Ez itt az alábbi cikkben, egy tiszta szégyen... ifjú koromban gyakran mentünk a strandra, nagyon szerettük, és elképzelni is rossz, hogy mi lett belőle.
Nagyon szép idő volt, nagyokat sétáltunk, majd a HBH-ban ebédeltünk a fiam javaslatára. (Én próbáltam lebeszélni róla, de nem sikerült...)
Hááát, jót nem tudok mondani róla... rosszat annál inkább.
A két málnakrém leves (?) ránézésre is meglepő volt, pláne, amikor a pincér üdítős üvegből öntötte fel, aa házi húsleves megfelelő volt, a kaják átlagos színvonalúak, a zöldsaláta szinte ehetetlen a keserű-savanyú öntet miatt... Mindezt bő két óra alatt.
De még nincs vége az egri (tor)túrának.
Elmentünk a Stühmer cukrászdába is.
(Egy ilyen előkelő és drága cukrászdánál nekem alapvető elvárásom volna, hogy kiszolgáljanak, de nem.)
Kértünk a pultnál fagylaltot, süteményt, üdítőt, és kávét. Mindezt három különböző pultnál(!!) kellett fizetnünk, és persze sorba állnunk.
Őszinte leszek, sem a HBH, sem a Stühmer nem lett a szívem csücske. (Pedig a cukrászdában a fagyi és a sütemény is finom volt.)
Salgótarjánban ugyanezeket tapasztalom de az már megszokott
Ott 50 ezerről 30 ezerre csökkent a lakosságszám.(rendszerváltás óta) és sokat romlott a gazdaság is (bár sose volt túl gazdag a város) tele van okadék alakokkal.
Új vagyok a fórumon, ház vásárlását tervezzük Egerben vagy környékén. Az érdekelne, hogy Andornaktályán milyen az élet? Milyen a közösség, a közbiztonság, milyenek a közterületek, ilyesmi.
ez az 1, ami tényleg pozitív lett Egerben, minden más szégyen.... de erre is mennyit kellett várni? Már a 80-as évek végén amikor én elkezdtem vezetni ilyen szar volt a program... komolyan ennek 30 év kellett mire változtattak rajta?
Még 2004-ben a fősuli befejezése után elkerültem a városból. most a vírus miatt Egerben élek már tavaly május óta. Korábban félévente, max Karácsonykor egy kicsit több időre jöttem haza
imádom és imádtam is mindig Egert, DE
Egerből eltűntek a fiatalok. Látványos, hogy mennyire el van öregedve a város. A lakosságszám 30 év alatt 65 ezerről 51-52 ezerre csökkent
Ebben a városban nem segítőkészek az emberek, sőt bunkók... komolyan anno amikor itt éltem mindig azt mondtuk, na a bunkó pesti. De ha Bp-en bemegyek egy üzletbe, ha nem is ugrálnak körbe, de megkérdezik miben segíthetnek, vagy normálisan kisegítenek, ha kérek/kérdezek.... Egerben meg... munkaidőben bemegyek több ruha üzletbe, az unatkozó eladók még a köszönésemet sem viszonozzák, ha meg kérek tőlük valamit, akkor pofákat vágnak... ha az utcán megkérdezem kedvesen valakitől mennyi az idő, vagy ezt vagy azt merre találom, bunkón jön a válasz "nem tudom", "mittudomén" A helyi járaton lögdösőnek, tolonganak... Pesten tényleg igazi hering járatok vannak az egri helyijárathoz képest, ott nem csinálja ezt senki...
Azt már csak mellékesen teszem hozzá - korábbi tapasztalatok mondatják -, hogy még ennyire belterjes, elklikkesedett várost nem láttam. Itt minden és mindenki haverja és ha te nem vagy benne abba a körben, akkor nem jut előre Egerben. Vállalkozás? áh, normális munkahelyed sem lesz, ha nem vagy a haverja, sógorja valakinek... és éltem már már más kis városban is (Gyöngyös, Hatvan, Mezőkövesd), ott nincs ez...
amint lehetőségem lesz és megnyithatom ismét a vendéglátómat Budapesten én köszönöm, nekem ennyi elég volt Egerből
Eger, Felsőtárkány, Szarvaskő, Szilvásvárad, mind országosan is jól hangzó, ismert nevek. A környék bejárása felejthetetlen élményt nyújt az idelátogatóknak. Egy évszakokon átívelő túra keretében bejártuk a környéket, sorba véve mind az természeti, mind az épített látnivalókat, az eseményeket egy, több idősíkon futó útifilm formájában rögzítettük. Nyilván helyi szemmel nézve lesz benne néhány pontatlanság, hiba, ennek ellenére remélem tetszeni fog.
Valahol azt írták, hogy Gyöngyösről és Hatvanból is vezényeltek át.
Amúgy nem pontosan értem mit nem értesz. Valószínűleg Bgyarmaton hirtelen kevésnek bizonyult a létszám, így onnan kellett átvezényelni ahol - még - van plusz. Ha úgy vesszük örülhetünk annak, hogy nem ide kellett vezényelni.
Bár ahogy a hétvégén elnéztem a tömeget a belvárosban, nem csodálkoznék ha pár nap múlva itt is "fokozódna a helyzet".
Gyöngyös, Hatvan, Salgótarján, Vác... mind közelebb lett volna, mint Eger.
Tudja valaki, hogy mi indokolja ezt?
És ez a magyarázat...? Gyakorlatilag így kell magyarázni azt, amiről semmit nem akarunk mondani.
"Az átvezénylésről végül az Emberi Erőforrások Minisztériuma adott tájékoztatást, a napi.hu-nak írták, hogy tavasszal jól bevált recept szerint a napokban több kórházból is orvosokat, szakápolókat vezényelt a járványügyi hatóság az elsődlegesen kijelölt intézményekbe. A megfelelő képzettségű egészségügyi személyzet átirányítása rendszerszintű kijelölési rendben zajlik, amelynek az a lényege, hogy ezek a kórházak továbbra is el tudják látni alapfeladataikat."
Szerintem nagyon sokat javult amikor nem túl rég ( 1-2 éve ? ) átvariálták. Egész soxor el lehet kapni zöldhullámot, szinte alig kell megállni. Persze nem csúcsforgalomban. Tettek több helyre kiegészítő lámpákat is, az is javított a helyzeten. Nem mondom hogy tökéletes lett, de sokkal jobb, mint 5 - 10 éve volt.
No igen, a moderáció soha nem a korrektségéről és a felhasználó barátiságáról volt híres az Indexen. Tudnék mesélni régi történeteket egy-két nagyon ordenáré, és magát kiskirálynak képzelő moderátorról. :-(Más.
Tegnap Egerben jártam, és ismét megállapítottam, hogy a Mátyás kir. úti és a Vörösmarty úti lámpák nagyon gyalázatosan vannak beállítva. A "négysávoson" egy ált. iskolás negyedikes is jobban be tudná lőni a forgalmat.
Web 2.0 van, ez a fórum meg erősen az 1.0, 2005 óta szinte semmilyen fejlesztés nem ment végbe, csak kaptunk egy +/- lehetőséget, amivel még jobban bomlaszthatóvá vált a közösség és még több ember távozásának lett az eredménye. A fórumot saját homokozóként használó moderáció sem segít abban, hogy megmaradjon a látogatottság.
Sejthető volt, hogy ez megy országszerte. Az egri banda nagyon biztosra ment ősszel, hogy folytathatják, nem tüntették el az összes bizonyítékot. Pancserek.