Ki, milyen tapasztalatokkal rendelkezik az MLM rendszerekkel kapcsolatban?
Akik sikeresek: Mennyi idő? Mennyi munka? Milyen szint? (nem pénz érdekel!!!) Esetleg pár jótanács azoknak, akik most kezdik.
Akik sikertelenek: Mennyi idő? Mennyi munka? Milyen szinten hagytad abba? Anyagilag, hogyan jöttél ki? Esetleg pár jótanács azoknak, akik most kezdik.
És ezen tapasztalatokról, kinek mi a véleménye?
Kérem KÍMÉLJENEK azok, akik már hallotak olyan embert, aki már látott olyan embert. Ez vélemény!!!
A topik címébe is beleírtam: TAPASZTALAT!
Építi a piramisát Ő is csak lassabban. Regisztrálnak be hozzá emberek tagnak és azokhoz mélységben, ezért tudta elérni a platina szintet, amivel korábban itt dicsekedett.
Te taxisok barma, hát éppen rólad állítja, " nagy tudású kollégád", hogy az MLM lényegét és előnyét kidobtad az ablakon. Hát szabad ilyen nagy előnyöket kidobni?
"Pabló kevésbé veszélyes: ő csak kuruzsol, de nem piramisozik."
Ez egy nagyon jó meglátás. Ilyen sejtekből épül fel általában egy stabil MLM struktúra, ami képes sok-sok éven át fennmaradni.
Ha Pablo egyik vásárlója úgy dönt, hogy tetszik neki az, amit Pablo csinál és elkezdi ugyanazt csinálni, akkor Pablo az ő forgalma után is jutalékot fog kapni.
Magyarul: Pablo, aki pont ugyanazt csinálja ezentúl is, mint eddig, hirtelen "piramisozni" fog és "veszélyes" lesz? - Nyilván nem, hiszen ugyanazt csinálja, mint eddig.
Az új ember pedig ugyanúgy nem "veszélyes" és nem "piramisozik". Ha az új ember alatt is lesz egy hasonló Pablo, akkor ő sem lesz "veszélyes".
És így tud felépülni egy jó nagy "piramis", aminek egyetlen eleme sem "veszélyes".
Én simán beismerem, hogy a legelején -miután megértettem a rendszerben rejlő lehetőségeket- még volt egy rövidke időszak, hogy néha üzleti lehetőséggel is indítottam. (nyilván nem tengerparttal) Viszont ezeknek mind csalódás lett a vége.
Azóta nagyon tartom magam a -számomra- legfontos alapelvhez: Csak akkor vágj bele az MLM-be, ha a termékeket akkor is rendszeresen megvennéd az adott áron, ha nem remélnél belőle jövedelmet.
Ha most feleres valaki, hogy elindulna az üzletben, akkor azt mondom neki: Remek. Próbáld ki a termékeket néhány hónapig és ha bejön, akkor beszélhetünk üzletről.
Ha most ezt elolvassa a nehéz felfogású haverunk, akkor bizony rájön, hogy senki nem kecsegtet tengerparttal, mert szóba sem kerülhet... Most összezavartuk :(
"sokkal könnyebb termékkel megközelíteni az embereket"
Vállalkozás lehetőségével mi szinte soha nem is indítunk. Előbb legyen törzsvásárló és utána kerülhet szóba a vállalkozás. (Sokszor fel sem kell hozni, mert rákérdeznek). Ebben az a jó, hogy ha nem is jön be neki a vállalkozás, törzsvásárlónak továbbra is megmarad.
"3. Az, mikor az eladásban NEM VESZ RÉSZT az ügynök. Az ELADÁS kizárólag a CÉG és a VEVŐ ügye....Ez az mlm lényege (legalábbis szerintem) "
A mi csapatunkban -néhány kivételtől eltekintve- csak ez megy. Szinte minden végfelhasználó regisztrálva van és magának rendel.
Az MLM másik lényege - nyilván-, hogy az ügynök alatt levő ügynök után is jár jutalék. Viszont sokan vannak, akik ezt nem használják ki, nem is akarják kihasználni. Bőven elég nekik az a jutalék - (jövedelemkiegészítés 1-2-300.000 Ft), amit egy törzsvásárlói hálózat után kapnak és nem is "keresnek" új ügynököt maguk alá, nem is akarnak szintet lépni, nem akarnak ennél többet dolgozni. Szerintem ez a hosszútávon fenntartható, stabil hálózat titka. Viszont ez sokkal lassabb módszer. Ha mindenki szintet akarna lépni, az nyilván nem menne, csalódottság lenne és nagy fluktuáció. Mi azt igyekszünk kialakítani, hogy a hálózat tartópillérei ezek a tagok legyenek és nyilván ezek mellett lesznek olyanok is, akik tovább akarnak lépni.
Igazad van. Az is igaz, hogy másolhatatlan, hiszen nem vehet mindenki kisbuszt és nem utaztathat. Ez egyedi ötlet volt, de úgy érzem bejött. Amikor egy utas vesz tőlem 5 tasak terméket, hogy a repülőúton kipróbálja, de már közli, hogy 86 ezerért hozzak neki vagy küldjek, amikor visszajönnek, akkor az nem olyan rossz.
Amit leírtál, hogy hogyan veszem meg a vevő helyett, az csak az egyik módja.
Én úgy gondolom, hogy sokkal könnyebb termékkel megközelíteni az embereket, kipróbáltatni velük és úgy nyerni vevőt vagy partnert, mint elmondani nekik kezdésnek, hogy milyen jó ez az MLM üzlet. Nekem ez jött be, de van ismerősöm, aki az üzletet ajánlja és meghallgattam, valóban jól csinálja.
Az is igaz, ha üzlettel kezd az ember, de arra nemleges választ kap, akkor még mindig megemlítheti a terméket és lehet abból vevője. Ha terméket ajánl és arra nemet kap, akkor elég fura lenne, ha azt mondja, hogy de ez egy jó üzlet is :)
Az viszont másolható, hogy sok embernek tudok segíteni a termékeladásban az ötleteimmel, soknak tudok segíteni a rengeteg terméktapasztalatommal.
Milyen egyszerű egy frissen kezdett partnernek, ha telefonon a "jelöltjének" elmondom, hogy miért is ajánlották neki a terméket..
1. Ahogy pablo csinálja. A vevők nevében rendeli a termékeket, megelőlegezi nekik a kifizetést, odaadja nekik a terméket, átveszi a pénzt, majd a cégtől megkapja a jutalékot (pablonak ez jól jön, vezet+üzletel, épp csak teljességgel másolhatatlan).
2. Mikor valaki viszonteladó, megveszi a saját nevében a terméket és számlával továbbadja. Ez teljesen felesleges szopás, a kereskedés minden hátrányával együtt.
Mindkét módszer épp az mlm lényegét és előnyét dobja ki az ablakon.
3. Az, mikor az eladásban NEM VESZ RÉSZT az ügynök. Az ELADÁS kizárólag a CÉG és a VEVŐ ügye. Az ügynök pedig közben azt csinál amit akar és ott ahol akar, szépen megkapja a jutalékot és kész. Ez az mlm lényege (legalábbis szerintem), hiszen az ilyen módon szerzett jövedelem passzív. A pénz és idő EGYSZERRE van jelen. Érdekes módon párizs ismeri ezt a módot kétlem hogy magyarázni kéne, mit jelent ez.
Enélkül soha nem fogtam volna bele az mlm-be és ez az, ami gyökeresen megkülönbözteti a vállalkozások többségétől.