Keresés

Részletes keresés

Bölcs Árnyék Creative Commons License 5 napja 0 0 34

Az erősségünkkel is tisztába kell lenni ! 

Előzmény: Nick & Nick (33)
Nick & Nick Creative Commons License 6 napja 0 0 33

Realista önkritika

Az önelfogadásban a reális önkritika (is) segíthet. Ne kisebbítsük le a sikereinket („Csak a szerencsén múlt!”), és ne hárítsuk az elismeréseket szerénységből („Ugyan, semmiség!”). Ugyanakkor a gyengeségeinket is érdemes tudatosítanunk, hiszen ezek válnak a későbbi fejlődésünk táptalajává. Ha tisztában vagyunk a hiányosságainkkal, tudjuk merre induljunk, amikor dolgozni szeretnénk önmagunkon.

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2025.01.22 0 0 32

Az hogy idegileg összeomlik a madam, az azért van, mert a médiában mindenünnen özönlik ránk a tudományos módszerességgel megszerkesztett reklámok, meg a filmjelenetekben szokás kép háttér manipulációk ! Nem az a fura hogy idegileg összeomlanak, hanem az hogy eddig még kibírták, és nem omlottak össze ! 

Előzmény: Nick & Nick (31)
Nick & Nick Creative Commons License 2025.01.19 0 1 31

Képzelheted milyen brutális traumán mentek

keresztül azok,... manapság meg ha letörik a műköröm,

idegileg összeomlik a madam.

Előzmény: Bölcs Árnyék (30)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2025.01.18 0 0 30

Én is olvastam egy ilyesmi másik könyvet ! 

Ha jól emlékszek Lengyelországba vittek 3 fiatal férfit a Náci halál táborba . Onnan kalandosan megszöktek . Átmentek a határon Szlovákiába . Ott bújtatták őket . Ez egyik súlyos térd-zúzódás szenvedett . Talán a 3 közül az egyik útközben meghalt ?  Csont soványak voltak . Majd jöttek a szovjetek . 

A könyv címére nem emlékszek, de ismertebb könyv volt . 

Előzmény: Nick & Nick (29)
Nick & Nick Creative Commons License 2025.01.17 0 1 29

Edith Eva Egertől, A döntés című könyvet. 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Edith_Eger

"1980-ban Edith visszatért Auschwitzba, hogy szörnyű emlékeivel és elfojtott érzelmeivel szembenézzen. Philip Zimbardo buzdítására 2017-ben publikálta első könyvét A döntés címmel, amiben a haláltábori élményeiről mesél."

Kutya harapást szőrével!

Előzmény: Bölcs Árnyék (28)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2025.01.16 0 0 28

m i t ?

Előzmény: Nick & Nick (27)
Nick & Nick Creative Commons License 2025.01.16 0 1 27

Persze hogy elboldogulok, mert utánaolvastam és

tudom mit kell tennem egyes lelki betegségekre,

...persze egyedül is rájöhet az ember, de az sok időt,

akár évtizedeket is elvehet.

Olvastam olyan pszichológustól könyvet, amiben azt írta,

hogy ötven évesen, 20 év praxis után oldotta meg a gondjait.

Előzmény: Bölcs Árnyék (26)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2025.01.15 0 0 26

hát ez épen igaz: nem elég elolvasnod amit leírtam, hanem gyakorolni is kell benne magad 

szerencsére egyedül is elboldogulhatsz vele, csak gyakorolnod kell 

Előzmény: Nick & Nick (25)
Nick & Nick Creative Commons License 2025.01.15 0 2 25

"Akinek lelki problémái vannak, azoknak elég, ha elképzelnek magunkban egy pszichológust vagy egy pszichiátert esetleg egy neurológust, és ő segíteni fog nekünk, kérdéseket is felehetünk neki"

Szerintem ez nagyon nem így van,...hiába tudod a megoldást valami lelki gondra,

ha a gyakorlatban nem alkalmazod azt következetesen.

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2025.01.14 0 0 24

A pszichológia és a matematika már régtől együtt van, főleg a statisztikai matematika: 
ha ha , he he  :( ! 

Előzmény: Creativus (23)
Creativus Creative Commons License 2025.01.13 0 1 23

Természetesen nem politizálni kívántam.

