, a Sen Cal Kapimi – Szerelem van a levegőben, annak ez is fog!

Kerem egy, a világot bejárt, rendkívül laza, sármos, az életet habzsoló, minden kötődést mellőző,  ám sikeres ifjú üzletembert alakít, akit megtagadott apja halála után a végrendelet bizonyos vállalások elfogadására kötelez, amiben fontos szerepet játszik a nagy családi holding és három árván maradt féltestvérke. Ez a felállás már magában rejti a jövőbeli életmódváltoztatás és kapcsolatmentesség drasztikus megváltozásának ezeregy kihívását, sokféle komikus helyzetet és hatalmas érzelmi hullámzásokat....NA, ÉS még ott van a női főszereplő szépség, akit éppen hamis házasságkötését követően, a nászajándékkokkal lelépve ismerünk meg…. nem meglepő, hogy útjaik bonyodalmasan kereszteződnek.

Nem rossz felütés, meglátjuk, mennyi klisével és eredeti ötlettel gördül tovább a történet…

Egy kis ízelítő az előzetesekből:

https://www.youtube.com/watch?v=SGPq5MYAeYk

https://videa.hu/videok/film-animacio/ya-ok-seversen-1_-resz-XDTH2z7MdtsdD1yb

Can Yamanról friss!!! 

A napokban elkezdték Olaszországban a nagysikerű Viola come il Mare 2. évadának forgatását,

ahogyan az első szezonnak, a hírek szerint, ennek is 12 x 50 perces epizódja lesz!

Az első hivatalos fotó a forgatásról:

Kellemes nyarat Mindenkinek!

nkrisz308 Creative Commons License 2023.06.29 0 0 866

Kedves Fórumtársak!

Kedves Kleo!

Köszönöm szépen az infókat CY-ről és DÖ-ről, és persze a képet is Can Yamanról!

Én nem láttam ma Szulejmán sorozatot, így nem tudom megítélni, hogy az a sorozat felveszi-e a versenyt más történelmi török sorozattal.

Mivel úgy látom nagyon hosszú, nem hiszem hogy megnézem, és őszintén szólva valahogy nem is érdekel.

Viszont a lentebb említett két sorozatot láttam, és jelenleg is nézem, emiatt írom, hogy nagyon nagyon tetszettek. Szépek a kosztümök, jók a szereplők, jó a zene és a  történetek.  Szinte minden egyes rész után várom a következő részt, hogy megnézhessem. És van benne néha egy kis humor is.

Tényleg szép mind a két filmnek a zenéje. Szerintem vagy 50 dalt írhattak hozzájuk. Én nagyon sokat hallgatom őket.

Most egy ideje különösen rászoktam a filmzenékre (Utolsó mohikán, Gladiátor, stb)

Nem nézem a többi török sorozatot amit a többi csatorna sugároz.   Valahogy nem keltették fel a figyelmemet.

Amit most újra nézek az a Poldark sorozat, mert nem néztem végig, csak belekezdtem. 

Akit érdekel ez a sorozat fenn van a dmdamédia felületén, így bárki megnézheti, ha most nem tudja nézi az M5 csatornát.

Kívánok Mindenkinek kellemes nyarat és jó filmezést!

Előzmény: kleo777 (864)
Elhaym1 Creative Commons License 2023.06.27 0 0 865

A Szulejmánt leadták végig, de a nagyon jó Sebzett szívet sajnos már nem. 

Nálunk rossz nézettség miatt a Yargi is átkerült kisebb csatornára, pedig az egyik legizgalmasabb, legjobb sorozat, amit mostanában láttam. A Duna sorozata, meg a TV2 délutáni sorozata meg nézettek, pedig nem jók. 

Yargi azért lett Titkok hálójában, mert a forgalmazó Családi titkok néven adta el, de ilyen című műsor már volt a TV2-n, így ahhoz hasonlót kellett neki adni. 

Előzmény: kleo777 (864)
kleo777 Creative Commons License 2023.06.18 -1 0 864

Kedves Fórumozók!

Kedves Nekrisz, nagyon örülök, hogy „látlak”!

Biztos vagyok benne, hogy tetszeni fog Demet és Engin új sorozata, az Adim Farah. Majd írj róla, ha nézed! Egyelőre 14 epizóddal zárt az első évad, de ősszel majd folytatják. Az az igazság, hogy én sem sokat tudok az említett színészekről. Csak a régi kedvencre, Can Yamanra nézek rá időközönként, és ha közben feljönnek másokról is bizonyos hírek, ha ismerősek a színészek, bele-bele olvasok, de inkább az éppen forgatott, új sorozataikról szeretek tájékozódni, melyiket érdemes megpróbálni.

