Én tavaly 2 db konténeres feijoát kaptam. Egyiken volt 8 termés. Finomak voltak. Sajnos trópusi növények tartására nincs lehetőségem. Pedig de szeretem!😉
Láttam tavaly a gyümölcseidet. Bámulatos hogy úgy értesz hozzá, hogy hatalmas finom gyümölcsökkel hálálják meg a gondoskodást. Én egyedül a locsolást tudnám bevállalni.😉
Nekem is van már brazil guavám. Feijoa. Egy Coolidge és egy Triumph. Bár csak fotón láttam még őket egy ismerős rendelte, és aug. vége felé hozza el. Ettem már feijoát, ízlett. Amíg bírom konténeres lesz hogy bent telelhessen, aztán kiültetem. Bár 12-15 fok mínuszokat írnak hogy addig bírják ezek a hideget, de ismerősnél 10 éve ki van már ültetve, egyszer sem fagyott még el. A gyümölcsöt pedig a somogyvámosi kertészetből kóstoltam, ott is egészen nagy bokor van. Annyit terem 1 bokor, télen adnak is el róla. csak megmarad nálam is. 😉
Ilyen méretekkel is kísérleteztem, de 2,5-3-szor ekkora edény és a benne foglalt ültetőközeg, meg tápozás sem volt elég, hogy termésre bírjam az elöregedése előtt.
Ha megjelennek a sarjak, azután pár hónapra elkezd visszafejlődni a nagy. Ha nem hozott virágot addig akkor nem is fog. Átadja a területet és a tápanyagait a sarjaknak, és vége lesz.
Mégiscsak egy fűféle.
De legyen szerencséd, és esetleg valami táp beindítja a virágzását.
Nagyon szeretem a gyümölcstermő trópusi növényeket és a citrusokat.
Így több mangóm (tavaly már termett is), több papaja, banán, Zapota, csokoládé puding, Cserimoja, Marakuja, Két fajta Guava, Szurinámi cseresznye, Kávé, szabadban kiültetve japán naspolya, gránátalma fa.
Meglehetősen munkaigényes ezek rendszeres locsolása, tápozása és ha kell átültetése.
És mindehhez még közel 35 különböző citrus különlegesség.
Sajnos már a határán vagyok annak, hogy mit és hová tudok télire bementeni, nehéz dolog.
Szeretem nézni a képeidet. Kicsit irigylem is a körülményidet, hogy lehetőséged van finom gyümölcsöt termők tartására is. Nagyon szép nálad minden. Még az a kis járda is ami a kertbe visz. :)
Egyébként teljesen normális. Így néz ki mindenhol szabadföldön. Pláne a szoliterként tartott. Ültetvényben, vagy más, nagyobb növényekkel, egyéb objektumokkal takarva persze lehet nem tépi meg ennyire a szél.