Az utolsó bekezdésem is csupán érinti valamennyire a politikát, és ami a háttérben folyik, az egyfajta pszichiátria, pszichoterápia.

És persze én sem mondom azt, (a 20-as alapján), hogy "Nem szabad itt matematikázni".

Előzmény: Bölcs Árnyék (22)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2025.01.11 0 0 22

A politika világában napjainkban minden gyorsan változik, ami a múltban igaz volt az a jövőben már nem jó lesz ♥ 

De itt nem szabad politizálni !

Előzmény: Creativus (21)
Creativus Creative Commons License 2025.01.11 0 2 21

Szerintem a gyógyulás első lépése, hogy elolvassuk a Pilinszky-Popper párbeszédet:

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/imadok-olvasni/mit-mondott-pilinszky-poppernek-az-elet-dolgairol/

Mellesleg ugyanerről szól Gautama Sziddhártáról (Buddha)  egy tanító mese (a 83 probléma), és valójában ugyanezt szimbolizálja egy kb. 500 évvel utána élt alak története (tanítása), amelyet mára már hajlandók lennénk végképp elfelejteni.

Da abban igazad lehet, hogy egy AI-nak a lelki problémáját, a leírtak szerint mégis meg lehet oldani, és ugyanez igaz lehet azokra, akik embernek születtek ugyan, de végül mára már egy AI-ra degradálódtak.

Továbbá a lelki problémák világi akadálya a fejlett nyugati civilizáció fogyasztói társadalma, s annak szellemisége (mozgatórugója). Az ugyanis kizárólag attól működik, hogy az embereknek lelki problémái vannak. Napjainkban ennek a leépítése folyik a háttérben, olyan színfalak mögött, amelyekről úgy véljük, hogy lényeges világi események, pedig csak - gyakran véres - színjátékok a figyelem elterelésére.

Előzmény: Bölcs Árnyék (20)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2025.01.11 0 0 20

https://erdosattilask01.lapunk.hu/lelki-beteg-vagy-meggygyitlak-1214601

Lelki beteg vagy, meggyógyítlak ! 

"

Kitaláltam egy kisebb matematikai jelölés rendszert a ⎖ kvázi hatványozást, a ⍻ kvázi gyökvonást és a ∦ kvázi logaritmust ! 

És sikeresen alkalmaztam őket a fizikára és az elméleti fizikára ! 

Ezen felbuzdulva megpróbáltam alkalmazni (⎖ ⍻ ∦) őket a pszichére is magyarul a lélekre ! A ChatGPT MI segítségével ez egészen jól is sikerült ! 

Ennek az a lényege, hogy ha a (⎖ ⍻ ∦) lelki gubancokat bejelöljük a kvázi hatványozásom, a kvázi gyökvonásom és a kvázi logaritmusom matematikai szimbólumaival, akkor egy olyan jól működő lelki modellt kapunk, ami legközelebb a francia pszichoanalitikus Lacan (Jacques Marie Émile Lacan) nehezen érthető elméletéhez áll a legközelebb ! 

...

E jelölés rendszerem alapján felállítható egy olyan algoritmus, ami meggyógyítja a lelki betegeket feltéve, hogy nincsen komolyabb világi akadálya ennek ! 

"

A részletekért most is kattints a linkemre ♥

Előzmény: Bölcs Árnyék (16)
Manomona Creative Commons License 2022.07.31 0 1 19

Persze, hogy nem előnyös. Ebben mélyen egyetértünk. 

Előzmény: Maketheworldabetterplace (18)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2022.07.31 0 1 18

Sok esetben írnak a betegek bántalmazásáról. Sem a beteget, sem az ápolót, sem bárki mást nem előnyös bántalmazni.

Előzmény: Manomona (17)
Manomona Creative Commons License 2022.07.31 0 1 17

Megverik a beteget?!  Nem hinném, hogy ez szokás lenne. Miért vernék meg? Max. lenyugtatózzák, ha már végképp nem bírnak vele, vagy lekötik szélsőségesebb esetekben, amikor már ön- és közveszélyes. 

Pszichés betegségeknél akkor van remény a változásra (már ha nem maradandóan sérült valaki), ha azt a beteg is akarja. Általában az a gond, hogy nincs betegségtudatuk, ilyen pl. a skizofrének elég jelentős része. 