Demetet és Cant a rajongók változatlanul nem szűnnek meg együtt emlegetni, noha nincs semmilyen kapcsolatuk, nem is találkoznak, még csak egy országban sem élnek, mindkettő megy a maga útján, építi a karrierjét. Demet már elvált az énekestől, e közben forgatta az Adim Farah-t - Nevem Farah, egyébként kifejezetten gyönyörű benne, a legszebb a megjelenései közül, lenyűgöző a fantasztikus hajzuhataga. Engin, a sorozatban Tahír kinézete nem igazán az esetem, ha ebben látnám legelőször, egyáltalán nem tetszene, de a sorozat cselekménye izgalmas, és nem sokat törődöm a küsejével, ám láthatóan megküzd a maffiózó szereppel, nem igazán az ő karaktere, és az a testtartás, járásmód, amit ráerőltettek, hááát …az valami szörnyű, de majd meglátod magad is, viszont az érzelmes, szerelmi jelenetekben átalakul és nagyon meggyőző tud lenni, és a sztori igazán sodró lendületű. Bár azt olvastam róla, hogy külföldön sokkal népszerűbb, a törököknél jóval alacsonyabb a sorozat nézettsége. Na, ez nem igazán lep meg, több olyan sorozatból forgattak már 666 részt, amiből én egyet sem bírtam elviselni….

A tavalyi év nagysikerű krimi sorozatát: Jargi - Ítélet – Titkok hálójában címen vetíti a Super TV2! De, a már leadott részek magyar szinkronnal láthatók a neten, úgyhogy lehet az elejétől nézni! Hogy miért keresztelték át, és adtak neki ilyen tucatcímet, fel nem foghatom. Nagyon is egyedi, izgalmas, fordulatos sorozat volt, ajánlottam is már itt a fórumon, én az első évadát láttam, de a másodikat is meg akarom majd nézni, most már rövidesen befejezik a forgatását. Egyébként egy ilyen igényes, remek sorozatot megvehetne népszerűbb csatorna is, pl. a Duna, ahol most épp, pár kockából is lejön, micsoda közhelyes, ócska rettenet megy esténként….Tarthatták volna a Végtelen szerelem színvonalát…. a TV2 most futó délutáni sorozatai szintén érdektelenek számomra. Biztosan olcsón jutnak hozzá, akinek nem tetszik, az inkább úgyis a neten válogat.

Gondolom, a történelmi sorozataik még kevesebbeket érdekelnének, elég hosszúak is, ezért aztán nem kockáztatnak a csatornák, a 999 részes Szulejmán is befuccsolt, nem is tudom, egyáltalán levetítették-e nálunk végig…

El Turco - Can Yaman IG.

Can Yaman már nagyon várja (én is!) a Disney Plussal forgatott El Turco sorozatát, teljes hírzárlat van körülötte, nem tesznek közzé felvett jeleneteket, és a forgatásról is alig pár kocka jelent meg, valamikor az év vége felé mutatják majd be, gondolom, csak előtte indul a promo. Most júliusban viszont Olaszországban a Viola 2. évadát forgatják, aminek Ő lesz a főszereplője. Az első évad inkább a női főszereplőre fókuszált, a második viszont a hírek szerint, Demír felügyelő múltját fogja feltárni. (Mindjárt jobban érdekel!) Nálunk az AXN vetítette, és bizonyára hozza majd a második évadot is. Az olaszok az elsőt is imádták, nekem sem volt rossz, humoros, évődős, minden epizódban új, nem túl bonyolult, nyomozati esettel, az emberi kapcsolatok bemutatásával, igazi olaszos hangulattal. 

Krisztikém, jó egészséget, jó kedélyt és kellemes mozizást kívánok Neked!

és Mindenkinek, aki ide téved!

nkrisz308 Creative Commons License 2023.06.07 -2 0 863

Kedves Fórumtársak!

Kedves Kleo!

Örülök, hogy feltetted Demet Özdemir és Engin Akyürek új filmjét. Én meg fogom nézni hamarosan.

Köszönöm, hogy ajánlottad. Ahogy nézem a képeket ebben a sorozatban jobban néz ki Engin, mint a nagykövet lányában!

Viszont tudsz valami hírt Can Yamanról és Demet Özdemirről?

Ha igen, tedd fel ide légy szíves.

Annyit tudok, hogy Demet válófélben van, talán már el is vált. Érdekelne, hogy visszataláltak-e egymáshoz CY-vel....

Másik híresség akiket szeretek Burak Özcivit és Neslihan Atagül. Azt tudom, hogy Buraknak megszületett a második kisfiam. És arról is hallottam, hogy gondok vannak Neslihan házasságával. Viszont ha van valami új híred róluk, kérlek, oszd meg velünk.

Én most kicsit el voltam vonulva, és vissza is fogtam mert az egészségem romokban. De rá szoktam nézni a fórumra.

Ahogy lentebb írtam tényleg jó lenne, ha valamelyik csatorna nem csak romantikus filmeket és drámákat, hanem akció (bűnügyi) és történelmi sorozatokat is vetítene a törököktől. Pl. Cukur (Gödör), és az Ertugrul, Osman illetve a Barbaroslar és a Destan sorozatok. Szerintem ezeknek is lenne keletje.

A Netflixen található Osman sorozat nálam még várat magára, de hamarosan azt is megnézem, mert kíváncsivá tettetek!

Szép napot Mindenkinek!

Előzmény: kleo777 (862)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!