A magány ellen a net nem segít. Valós emberi kapcsolatok kellenek, ahhoz pedig ki kell menni az emberek közé és beszélgetni. És nem csak egyoldalúan, hanem másokat is meg kell hallgatni. 

Az Idő partján c. könyvet ismerem. :) Tényleg időtlen és a maga nemében remekmű. Nekem is meg van itthon. 

Előzmény: Bölcs Árnyék (16)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2022.07.30 0 1 16

Vagy mire alapozod a leírásod?

Mert én úgy látom, hogy a mai pszichiátrián ha a beteg nem úgy reagál a kezelésre, mint ahogyan a pszichiáter az főiskolán tanulta, akkor megverik a beteget .

Milyen konkrét lelki problémákra gondolsz?

Olyanokra, amik nem maradandó lelki betegségek, van lehetőség a változásra . 

Nyilván előhozta ezt valami belőled, oka van, amiért nyitottad ezt a topikot.

Magányos vagyok . Hiába a város, hiába az internet, nincs kapcsolatom senkivel . 

Vannak a konkrét leírásoddal kapcsolatosan sikerélményeid?

Vannak csak ...

Az idő partján - Jóga és személyiség : Dr. Weninger Antal

-> ez egy örökzöld jógakönyv, tanultam belőle egy keveset ; mindenkinek ajánlom 

Előzmény: Manomona (14)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2022.07.30 0 0 15

válaszolok rá, de előtte megnézem a TV híradót, türelem, kb. 45 perc

Előzmény: Manomona (14)
Manomona Creative Commons License 2022.07.30 0 1 14

Milyen konkrét lelki problémákra gondolsz? Nyilván előhozta ezt valami belőled, oka van, amiért nyitottad ezt a topikot. Vannak a konkrét leírásoddal kapcsolatosan sikerélményeid? Vagy mire alapozod a leírásod? 

Előzmény: Bölcs Árnyék (-)
Manomona Creative Commons License 2022.07.30 0 1 13

Mi döntjük el. Hiszen mindig van választási szabadság, csak sokszor nem merünk élni vele. Ezer oka lehet, hogy miért. 

Előzmény: Maketheworldabetterplace (11)
Manomona Creative Commons License 2022.07.30 0 0 12

Igen, azon kell dolgozni, hogy minél előbb kikeveredjünk, túl legyünk rajta. Aztán vagy sikerül, vagy nem, mint ahogy az élet ezt számtalanszor bebizonyítja. 

Előzmény: Bölcs Árnyék (10)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2022.07.30 0 0 11

Ki dönti el? A sokat gondolkodó tapasztalt legbölcsebbek? Koncepció alapján parancsra döntést hozó tudatlan, képességet nélkülöző bábfigurák, akiket ellenkezés esetén kivágnak a bársonyszékből?

Előzmény: Manomona (6)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2022.07.30 0 0 10

Ki kell valahogyan keveredni belőlük .

Előkel segíteni e kikeveredést, de

vigyázni kell, hogy a hozzá nemértésünkkel ne rontsuk el e kikeveredést . 

Előzmény: Manomona (9)
Manomona Creative Commons License 2022.07.30 0 1 9

Igazán nagyon kedves vagy, köszönöm. :)  Te mit gondolsz az igazán nagy lelki válságokról? Előnyünkre, vagy hátrányunkra válnak? 

Előzmény: Bölcs Árnyék (7)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2022.07.30 0 0 8

Google : belső hang

Előzmény: Maketheworldabetterplace (3)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2022.07.30 0 0 7

Úgy tűnik nekem, hogy te értelmes vagy Manomona 

A 4. hsz-oddal teljes mértékben egyetértek !

Előzmény: Manomona (4)
Manomona Creative Commons License 2022.07.30 0 0 6

Nagyon nem mindegy, hogy mik azok a bizonyos dolgok. :) 

Előzmény: Maketheworldabetterplace (5)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2022.07.30 0 1 5

Fura az emberi faj hazudozása. Elképzelnek talán lêtező dolgokat ês tényként elfogadják, majd betegnek hazudják más talán létező dolgokat elfogadó embertársukat.

Előzmény: Bölcs Árnyék (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!